Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tűzfal
- Viasat3, 21:00
Az élet dicsérete
- Epic Drama, 21:00
A bűn árfolyama
- HBO, 21:35
Pénzeső
- HBO2, 21:35
John Wick: 4. felvonás - Hagakure
- Filmbox Premium, 21:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Paraziták: A szürkeség (sorozat) - Vélemények
Az öreg bánya titka - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Brian élete - A legjobb jelenet

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Én és a Walter fiúk aaaaa
Rebecca Hall aaaaa

 

Fórum - Elvis és Anabelle - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Independence (2016-03-16 23:48.06) aaaaa
A romantikus filmekben az a szép, hogy egy terméktelen földbe vetett kukorica magból, néhány nap alatt napraforgó mező szökkenhet szárba, mit szárba, virágba... :)

Én nem vagyok ellensége a vizuális allegóriáknak, de azért vannak bizonyos határok, amiken túl már üvölt a hatásvadászat.
Tudom, hogy ünneprontó vagyok, mert ez a mozi arat szinte minden pontvadász oldalon, de a valódi értéke a nulla irányába konvergál...

A Lively/Minghella kettős között bizonyos jelenetekben egész elfogadhatóan fellelhető a kémia, és nem vitatható, hogy mindketten díszpéldányai saját nemüknek, még azt sem lehetne mondani, hogy rosszul játszanak, de az a közhelyparádé, amit a szájukba adnak, minden képzeletet felülmúlóan semmitmondóvá teszi a karaktereiket.
Két lelki sérülésekkel küzdő fiatal szerelmes meséje mögé is illik oda illeszteni a "történetüket", nem valami papírízű sablonmesét, hanem a saját egyéni drámájukat, nem csak bevillantva, érzékeltetve, felszínt kapirgálva, hanem mélyen, és érzékletesen.

A szomorú, depresszív tekintetű, a fájdalmas mélabút konokon módon ontó - a költő után szabadon - Minghella nem szenved, hanem szenveleg.Nem beszél, suttog...
Nem sétagalopp az élete, de a mértéktelen életuntsága indokolatlan, mert egyedül a saját állapota iránt is türelemmel forduló apjának mély szeretete elég lehetne ahhoz, hogy lássa miért is van értelme az életnek.
Az emberek iránti bizalmatlanságát, kiábrándultságát sem magyarázza meg a forgatókönyv - Anabelle-t is úgy kezeli néha, mintha nem a szerelme, hanem az ellensége lenne!

Megcsókolja a halottnak hitt lányt a balzsamozó asztalon, majd mikor az csodák-csodájára feléled, elkezd tőle eltávolodni..., mert hogy, miért is? :)

Ráadásképp a mozi az első húsz perc után - az indításban még megtalálható az eredetiség csírája és némi lendület - olyan szinten belassul, hogy a történet már nem halad, hanem kínosan, keservesen vánszorog.

A "menekülés" képei..., zene minden mennyiségben, dialóg szinte semmi, szeretkezés a halottas kocsiban, mámor, tengerpart, naplemente..., de tré ez. Hagyjuk is!

Nem szándékom megbántani a film rajongóit, de ez mozi egy rettenet, és az vele a legnagyobb baj, hogy képes magát eladni "értékként", mert olyan eszközökkel operál, melyekkel könnyű utat találni a szívekbe, ahol ugye nem a jó ízlés lakik, hanem a vágy az érzelmek után, ha más nem a vásznon, mert olyan jó látni legalább mások szerelmét...


4. Cygnett86 (2014-09-16 11:46.37) aaaaa
Szerintem ez a film nem kapta meg a neki járó tiszteletet... Az oldalára lépve meglepően tapasztaltam azt is, hogy milyen kevés a hozzászólás, biztosan nem láttátok elegen...
Én is szinte teljesen véletlenül botlottam bele: esti kikapcsolódást keresve céltalanul :) Felkeltette az érdeklődésemet a szereposztás. Blake Livelyt a Négyen egy gatyában című filmben láttam először. Már ott is kedveltem, de amit ebben a filmben nyújt, az valami csoda... Max Minghellával kiváló párost alkotnak, még szikra is van, teljesen hihető az egész. Nagyon tetszett, hogy az alkotók nem vitték el szirupba, és bár a vége happy end, de valójában csak a film szempontjából az... Azért akárhogyan is nézzük, két lelkileg sérült emberkével állunk szemben, és nemcsak, hogy megfordult a fejükben már az öngyilkosság gondolata, hanem meg is kísérelték azt, kis híján sikeresen... Mégis kaptak a sorstól egy esélyt arra, hogy együtt túllendüljenek ezen és új életet kezdjenek. Vagyis nagyon is valóságos, életszerű, nincs benne semmi sallang, és ez az, ami tetszett benne :) A lány egyébként végig hitt a csodában, a srác viszont csak a végén kezdett hinni benne... A napraforgós jelenet lenyűgöző :) Méltán az egyik legjobb mozi, amit valaha láttam...



3. Misi22 (2012-05-24 17:33.37) aaaaa
Ez a film is bizonyítja az életnél nincs csodálatosabb dolog.Ma sikerült látnom ezt a csodálatos filmet két ember szerelméről.Még mindig a hatása alatt vagyok a főszereplők(bár egyiktől sem láttam még egy filmet sem,ez volt az első tőlük),de nagyon jók és élethűek voltak az alakítások.Egyszóval egy csodálatos történet,ami mindenkihez szól.Aki teheti nézze meg megéri.


2. Pindurlányka (2012-03-22 12:50.47)   - (válasz Clairette 1. hozzászólására)
Jajj, akkor ezt látnom kell! ;P

~.~


1. Clairette (2012-03-16 10:29.53) aaaaa
Szép film lelkileg kissé összetört két ember csodába illő találkozásáról, és az igaz szerelem felfedezéséről. Arról, hogy az élet minden nehézségek és akadályok ellenére is csodaszép!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIndependence, 2016-03-16 23:485 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk