Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyakornokok
- Direct One, 21:30
Danny Collins
- Filmbox Premium, 21:40
Lány a jövőből
- Cinemax2, 22:21
Felhőkarcoló
- Mozi+, 23:00
A bűnös
- Paramount Network, 23:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Asszociáció
A vadász szíve - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A sógun aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - ATM - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Kittentyű (2014-04-19 02:44.19) aaaaa
Elég sokan lehúzták ezt a filmet, pedig szerintem nem olyan rossz ez. Jó, az tény hogy láttam már sokkal jobb filmet is már ebben a műfajban, de azért nem volt rossz ez sem.


6. Eufrozina85 (2013-04-21 16:36.23) aaaaa
Annyira idióta film, hogy szinte csodálatos.
Három felnőtt ember nem mer kijönni egy ATM-ből, csak mert a sötétben áll egy ember és tisztes távolból figyeli őket. Utána bennragadnak az ATM-ben, pedig lenne alkalmuk elsétálni, de nem végignézik, ahogy a nem kedves ember megöl egy-két fazont. Odabenn filozofálnak meg, majdnem elcsattan az első csók egy hulla társaságában, de még mikor a tettes hallhatóan az ATM hátuljánál csörömpöl és munkálkodik, akkor sem erednek futásnak, hogy befussanak egy közeli üzletbe, leintsenek egy kocsit vagy egyszerűen csak szedjék a lábukat... nem... mikor alkalmuk nyílik kitörni, akkor elszaladnak sebesült társukért, és VISSZASZALADNAK az ATM-be. Mert ott biztonságos, egy nyitott ajtajú, csupa üveg ATM-ben. Még az sem bátorítja őket, hogy a két fickó bebizonyítja, el tudnának bánni egy férfiemberrel, túlerőben vannak: maradnak a kalitkában és nyüszítenek. Még arra sincs eszük, hogy megrongálják az egyik ATM-et, vagy valami, csak az első óra után jutnak el eddig, mikor már megunták a földön ücsörgést.
A pasas egy kabáttal akarja elállítani a beömlő vizet, és a csajjal ketten nem tudják felemelni a teljesen átlagos testalkatú haverjukat. Másodszorra sem. A csaj csak nyüszít, hogy "nem bírom" nyenyenye - na ne nevettessetek már, egy akkora hapsit egy másik egyedül is elbír.
Utána szánalmas bénázás kezdődik a füstjelző beindításért, közben a sarokban haldokló barátról mindenki elfeledkezik, lebeg ott a vízen, aztán mikor az autót bevezeti a gyilkos az épületbe, akkor se csekkolja a srác... szóval szegény le van tojva...

Egyéb általános hülyeségek: a kiejlző, amit többször mutatnak, -5 F-t jelez, ami az átváltó szerint -20 fok. Ez igen kemény hideg, a parkolóban mégis pocsolyák díszlenek, és a srác a végén vizes ingben meg se rezzen. Ezt nevezem keménységnek.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy ha egy ATM-mel ennyi minden történik: víz, tűz, gép szétverése, épület összeomlása - senki nem veszi észre, nem hallja meg, és egyáltalán hogy sehol nem riaszt.

Mikor végül megcsinálják a tüzet, és jelez a füstjelző, egyrészt az egybites gyilkos őszintén meglepődik, mikor meghallja a szirénákat, másrészt először egy tucat rendőrkocsi érkezik, és utána egy tűzoltóautó, ami közel se megy az épülethez! Hát itt már szakadtam.

Ja és azt meg se említsük, hogy egy láthatóan sérült, nyomorult szerencsétlen vergődik a földön egy égő épület mellett és segítségért kiáltozik, akkor véletlenül se hallgatjuk meg, csak megbilincseljük és a világ minden kincséért sem nézünk abba az irányba, amerre mutogat, hiszen egyértelmű, hogy ő a bűnös.

Juj és akkor kiderül, hogy nincs bizonyítéka, hogy nem ő ölte meg a társait, mert tönkreverte a kamerát az ATM-ben, de jó.
A gyilkos motivációi meg rejtélyesek maradnak, kiderül róla, hogy előszeretettel rajzolgat alaprajzokat ATM-ekről meg kamerák látószögéről (ami mondjuk magyarázat, miért nem megy közel az épülethez). És húúú, úristen, új támadásokat tervez, és már relikviái vannak áldozatoktól. Még jó, hogy Amerika-szerte rengeteg a magányos, elhagyatott ATM, aminek 300 nm-es parkolója van...
na ne nevettessen senki.

A karakterek hülyék, nem szerethetőek, a helyszín egy vicc, a gyilkos egy kétbites néma mongoloid, a forgatókönyv egy hulladék, max a billegő bútor lába alá jó.
Direkt nem írtam az elejére, hogy spoiler, hogy minél kevesebben nézzék meg.



5. Chris92 (2012-10-17 12:03.58) aaaaa
Ez tipikusan az a film, amit elég ha a feléig nézed már akkor összeállíthatod róla a végső verdiktet.
Bődületesen rosszul és megírt és ugyanolyan inkompetenciával megrendezett baromságáradat, ami tökéletesen ellentmond mindannak, ami az egyhelyszínes thrillereket jóvá teheti. Eleve az alapszituáció sem magasröptű, de nincs feszültség, nincs izgalom vagy jól kicentizett tempó, a karakterek pedig annyira segghülyék, hogy arra nehéz kulturált szavakat találni, cselekedeteiket pedig a józan ész keretei között leírni is képtelenség. Persze minderre még egy lapáttal rátesz a förtelmes színészi játék meg a sablonfordulatok is.
Én jól elcsesztem rá másfél órát, te viszont kedves olvasóm légy okosabb és ne tedd ugyanezt!


4. Iason (2012-04-09 16:46.31) aaaaa - (válasz Iason 3. hozzászólására)
Elnézést rosz gombot nyomtam.
Spoiler!
Sohanem tudjuk meg ki ez az ember, miért teszi azt, amit tesz,de akár a jelképe is lehet az általuk becsapott, meglopott egyszerű embereknek. Ez különben fel is vetődik az egyikükben. A három "pénzember" ül az ATM-ben - "az én házam, az én váram - ki sem mer mozdulni, várják a csodát, miközben egy arctalan személy - "A tömeg "- vár kint rájuk, hogy széttépje őket.
Ez azt mondja - az én olvasatomban -, hogy a rendszer ugyan működik, a résztvevői jól vannak, de kint a tömeg, a fenevad - Petőfivel érve a tenger - már ott van és készül.
És még egy szimbólum. Spoiler!
Az a tény, hogy a rendszert kiszolgáló - minden rendszert mindig kiszolgáló - rendőrség későn érkezik és valószínűleg a túlélő viszi a balhét, azt - is - jelentheti, hogy a Rendszer működik, de az azt kiszolgáló egyéneket - azok minél kisebb fogaskerekek annál inkább - nem védi meg, azok feláldozhatóak, mivel pótolhatók.
Spoiler vége!

Szóval summa summarum ez szerintem nem horror film.


3. Iason (2012-04-09 16:34.30) aaaaa
Nekem azért eltér a véleményem az előttem szólóéktól. Szerintem vagy legalábbis nekem ez nem horror film. A mai világunkra tekintve ez a film tele van szimbólumokkal. Három a pénzüzletből jövő embert, nevezzük őket akár yuppi-nak is - akik közül az egyik éppen akkor veszítette el egy 60 éves ember megtakarított pénzét - beszorít egy ismeretlen egy ATM-be, amely akár a munkájuk, a pénz keresetük szimbóluma is lehetne.


2. Jason13 (2012-04-01 15:26.30) aaaaa
Ha valaki ránéz a film címére és műfajára, azt gondolhatná, itt egy gyilkos pénzautomata fog garázdálkodni. Pedig nagyon nem, mivel csak a helyszínt biztosítja a zsetonosztogató gép otthonául szolgáló házikó, a középpontban 3 fiatal és az őket zaklató úriember áll.
Tehát a történet annyi, hogy főszereplőink betérnek egy ATM-be, ahol is jól megjárják, mivel a gonosz csuklyás ember nem hagyja őket nyugton.
Ez a kis sztori Chris Sparling fejéből pattant ki, akinek az Élve eltemetve szkriptjét is köszönhettük. Meg kell hagyni, ott fényévekkel jobb munkát végzett.
Kezdjük ott, hogy egy ilyen kevés helyszínen játszódó thriller esetében jó, ha van feszültség. Kár, hogy itt nincs. Pedig az elhagyatott parkoló a bódéval együtt elég hangulatos, viszont karaktereink rendkívül gyengék, erre pedig még a színészek erőltetett játéka is rátesz egy lapáttal.
Elsősorban a Josh Peck által alakított figurától ütött ki a víz, ő a film elején próbál poénkodni, de beszólásai és viccei leginkább fárasztóak. De másik két díszvirágunk sem panaszkodhat ilyen téren, David nevezetű főhősünk az egész játékidő alatt olyan fejet vág, mintha nem tudná, hogy hol is van, emellett pedig még szomorú is. Női szereplőnk pedig csak azért van, hogy a befejezésnél meglegyen a klasszikus fiú-lány párosítás, tehát ő ilyen igazi töltelék karakter, ez pedig meg is látszik rajta.
A feszültség hiány és a rossz actori munka mellett azonban van még miről írni, azonnal itt a tempó. Ez igencsak lassú, a játékidő nagy része piszok vontatott, a téli kabátban garázdálkodó ipse leginkább csak ijesztgeti hőseinket és a pénzváltó helyiségen kívül téblábolókat üti agyon. Szép lassan azonban bekeményít, az utolsó percekben már két kocsit is beleállít a kis vityillóba.
De nagyon közel sosem merészkedik az ATM-hez, ehhez mondjuk tartozik egy jópofa kis fordulat is, de nem kell nagy áll-leejtést várni ettől, azonban még így is jól sikerült.
Azonban akadnak más pozitívumok is, például azok a szívatási módok, melyeket gonosztevőnk alkalmaz hőseinken, például a parkolóban fejmagasságban drótot feszít ki, hogy ha valaki futni akarna, az ne jusson messzire.
De az is jó, amikor vízzel elárasztja főszereplőinket, ezt pedig egy szétnyitható székből figyeli tisztes távolságból. Mekkora poén már ez, nem?
Azonban hiába pár ötletes megoldás, nagy részben unalomig ismert kliséket kapunk, mint a kiérkező parkőr (vagy mi) bal sorsa.
Összesítve a dolgokat, gyenge kis film ez rossz színészekkel, unalmas történetvezetéssel és pár jó ötlettel, melyek nagyon kicsit tudnak lökni a minőségen, persze pozitív irányba.
Majdnem megfeledkeztem a befejezésről, ahol azt sugallja a film a nézőnek, hogy mindjárt jön a csavar, megtudhatjuk miért csinálta a gyilkos amit, meg minden, de végül aztán nem kapunk semmit. Jaj, de jó!
Nem is szaporítom tovább a szót, akinek sok felesleges ideje van, megnézheti ezt a fércmunkát, de mindenki más jobban teszi, ha kerüli.


1. Thefloorfilla (2012-03-30 21:29.26) aaaaa
Kacatfilm. Óvodáshorror. Nenézd.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKittentyű, 2014-04-19 02:447 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk