Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Need for Speed
- Moziverzum, 13:10
A kopasz osztag
- HBO2, 13:15
Kellékfeleség
- HBO, 13:37
A Sárkánypecsét rejtélye
- Filmbox Extra HD, 13:50
Mindörökké Batman
- AMC, 14:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Snooker
Mi a jó a horror filmben, avagy mit élvezünk rajta
Asszociáció
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az élet sója aaaaa
Jenny Slate aaaaa

 

Fórum - Láthatatlan jel - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Convar (2013-02-12 20:21.30) aaaaa - (válasz Keller.p 19. hozzászólására)
OFF

Miii, a Sin City 2-t ki akarod hagyni? Igaz, ahogy látom neked már az első rész sem jött be annyira. De akkor legalább nézd meg azért mert Jess azt mondta hogy ebben még többet fog táncolni ;D

Visszatérve a "visszavonulására" : term. nem azt állítottam és nem is gondolom azt hogy soha többet nem fog filmben szerepelni (be is szabna :D). Csak azt hogy amit látok, hallok, olvasok az utóbbi időben (és én azért elég keményvonalas Alba fan vagyok, még a fészbúkon is követem :) és ott is pl. minden 2. bejegyzése a Honest-tel kapcs.) azalapján én úgy fogalmaznék hogy mostmár inkább üzletasszony ő mint színésznő, mert mostmár nyilvánvaló hogy nem a színészet az elsődleges neki... de azért persze hobbynak valszeg még megtartja a filmezést is :)


U.i.: ha válaszolni akarsz rá, akkor javaslom ne itt offoljunk tovább, hanem vmelyik saját topikjában tedd meg.


19. Keller.p (2013-02-11 18:11.00) aaaaa
Jaja, láttam. A sin cityt lehet kihagyom, de a Machetében meg fogom nézni.Mondjuk az első része is inkább akció-vígjáték volt, de az tetszett és Jess is jó volt benne.
Jessicának leginkább a romantikus filmek állnának a legjobban, de még nagyon fiatal..hosszú még a pálya előtte, és én a legjobbakat kívánom neki.
És örülök ha neked maximálisan bejött ez a film,Jessicától függetlenül:)



18. Convar (2013-02-11 15:12.14) aaaaa - (válasz Keller.p 17. hozzászólására)
Vagy, vagy, vagy vagy. A nagy kérdések, ugye :) Egyébként tény hogy szeret vígjátékokban játszani, de u.akkor az is hogy NEM CSAK AZOKBAN szeretne.


"Nem tudom miért ajánlod nekem ezt a hsz-t, hiszen ez teljesen normális, ha szülés utáni két-három évben a gyermekének szenteli az idejét és nem a castingokra:) "

Nézted te mostanában az IMDBs adatlapját?
[link]

Másoknál ott vannak tömegével bejegyezve a jövendőbeli projectek, Jessnél összvissz két Rodriguez film van, de már azokat is leforgatta... Szal nem arról van szó hogy eddig nem vállalt hanem úgy tűnik nem is nagyon akar. Ha akarna akkor forgatna vagy legalábbis aláírna.

Egyébként az első terhessége után is már hetekkel, hónapokkal utána dolgozott (többek közt épp ez a film is akkor készült), szal...

Éppen ezért tettem be azt a cikket hogy ne azt gondold amit gondolsz, mert amit abban mondott, ahogy fogalmazott az azért elég sokatmondó.


Amit utána írtál az nagyon helyes. Én is szemellenző nélkül nézek filmet bárki is szerepel ill. bárkihez is köthető, szal nekem is megvan a véleményem egyes filmjeiről, pl. a Love Gururól vagy a Fantasztikus négyes filmekről...


Jennifer Anistonra visszatérve: sztem nem az igazi a párhuzam, mivel Aniston valóban vérbeli komika, eleve egy sitcommal futott be és azóta is egy kivétellel csak vígjátékokban szerepelt.

Jess nem, ő egy scifi sorozattal futott be, és azóta is már szinte az összes műfajban kipróbálta magát, mondjuk a háborús filmeket (és sokak bánatára a pornót :))) ) kivéve. Jó az igaz, hogy ő is elég sok vígjátékot vállalt már (sőt, az én szemszögemből már túl sokat is :P), de ez akkor is "csak" a 23ból 9 film.

Az már egy más kérdés hogy akkor ezek szerint szted Jessnek is a komédiázás áll jobban, ha ez a véleményed akkor ez, el tudom fogadni.


17. Keller.p (2013-02-10 23:08.12) aaaaa - (válasz Convar 16. hozzászólására)
Vagy éppen azért nem vállal ilyeneket mert nem az első a színészkedés, vagy mert nem hívják, vagy nem jött be neki a búslakodó szerep alakítás.
Nem tudom miért ajánlod nekem ezt a hsz-t, hiszen ez teljesen normális, ha szülés utáni két-három évben a gyermekének szenteli az idejét és nem a castingokra:)
A film nem jött be, jess szerepe meg helyenként idegesítő, számomra, de tudod, hogy vagyok vele?
Van pár kedvenc színészem/színésznőm akik nem mindig voltak a topon, természetes jelenségnek tudom fel a dolgot.
De azért mert rajongó vagyok, még próbálok reális maradni.:)


16. Convar (2013-02-10 22:13.12) aaaaa - (válasz Keller.p 15. hozzászólására)
"Talán azért nem hívják mert, nem volt meg benne az átütő erő.."

Vagy inkább nem vállal, miután - érzésem szerint - az utóbbi időben lassan minden fontosabb neki mint a színészkedés. Lásd gyermekvállalás, saját cég, stb.

Ajánlom figyelmedbe ezt a topikot, ott pedig ezt a hszt:
http://www.filmkatalogus.hu/forum-36257#hsz4592275

Szal sztem nem véletlen hogy pont 2008ban tört meg a nagy filmvállalási kedv, akkor, amikor először esett teherbe.

Hogy nem volt átütő erejű? Mi? A film vagy Jess alakítása? Az előbbivel tul.képpen egyetértek, bár hozzátenném hogy a történet az amiben pont ennyi volt, ennél több drámát belezsúfolni csak felesleges hatásvadászat lett volna.

Utóbbival viszont nem. Részemről amit ebben a filmben nyújtott Jess az egy tökéletes performance volt. Pontosan annyit tett bele amennyi kellett ahhoz hogy hitelesen, elevenen jeleníthesse meg a karaktert vigyázva arra is hogy nehogy túljátssza a szerepet, nehogy olcsó, színpadias eszközökkel élő ripacskodás legyen a vége.


15. Keller.p (2013-02-10 18:38.12) aaaaa
Én csípem Jessicát, de ez a film nem jött be. Átlagos szereplők/történet.
Talán azért nem hívják mert, nem volt meg benne az átütő erő..Talán Jennifer Anistonhoz lehetne hasonlítani, aki szintén csak egy drámában játszott a Kisíklottakban, azóta is csak vígjátékokban.
Szal akármennyire is bírom Jessicát, ez a film egy jó hármas


14. Convar (2012-02-14 20:48.10) aaaaa - (válasz Sötétszív 13. hozzászólására)
"Jessica Albáról nem gondoltam volna, hogy drámában fogom látni."

Én igen. Már 2007ben is nyilatkozta hogy majd a jövőben igyekszik jobban megválogatni a szerepeit. Más kérdés, hogy az igyekezet önmagában nem elég, mivel ilyen filmekbe azóta sem igen hívják. Ez az első kivétel, de remélem nem az utolsó.


13. Sötétszív (2012-02-12 00:09.47) aaaaa
Jessica Albáról nem gondoltam volna, hogy drámában fogom látni. De eljött ennek az ideje is. Egész jó kis film született. Nem egy vidám történet, de aki megnézi, az nem bánja meg. Jessica Alba meglepett egy remek alakítással, akárcsak John Shea az apa szerepében. Szóval ez egy jó film, többszöri megnézésre is alkalmas.


12. Convar (2012-02-02 21:47.48) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 10. hozzászólására)
Dehogynem vagy, akkor nem ítélkeznél előre, hanem a látottak alapján alkotnál véleményt.


11. Convar (2012-02-02 21:19.52) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 9. hozzászólására)
"Mit szoktak széttárni??a nők?
erre értik a férfiak a tárogatóst."

Később am már leesett miről van szó :D

Mindenekelőtt tisztázzuk: én is ismerem a szereposztó dívány fogalmát és elhiszem, hogy sok színésznőnél egy-egy szerep kapcsán ez volt a járt út :) Főleg pályafutásuk elején. Még Albánál is, róla is el tudom képzelni hogy a 2003-2005 között (amikor Michael Wheatherly és a mostani férje között am is szingli volt) ennek köszönhetően kapott szerepeket. Főleg a Sin Citynél pl., elvégre az egy nagy buli volt, egy neves gárdába kerülhetett be (Bruce Willis, stb. de hadd ne soroljam, tudod te), Robert Rodriguez am is egy jóképű fickó... szal miért ne :) Tehát igen, Rodriguezről el tudom képzelni hogy felpróbálhatta :)

De nem egy asszonyról, bőven túl a klimaxon :D U.is ha kicsit jobban utánajártatok volna, akkor láthattátok volna hogy Marilyn Agrelo személyében egy 50 éves rendezőnőről van szó. Tudom, annyira nem érdekelt, titeket csak a pontszám, a pontszám...

Az még csak véletlenül sem jutott eszetekbe ugye, hogy talán azért választották Albát mert ő nem olyan drága mint pl. egy Anne Hathaway vagy egy Keira Knightley, akiket a "jobb eredményeik" miatt nem tudtak volna megfizetni (Portmanről nem is beszélve), vagyis Jessica Alba olcsóbb volt. Viszont mégis azért egy ismertebb név, tehát hogy ezáltal próbáltak egy arany középutat találni a nagy név kicsi pénzért kérdésben.

Vagy hogy 1xűen Agrelonak Jessica volt a legszimpatikusabb, neadjisten az őt, az ő fizimiskáját látta leginkább alkalmasnak egy ilyen törékeny, furabogár lány karakterének megformálására?

Tudom, részetekről ez elképzelhetetlen :) Persze haterektől mit is várjon az ember...


"Amúgy,a kis költségvetésű,szűk körben ismert filmek -ez valóban az-ennél jóval magasabb pontszámokon szoktak figyelni.Az ilyen moziknak megvan a maga rétege,kifinomultabb rajongótábora,az hogy így áll...no."

Nem vagy te olyan buta ember hogy ne tudd ennek az okát. Te is tudod nagyon jól, hogy az a 4,9 magának Albának szól. Az IMDB is tele van előítéletes emberekkel, meg olyanokkal akik képtelenek objektíven látni őt mivel már rég és örökre elkönyvelték hogy ő egy rossz színésznő, akinek így csak rossz filmjei lehetnek. Mint te is. Jó, hozzáteszem és elismerem, Alba ehhez azért maga is adott némi alapot, főleg az utóbbi időkben nyújtott produkcióival :)

(félreértés ne essék, nem azt akarom bizonygatni hogy márpedig ez a film biztos van annyira jó hogy ha nincs Alba akkor 8,9en állna, de 7 körül sztem akkor is kéne, csakhát ugye az Alba faktor)


10. Az utolso szamuráj (2012-02-02 11:08.11)  
És félreértések elkerülése végett,nekem nincs sok bajom ezzel a nővel.Csinos,nem dobálja kővel a magasvasútat és repülőt odakint,egyszerűen csak tehetségtelen színésznő.(szerintem.)Én abban különböznék Tőled,nem vagyok elfogult,az mindig azt jelenti,nem látunk tisztán.


9. Az utolso szamuráj (2012-02-02 11:00.01)   - (válasz Convar 8. hozzászólására)
Mit szoktak széttárni??a nők?
erre értik a férfiak a tárogatóst.Amúgy,a kis költségvetésű,szűk körben ismert filmek -ez valóban az-ennél jóval magasabb pontszámokon szoktak figyelni.Az ilyen moziknak megvan a maga rétege,kifinomultabb rajongótábora,az hogy így áll...no.


8. Convar (2012-02-01 23:16.08) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 2. hozzászólására)
Van amelyik még rosszabbul. Ez az ő szintjén még így is erős középmezőny :D De különben mondtam már mennyire érdekelnek az IMDBs pontszámok.

Nem a legújabb mert ezt egyébként már 2008ban leforgatták, csak mivel ez egy kis költségvetésű független film így a megjelentetése sem volt 1xű.

Különben megint gonoszak vagytok mert előre ítélkeztek. Ez így tényleg nem fair. Nézzétek meg, aztán lehet a földbe döngölni. Megegyeztünk? ;)


Különben ez a tárogatós hasonlat érdekelne, mert ezt sem értem :D Nem értem mi köze lehet egy ősi magyar hangszerhez. Tudom, megint hülye vagyok hogy nem értem. Kérlek, segíts!


7. Csernakakos (2012-02-01 20:50.49)   - (válasz Az utolso szamuráj 6. hozzászólására)
De még milyen jól, nem véletlen A-listás státusza. Gondolom, nem sudoku-versenyen nyerte el.


6. Az utolso szamuráj (2012-02-01 20:43.42)   - (válasz Wynona 5. hozzászólására)
ÉéÉn??Sokkal szebb nálam és neki valóban jól áll a tárogatós:))


5. Wynona (2012-02-01 20:40.00)   - (válasz Az utolso szamuráj 4. hozzászólására)
Vigyázz, mert Convar azzal fog jönni, hogy biztos féltékeny vagy Jessica hírnevére:D


4. Az utolso szamuráj (2012-02-01 20:28.37)   - (válasz Csernakakos 3. hozzászólására)
á,asszem tudja,szépségét elismerem,de mint színésznő...de biztos kedves nő,ez se rossz dolog.


3. Csernakakos (2012-02-01 20:27.43)   - (válasz Az utolso szamuráj 2. hozzászólására)
Ajjajj. Ezért meg leszel vuduzva a Jessie-oltáron.



2. Az utolso szamuráj (2012-02-01 20:23.48)  
jó szarul áll kiskedvenced legujabb remeke:)


1. Convar (2012-02-01 20:04.02) aaaaa
Láthatatlan jel (An Invisible Sign)

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 2010

rendező: Marilyn Agrelo
forgatókönyvíró: Pamela Falk
operatőr: Lisa Rinzler
zene: Andrew Hollander
producer: Jana Edelbaum
vágó: Sabine Hoffmann

szereplő(k):
Jessica Alba (Mona Gray)
Bailee Madison (Fiatal Mona)
Chris Messina (Ben)
J.K. Simmons (Mr. Jones)
Jake Richard Siciliano (Elmer Gravlaki)
John Shea (Apa)
Sophie Nyweide (Lisa Venus)

Mona magányos, befelé forduló kislány. Valósággal bálványozza a zseniális matematikus apját. A férfi azonban megbetegszik, és szellemileg egyre jobban leépül. Mona megszállottan beleveti magát a számok világába. A matematika segítségével megpróbálja értelmezni, előre kiszámítani az előre nem látható eseményeket. Felnőve Mona egy általános iskolában vállal matematika tanári állást, egyszerre élvezi a dolgot, ugyanakkor fél a feladattól. A tanítás talán segít neki abban, hogy megbékéljen a világgal, megtalálja önmagát, és végleg lezárja a fájó múltat.

(port)


IMDB: [link]

trailer: [link]

+++

Aranyos, kedves film az apai és gyermeki szeretetről. Van egy lány, aki képtelen felnőni, képtelen beilleszkedni a felnőttek világába apja szellemi leépülése miatt, mivel ezt a még gyermekkorában szerzett traumát máig képtelen feldolgozni.

Am ez még mindig nem az amit várok Jessica Albától évek óta, tehát azért ez nem olyan mint pl. Charlize Therontól a Rém vagy a Megváltás, vagy Ashley Juddtól a Helen vagy mondjuk Kate Winslettől szinte bármi, de azért iránynak sztem nem rossz. (És így is talán legjobb filmje ez a Rodriguez félék mellett.) Mert "kőkemény" drámának azért ezt sem mondanám, inkább drámácskának... De egyébként megvan a maga bája a filmnek. Majd meglátjátok ;)

És végre egy film amiben nem a szépségével operáltak. Mondhatni kifejezetten el van csúfítva, bár azért annyira mégsem sikerült hogy nekem ne tetsszen még itt is :D Egyébként csak most tűnt fel hogy Jessicának amikor szomorúan ill. megilletődötten néz mennyivel szélesebb a jobb szemrése (ez is mutatja hogy ilyen "komoly" filmje talán még nem is volt amiben ezt az arcát megmutathatta volna :) ). Mielőtt vki ki akarna oktatni, tudom, az emberi test sosem teljesen szimmetrikus, egyetlen egy páros szerv sem, így a szemek sem. De itt tényleg feltűnő, majd figyeljétek meg ;D

Legnagyobb meglepetésemre az HBO is fogja vetíteni, február 11.én 20:00tól.


Ja, T. filmkritikusok: kíváncsian várom a véleményeteket. Mert ha azt mondjátok hogy ebben is nagyon gyengét nyújt, akkor feladom :D



Kapcsolódó fórumok

VéleményekConvar, 2013-02-12 20:2120 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk