Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Valld be, Fletch
- Moziverzum, 19:00
A vér földje
- HBO2, 19:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Family, 19:35
A természet ereje
- Filmbox Premium, 20:00
A következő három nap
- Film4, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A kokainkölyök aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Míg a világvége el nem választ - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Baryll (2023-11-05 12:22.40) aaaaa
Ebből a sztoriból többet is kilehetett volna hozni.

Spoiler!

Steve Carell (Dustin Hoffman beta) olyan unalmas alakítást nyújt, hogy.. mint általában. Megy a "vágóhídra" és semmi megőrülés, bekattanás. Tök unott pofával bámul ki a fejéből egész végig. A helyzet különlegessége kicsit többet követelt volna meg tőle színészi alakítás tekintetében. A csajszi, hát... sok szódával elment. (Érdekes, hogy a fickónak nagy, hegyes, előretornyosuló orra van, a csajszinak meg pont az ellentéte, lapos, olyan, mintha benyomták volna az arcába.🙂)
Egyedül a magát kinyírató fószer alakítása tetszett úgy igazán. A fakabát merevsége is vicces volt. Mindjárt hamu lesz mindenkiből, de a közlekedési szabályok betartására akkor is ügyelni kell. Mint a Titanicban az elszánt zenészek a süllyedéskor.🙂

Kevesebb "nyál", több észszerűség jobb lett volna.
A vége? Én tuti, hogy minimum egy magas hegy tetejéről szemléltem volna meg egy ilyen megismételhetetlen, felemelő égi, földi jelenséget. Ezek meg csak egymás pofáját bámulták.


22. Cantri (2021-10-24 19:51.38) aaaaa
Sohasem késő újrakezdeni...., sohasem késő csillagokat lesni, sohasem késő festeni tanulni, sohasem késő gyertyát gyújtani, sohasem késő nevetni, sohasem késő odamenni a lányhoz, sohasem késő bocsánatot kérni, sohasem késő új ízeket felfedezni, sohasem késő utazni, sohasem késő napfényfürdőt venni, sohasem késő szánkózni egyet, sohasem késő gyereknek lenni, sohasem késő repülőt hajtogatni, sohasem késő tanulni, sohasem késő köszönetet mondani, sohasem késő táncolni, sohasem késő embernek lenni........... és sohasem késő lezárni..

Villanás vagyunk csupán a világegyetem kavalkádjában, mégis megfeledkezünk erről a mindennapokba belefeledkezve. De pont ezek a mindennapi apróságok adják az életnek nevezett dolog mozaikjait.

Méltatlanul alulértékelt szinte kamaradarab, 2 remek színész által tolmácsolva...lehet néha kissé lassú és ütemvesztett, de a hangulat és visszafogott érzelmvilág abszolút kárpótol minden ilyen percért. Igazi kis "rejtett kincs", arról mi is az igazán fontos, és mennyire el tudjuk felejteni...


parfumeshop.hu banner

21. Roxi88 (2020-02-16 16:29.16) aaaaa
A világvége hangulatot jól hozta!


20. Lifeisamovie (2017-04-21 16:39.46)   - (válasz Az utolso szamuráj 19. hozzászólására)
Még jó, hogy egy színésznőnél a qualities inkább a lényeg, nem a quanTITTIES :P
Azért fogadjunk, ha csak ő lenne, meg egy kövér nő, akkor már inkább rá esetedben fanyalodnál :)


19. Az utolso szamuráj (2017-04-20 17:48.04) aaaaa
Nincs Bruce Willis,Robert Duvall-ék is rossz napot fogtak ki:szóval,meg fogunk halni.
Ez a darab remek ,talán néhol a tempója döcögős de ezt tudjuk be a rendező rutintalanságának.Gondolom,mindenki elmélkedett már azon,ha végkép beadjuk a kulcsot és maga a 110 cm-es Vitya sem segíthet a dolgokon,hol lennénk az utolsó időszakban,van aki a testiségbe menekülne,van aki öngyilkosságba,van aki családjával lenne vagy egyszerűen kinyírná,akik irritálják-mennyi politikus rohangálna védelemért...-itt pedig egy road-movie-t nézhetünk,két tényleg jól játszó színésszel,működő romantikával és némi emberséggel.
A Míg a világvége...humora tűpontos és működő:kicsit fekete amit többen nem értenek,de ez sose zavart.Kiera K.-val úgy vagyok,hogy kóros soványságától menekülnék és játéka se mindig meggyőző,itt azonban kedveltem ellenben Carell-t mindig nagyra tartottam.Steve bátyó csont nélkül hozta a Szürke 50 árnyalatának 51-ik olyan szürkéjét,amit azért meg sem említenek mert nincs is,és azt is,ahogy karaktere lassan kinyílik,élni kezd és....... megbocsátani.A film talán legszebb jelenete a közte és apja-Martin Sheen pár percben megint mekkorát játszik!!-játszódó párbeszéd,ahogy elérnek arra a pontra,volt sok minden rossz....de söpörjük le,mert a szeretet köztünk fontosabb.Az egész filmet átjárja ez az érzés,mégsem (annyira)csöpögősen,még egy férfi is tud vele mit kezdeni,és nem vicsorog kínjában.Nem költöttek effektekre,még csak az üstököst sem látjuk,de....minek is???Kapunk néhány olyan jelenetet,amik beszédesek,legyen az egy munkájától elbúcsúzó tévés vagy egy közösség a tengerparton-vagy egy szélvédőre zuhanó ismeretlen.
Jó kis film ez:nem fontos,nem mérföldkő,de valahogy ottmarad az íze a szádban,a jelentősége a lelkedben ,és minden pusztulás ellenére mosolyogva fogsz felállni a székből,érezve azt,kaptál valamit.


18. Michuu (2016-07-19 23:04.34) aaaaa
Ez majdnem 5 csillag lett nálam. Egyedüli ok, hogy nem kapta meg a maximálisat, az az, hogy néhol vontatottnak éreztem.
Steve Carell jól hozta a mélabús, kiégett férfi szerepét, Keira Knightley is fantasztikus volt, Adam Brody karaktere egyszerre volt fárasztó és vicces, Martin Sheen-nek ezúttal nem sok szerep jutott, de a kevés játékidő alatt is bizonyította, remek színész.
A kedvenc jelenetem Martin Sheen és Steve Carell párbeszéde volt, meghatóra sikerült.
A betétdalok is jók voltak.
Voltak benne itt-ott humoros pillanatok, de ez inkább egy romantikus dráma, meg egy kicsit road movie is.
Én jól szórakoztam rajta.


17. Városi vadász (2016-04-26 21:51.36) aaaaa
Fantasztikus hogyan tudták elérni, hogy ez a film semmit nem ad át. Semmit. Ez egy nulla, üres szoba.


16. Bodyboy (2016-04-10 22:49.08) aaaaa
Ez egy rendkívül alulértékelt könnyed, szórakoztató film. Keira Knightley olyat alakít benne, hogy megőrülsz. Erősen ajánlott.


15. Szoobi (2014-01-02 14:13.31) aaaaa
Nagyon jó kis alkotás.A filmnek tényleg az a legfőbb üzenete,hogy mi fontos,és mi nem az életben.Elgondolkodtató film,imádtam!


14. Vezemor (2013-10-28 12:22.29) aaaaa
Itt egy film ami megmutatja, milyen boldog lehetne az emberiség, ha nem a mának és az önző vágyainak élne. Bár vannak benne kissé unalmasabb jelenetek is és véleményem szerint egyszer nézős film, de olyan erkölcsi tanulságokat mutat be, hogy nyugodt szívvel megérdemli az 5 csillagot a hibái ellenére.


13. Bloodflower (2012-12-22 22:45.34) aaaaa
Imádtam! Ugyanazt az élményt kaptam, mint a Dan és a szerelem alkalmával. Steve Carell visszafogottan, abszolút profizmussal uralja az egész filmet, mindamellett hagyja, hogy Keira Knightley igazi partnere legyen.

A zeneválasztás hihetetlenül el van találva, már az első jelenetben érezhető, amikor a világvége bejelentésekor megszólal a The Beach Boys Wouldn't it be nice című száma.


12. Erika 19 (2012-12-21 16:02.44) aaaaa
Nagyon jó film, a vége olyan megható, és aranyos :)


11. Marcell5 (2012-12-12 09:44.40) aaaaa
Figyelitek, hogy a magyar címe is egész vállalható, sőt?


10. Corny14 (2012-11-30 00:13.05) aaaaa
Szerintem is nagyon jó film volt :)


9. Foszfor (2012-11-27 20:27.59) aaaaa
Nagyon jó film volt: röviden és tömören ennyi :)


8. Anitabagwell (2012-11-06 19:12.58) aaaaa
Én pedig ezt nagyooooooooooooon szerettem!!

2012 van, ehhez képest eddig meglepően kevés „világvége-film” készült idén, az előző évekhez képest. De itt van ez az egy, amihez végre sikerült hozzájutnom, mert már régóta nagyon kíváncsi voltam rá. Jogos lenne a felvetés, hogy „na úristen, még egy világvége film” és a „nem unalmas már?” kérdés is jogos lenne… de csak lenne, ha ez a film nem lenne ennyire király. Végre egy világvége-film, amit nem akarnak tudományosan megmagyarázni, nincsenek marha okos tudósok meg tudósok gyerekei akik játsszák a hősszerelmest a világvégén…. nincs tudományos magyarázat. Végre azt látjuk, a kisember hogy éli meg a legnagyobb problémát, ami csak leselkedhet a világra nézve: hogy vége lesz. Szóval, aki azért nem akarja megnézni mert már elég világvége filmet látott, nem akar még egyet, az legalább a KEDVEMÉRT fusson neki még ennek az alkotásnak, mert kár lenne kihagyni. Téved az, aki azt hiszi ez teli van közhelyekkel, a „lerágottcsont-téma” ellenére is, egyszerűen le a kalappal az egész forgatókönyv és egész kivitelezés előtt. A történet marhaegyszerű: Steve Carell ugyanaz a karakter mint mindig (besavanyodott középkorú még az átlagosnál is átlagosabb férfi), így cseppen bele a világvége-hajrájába… minden emberből mást hoz ki az „úristen, már csak pár nap van a világból” feeling, van, aki gyorsan változtatni akar az életén, van, aki pedig éppen hogy erre a kis időre már minek változtatna bármin is. De aki egyedül érzi magát, még akkoris, ha vannak barátai? Hogyan képes szembe nézni a világvégével? Már ez önmagában érdekes kérdéseket vet fel és akkor még ehhez jön főhősünk, Dodge életébe egy tündéri kutya, meg Penny a fiatal, bohém életet élő szomszédlány és együtt futnak neki életük utolsó napjainak. Valami eszméletlen erős lett az a kapcsolatrendszer amit ebben a filmben felépítettek. Két teljesen ellentétes értékrendű ember csiszolódik össze így-vagy-úgy, életük utolsó napjai alatt. Egyébként a színészek kiválasztása is remek, talán két annyira össze nem passzoló színészt, mint Steve Carell és Keira Knightley, nem is lehet mondani. Közös utazásuk során, nem csak egymást ismerik meg, hanem saját magukat is. És az a kérdés, hogy „b*zmeg, miért a világ vége előtt pár nappal változik meg ennyire az életem?” nagyon alapos önvizsgálatra készteti nem csak a két főszereplőt, hanem minket, nézőket is. Ez azért okozhat kellemetlen perceket, sosem jó az alapos önvizsgálat, mert mindig rájövünk, hogy sok dologban mennyire idióták vagyunk és hogy nem is merünk élni, mikor akarunk elkezdeni élni? Mert ha egyszercsak bemondják, hogy 24 nap és vége a világnak, hát ennyi idő alatt marhanehéz összeszedni magunkat…. a film arra késztet, hogy ezt végiggondold, megvizsgáld, ha tetszik, ha nem. Emiatt némely jeleneteknél haragudtam a filmre, de kellett ez most nekem. Nevetni is lehetett rajta, annyira képtelen helyzetek is kialakultak, hogy tényleg csak röhögni lehetett, hogy na baszki és még erre jönni fog a világvége, pedig azt hiszed már nem lehet rosszabb… elejétől egyértelmű azért, hogy ennek a filmnek, csakis egy fajta vége lehet. Senki sem fog meglepődni mikor bekövetkezik. Nem nehéz meglátni a néha szarkasztikus (hiszen Steve Carell, mégiscsak Steve Carell) humorba öltöztetett mély drámaiságot, amit az egész film képvisel. Senki se higgye azt, hogy vígjátékot fog látni, ez kérem, eléggé komoly dráma és nem csak a világvége miatt mondom, sőt nem emiatt mondom, hanem 2 ember vívódásának, sorsának a megismerése miatt. Nagyon nem szeretném egyikük életét sem, ha bejelentenék, hogy vége lesz a világnak nemsokára… Steve Carell szerintem még mindig 1 vagy talán egy másfél karaktert képes hozni, de azt kb. a világon a legjobban ő csinálja. Tulajdonképpen semmivel sem volt másabb itt, mint a többi filmjében, de mégis itt működött a legeslegjobban. Én nagyon kedvelem őt, pedig hát akkor jó egy színész igazán, ha sokoldalú… de Carell annyira jó ebben a besavanyodott szerepben, hogy bármennyi film jöhet tőle, mindet szíves-örömest megnézem. Egyébként meg ez a karakter egy cseppet sem egysíkú, sőt nagyon is összetett. Minden filmjére igaz, hogy a fantasztikus humora mellett (ami néha elég pihent de talán pont ezért nagyon szerethető) sok érzelemmel képes ez a végtelenül szimpatikus színész megtölteni ezt az „állandó” szerepet. Itt is ez történt, azért ehhez kell színészi véna, nagyon átjött az egész karaktere, talán a film témája miatt hogy „szorított az idő, de én már minek változzak meg?” feeling miatt, még közelebb került hozzám, mint eddig bármikor. Kedvelem Carellt. Nem a sokoldalúságáról híres, de amit elvállal abban profi. Lassan a neve garancia lesz arra, hogy egy jóhumorú, de érzelmileg is értékes filmet láthatunk. Talán a Little Miss Sunshine-ban játszott egy kicsit mást… szeretném azért ha látnám egyszer más szerepben is, de ha nem, az sem baj. Mindig vevő leszek arra, amit csinál. Ez is ritka, mikor valaki szinte „mindig ugyanolyan” még sem mondod, hogy „na elég most már”. Valami kell, hogy érdekes maradjon, nem tudom mi ez, de Carell csuklóból hozza. Itt van nekünk egy Keira Knightleynk is, jaj de minek… ezt a nőt én nem szeretem. Pedig Carellel ellentétben ő azért sokoldalú. Tehetségesnek is tehetségesnek tartom, de valahogy az én elképzelésem a szerepek megformálásáról marha messze áll, az ő elképzelésétől. Az látszik hogy tud a csaj, ez kétségtelen. Vannak a vásznon szép pillanatai, de az a baj, hogy a legtöbbször, valami elképesztően MODOROS a játéka. Talán jobb szót nem is lehet rá találni. Az látszik, hogy van egy komplett elképzelése, hogy mit várnak tőle… de egyszerűen… mintha azt hinné, hogy minél jobban ordít meg remeg, annál jobb lesz. Pedig néha a halkabb beszéd és a gyengédség, jóval több érzelmet lenne képes közvetíteni. Általán elripacskodja a jó szerepeit: A dangerous method: borzalom. Csak hogy egyet kiemeljek. Szinte nézhetetlen, élvezhetetlen amit művel. Szóval nem vagyok ezzel a nővel kibékülve, de azt a valamit, amit sokan látnak benne (úgy hívják tehetség) én is látom, csak kár, hogy marha rosszul használja. Na itt ez a film, amiről szó van… vegyesek az érzelmeim őt illetően. Voltak megint elb*szott,idegbeteg,remegő jelenetei, amikor sokkal jobb lett volna, kicsit lágyabban nyúlni a karakterhez… de azért a hajamat még nem téptem tőle. Sőt a vége felé még szép pillanatai is voltak. Bár Carellt lejátszani most itt, teljességgel lehetetlen feladat lett volna, bárkinek. Annyira az ő filmje, hogy hihetetlen. Összegezve: ez a film nem hibátlan, lehetne feszegetni, hosszasan elemezni, hogy hol mi volt a baj… de fogja a fene. Egyszerűen engem elkapott. Idén kevés eddig az olyan film, amit szívesen látnék a DVD gyűjteményemben, de ez olyan. Biztosan meg is veszem, ha véletlen kiadják nálunk. Nekem nagyon tetszett, elkapott teljesen, minden tökéletlenségével együtt. Végre egy film, ami után hosszasan ültem csendben és gondolkodtam a látottakon/hallottakon. Elsősorban azoknak ajánlott, akik nem félnek szembe nézni az életükkel. De ártani senkinek sem árthat.


7. Törölt felhasználó (2012-10-13 20:47.04) aaaaa
csalódtam.


6. Whyteangel (2012-08-17 19:08.07) aaaaa
Amikor először olvastam a tartalmat, nem tetszett. Majd még egyszer elolvastam, és elkezdett érdekelni.
A szokatlan páros volt az egyik olyan jellemzője a filmnek, amire nagyon kíváncsi voltam. Sajnos nem sikerült velük megbarátkozni teljesen, még most sem illenek össze.
Keira Knightley játéka megdöbbentett. Bevallom, amikor feltűnt a képernyőn, meg sem ismertem, de a film előrehaladtával, egyre jobbá vált a teljesítménye.
Steve Carell-el kapcsolatban pedig végig az a gondolat foglalkoztatott, hogy elég lapos, amit mutatott, illetve neki valahogy csak egyféle szerep áll jól: A kicsit papucs, megalázott, kiszolgáltatott férj. Avagy a balek. Egy titkos ügynök, egy alvilági szerep, egy cégnek főnöke, mint szerep, már nem illene hozzá.
A téma nem hozott különösebben lázba, és talán ez volt a jó, mert amikor már a saját szememmel láttam, hogy mit is tudnak kihozni belőle, elgondolkodtatott, és ezt szeretem. Nem igazán foglalkoztat a világvége téma, de itt érdekes volt látni, hogy ki hogyan reagál rá. Sokan kétségbeestek, lázadások törtek ki, az emberek megbolondultak. Mások annyira féltek, hogy inkább elkergették a gondolatot, hogy néhány hét, és mindennek vége, ezért foggal-körömmel ragaszkodtak az addigi életükhöz.
Ami levitt két csillagot a filmből:
- Nem tetszettek a váratlan jelenetek. Pl.: Emberünk ül a kocsiban, és hirtelen valaki a szélvédőn csattan. (Több ilyen is volt, és egyáltalán nem élveztem)
- A legvégét szerintem nagyon elrontották. Szépen fel volt építve a történet, tetszett, hogy a két főszereplő meg akarta még utoljára valósítani az álmát, nem is értettem miért kellett a végén még beleerőltetni olyan jeleneteket és monológokat, amik abszolút nem voltak odavalóak.
Összességében: Láttam már jobbat is.


5. Randal (2012-08-12 23:22.14) aaaaa
Végre, végre, világvége!

A Míg a világvége el nem választ című film egyik legnagyobb érdeme, hogy akármibe fog, azt ügyesen csinálja. Amikor humoros szeretne lenni, akkor megnevetteti a nézőit, ha a drámaiságot célozza meg, a közönség elérzékenyül, ha pedig elgondolkodtatni szeretne, képes töprengésre bírni az embereket. A hatásban meghatározó szerepet játszanak a brillírozó színészek, akik érdekes, helyenként kellemesen meglepő helyzetekben közvetítik a film hagyománytisztelő értékrendjét, amely valószínűleg nem fog ugyan meglepetésként hatni legtöbbünk számára, de egyszerű bájával talán mosolyt csalhat az arcunkra.

A történetet egy autóban hallott rádióadás nyitja, mely szerint a Föld megmentésére tett utolsó kísérlet is kudarccal végződött, így már elkerülhetetlen az a katasztrofális meteorbecsapódás, amely pár hét múlva végleg el fogja pusztítani az emberiséget. Az adás első következménye, hogy Dodge (Steve Carell) felesége kiszáll a kocsiból, és elhagyja a férfit. Dodgenak így egyedül kell szembenéznie élete utolsó néhány napjával, és végül úgy dönt, hogy sajátos életszemléletű szomszédjával, Pennyvel (Keira Knightley) karöltve felkeresi középiskolás szerelmét. Az utazás közben az apokalipszis hírére különféle módokon reagáló emberek sokaságával kerülnek kapcsolatba, a hétköznapinak éppen nem nevezhető élmény pedig mindkettejükben nyomot hagy.

A film alapvetően egy vígjáték, ez pedig nem könnyű műfaj. Egy sci-fi, western, thriller vagy fantasy jellegű film mögött még csak-csak lehetséges többé-kevésbé racionális érvekkel magyarázni a szimpátiát (vagy ellenszenvet), hiszen beszélhetünk a történet csavarosságáról, a látvány nagyszerűségéről vagy a gondolatiság mélységeiről, de egy vígjáték, az bizony másmilyen állatfaj – itt vagy nevetünk és tetszik, vagy nem nevetünk és nem tetszik, racionális érvelésnek pedig nincs sok teteje. Ebben a tekintetben a vígjáték a horrorfilmmel mutat rokonságot, hiszen ellentétben például a thrillerrel, westernnel vagy sci-fivel, itt nem a történet elemei határozzák meg a műfajiságot, hanem az a hatás, amit a filmkészítők a nézőkből szerettek volna kiváltani – a vígjáték esetében ez a hatás a nevetés, a horrornál pedig a rettegés (a szakirodalom a szexfilmeket sorolja még ebbe a csoportba, magyarázatot talán nem igénylő okok miatt).

A film a vígjáték-jelleg mellett ugyanakkor megpendít egy drámai szálat is. Dodge és Penny utazása közben nemcsak a táj suhan, hanem – mint ahogy ez lenni szokott – ők maguk is változnak. A film felvázolja azt az ívet, ahogyan mindketten szembenéznek korábbi életükkel, és haláluk közeledtével rádöbbennek, mi bír valódi értékkel, és mi az, ami minden látszat ellenére csak jelentéktelen illúzió. Ebben a tekintetben a Míg a világvége el nem választ a hagyományos hollywoodi értékrendet követi, tehát mindenekelőtt a család és az őszinte emberi kapcsolatok mellett bont zászlót, de ezt a megszokott (és szerethető) gondolatvilágot olyan bájosan és frappánsan tárja a néző elé, hogy az újdonság hiánya egyáltalán nem megy a filmélmény kárára. Mindebben a színészek érdeme is hatalmas, hiszen mind Steve Carell, mind Keira Knightley szemkápráztatóan alakítják szerepeiket, minden arcvonásuk, minden mozdulatuk és gesztusuk közvetít valamit a karakterek lelkében zajló összetett viharokból. Dodge és Penny karakterein kívül mellékfigurák sokasága is feltűnik a filmben, akik a világvégére különböző módokon reagáló típusokat személyesítenek meg – találkozunk így az öngyilkosság gondolatával játszó férfival, vagy az apokalipszis utáni világuralomra készülő fiatalok csoportjával, csakúgy, mint a teljes nihilbe süllyedő emberek tömegeivel. A film így egyben egy gondolatkísérletnek is tekinthető, ami azzal a feltevéssel játszik el, vajon hogyan viselkednénk, ha pontosan tudnánk, mennyi időnk van még hátra.

A Míg a világvége el nem választ alapötlete megoldások egész sorát teszi lehetővé, melyek közül a film sokat meg is valósít, így egyszerre tudja megnevettetni, elgondolkodtatni és érzelmileg megmozgatni a nézőit. A világvége közeledtét mind a bemutatott eseményekkel, mind a történetmesélés olykor meghökkentő fogásaival folyamatosan a közönség látómezejében tartja, így arra ösztönöz minket, hogy átéljük ezt a hihetetlen élményt. Penny és Dodge utazása így a sajátunk is lehet: anélkül szagolhatunk tehát bele a világvége előestéjének frissítő levegőjébe, hogy ténylegesen meteor pottyanna a fejünkre.

[link]


4. Bigacsiga és Batkamanó (2012-07-29 16:03.32) aaaaa
Szomorkás, keserédes dráma, de tetszett.


3. Halo (2012-07-21 11:34.48)  
Hatalmas sztori es paros nagyon varom mar :)



2. Az utolsó Filmcézár (2012-05-03 13:31.07)  
Város film.Carellt imádom az Office óta.Keira kisasszony meg hmmmmmmmmmm.Kíváncsi vagyok,hogy ez a lehetetlen páros mire képes.


1. Hovirag117 (2012-01-04 20:42.47)  
Nagyon várom már ezt a filmet, sőt, tulajdonképpen 2012-ben ez az a film, amit a legjobban szeretnék látni. Nemcsak a téma nagyon érdekes (sötét humorú világvége-mozi), hanem a szokatlan főszereplő páros is. Steve Carell és Keira Knightley: mindkettejüket nagyon szeretem, izgalmas lesz egy filmben látni őket. Remélem, itthon is minél hamarabb bemutatják!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBaryll, 2023-11-05 12:2223 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk