Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A jó eszkortlány hallgat
- Film4, 01:40
A komikus
- Film+, 01:45
Non-Stop
- Filmbox Premium, 01:45
A mestergyilkos - Feltámadás
- Mozi+, 01:50
Nyerő páros
- RTL Három, 02:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!
Akik Szeretik a Comedy Central-t.

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vespa - Az olasz álom aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Ne zaklasd a kiskacsát! - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Bede István Péter Benjámin (2018-12-15 07:49.55)  
QRVA JÓ FILM!!!:)! 10/10


5. VAL P (2017-09-25 11:19.45) aaaaa
Legtöbbünknek szüksége van bűnbakra, hogy hibás döntéseink súlyát áthárítsuk másokra, vagy ha ilyen létező épp nem áll rendelkezésre, az adott körülményeket okoljuk akaratlan vétkeinkért, gyengeségeinkért.
A "legitimizáltan", egy közösség által kipécézett személy hibáztathatósága pedig egyenes arányban nő a "hívei" számával. A boszorkány mivoltuk miatt kiközösítetteknek irodalmi művekben se szeri, se száma (pl. Follett: A katedrális), de jobb híján egy sehonnai házaló is puszta létével elegendő okot szolgáltat a közhangulat maga ellen fordítására (Dürrenmatt: Az ígéret). A falunkban például a közösségi hálókban fickándozók vándorpatkányokként aposztrofálják a nem ide születetteket, nyilvános helyeken (pl. boltban) fennhangon legyüttmentezik őket.
A bicikliláncos jelenet is eme irányított gyűlölet ártatlansággal kivédhetetlen manifesztációja. Ennél a korát megelőzően durva, naturalista jelenetnél is felkavaróbb azonban a rákövetkező. Míg az erőszakos fenyítéstől aránylag könnyű elhatárolódni sokunknak: "én ilyet még... még akkor se...", de az agonizáló, vérmocskos teremtés mellett lelkifurdalás nélkül tovasuhanó, "semmi rosszat nem cselekvő" családok már annál többünk elé pödörít görbe tükröt. Boldog, önfeledt gyermekarcok ellenpontozzák az életben maradásért küzdő hölgy eltorzított fizimiskáját.
A 'Ne zaklasd a kiskacsát!'-ban nagyon jól irányítják a gyanú röptét emberről emberre, s hogy a végén csattanó ostoron kik hörögtek...? Akinek nem inge, ne vegye magára! A kertészek sem tiltakoztak még azok ellen a krimik ellen, melyekben a parkőr nem tudta betartani az ötödik parancsolatot. Ahogy az arisztokraták sem vonultak ki transzparensekkel az utcára Agatha Christie műveinek betiltásáért, hangoztatván, hogy előszeretettel leplez le elkövetőket az ő társadalmi osztályukból.



4. Bede István (2017-03-25 01:20.50)  
qrva jó film


3. Törölt felhasználó (2016-06-18 03:18.23) aaaaa
SPOILER!

Fulci magát istenhívőnek tartotta, viszont gyűlölte az intézményesült római katolikus egyházat. Ezzel sok olasz filmrendező volt így... Mégis, ha valaki látni akarja a filmtörténet (egyik - volt még ilyen?) legdühösebb vizuális megfogalmazását annak, hogy "a k* anyád, te rohadt pedofil pap, hogy #$@&%*-nám széjjel az arcodat de iszonyat kegyetlenül!", annak ajánlom a filmet.


2. Hajrá KTE (2012-04-22 19:35.29) aaaaa
Kellemes csalódás volt a film,szerencsére nem látszik rajta,hogy régi,semmi hülyén megoldott efekt,érdekes kis történet,mindig azt hiszed,hogy már tudod,ki a gyilkos,és mégsem


1. 666KRITIKUS666 (2012-03-21 16:11.54) aaaaa
Fulci egyik gyöngyszeme.
E mozi után az egyház valósággal máglyára vetette: vissza is kellett vennie az öregnek, hisz a gazdagokat és az egyházat bíráló filmjei miatt hamar fekete listára került.
Történetének helyszíne egy kisváros, furcsa gyilkosság színhelye. Hangulatos, már-már idilli környezet illúzióját hamar szerte szórja a gyilkosság híre. Az áldozatok gyerekek: nem véletlen a kisebbek halálhíre nagyobb nyomot hagy a nézőkben. Jól nevelt giallo lévén a cselekményszövés inkább krimi-szerű, a gore jelenetekkel spórolt: azért a nő, láncokkal való megnevelése ma is brutálisnak számít - A pokol hét kapujában vissza is köszön -. Csattanóját nem szándékozom lelőni, ám igazán a végkifejlet okozta az egyház ellenszenvét. Gyilkosunk halálát is egy későbbi filmben láthatjuk viszont (The Psychic).
Bár Fulci filmjei általában megüli a nézők gyomrát, úgy gondolom, hogy ez a filmje bátrabban fogyasztható. Kevesen tudják, a Fehér Agyar című film épp annak eredménye, hogy nézőit visszacsalja és elvágja a körülötte már-már egyre jobban szoruló hurkot.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBede István Péte.., 2018-12-15 07:496 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk