Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Válság
- HBO2, 02:06

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szőke az igazi aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Szövetség az ördöggel (2007) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Zsol0 (2021-04-11 17:25.58) aaaaa
Egyébként a riporternő azt hittem Maria Bello..de nincs itt feltüntetve a szereplők közt,sem az IMDb- Nincs semmi fotó...hihetetlen...Amanda Alden alakítja a riporternőt,kisértetiesen hasonlít Maria Bello-ra.


14. Zsol0 (2021-04-11 16:59.38) aaaaa
" Az ártatlan és a gazember sohasem fél" - idézet a filmből.

Az amerikaiak kimaradtak az univerzális balhéból..irakkal.kuvaittal ergó az olajjal voltak elfoglava..a humanitárius "békefentartók" (Pfff) meg annyit értek a békefentartáshoz mint mézga géza a ketrecharchoz...a machetes bantu-nigger majmokat elnézve..mindegy hogy melyik feketelábú bandához tartoziK hutu-tuszi-nyuszi puszi ...ilyen erőszakkal fertőzött vidéke afrika egyet érdemelne: ATOMOT NEKIK...oszt jónapot.



13. Macsikám (2017-04-10 20:44.22)  
Épp most néztem meg ezt a filmet. Hihetetlen durva. Nagyon jó, mint film, de szörnyű.
Érdekes volt ebből a szempontból, az ENSZ-katonák szemszögéből nézni. Valahogy eddig nem gondoltam bele, ők hogyan élhették ezt meg. A főszereplő pedig zseniális volt, amolyan "kisember", katonában.
Amin elgondolkodtam, hogy akik - az elkövetők oldaláról - most ott élnek Ruandában, és élték tovább az életüket a mészárlás után, azok hogy képesek simán tovább élni? "Ó, 94-ben a haverjaimmal lemészároltunk vagy húsz embert ott az utcasarkon, de rég volt, elmúlt, most becsületes halász vagyok és minden kafa"... Valahogy ezt képtelen vagyok végiggondolni, hogy hogyan élték tovább az életüket utána...


12. Vmiso (2016-09-20 13:05.38)  
Remek film a Ruandai népírtásról.
Bő 3 hónap alatt közel 1 millió ember halt meg, és a nagy nemzetek nem nyújtottak segítséget....nekik sem...

A film nagyon hiteles, sok helyen megrázó képekkel.
Két másik filmet is láttam már ebben a témában, a Hotel Ruanda, és a A kutyákat lelövik, ugye ? c. filmeket, Mindhárom érdemes a figyelemre.


11. Emylio (2016-01-24 16:09.28) aaaaa
Szerintem teljesen érthető, kicsit sem kusza történet. Csak oda kell figyelni. Persze nem hátrány, ha valaki hallott már a tuszi és hutu szembenállásról, és Ruanda gyarmati szerepéről.
Nagyon megrázó az, ami ott történt, és jól mutatja be, a politika és a lelkiismeret szembenállását is.


10. Az utolso szamuráj (2015-11-14 15:23.16) aaaaa
Afrika az a földrész,melynek nyomoráról mindenki tud:csak nem szeretnek beszélni róla.Bizonyos országok területén mindennaposak a kisebb-nagyobb összetűzések,a halál,éhínség:napjainkban 2-300 főre teszik azt a számot,ahány ember arrafelé meghal alultápláltságban,betegségben,rengeteg köztük a kisgyerek.A CNN és a többi hírekkel,politikával-és így akár történelemmel is foglalkozó-csatorna napokig nem számol be erről az amúgy valahol sejthető tényről,mert a Harmadik világ bizonyos részeivel nem tud a civilizált világ (polgára...) mit kezdeni:nem érti azt az életet,kényelmetlen a nyomort,az éhenhalást bámulni,rossz nézni a lakosságnak,mikor egy felfúvódott kisgyerek arcára rárepül egy lény,és annyi ereje sincs,hogy odébb hesegesse.
Ami viszont 1994-ben,Ruandában durván 100 nap alatt történt,az emberiség olyan mérvű katasztrófája,melyről fura mód kevesebbet beszélünk,mint a nácik szervezett népirtásáról,-pedig itt is ez történt,nem kímélve a hutuk azon részét sem,melyek mérsékeltebben gondolkodtak!!-és nem csak gépfegyverrel vagy vállról indítható rakétával történt,hanem baltákkal,fűrésszel,machetével,benzinnel,kézzel,a lehető legkegyetlenebb mód.
Ruanda olyan apró ország,hogy Magyarhon több mint háromszor akkora területű.Hutu és tuszi törzsek lakják főleg,akik persze rokon népcsoport,ám a gyűlölködésük nem újkeletű(bizonyos fokig ha visszatekintünk 94- előttre,van ami igazolja a borzalmas tetteket,ezzel persze nem védve a vérszagtól megőrült csürhét)Ebben a több történész szerint is népirtásban ez az idő alatt majdnem 1 millió!!! ember veszhetett oda-és hatásai a két kongói háborúban csengtek tovább.
A film Romeo Dallaire tábornok könyve alapján készült,megdöbbentően hiteles alkotás,semmi álomgyári maszlag és felesleges drámázás bizonyos mellékszereplők körül:egyszerűen bemutatja az eseményeket,ahogy azok történtek.Romeo Dallaire sem hasonlít egy amerikai szuperhősre,úgy magasztosul fel a szemünk előtt,hogy nem öl meg senkit,nem akciózgat,egyszerűen teszi a dolgát,aztán még annál is többet,hisz nyíltan ellenszegül a kapott parancsnak,és több száz ember neki és alig maroknyi katonájának köszönheti életét.
Van is mit:a mészárlás megdöbbentő voltára a visszaemlékezések és a képek sajnos pontos krónikások:az Interahamwe és az Impuzamugambi tettei olyan bestiálisak,hogy nehéz szembesülni azzal,mikor szemtanúk arról számoltak be,néhány hónapos!!!! kisfiúkat és kislányokat erőszakoltak meg vigyorogva egymás előtt,majd a visongó csöppségeknek levágták egyszerűen a fejét...nők mellét vágták le,hogy elvérezzenek,miközben persze megerőszakolták őket.Egy nagyobb falu szélén több mint kétezer asszonyt,kislányt fektettek ki,akiken miután kedvüket töltötték,a hüvelyüktől a nyakukig felvágták őket,úgy hagyva sorsukra őket.Több templomba!!! beterelték az embereket,és ott ölték meg őket,a film azon jelenete sincs eltúlozva,mikor Romeo belesétál a vízbe,ami tele van holtestekkel.
Mégis,mindeme borzalom ellenére felemelő alkotás ez:hisz valahol arról szól,még ilyenkor is van olyan ember,aki tudja,hogy kell cselekedni,mit kell megtenni:és ezt pátosz és köszönetnyilvánítás elvárása nélkül megteszi,mert úgy érzi,erre kötelezi embersége-vagy akár amire felesküdött.Romeo D. és társai -275 katona-az Unamir kötelékébe tartoztak,fegyveres válaszlépést csak akkor tehettek volna,ha őket is megtámadják,ám az is egyenlő lett volna az öngyilkossággal,alulfelszereltségük és csekély létszámuk miatt.A film nem megy el amellett sem,a világ-az ENSZ kivonta csapatait...-hogy fordított hátat a történteknek:Franciaország azokat menekítette,akik benne voltak a probléma kirobbanásában,az USA megtagadta a beavatkozást-igaz,ebben benne volt az is,amiről Ridley Scott csinált hatásos munkát,a Mogadishu-i balhéjuk.Mintha mindenki összetette volna a kezét,miközben baltákkal,bozótvágó késekkel embereket végeztek ki az utcákon,mezőkön,falvakban,mintha az egy szolíd családi esemény lenne csupán.
A mozit az eredeti helyszíneken forgatták,és a nálunk viszonylag ismeretlen Roy Dupuis jó választás volt a főszereplőre,hasonlított is a tábornokra.Roger Spottiswoode talán legjobb,legérettebb alkotása ez,ahol akciók nélkül ám mégis feszesen,izgalmasan tárul elénk a Afrika történelmének piciny szelete,ami viszont nem kevés emberéletbe került,és utóhatásai a mai napig érezhetők.
Kötelező.


9. Brundle (2013-10-04 14:44.50)   - (válasz Hawk 5. hozzászólására)
Nos igen épp tegnap volt az általad is említett ridley scott filmben is bemutatott kommandós akció 20.-ik évfordulója, napra pontosan és megnéztem a filmet plusz még egy dokumentum összeállítást, az akcióról a teljesség végett, és akkor gondoltam megnézem magamnak máma ezt a filmet is, és hozzá egy szintén dokumentum anyagot, a ruanda kísértetei című majdnem 2 órás anyagot de azt csak kicsit később, de szintén mai nap folyamán le viszem magamnak. De visszatérve a filmhez erre a filmre valahol nincs szó igazán, mert bár ez a sokadik filmes feldolgozása a ruanda témának, az alatt a 3 év alatt amíg filmeseket lázban tartotta a téma, sőt elvileg mióta ez a film kijött azóta újabb nem is készült, de szerintem ebben lett a legjobban bemutatva ez a humanitárius szempontból bizarr esemény halmaz, ami ott és akkor megtörtént mert itt a személyes jelleg is helyet kapott, és azon túl a katonai szinten is be lett mutatva elvileg eléggé hitelesen, hogy a világ és a közvélemény minként is kezelte, ezt a kérdést ezt a belső viszályt ami ott lezajlott. Szóval sok újat erről a filmről mondani nem lehet így spontán, aki nem látta mindenképpen nézze meg mert nagyon jó lett, szerintem a legjobb a ruandai válságot bemutató darabok közül, és ez a film nálam simán 5*-os és csak ajánlani tudom a megtekintését.


8. Arpimokus (2013-05-23 20:29.23) aaaaa
Ez nekem olyan ávoli mint tevének a pingvinek nemi élete. Nem az én világom. De biztosan vnnak értékei, csak nem az én számomra.


7. Nomad1944 (2013-05-15 04:22.46)  
Ez is erőtlen volt. Úgy tűnik a zsidó genocídiumon minden más le van szarva. Ja és nem vagyok és sosem voltam antiszemita, mielőtt egy szemita nekem ugrik!


6. Kmacko (2013-05-03 10:02.56) aaaaa
Nem lett jó szerintem ez a megfilmesítés. Gyakran kuszává kezd válni az amúgy egyáltalán nem kusza történet és felesleges üresjáratok is megfigyelhetőek. A feszültségkeltésnek szánt felesleges kamera rángatás se igazán jött be, anélkül is kellően feszült volt a történet. Elég sok hatásvadász momentum volt, ezekre se lett volna szükség, pont elég tragikus volt a helyzet szájbarágás nélkül is.
Majdnem két órás volt a film, de amit kaptam simán beleférhetett volna egy órába.
A felsoroltak dacára mégis úgy gondolom érdemes megnézni.


5. Hawk (2012-07-09 11:25.18) aaaaa
Nálam olyan hatást ért el,mint a Sólyom végveszélyben.Lett egy újabb kedvencem!Tartalmas,megrázó és nem is tudok mit mondani rá.Ezt a filmet kötelező darabbá kéne tenni.


4. Törölt felhasználó (2012-07-08 22:00.22) aaaaa
Egyik legjobb ruandás alkotás, elég hűen ábrázolja az ott történteket, aki nincs képbe a népirtással, az megspórolhat egy wikipédiát a filmmel.


3. Kurgan 5555 (2012-03-01 20:30.25) aaaaa - (válasz Croma 2. hozzászólására)
Egy icipicit lehetett volna véresebb, de így is jó volt!



2. Croma (2012-02-23 14:40.53) aaaaa
A film az ENSZ parancsnok, Romeo Dallaire azonos című könyve alapján készült, mely az 1993-1994 esemémyek leírása. Eredeti helyszínek, eredeti nyelv (angol, francia és kinyarwanda). Könyvben olvastam korábban, kiváló megfilmesítés.


1. Kurgan 5555 (2012-02-05 09:33.55) aaaaa
Nemrég teljesen véletlen láttam a Duna Tv-n. Átkapcsolok és valahogy az ENSZ egyenruhás katonák ott tartottak pár percig.
Aztán kezdtem felfogni miről szól a film.
Imádom a vad afrikai konfliktusokat és azokat a filmeket, amikben Afrikával kapcsolatos a fősztori pl.: Fegyvernepperben-Libéria, Véres Gyémánt-Sierra Leone, Kongó-Kongó:), Zsoldosok-Angola, Vörös Skorpió-Angola, Black Hawk Down-Szomália és még sorolhatnám.
A történet Ruandában játszódik (ez afrika legsűrűbben lakott országa) és a film lényege tényleg a következő: Kanadai parancsnokság alatt kb 4000 békefenntartó őrzi a békét. De csak kitörnek az ellentétek a hutu és tuszi népcsoport között és a kormányerők, valamint a Zaire-ba menekülő felkelők el kezdik egymást csépelni. Közben a kormányerők a helyi rendőrséggel és egy Interhawk nevű "polgárőrséggel" lekaszabol 1,5 millió! embert. Vad jelenetek nincsenek, tehát nem mutatják a vagdosást mint pl a Rambó 4-ben, de sok felkavaró pillanat van.
Ami az Én agyamat a legjobban felbaszta, hogy a miniszterelnök-asszony védelmére kiküldtek egy tucat belga kommandóst, de felső utasításra azt kapták parancsba, hogy ne védekezzenek. Utána őket is lefegyverezte a rendőrség és őket is lekaszabolták. A kanadai parancsnok csak napok után tudta meg mi történt, mert azt hitte börtönbe vannak a katonák, de sajna csak a bűzlő összecsépelt felgyújtott tetemüket találta meg egy hullaház tövében. Talán ez a jelenet a legjobb amikor a max 12 embert nem tudja összeszámolni és nekikezd kb 10x: 1,2,3....1,2,3....1,2,3,4...5,6....1,2,3....

Volt a vége fele egy fura szokása Rómeo tábornoknak: vagdalta a saját lábát bortvapengével, hogy "ne érezze a fájdalmat". Hullahegyek mindenhol! Az amcsik kivételesen itt nem voltak hunyók csak szimplán kimenekültek az országból. A franciák a kormányerőket támogatták, de a végére Kagame lázadó-tábornok erői nyertek és vége lett a vérontásnak.
Nagyon jó film és ahogy a végén is elhangzik eredeti helyszíneken és rengeteg eredeti szereplővel készült. Vasember meg Avatarhoz szokott szemnek nagyon unalmas lesz, de nekem tetszett. Ha nem is 5*, de 4,5* megérdemel.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsol0, 2021-04-11 17:2515 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk