Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Koktél
- Film Café, 11:35
Értékes rakomány
- Mozi+, 11:50
A robot és Frank
- RTL Három, 11:55
Színház a világ
- HBO, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Verseny a győzelemért - Vélemények
2022-es választás
300 - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dragon Ball GT aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - A Dolog az 1951-es, az 1982-es, és a 2011-es változat:

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Brundle (2012-03-27 19:37.31)  
Nos azért tettem ki így mert nap mint nap látom a mindenféle címekkel el látott topikokat az örömködéstől kezdve a napi film termésig meg hogy ki mit nézett, szóval úgy éreztem hogy ez a kis elemzés mint önállo dolog kit zavarna úgy igazán. Meg aki nem akar külön fórumban irkálni mind a 3 verzióról, miért ne írjon itt végül ez is olyan téma mint bármi más csak nem kell külön fórumokba rohangálni ha nem egy az egyben ki lehet térni az összes filmre mind a 3 verzióra, szóval a szándékom az jó szándékú volt és remélem hogy senkinek nem okoztam vele bajt, meg úgy éreztem ahogy korábban is írtam ha örömködésről meg napi filmtermésről meg nézett filmekről lehet írni, akkor miért ne lehetne ki tenni egy önálló elemzést mind a 3 filmről egyszerre.


4. Langelus (2012-03-27 18:41.04)   - (válasz Brundle 1. hozzászólására)
Ez egy al-topic kellett volna, hogy legyen.



3. Az utolsó Filmcézár (2012-03-27 18:28.29)   - (válasz Brundle 1. hozzászólására)
Ezért minek külön topik?


2. Mozsika (2012-03-27 18:19.05)  
Nemsokára nézem a 82-es és 2011-es verzióját is


1. Brundle (2012-03-27 18:04.59)  
Nos azért is írok így mind a 3 verzióról mert ép most fejeztem be szinte frissen az egész sort felirattal rendes hosszában, és úgy gondolom így sokkal jobban ki tudom fejezni amit gondolok a fórum címében említett verziókról, úgy hogy mind a 3 filmről írnék egy lehetőleg lényegre törő, de mégis van benne némi személyes jelleg is.

Az 1951-es verzió: A Lény - egy másik világból:

Ez volt ennek a dolog szériának a kezdete filmes téren, bár ez is egy 13 évvel korábban 1938-ban írt novella alapján készült aminek a pontos angol címe: Who Goes There? , a novella írója egy bizonyos John Wood Campbell, Jr. volt, bár az eredeti novellát még nem volt módom olvasni de egyszer szivesen el olvasnám azt is. De ki térve a filmre is kicsit alapjban véve nem rossz film kicsit sem bár nem volt az a borzongató mint az 1982-es és a 2011-es verzió, de azért nagyon is jó film lett szerintem, bár a trükkök meg a megoldások néhol mai szemmel eléggé ódivatú-nak tűnnek így 61 év távlatából de jo kis nosztalgia a klasszikus scifi rajongóinak, és ha úgy összességében kéne értékelnem a filmet hát elég jónak érzem nagyon is jónak. Bár mai szemmel sok kívánni valót hagy maga után de kellemes kis múlt idéző alkotás tudom javasolni személy szerint.

Az 1982-es verzió: A dolog:

Ez már valóban más film más technikával és más szempontből kicsit mutatva a dolgokat, és meg mondom őszintén ebben a verzióban mikor a szörny volt benne akkor szinte majdnem az infarktus kergetett, annyira jók lettek az effektek meg a szörny is nagyon ahhoz képest hogy a 80-as évek effekt technikája kicsit másabb mint a CGI világ amiben már az avatar meg a 2011-es dolog készült. Meg a történet is tetszett de nagyon meg ami nagyon jó volt az kurt russel alakítása, úgy hogy tudom javasolni meg nézésre mert ez valóban meg éri scifi esetében, hogy egy igényesebb filmeket kedvelő ember időt szánjon rá.

A 2011-es verzió: A dolog:

Nos ez már eléggé vitatott film lett nagyon is, mert anyagilag nem jött semi féle szinten bár ez a film kapcsolódik a kurt russel filmhez egy olyan okból, hogy az 1982-es filmben mellékesen be mutatott norvég tábor történetét tárja fel, ebből kifolyólag inkább ez előzmény film ami ahhoz képest hogy előzmény film és nem volt ép sikeres szerintem eléggé jó lett. És itt is mikor a támadós jelenetek voltak hát akkor is részben az infarktus kergetett mert annyira hatásosan oldották meg az erre vonatkozó effketeket meg a többit, annak ellenére hogy itt már CGI szörnyek voltak és nem olyanok mint az 1982-es filmben ahhol az át változási technika inkább az évekkel késöbbi légy filmeket jutatta eszembe, de ettől függetlenül nagyon hatásos lett a filmnek ez a része. Meg az akció jelenetek is tetszettek nagyon is meg a történet is meg ütötte szerintem a kívánt szintet simán amenyire kell, én legalábbis így érzem és csak ajánlani tudom.


 

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk