Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bíborszín
- HBO, 09:25
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 09:45
Elizabethtown
- Viasat Film, 10:25
A jelentés
- HBO3, 10:25
Szakíts, ha bírsz
- Moziverzum, 10:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Örömködő topik - közkívánatra!
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
50 éves az Omega együttes

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szerelem nyomában aaaaa
Andrew Biernat aaaaa

 

Fórum - Sherlock Holmes nevében - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Captain Al (2014-09-02 13:21.16) aaaaa
láttam már rosszabb magyar filmet, ez legalább egyszer nézhető volt.


17. Bozontos (2014-08-04 09:55.14)  
helyenkent kifejezetten vontatott tortenet, am osszessegeben pozitiv az elmeny. ha lesz mas tortenet, hasonlo kepi megjelenitessel, mindenkeppen rakostolok.

cselekmeny: 2
hangulat: 5



16. Alex432 (2014-07-13 18:42.30) aaaaa
En sokkal rosszabbra szamitottam.


15. Petra2414 (2014-03-06 11:09.09) aaaaa
Nekem igazából egyetlenegy kivetnivalóm van a filmmel kapcsolatban. Vannak benne igazán vicces, átgondolt, és még hihető jelenetek is, ahol igazán látszik, hogy az alkotók komolyan vették az egészet, de ugyanakkor a film másik felében meg előjönnek a felszínes (és felnőttes!) párbeszédek, a totál életszerűtlen reakciók és gesztusok, amik elveszik az egész történet hitelességét. Miközben valóban elhiszem a valóságtól elrugaszkodó utolsó jeleneteket, azt már kevésbé, hogy "Wattson" azért nem tart éjjel a másik két gyerekkel, mert álmos. Sőt ezt ők egy vállrándítással tudomásul is veszik.
Szóval vannak részek, ahol nagyon eltalálták a hangulatot (ehhez természetesen hozzájárul az igényes világítás, az oda passzoló zene, de még a színészi játék is), máshol meg mintha viccnek szánták volna az egészet. És talán még ez sem lett volna baj, csak ezt a két attitűdöt nem szabadna egy filmen belül használni.
Mindenesetre azt is figyelembe véve, hogy magyar film, egész jó lett. Néha kellenének normális magyar műfaji filmek is a művészfilmek mellé, és ez szerintem már fejlődésnek mondható.


14. Sakamaru (2014-02-04 21:59.14) aaaaa - (válasz Delpiero 13. hozzászólására)
IGGGEEEEEN ez talált. :)


13. Delpiero (2014-02-04 17:01.54) aaaaa
Inkább krumpliorr századjára is, mint ez még egyszer.


12. Sakamaru (2014-02-02 17:14.07) aaaaa
Gyerek film. De sokkal többet ki lehetett volna belőle hozni. pfff csalódás.


11. Barcamarci (2012-03-01 20:13.37)  
Ha Magyar a film miért nem magyar nevek vannak a filmben ?


10. Randal (2012-02-14 19:59.01) aaaaa
A Sherlock Holmes nevében egy fiatal, dunaújvárosi baráti társaság kísérlete arra, hogy felrázza a hazai műfaji filmek világát. Az alkotócsoport szimpatikus hozzáállása és a helyenként szemet kápráztató filmes megoldások bizalomra adhatnak okot a jövőre nézve, még úgy is, hogy mostani filmjük suta forgatókönyve szájhúzós filmélménnyel fenyegeti a moziba tévedőket.

A film három, Sherlock Holmes-rajongó jó barát nyári szüneti történetét meséli el. Városukban furcsa bűncselekmények történnek: fiatal gyerekek tűnnek el, hogy aztán néhány nap múlva beesett arccal és hallgatagon jelenjenek meg újra. Az esetek felkeltik főszereplőink figyelmét, akik kedvenc regényhősük mintájára nyomozásba fognak. A szálak egy leégett cirkuszon és egy sötét titkokat rejtő iskolai karbantartón keresztül vezetnek el az ügy legbelső rejtélyeihez, kis detektívjeink pedig a holmesi logika és némi szerencse segítségével igyekeznek boldogulni a kérdések és misztériumok labirintusában.

A Sherlock Holmes nevében ifjúsági kalandfilm, és mint ilyen, bátor és elismerést érdemlő próbálkozásnak tekinthető. A magyar műfaji film nehezen tér magához a kommunista rendszer évtizedeinek hatásából – a rendszerváltás előtt az állam a művészfilmeket propagálta, a zsánerfilmeket nem tartotta értéknek, és ez a gondolkodás a mai napig érezteti áldatlan hatását. Sorra születnek a fesztiválokra szánt művészfilmek, amik rendszerint még az esélyről is lemondanak, hogy megszólítsák az átlag magyar mozinézőt. Igényes tömegfilmekre hatalmas szükség lenne, valószínűleg erre éreztek rá a Sherlock Holmes nevében alkotói is.

Ennek a filmnek célja a szórakoztatás. Könnyed történetet igyekszik a nézők szeme elé tárni, izgalmat szeretne ébreszteni és nevetést előcsalni, hogy a közönség (elsősorban a fiatalabbak) hátradőlhessen a székében, és jól érezze magát a játékidő 100 perce alatt. A film szereplői nyomozósat játszanak, titokban belopóznak az iskolába, cirkuszi bohócokkal és torzpofákkal beszélgetnek, ijesztő alakok elől menekülnek, és varázslatos eseményekkel találkoznak – csupa olyan elem, ami megszólíthatja a gyerekeket. Bernáth Zsolt rendező hasonló utakon jár, mint Richard Donner a Kincsvadászok, Steven Spielberg az E.T., vagy J. J. Abrams a Super 8 című filmjével, csak itt kalózok és földönkívüliek helyett Sherlock Holmes a kulcsfigura.

A filmet világszínvonalú speciális effektek kísérik végig. A zsebórákból előtörő fénynyalábok, bűvésztrükköket kísérő mágikus villódzások, vagy az álmok vizuális megvalósításai egytől egyig olyan CGI megoldásokat mutatnak, melyek egy gigászi költségvetésű hollywoodi alkotásnak is dicséretére válnának, egy szolidabb büdzséből dolgozó magyar filmben pedig egyenesen elképesztőnek mondhatóak.

Sajnos az üdítő filmes attitűd, a kedves történet és a csodálatos látványvilág nem oldja fel a forgatókönyv gyengeségét, ami erősen rányomja a bélyegét a filmélményre. Gyerekfilm létére az események nehezen követhetők, fontos elemeket nem fejt ki kellőképpen – éppen csak pár mondatban magyaráz meg olyan eseményeket, melyek komoly szerepet játszanak a történetben. A film vége felé például a főhősök megtalálják a gyerekrablót, és belépnek az álmaiba, de alig tisztázott, hogy ott pontosan mi és miért történik. Más, kevésbé fontos történeti elemeket viszont (mint a menekülés, bohóckodás, vagy a nyomok nagyító alatt történő vizsgálgatása) a film rengetegszer megismétel.

Gyakran találkozunk következetlenséggel, epizodikussággal és gyenge párbeszédekkel, melyek szintén az amatőr forgatókönyvek sajátjai. Nehezen megmagyarázható például már a történetet elindító esemény is: a városban sorozatosan tűnnek el a gyerekek, akik látható lelki sérülésekkel kerülnek ismét elő – felmerül a kérdés, vajon a rendőrség miért nem foglalkozik az esetekkel. A történetet gyakran nem logikai következetesség, hanem a puszta szerencse lendíti előbbre, ami szintén kevésbé elegáns forgatókönyvi megoldás – Watson (Ungvár Ádám) például teljesen véletlenül talál meg egy olyan fényképet, ami alapvető fontosságú az események megértése szempontjából. A történet láncolatát helyenként kihagyható epizódok hígítják fel, mint Sherlock karakterének (Szénási Kristóf) hegedűjátéka, ami felfogható ugyan a legendás nyomozó előtti tisztelgésnek, de megmosolyoghatóvá teszi a baki, hogy a fiú a húrok lefogása nélkül is képes dallamot kicsiholni a hangszerből. Nehezebb derülni ugyanakkor a gyakran erőltetetten fiatalos párbeszédeken.

Összességében a Sherlock Holmes nevében egy kevésbé jól sikerült film, ami mögött jó szándékot és ígéretes jövőt lehet sejteni. Várom az alkotók következő filmjeit, melyeket remélhetőleg hasonló filmes attitűddel és kevesebb melléfogással készítenek el.

Kortárs Online)


9. Cséjszi (2012-02-08 18:36.03)  
Nem láttam, úgyhogy légyszi segítsetek:
Hogy néz ki a Goldi nevű szereplő? Csak mert lehet, hogy ismerem, de nem tudom, jóra gondolok-e. Ha minden igaz, magas és szőke haja van...


8. Kerik1996 (2012-01-29 18:30.37)  
Én személy szerint nagy Sherlock Holmes rajongó vagyok, de ezt már nem bírtam ki. most komolyan: a magyar ,,filmipar"-nak miért kell egy ekkor címet úgy lehúznia, mint anno Antal Nimródnak a Ragadozókat. Régen jó magyar filmjeink voltak (Indul a bakterház,Legényanya,Csinibaba...) ,de úgy tűnik hogy a nagy hírnév-vágy egyre jobban megszégyenít minket :/ én csalódtam


7. Blanchett (2012-01-28 16:50.07)  
Most néztem meg. Kicsit nehéz spoiler-mentesen írni róla...
A történet az elején egy picit lassú, de vannak benne érdekes részletek is, olyanok is, melyek majd később újra előjönnek. A szereplők nem a leghétköznapiasabbak, olyan kétoldalúnak tűnt ebből a szempontból a film, vannak teljesen hétköznapi és misztikusabb/furcsább történések ill. szereplők. Később jobban beindulnak az események, van némi szimbolika is benne. A legvége picit gyorsan befejezettnek tűnik, de egyébként maga a film tetszett.
Az effektek és a megvilágítások hangulatosak voltak, a zene nagyon jó szerintem, a történet pedig érdekes, de néha vontatottnak tűnt egy ici-picikét (de inkább az első felében).


6. Ladi.balint (2012-01-27 18:50.58)  
Gyerekek akik azt hiszik ők a legnagyobb detektív páros? Nem is tudom mit mondak...
nem egy nagy ötlet


5. Lakatosmark11 (2012-01-27 17:55.53) aaaaa
:)


4. Blanchett (2012-01-27 17:04.52)  
Kicsit fura valóban, de ha gyerekekről van szó, miért ne... :) Én nagy eséllyel most hétvégén nézem meg másodmagammal, kíváncsi vagyok milyen lesz. :)


3. Lakatosmark11 (2012-01-27 16:04.08) aaaaa - (válasz 1-2 2. hozzászólására)
Attól még jó lehet :)



2. 1-2 (2012-01-26 20:51.44)  
iszonyatosan rossz a címe, meg, hogy holmes-nak és wattsonnak hívják a főszereplő gyerekeket


1. Lakatosmark11 (2012-01-23 13:45.49) aaaaa
Kíváncsi vagyok rá :) főleg úgy , hogy ismerem az egyik színészt :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCaptain Al, 2014-09-02 13:2118 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk