Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A historizáló építészet kiemelkedő emlékei Budapesten
- Magyar Mozi TV, 04:10
A beteg
- HBO, 04:37
Hull a pelyhes
- Moziverzum, 04:40
1945
- Film+, 05:00
10 dolog, amit meg kell tennünk szakítás előtt
- Filmbox Extra HD, 05:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dave Bautista - Vélemények
Denis Villeneuve - Vélemények
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Gyűrűk Ura - A király visszatér aaaaa
Eric Roberts aaaaa

 

Fórum - Az orvvadász (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
38. Kettesgolfos (2023-01-16 22:05.38)  
Nem orvvadász könyörgöm, A VADÁSZ !!!


37. Panyolai (2016-03-03 23:40.13) aaaaa
Ez egy igencsak különleges film! Szeretem, mikor leülök egy számomra addig noname, ismeretlen filmet nézni, csekély igényekkel, ám az többszörösen felülmúlja elvárásaim, s egy ritka különleges élménnyel leszek gazdagabb. Nos, eme ausztrál filmcsemegével pontosan így jártam. Igényesebb filmnézők egy nagyon magával ragadó hangulatú, egyedi történetet láthatnak - ahol valójában nem is a legendás kipusztított állat utáni kutatás a lényeg, ez a szál csak egy összetevője a varázsnak. Mert itt van még maga Tasmánia csodálatos tájaival, egy zsigerig hatoló filmzene, és néhány régi A-listás színész csodálatos játéka - bizony...Willam Dafoe igenis hatalmas színész. Karakterének egyre fontosabbá kezd válni a vendéglátó család sorsa - az anya vonzó, s a két gyerek is ritka jól játszik - és kezd távolodni régi magányos önmagától. S mindez olyan finoman, érzékletesen bemutatva.
Csodálatos, ritka filmélmény.



36. Nyolcadik utas (2014-06-24 11:18.16) aaaaa
Tudom, tudom. Első a vámpír, a fing, és képregény. De akkor is! Ez a Vadász - egyáltalán nem orv! - mestermunka minden tekintetben. Allűröktől, nyáltól és sallangoktól mentes. Feszültséggel teli, igazi dráma, amit jó szívvel ajánlok minden igaz filmkedvelőnek.


35. Gabroca (2014-01-28 19:50.41) aaaaa - (válasz Zoli27 18. hozzászólására)
nemcsak a befejezés volt kicsit értelmetlen, hanem az egész sztori.


34. Dagobert1 (2013-12-19 23:49.51) aaaaa
megkell még említenem gyönyörű táj van a filmben,és dafoe zseniálisan játszott.


33. Dagobert1 (2013-12-19 23:47.20) aaaaa
eszméletlen jo film mostanság ritkán csinálnak jo filmet összes jelenet és a film vége is tetszett ez az egyetlen film amit mindennap vagy minden héten 2szer megnézzek,magával ragadott a történet,de kevés akcio van benne annyi baj legyen)


32. Dagobert1 (2013-11-01 17:41.39) aaaaa
jo film dafoe hozzá a formáját


31. Su-30mk (2013-09-03 23:19.46) aaaaa
Az egyik legjobb film, amit az elmúlt években láttam, teljességgel alulértékelt és ez felettébb sajnálatos.
Mindig is imádtam a drámákat, mely a filmben több szálon futó. Ami nagyon megragadott, az a zene, mely integráns részét képezi a filmnek, mint egésznek. Természetesen Willem Dafoe alakítása mint már megszokhattuk tőle: lenyűgöző.
A táj szépsége, a távol a civillizációtól feeling erős kontrasztban áll az emberi kapzsiság ebbe a környezetbe is beférkőző, undorító voltával. Dafoe karaktere egyszerre betolakodó és egyszerre "megoldást" hozó személy. Azonban az élet olyan nagy kérdéseiben, mint egy faj végső kipusztítása, csak fájdalmas döntést lehet hozni, és a döntéshozónak hatalmas dilemmával kell szembesülnie. Ezt a film befejezése rendkívül jól tudta érzékeltetni ez a The Hunter fő erőssége szerintem.
Nagyon jól eltalálták egyébként a kerettörténetet, hiszen az erszényes farkas legendás állatfaj (volt). Így a nézőt folyamatosan izgalomban tartja a várakozás, mely a végkifejlettel kapcsolatos és amely egy csodálatosan drámai és egyúttal magasztos képsorban csúcsosodik ki.
Szerintem az egyik legjobb drámai jelenet, melyet valaha a filmvásznon láthattunk és Willem Dafoe minden elismerést megérdemel ezért, csakúgy mint az ausztrál rendező.
Igényes mondanivalóval felvértezett intelligens film, melyet komoly filmrajongóknak mindenképpen látniuk kell.


30. Kittentyű (2013-06-26 00:35.32) aaaaa
Nagyszerű film, gyönyörű tájakkal és egy remek Willem Dafoe-val.


29. Gend (2013-05-21 23:30.36) aaaaa
Nagyszerű film, jó történet, fantasztikus tájak és jó színészi alakítások! Röviden így foglalnám össze a filmet.
Valóban nem akció dús, ellenben mégsem mondanám vontatottnak, engem végig lekötött!
Akik kedvelik a lassabb tempójú filmeket -a csodálatos tájakat- amik szólnak is valamiről azok ne hagyják ki.


28. Fütyülős (2013-02-21 14:14.34) aaaaa
szenzációs volt. nagyon jó volt a kislány is! :)


27. Az utolso szamuráj (2013-01-12 12:36.05) aaaaa
A Tasmán-erszényesfarkas(itt tigrisként is hívják)utolsó példánya vélhetőleg a 30-as években elpusztult:legendája azóta persze tovább él,többen is látták.
Az emberek szeretnek hinni a különlegességekben, és talán abban is,nem mindent sikerül kipusztítanunk.
Ez a film a maga módján szó szerint gyönyörű és valami hihetetlen egyensúlyban van a képi világ,a színészi játék és a mondanivaló főleg ahhoz képest,hogy mennyire nagyjátékfilmhez tapasztalatlan csapat készítette és annak ellenére,hogy az utolsó pár percre rá lehet fogni,erőltetett a happy end( Ami persze végiggondolva,mi veszett el,nem teljesen az)A fotózás álomszép és egyszersmind Willem Dafoe szikár és értő játékával azonnal megteremti azt a sajátságos hangulatot,ami a filmet végig jellemzi,ez persze bizonyos köröknek akár unalmas is lehet,de ez nem popcornfilm.
Hanem egy értő kézzel odavarázsolt dráma,ahol egy tragédia miatt szétzilált család és egy magányos férfi szép lassan egymásra talál,miközben a zsoldos egy legenda miatt járja a festői vadont.Van némi természetvédős-dolog pro és kontra,ám a karakterfejlődés az,ami miatt -a képeken túl-felejthetetlen lesz ez a mozi.Valahogy...bentragad az emberben.
Mert Frances 'O Connor és Dafoe kibontakozó de soha be nem teljesült kapcsolata őszintén és profin van ábrázolva,mert a gyerekszínészek nagyszerűek és mert Sam Neill és Dafoe újra bebizonyítja,egy alakot pár arcrándulással vagy akár mély hallgatással is lehet jellemezni.
És a magány...a magányról alkotott vélemény....bár azt mondják,egyedül halunk meg,mégsem jó egyedül élni,Martin puskáját ezért vezette IGAZÁN a keze,és lőtte le a tigrist,hisz az is-mint ő addig-csak magányban várta a halált(Most tessék elfeledni értelemszerűen azt,egy állat ilyesmit vélhetőleg nem gondol,bár persze hogy mit gondol,azt se tudhatjuk,igaz?)Az utolsó lövés egy jelkép is,Martin nemcsak az állatot de önmagát is ott lelőtte-azaz ő volt akkor a tigris is-véget vetve a magánynak,és megkezdve egy társas életet,ahol egy gyerekkel próbál végigmenni a kitaposott úton,hisz mindkettőnek szüksége van a másikra.
Ettől a gondolattól olyan nagyszerű ez a mozi,és lesz igazán értékes.


26. Boomba (2012-12-03 18:47.25) aaaaa
Sokakkal ellentétben (ahogy olvastam) nekem pont a film utolsó 10 perce nem tetszett.


25. BenceFaterYoO (2012-11-13 23:46.08) aaaaa
Nem erre számítottam. De mindent összevetve tetszett amit láttam. Dafoe, teljesen jól illett a szerepbe. Jó volt maga a karaktere is. A táj gyönyörű, és a sztory is habár egy kicsit lassú is de jó. Nem egy vakulj paraszt, mindent bele mozi, úgyhogy aki ilyenre számít annak nem javaslom. Aki viszont szereti az ilyen jellegű filmeket, az nézze meg bátran.


24. KongFan (2012-10-24 19:59.04) aaaaa
Érdekes kis film volt.
Anno az NGC is készített egy dokumentum filmet a tasmán tigris/erszényes farkasról. Sajnos ott sem igazán tudtak több információval ellátni minket erről a jószágról. Egyszer volt, talán igaz se volt.
A filmben is, igazából csak a sztori kiinduló pontjaként használják az állatot. A film sokkal több hangsúlyt fektet Dafoe karakterére, aki lassan megkedvel egy családfő nélkül maradt családot és próbálja az életüket visszaterelni a helyes ösvényre. Ez és a munkája pedig, a helyi lakosok ellenszenvét váltja ki. A valódi történetszál ez a filmben. Én emiatt eléggé szomorú voltam, de még így is tetszett a mozi. Mert a filmnek van egy jó atmoszférája, ami persze jó sok embernek nem fog bejönni. Lelkük rajta. Továbbá a színészek is igazi, felső kategóriás nagyágyúk. Remek munkát végeznek.
Az operatőri munka remek! Az egész film gyönyörűen van felvéve és megvágva. A helyszín pedig egyenesen fantasztikus! Csodálatos tájakat láthatunk a teljes játékidőben. Jóféle dráma ez, tessék megkukkolni.


23. KongFan (2012-10-24 15:55.35) aaaaa
Magyar szinkronban az elején annyit mondanak, hogy a Vadász. Hogy nem lehet a címeket egyeztetni, én nem értem...


22. Sötétszív (2012-10-22 23:30.59) aaaaa
Daniel Nettheim filmjében Willem Dafoe, Sam Neill és Frances O'Connor a főszereplők. Lassú, kimért, egyszerű vezetésű történet remek színészi alakításokkal, és gyönyörű tájjal. Fantasztikus, mesés helyeket járhattunk be a film segítségével. Olyan helyeket, ahová biztos, hogy nem fogok eljutni. Nekem nagyon tetszett ez a film, talán az egyszerűsége miatt. Azt hiszem, hogy nyugodtan kijelenthetem 2011 legérdekesebb, legjobb filmjét láttam. Többször nézhető, fantasztikus alkotás. Aki még nem látta ne hagyja ki. Megéri megnézni!


21. Jason13 (2012-10-18 18:00.03) aaaaa
Lassú cselekményvezetés,egyszerű történet,egy remek főszereplő.Ezekkel a szavakkal lehetne legegyszerűbben jellemezni a filmet,viszont így rendkívül felületes is lennék.
Mégpedig azért,mert első látásra semmi különlegeset nem fedezhetünk fel a látottakban,sőt,ha pörgős,agyatlan látványfilmeken szocializálódtunk,a stáblista elől is úgy állhatunk fel az üllőalkalmatosságunkból,hogy egy unalmas,semmitmondó művet láttunk.De ha vesszük a fáradságot és tovább látunk az orrunknál,rendkívül emlékezetes filmélményben lehet részünk.
Az egyszerű,de jól megírt történet komótosan halad előre,Willem Dafoe sokadjára mutatja meg,mi is az a színészet és ehhez jön még a csodálatos zenei aláfestés,ezek pedig így összességében már remek hangulatot teremtenek és a nyitottabb nézőket a képernyő elé szegezhetik.De itt még nem végeztünk,mert ha kicsit is elgondolkodunk a látottakon,rájöhetünk,hogy itt többről van szó,mint amit elsőre hinnénk és ez az egész egy nagyszerű lezárásban teljesedik ki.
Bár az alapfelállás tényleg egyszerű és olyan sok újat se mutat a film,viszont még így is képes egy remek élménnyel megajándékoznia nézőjét.Legalábbis én úgy érzem,hogy kaptam tőle valamit.
Emiatt tényleg csak ajánlani tudom,de csak azoknak,akik nyitottabbak a lassabb és elgondolkodtatóbb mozikhoz.


20. Törölt felhasználó (2012-10-18 11:30.25) aaaaa - (válasz Warren 19. hozzászólására)
1 nap alatt elég nagy utat meg lehet ám járni kocsival.


19. Warren (2012-10-18 10:47.51) aaaaa
Egész tűrhető film volt, de egy dolog iszonyatosan zavaró volt számomra -spoileres lehet- hogy az időben ide oda ugrál.
Mert ugyebár kiment 12 napra... majd megint itthon, aztán kiment bejött mindezt egy nap alatt, gondolom ha senki nem látta a tasmán tigrist akkor az nem olyan helyen van ahol egy nap alatt vissza lehet érni a lakóterülethez, és ezt eljátszottak legalább ötször,( még ezt akkor is fenntartom hogy kocsival jött-ment) kiírhatták volna hogy ennyi meg annyi idő telt el...
Egyébként nekem még a befejezés is bejött tehát összességében esti filmezéshez ajánlatos.


18. Zoli27 (2012-10-14 21:27.39) aaaaa
Jó film volt,de hogy lehet ilyen elbaszott befejezés??


17. Jlaci63 (2012-10-14 12:08.44) aaaaa
Nekem ez most jobban bejött, mint a Grey vagy mi a címe a Liam-féle filmnek. Sokkel emészthetőbb, sokkel keveseb volt a hiányerzet. Olyan első rendezős kategória. Egyszer érdemes megnézni. Nagyon jól visszadja a hely hangulatát.


16. Niix (2012-10-14 03:40.53) aaaaa
Jó, jó, de.... 1x bőven elég volt megnéznem, Most nem kívánom ecsetelni az okokat, hiszen akkor talán nagyon lehúznám az alkotást. Mindenki döntse el ki-ki maga, hogy tetszett-e neki, vagy sem. Én tuti elő sem fogom venni még 1x. :(


15. Sdt (2012-10-12 23:00.52) aaaaa
A maga nemében kifogástalan. Jó megkomponált, korrekt történet, elsőrangú szereplők. Meglepő, ámde okszerűen felrajzolt befejezés.


14. Siddharta (2012-10-12 19:36.22) aaaaa
jó film..nincs túlbonyolítva, nincs ezer szál de mégis érdekes és mondanivalója is van, dafoe itt is nagyon jó...van benne valami szomorúság ami végig érezhető benne....és hát nem is az a happy end féle film az biztos...


13. Zsty (2012-10-12 14:39.36)  
Ha ennyire ajánlja mindenki akkor meg is nézzem :)


12. Zenya (2012-10-12 11:59.25)  
Itt szinte minden új film fent van egyből.Ezt is meg lehet nézni!
Hoome moovie,sajna linket nem engedi de a keresőbe beírva kidobja :)


11. FreeMoney (2012-10-11 22:17.53) aaaaa
A film szinkronos.
Egyébként jó film. 1x biztosan nézhető! Ajánlott!



10. Szabgya (2012-10-11 18:16.15) aaaaa - (válasz Tarsoly 9. hozzászólására)
Van hozzá szinkron, hiába írják a borítón h magyar 5.1, ez sajna csak 2.0.
Angol viszont 5.1-es.


9. Tarsoly (2012-08-31 01:07.10) aaaaa
Attól tartok, nem készült hozzá szinkron, mivel a mozikba is így került be...


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekKettesgolfos, 2023-01-16 22:0538 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk