Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Botcsinálta túsz
- RTL Három, 08:50
Az élet ízei
- Film Café, 08:50
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mind idegenek vagyunk aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Polisse - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. VAL P (2020-02-24 22:37.18) aaaaa
Mindenkinek megvan a maga púpja a hátán hordott kereszt alatt, de – hivatásukból adódóan – a ’Polisse’ fókuszában álló csapatnak átlagon felül kijut a jóból. Az észak-párizsi, belleville-i ifjúságvédelmi ügyosztály rendőreinek hétköznapjairól elevenedik meg egy mozaik a pergő képkockákon, mikről a dán dogmások realitásra törekvő stílusjegyei tükröződnek vissza.
Bár embereink tartják magukat, támpillérekre mindegyiküknek szüksége van – hiába a tudat, hogy mások életét mentik meg, életminőségén javítanak nap mint nap, kell a permanensen és töményen fröcskölt emberi aljassággal és butasággal való szembenézéshez a flottul összekovácsolódott kollektíva, a társak, akikre bármikor, nem csak meló közben számíthatnak. A legtöbbjüknél gallyra ment magánszféra eme egyedüli mentsvárául szolgáló, különleges barátságokból is kapunk ízelítőt: szarvasgombás pizzát, ami kicsit olyan, mint a marcipán; meg natúr joghurtot vazelin nélkül…


12. Miszter88 2 (2018-03-06 17:39.01) aaaaa
Erős film volt, de 3-nál több csillagot azért nem ért...



11. Cantri (2017-01-02 12:42.16) aaaaa
Távolról sem szeretnék antifeministának tűnni, de szerintem ez a film sokkal jobb is lehetett volna, ha egy igazán bevállalós férfi rendező állt volna a kamera mögött.

Alapjaiban jól fogta meg Maiwenn a témát, de az összetevők kimérésekor kicsit megszaladt a ló a csapaton belüli feszültségek bemutatását illetően, mely majdhogynem szappanoperába megy át, egy egészen indokolatlan lezárással megtoldva... Szerencsére a készítők érezhetően jobban elkapták a mozi másik szálát, ami erősen építkezik az emberi mocsokra. Különösen tetszett, hogy nem nagy akcióarzenálok, kommandós jelenetek formájában ragadták meg, a több különálló szituáció jobban visszaadta a valóságot, a mindennapok megdöbbentő eseményeit, és hogy ezek a molesztálások bizony legtöbbször házon belül történnek, nem pedig a sötét parkban....

Minden hibája ellenére abszolút figyelemre méltó francia alkotásról van szó, csak talán erősebb végeredményt kaptunk volna, ha a nyomozó csapat belső konfliktusait mértékletesebben kezelik..


10. Emylio (2015-12-09 04:35.43) aaaaa
Elég kendőzetlen és szókimondó film. Megdöbbentő, hogy mennyi mocskos alakot ismerhetünk meg. Hiányérzetem azért van, mert nincs az eseteknek végkifejlete, csak bemutatják, hogy milyen perverz, beteges dolgot követtek el. Aztán megtudhatjuk, hogy a nyomozó is ember, és néha nem sokkal tiszteletre méltóbb, mint akit az asztal túloldalán faggat. Nem igazán tetszettek a rendőrök karakterei. Ennek ellenére elég erős film. Mindenképp megér egy misét, már csak azért is, mert ritkán kapunk ilyet.


9. Az utolso szamuráj (2014-08-14 15:12.30) aaaaa
Maiiwenn Le Besco alig múlt 16,amikor világra hozta Luc Besson -nal való kapcsolatából való gyermekét:akkor a francia direktór már több éve dugta-szándékosan írom így!!-lévén több éve egy párt alkottak.Kik is háborognak itt Polanski pedofil ügye miatt????
Mindenesetre a színésznő olyan filmet tett le az asztalra,ami üt:már csak a témája miatt is.Nem néz félre,néha szándékosan sokkol és -sajnos-nagyon látszik rajta az igyekezet,hogy egy nő rendezte:ezért van a végén egy több mint érthetetlenül eltúlzott öngyilkosság ,hogy a karakterek közt érzelmi kapcsolatokat építenek és hogy belemegy olyan buta dolgokba,mint mikor leáll az egész alosztály azért,mert egy kisfiúnak és hajléktalan anyjának alvóhelyet keresnek:majd mikor ez nem sikerül,naná hogy bőgés lesz a vége.Hatásos,de hadd legyek már cinikus:és míg nem dolgoznak,épp akkor abba a fél napba,mi van a többi gyerekkel????
Az ilyen jeleneteket a nézők "beszopják",nincs kedvem más kifejezést rá használni,ugyanakkor nagyon is manipulatív dolgok ezek-egy játék??filmbe.
Ám ezzel együtt néha rossz nézni a filmet-de persze,mégis mindenki végignézi-a témája miatt,mert felkavaró.A pedofilia az a dolog,amire börtönben ugranak,gyilkolnak,az átlag ember is felháborodik rajta,akinek meg van sráca-mint én is-remeg tőle,ilyesmi sose történjen az övével,és senkiével sem.
Pedig,ez a rohadt világ kitermelte ezt a mára úgy néz ki,betegséget:hadd írjam le azt is,Hollandiában van pártjuk is,és ezzel azok az emberek vállalták a nyilvánosságot is akár,megfogadva és betartva,nem érnek gyerekekhez soha egy újjal sem.Egyszerűen csak szexuális izgalomba kerülnek kissrácoktól,azaz kijön rajtuk a betegségük...nem mondom,hogy nem undorító,mikor egy férfi arra recskázik négy fal között,látott egy 3 éves kislányt,de legalább nem bántotta.Az undor szót meg ki is cserélhetem akár a szánalmasra is.
Szóval,látunk itt sokmindent:tinit,aki leszop bárkit csak hogy visszaszerezze a telefonját,nagypapát,apukát,aki ráizgul saját gyermekére,tapogatja azt:na ez kemény.Ráadásul jópár figuránál látszik,tisztában van tette következményével és könyörgöm az égre,a SAJÁT fiaddal/lányoddal?????eh...
Mégis számomra a legmegdöbbentőbb-de talán nem is ez a jó szó,viszont élénken bennem maradt-az a nő volt,aki hogy pár éves kisfia és pár hónapos!!!kisfia csendben maradjon,nyugton legyen,leszopja azokat...mindezt nem azért mert kívánja-azaz,nem pedofíl vágyból-vagy mert jó neki,egyszerűen butaságból.Ostobaságból.Mert azt hiszi,ez!!hat a srácaira.Azaz,olyan sötét,amire most nem keresnék szót:és hány ilyen élhet a világban,akik nem is gonoszságból,eltévelyedett vágyból teszik,amit megtesznek.
A Polisse ettől jó-jó a francot,ettől szomorú,az ilyen témák miatt!!!-de ez nézeti végig,nem a néhol szappanoperába illő jelenetektől vagy a szereplők magánéleti kudarcaitól.Azok csak azt biztosítják,olyan érzésed legyen,filmet nézel,életszagút:számomra felesleges hozzátoldások voltak,lehetett ezt volna máshogy is megoldani.


8. Anitabagwell (2012-04-07 17:27.28) aaaaa - (válasz Cica_59 7. hozzászólására)
Így is lehet értelmezni, bár én nem így éreztem.
A rendezéssel tényleg tévedtem, szorri mindenkitől, csak utána néztem az imdb-t.


7. Cica_59 (2012-04-07 16:31.34) aaaaa - (válasz Anitabagwell 3. hozzászólására)
Nem értek egyet veled a 'bulis jelenetekkel' kapcsolatban. Szerintem nem azért voltak a filmben, hogy a néző azt érezze, 'ez csak egy film', épp ellenkezőleg, ezekkel a jelenetekkel lettek a szereplők még emberibbek. Megmutatták, hogy ezeknek az embereknek is - akiknek a lelke valamilyen szinten biztosan sérült attól a borzalomtól, amivel nap mint nap szembenéznek - sőt, talán nekik igazán szükségük van rá, hogy néha elengedjék magukat, hogy megőrüljenek, hogy valahogyan kiadják magukból azt a töméntelen felgyülemlett dühöt, haragot, elkeseredettséget, feszültséget. Mert ezt csak így lehet túlélni.

más: amúgy nem az első rendezése :)


6. Aniqo (2012-04-03 21:40.14) aaaaa
Döbbenetes.


5. Anitabagwell (2012-03-30 21:06.16) aaaaa - (válasz Angelika58 4. hozzászólására)
köszi, örülök, hogy tetszik.:)
alszom rá egyet, aztán lehet kap még 1 csillagot... valahogy még mindig a hatása alatt vagyok teljesen...


4. Angelika58 (2012-03-30 17:05.01) aaaaa
Nagyszerű elemzés, gratulálok. Nem lehet hozzátenni egy szót sem.

Csak annyit,nagyon várom a rendező következő filmjét.


3. Anitabagwell (2012-03-30 16:59.29) aaaaa
Na akkor írok én :)))

Nehéz bármit is mondani erről a filmről. Valami döbbenetes. Az amikor egy fiatal lányt megerőszakolnak, halva hozza világra a kislányát és csak ott fogja az élettelen kisbabát a kezében… és azt mondja neki: „sajnálom”. Na ez az a pillanat, amivel egyszerűen nem lehet mit kezdeni és ha ilyen és ehhez hasonló dolgok történnek egy filmben, aminek a forgatókönyvét az élet írja… az teljesen padlóra küldheti az embert.
Franciaországban járunk. A film olyan rendőrök mindennapjait mutatja be, akik a gyermekvédelmi osztály különleges egységét alkotják. Gyermekeket mentenek, pedofil emberektől, az éhezéstől, a fázástól, meg minden egyéb brutalitástól, amit legtöbb esetben a szülők követnek el… Valójában, ezt a filmet minden embernek látnia kéne, hogy még nagyobb rálátása legyen arra a mocsokra, amiben élünk, de az érzékenyebbek nem tudom, hogy bírnák-e. Én azért ajánlanám mindenkinek. Vannak filmek, amiket egyszerűen csak meg kell néznünk. Hogy lássuk. Ez is olyan. Van itt minden… Néha furcsák voltak a „bulis” jelenetek, de aztán rájöttem, hogy kellettek bele. Mert ez éreztette a nézővel, hogy „ez csak egy film”, még ha jóval több is, nem baj, ha ezt éreztük. Mert ez a valóság, amit bemutatott, az tényleg olyan, hogy józanésszel felfoghatatlan. Egy percig nem lepődtem meg, hogy a rendőrök, akiket a film bemutatott, teljesen kattantak… amilyen részleteket kaptunk a magánéletükből, hát egyikük sem normális. De mégis, hogyan lehetnének azok, amikor nap mint nap kell pedofil „apákat” kikérdezniük, hogy ugyan mondja már, hogy mi vonzza annyira a 12 éves kislányában… Ezt sosem lehet feldolgozni. Senki sem marad normális. Ezek ellenére végtelenül tisztelem azokat az embereket, akik képesek ezt csinálni, képesek szembenézni olyan súlyos problémákkal, amik felett a világ hajlamos szemet hunyni. Ők napi szinten megvívják ezeket a csatákat és nem látszik, hogy vége lenne bármikor is… Volt egy nagyon nagyon fontos mondat a filmben, amikor a főszereplő fickó Fred, azt mondta, hogy az a baj, hogy hiába oldanak meg 1-1 problémát, jön a következő és a világ sajnos nem lesz jobb. Olyan szinten igaz, hogy szinte szétmarja az embert, ha belegondol a mögöttes tartalmába. Jobb lesz valaha ez a korcs világ?! Sajnos nem valószínű, de ha nem hiszünk benne, akkor semmi értelme nem lenne nap, mint nap felkelnünk. Elmenni dolgozni, elmenni suliba… ilyesmik. Nem szabad a hitet elveszteni és ezek az emberek, akiket a film bemutatott, megmutatták az élet legkegyetlenebb szituációiban, hogy valamiben mindig hinnünk és bíznunk kell. Rettenetesen erős és bátor alkotás. Majd seggre ültem, mikor utánanéztem a rendezőnőnek – aki egyébként játszik a filmben – kis pici, vékony fiatal nő. És első rendezésként letesz egy ekkora munkát az asztalra, ami aztán sorra nyeri a nevesebbnél nevesebb filmfesztiválokon a díjakat. Hát ha ez nem vele született tehetség, akkor micsoda az?! Valami döbbenetes munkát végzett.
Nagyon tudnak a franciák, ha akarnak!



2. Anitabagwell (2012-03-30 10:33.48) aaaaa
Naaaa, már 5-en láttátok, írjatok már valamit!!! :)


1. Anitabagwell (2012-02-25 21:04.42) aaaaa
vélemények?
a francia barátaim agyon dicsérik és amiket utána olvastam az is elég kemény, meg a poszter-trailer is. várom már, hogy lássam. ezt lehet moziban csapatom.:)
március 29-től Mo-n!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2020-02-24 22:3713 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Polisse adatlap
Eredeti cím: Polisse
Évszám: 2011
Rendezte: Maiwenn Le Besco
Szereplők: Karin Viard, Joey Starr, Marina Fois, Nicolas Duvauchelle, Maiwenn Le Besco...

További információk

Szereplők fórumai
- Anthony Delon - Vélemények
- Alain Attal - Jour apre jour


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk