Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Expend4bles - A feláldozhatók 4.
- Filmbox Premium, 02:25
A védelmező 3.
- HBO2, 02:35
Távozz tőlem, Sátán!
- Film Café, 02:55
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00
Szezon
- Magyar Mozi TV, 03:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - A titok nyitja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
47. Vmiso (2021-09-04 18:19.44)  
Nem vettem túl komolyan, így egész jól kikapcsolt a film. Másodvonalas scifi-akciófim, nem több, de Guy Pierce valami óriási benne. Igazi tökös poéngyáros akcióhős.

Semmi sem különleges, se a látvány, se a sztori, mégis működött.


46. Emmersson (2021-01-17 10:06.20) aaaaa
És ezt a hulladékot még lopnia kellett lüke baszomnak : D
Guy még ebben is jó, de ez a liba...



45. Dark Bakter (2016-07-31 21:11.57) aaaaa
Szóval klisé halmaz, nyúlja Snake Plissken sztoriját, de szerintem tökös kis akció sci-fi kerekedik ki belőle... Nem váltja meg a világot, sőt... De amíg nézi az ember, addig szórakoztató...
Guy Pearce szenzációs benne... Jól áll neki ez a fajta karakter... A beszólásai jók. Egy-két nevesebb színész császkál még a vásznon, de igazából Pearce figurája uralja a vásznat. A végén a "Marion" poén üt, ez már a Kobrába is jó volt...
A CGI látszik, hogy low budget-ból hozták ki, már-már oldchool feelingje van... Engem nem zavart.... Lehet, hogy jó passzban láttam, de valahogy nem zavart sem a klisé döpping, sem az alul kezelt látványvilág... Szórakoztató tökös akció film...


44. Emylio (2015-12-21 04:34.20) aaaaa
Csak a főhős dumái miatt három csillag. Amúgy nagyon puruttya.


43. Nyolcadik utas (2015-12-20 20:59.19) aaaaa
Ultra fos.
Bugyuta párbeszédek, minden honnan összelopkodott történet és súlytalan színészek.
Jesszusom!


42. Captain Al (2015-12-05 18:06.57) aaaaa
be kell valljam, nagyon meglepett a film. ötletes, "kis" költségvetése ellenére jól hozza egy átlagos sci-fi színvonalát; a poénok is jól működtek benne véleményem szerint. annyira azért nem nagy szám, de egyszer nézhető

3*-6/10


41. Man2 (2013-08-16 18:53.07) aaaaa
borzalmas!!!!!!


40. CRT (2013-01-20 22:38.22) aaaaa
A számítógépes jelenetek a belgrádi filmstúdióban készültek, ez a stáblistából kiderül.

A legjobb szöveg számomra az volt, amikor a rendőrök közé keverednek a titkosügynökök, és előbbiek rákérdeznek ottlétükre:
"Maguk meg mit keresnek itt?". Mire azok válaszolnak, hogy bla-bla-bla, és elmondják, hogy ők "titkosügynökök"... Erre a zsaruk:
"De hisz', ezt mi nem is tudtuk!" :-D
Mire a válasz: "Ezért hívják titkos-szolgálatnak!" :DD

Na mindegy, ezt látni kell, úgy hatásosabb! :-)


39. Count Infernó (2012-12-02 21:41.10)  
(Valamiért idő előtt elküldte...Szóval:)
-Miért, miért, MIÉRT kell olyan dumákat a karakterek szájába adni, hogy "Egyformák vagytok, a múlt emlékei. NÉZD MEG MAGAD? MA MÁR SENKI SEM DOHÁNYZIK!"
-Miért gyártanak cigit, ha ma már senki sem használja?

Na mindegy, szóval értitek. Ezek annyira idegesítőek, hogy kénytelen vagyok lepontozni a filmet. 3*, erős jóindulattal.
Köszöntem...


38. Count Infernó (2012-12-02 21:38.54)  
Annyira szerettem volna szeretni ezt a filmet. De tényleg. Nem mintha annyira odavolnék Luc Besson mostani munkásságáért, vagy Guy Pearce játékáért. Egyszerűen annyira szerethető naivitással dolgozott a történet, hogy én örültem volna a legjobban, ha jól sül el a koncepció. Az egész film alatt dolgozott valami ostoba önirónia, emiatt nem is tudok rá haragudni, de akkor is...
Nem lehet elmenni szó nélkül a hibák mellett, mert azokban aztán dúskált a Lockout.
Először is, ami nagyon szembetűnő volt, az az ocsmány CGI. Komolyan, olyan béna low budget cuccot, mint az az egykerekű motoros ülözős jelenet volt, az Asylum filmeken én indie játék intrókon kívül nem nagyon láttam mostanában.
A történetet kb baltával faragták, és olyan egyszerű is lett, mint valami sörreklám forgatókönyve. (SPOILER) Überkemény poéngyáros katona, egyedül beküldik egy frissen olvasztott elítéltekkel teli űrállomásra, hogy hozza ki a jenki elnök szeme fényét, aki épp arra volt üzemlátogatáson. Persze sikerül is neki, és fény derül a filmtörténelem talán egyik legfeleslegesebb konspirációs ügyére is. Ez egy rohadt sci-fi, nem valami aktuálpolitikai krimi Matt Damon főszereplésével. A színészek tűrhetően muzsikáltak, kivéve ezt a Joseph Gilgun nevű fazont, aki szerintem nagyon jól alakított, és Maggie Gracet, aki viszont marha bénán. Nem kell nagy színészi tehetség ahhoz, hogy csábosan nézz, vagy lesütött szemmel mászkálj, de azért ne röhögd már el magad, ha a fekete haverod épp az előbb lőtte szét a fejét azért, hogy neked fél perccel több oxigén jusson.
A zene tűrhető, de egy ilyen filmhez nem is kell John Williams közreműködése.
Eddig nem is lett volna túl nagy baj a filmmel, de volt egy csomó olyan momentum, ahol nem értettem, hogy mi a franc van? Például:
-Miért kell hangosan és jól artikuláltan beledumálni a hangérzékelős bombába, ami van annyira korrekt, hogy nagy piros betűkkel tájékoztat arról a tényről, hogy ő egy hangérzékelős bomba?
-Miért kell beküldeni egy raj bombázót, hogy az állomás körül értelmetlenül röpködve szarrálövessék magukat?
-A film elején a rabok vezetője megállítja az öccsét, hogy "közelebbről megismerkedjen" az elnök lányával. Akkor látta az Igazságügyi Minisztériumos beléptetőkártyáját. Miért hiszi pár perccel később azt a nőről, hogy egy orvos? Ja, mert fehér köpeny van rajta?
-Miért van az, hogy az állomáson található ötszáz akárhány fegyencből csak akkor látunk egyszerre 5-nél többet, ha üvöltve és össze-vissza kell végigszaladni valamelyik folyosón?
-Miért nem tűnik fel senkinek, hogy az állomásra beküldött túsztárgyaló lúzer marha látványosan kamerázza az embereket?
-Miért kellett az a nevetségesen humortalan jelenet a különválásról?
-Miért tudott a nagyon szőke csaj, aki a film közepén még azt sem vágta, hogy a kézi PDA cucc fényesebbik fele szolgáltat információkat, a film végére Sherlock Holmes-kaliberű villámnyomozást tartani?
-Miért van az, hogy egy szuperbiztos, szuperdrága és szupermodern orbitális börtönben bármelyik fehér köpenyes hülye kiengedheti az összes rabot?
-Miért kell feldobni a "sugárveszély" ötletet, ha utána nem kezdenek vele semmit?
-Miért köti ki magát Guy Pearce egy olyan kábellel, amit elfűrészel egy tompa fémperem?
-Miért köti ki magát, egyáltalán? Számított rá, hogy a torziós rendszert váratlanul lekapcsolják?
-Miért adnak egy olyan embernek, akit nemrég jól megverettünk, 30 évre elítéltünk, majd belekényszerítettünk egy kb öngyilkos küldetésbe, bombát, gépfegyvert és más egyéb gyilkolásra alkalmas eszközt azelőtt, hogy elindulna bevetésre?
-Miért van az, hogy kitalálnak egy olyan ötletet, mint ezt a "két végét összeilleszted és robban" nyakörvbombát, és egyből elhasználja a történet? Mintha csak azt akarnák bemutatni, hogy "WOW, ANNAK AZ EMBERNEK LEROBBANT A FEJE! OH YEAH!!!"
-Miért tartóztatják le EGYBŐL Guy Pearce-t. amint földet érnek? Tilos orbitális ugrást végezni? Vagy az USA népessége a jövőben 95%-ban rendőrökből fog állni, akik vadásznak a maradék polgári lakosságra?
-Miért nem gyanús senkinek, hogy egy olyan fontos személy, mint ez az ezredes, egy baszott nagy, benzines öngyújtót hord a nyakláncán?
-Miért annyira fontos a történet szempontjából az a memóriakártya, ha a főhős kb annyival konstatálja az előkerülését, hogy "Jé, egy memóriakártya"?
-Miért, miért, MIÉRT kell olyan dumákat a karakterek szájába adni, hogy "Egyformák vagytok, a múlt emlékei. N


37. Mfos (2012-11-03 22:50.14) aaaaa
egyszer nézhető, könnyedebb, scifi-űrbázisos lövöldözős. Senki ne várjon sokat tőle, nekem kiemelten tetszett benne 2 poén: a hangérzékelős gránátos :D


36. Jackdaniel (2012-10-23 22:40.15) aaaaa
Nem volt ez olyan rossz. Egy vagány csávó megmenti az elnök szép kislányát a bugyuta börtöntöltelékektől. A látvány az tényleg nem az igazi sok helyen én is mosolyogtam rajta, de a párbeszédeken méginkább (és ezt pozítivan értem). Szerintem egyszer simán megéri megnézni.


35. Az utolso szamuráj (2012-10-04 12:48.45) aaaaa
Penetráns vacak.
Luc Besson neve néhány kivételtől eltekintve mostanság nem összetartozó a minőséggel,ez a film meg kishíján nézhetetlen:ami jó benne,úgy hívják,Guy Pearce ,aki cseszett jól hozza karakterét,nincs rá jobb szó,meg néhány mellékszereplő arcát lehetne még dicsérni.A csalódások kisebb hányada ott következik,hogy a történetben érezhető,lenne potenciál,hiába lopkod a Fortress-ből vagy a híres Carpenter klasszikusból,csak a dolgokat illene kidolgozni.A nagyobb pedig az összes többi.
Volt egy amerikai film,Skyline volt a címe,ennek a vacaknak fele költségvetéséből készült,és néha azt kell hogy mondjam,a képi világa mintha valami blockbustert bámultunk volna-mondom,nem maga a film,a szereplők vagy a történet,hanem a látvány.A Lock Out visszarepít időben vagy 20-30 évet a gond csak az,ez a látvány már ott is kevés lenne,ma meg már ciki.Az elején az a 37 másodperces üldüzősdi....szinte Pirx utánérzetem volt kis túlzással.
És a továbbiak se javítottak a dolgon,bár a film pörög és próbál nem unalmasnak tűnni,mindennek olcsó szaga van,gagyi,leárazott Lidl light...idióta űrfelvételek,mintha egy Commodore játékot látnánk ,a börtön kinézete vállalhatatlanul ócska,egyszerűen "B" filmnek is rossz.Sajnálom Guy-t,hisz ő a forgatást kék és zöld háttér előtt nyomta,amit itt trükknek próbálnak eladni,utána vitték rá a képre,kíváncsi lennék a véleményére a látottak alapján.A Titok nyitja igazából arra világít rá,egy színész egy ilyen mozinál menyire nem tudhatja,mi lesz a végeredmény.
Hát,nagyjából borzalom,vágás,dramaturgia,párbeszédek ,amitől film a film,nagyjából nincs,igazából ha Guy-t kivonjuk a képletből,szó szerint a semmi marad .


34. KareszFaszi (2012-10-04 04:54.36) aaaaa
Sajnos nem a magyar cím a leggyengébb láncszem a történetben. Az ezer sebből vérző történet, a karakterek a nyolcvanas évek b-filmjeit idézik. Ez a film se nem vicces, se nem izgalmas - inkább idegesítő...


33. Ystee (2012-10-03 13:33.35) aaaaa
Nézhetetlen...


32. C.hester (2012-10-02 21:50.17) aaaaa
A film nem mutat semmi újat.Egy tipikus mentsük meg az elnök lányát a rossz fiúktól, ami át lett ültetve sci-fibe.
Viszont Pearce és Maggie párbeszédei mulatságosak voltak.


31. Warren (2012-09-24 20:25.44) aaaaa
Kár érte de nagyon,ezt mondom annak ellenére hogy lekötött arra a bő 1,5 órára, Guy Pearce szerintem kiváló színész de itt rá sem lehet ismerni Maggie Grace nos hát ő szép....

spolier
egészen addig szép még le nem vágják a haját egyszerűn nem értem ezt miért kellett ha úgy is sapka volt rajta :D
ja és egy dolog idegesített mindössze 20-30 másodperc alatt beértek a föld légkörébe.... egy 3-ast megér


30. Lilgun (2012-09-21 17:52.26) aaaaa
Nem egy rossz film alapjában, persze újat egyáltalán nem mutat.
Spoiler lehet:
Adott egy űrbörtön, egy rakat fegyenc, egy csinos nő akit meg kell menteni és egy laza állandóan ércelődő kemény legény. Semmi extra viszont legalább ezt nem rontották el. A látványra sincs igazán panaszom kivéve az elején lévő motoros jelenetet, az nekem elég gagyi volt. Összességében megadok neki egy 4*ot mert egy egyszeri délutáni kikapcsolódásra pont jó.


29. Törölt felhasználó (2012-09-19 15:41.47) aaaaa
MI EZ A CÍM MÁR MEGINT?

Nem hiszem el... :D A kreativitás.


28. Lesifbi (2012-09-19 15:34.00) aaaaa
Nagyapám az ilyen filmekre szokta mondani: "meg az apjuknak a f@szát!!" Hát, osztom az öreg nézetét ...


27. Poison23 (2012-09-14 08:41.43)  
Véleményem:
[link]
Egyébként nem volt rossz.


26. Alias_krisz (2012-09-14 00:53.54) aaaaa
Vontatott... Nem rágod le a körmöd...


25. Márki11 (2012-09-13 18:01.13) aaaaa
az lenne a baj a filmmel hogy lerágott csont ,mert ha igen akkor mutassatok mát olyan filmet ami nem az !!!!!!!!!!!!!!
egyébként a filmet jól meg csinálták tetszett csak kár hogy ennyire le húztátok!!!!!


24. Beszko (2012-09-07 12:35.15) aaaaa
Tetszett a film.Szórakoztató volt.Hasonlót persze már láthattunk igy lehetne mondani hogy lerágott csont de nekem akkor is bejött:)


23. Sdt (2012-09-07 11:13.48) aaaaa
Gyenge. A kettes osztályzatom csak arra szólt, hogy technikailag jó. Mármint a CGI. Bár, ha jól meggondolom, inkább 1.


22. 1-2 (2012-09-06 20:59.38) aaaaa
jó kis film volt ez, nem értem miért van ennyire lehúzva


21. Tjunior (2012-09-06 10:36.51) aaaaa
akkor mire adtam 3 csillagot? át kell gondoljam :)


20. Tjunior (2012-09-06 10:36.01) aaaaa
Kár ezért a filmért, mert volt benne potencia. Guy Pearce és Snow karakteréből nagyon sokat ki lehetett volna hozni. Persze Guy Pearce így is remek, az egyetlen ember akit igazán lehet dicsérni a film kapcsán. Mert amúgy sok pozitívum nincs. Viszont van egy hegynyi logikátlan baromság, felsorolni is hosszú lenne, de ez talán még megbocsátható. Viszont az a motor üldözés az elején nem, az katasztrófa. Érdem én hogy kevés pénz volt, de ha csak ennyire futotta, akkor talán ki is hagyhatták volna, ez még egy tévéfilmben is kevés lett volna. Meg úgy általában érezni a szegénységszagot a filmben. Feszültség nulla. Látvány gyenge 2es, ellenfelek komolytalanok, na ezek megbocsáthatatlanok egy akciófilmben.
Végső konklúzió, Guy Pearcenak több ilyen szerepet, nagyon jól áll neki, a többit meg felejtsük el.


parfumeshop.hu banner

19. Olic1 (2012-09-05 18:27.22) aaaaa
A film a maga "fastfood" kategóriájában el is menne ha nem lett volna az utolso ot perc. Kilép az urhajobol a rambóka meg a firstgirl és mindjárt zuhanni kezdenek - semmi súlytalanság, nem égnek el a légkorbe lépés kozben - minek?, ledobják a légzomaszkot valahol a sztratosférában, vagy hol, ahol lehetetlenség lélegezni és vagy minusz 50 fok van és semmi probléma, pontosan Washingtonba érkeznek ejtoernyovel az urbol és ez mind 10 másodperc alatt. Na ezt próbálják ki a Mythbusters.


18. Sag1 (2012-08-27 21:37.33) aaaaa
Kicsit vacilláltam,3 vagy 4 csillag legyen. Nekem volt egy kis Duke Nukem feelingem a főhős karaktere miatt ,ami tetszett,ezért inkább 4. Ha valaki komolyan kívánja venni ezt a filmet,az magára vessen... Egyszeri,könnyed szórakozásnak viszont megteszi.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2021-09-04 18:1947 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk