Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A nagy dobás
- HBO3, 22:35
Zaklatás
- Film Café, 23:00
Gyilkos szezon
- Paramount Network, 23:00
A bosszú vérvörös keze
- Mozi+, 23:10
Phillips kapitány
- Cinemax, 23:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Kopogás a kunyhóban - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hazug házasság aaaaa
Lucy Liu aaaaa

 

Fórum - Az óriásölő - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
43. Entersp (2020-12-17 21:08.43) aaaaa
Középszerű film, még 3D-ben sem igazán élvezhető. Kifejezetten érdekfeszítő, amit lentebb mondanak.


42. Gabroca (2020-12-16 21:56.26) aaaaa
Mesteri film, pláne 3D-ben nagyon élvezetes. Nem érdekes, mit mondanak lentebb



41. Anarki (2020-02-24 16:52.01) aaaaa
Délutáni koraesti látványmozi.
Annak viszont tökéletes, jó szereplők, tökéletes látványvilág.
Hogy, hogy nem fagynak halálra a szakadó esőben a felhők felett nem értem, viszont nem is az a lényeg.
7/10


40. Cute Unicorn (2019-11-16 14:21.36) aaaaa
gyenge


39. Kék kereszt (2018-08-05 18:02.06) aaaaa
Pontosan így néz ki egy közel 200 millás mozimatiné..

Bryan Singer, a korábbi X-Men atyaúristen..két minőségi új generációs mutáns mozi között hozta össze ezt a förmedvényt..Sejteni lehet mennyi kreatív szabadságot adtak neki..Nem csodálom, hogy tologatták a bemutatót..Ahoz képest viszont összecsapottnak és félkésznek hat a végeredmény..

A két klasszikus mese összemosásából végül csak ennyire futotta..pedig ilyen remek alapanyagokból egy ilyen rendező minőségi dark fantasyt is összehozhatott volna az arra érdemesek számára, de a fejesek látványosan nem bírták eldönteni, hogy a cél egy buta gyerekmese, egy családi kaland, vagy egy felnőtteket is megcélzó fantasy. Mindenből kapunk összehányva kisebb nagyobb adagokat, de végül mindenki hoppon maradt..Leginkább fájóan buta, naív és túl gyermeteg az egész, amin az erőltetett humor sem segít..máskor meg vannak jó pillanatai és menet közben még valamilyen szinten szórakoztatóvá is tud válni + néhány horrorisztikusnak mondható jelenet is befigyel, amitől az álmos ember egyből felkapja a fejét..de mindezek persze nyomokban sem tartalmaznak vért, pedig ha valami, akkor pontosan a vér az ami nagyon sokat tudott volna dobni rajta..
A Boszorkányvadászok se nagy eresztés, de az legalább bátor volt és 1 percig sem vette komolyan magát..

Az egetverő költségvetés is rengeteg kérdést felvet az emberben. Talán a leglényegesebb az, hogy mire verték el?? Mert nem a látványra az is biztos..
Az erőszakosan cgi orientált látványvilág erőteljesen mínuszos..és úgy kb 10 évvel veti vissza az egész filmet..és rengeteget elvesz az élvezeti értékből..pedig 2013 ban mutatták be, de az akkori színvonalat is messziről elkerüli..Alig 5 év alatt meg elég látványosan és csúnyán öregedett..Az óriások kinézetére nincs mentség..szánalmasan gagyik. Igazi ótvar banda..Olyan kidolgozatlanok mint maga a forgatókönyv..A rengeteg hülyeségen pl az ostrom alatt meg kár is fenn akadni..
Látvány tekintetében egyedül az eget nyaldosó gaz említésre méltó, ami láttán még a 99 éves Bálint gazda is csak a fejét vakarná..

Nagy nevek bújnak meg a legkisebb szerepek mögött is, de a neves színészgárda ellenére is csapnivaló az összes karakter..
Nicholas Hoult valamiért retardáltra vette a figurát..és végig olyan arcot vágott mint akit a cifra fosás kerülget..miközben megalszik a tej a szájában..McGregor és Tucci viszont látványosan jól érezte magát. Mondjuk annyi gázsiért nem is csoda..

Volt benne potenciál, nem is kevés, de ezt is elszúrták..A 62-es változat bőven kimeríti a retro gagyi fogalmát..de még mai szemmel is élvezetesebb móka mint ez..


38. Csak annyit hogy... (2015-02-07 17:54.34) aaaaa
Nekem tetszett. Látványos, délutáni kikapcsolódás.


37. Városi vadász (2014-11-26 19:27.53) aaaaa
Jó kis film volt ez. Kis harci, csatajelenet még belefért volna, no de így sem rossz.


36. Nyolcadik utas (2014-06-25 16:22.08) aaaaa
Új életet leheltek az 1962-es filmbe, ami kifulladt egy tulajdonképpen szórakoztató, de középszerű mesében. Eme film az elpuskázott lehetőségek sorát bővíti, Singer ide, vagy Singer oda.


35. Klaatu80 (2014-06-14 11:45.37)  
Egyszer nézhetős volt max 2, szeretem a fantasy filmeket és 3d-ben jó volt élvezhető nagyon.


34. Emylio (2014-06-14 11:10.12) aaaaa
A fantasy nem az én világom, nem szeretem őket. Ezen ez a film sem változtatott, de egyszer meg lehet nézni.
A királylányka tényleg mutatós:)


33. Cantri (2013-08-02 15:47.15) aaaaa
Én amondó vagyok, hogy ez a klasszikus mesék élőszereplős, friss látványköntösbe való öltöztetése koránt sem olyan rossz vágány Hollywoodban. Persze csak a hülye nem látja mennyire biztonsági játékról van szó, egy régi ismerőst mindig könnyebb befogadni a nézőnek, így pedig egyszerűbb eladni is. Azonban ezek a produkciók rendre ott buknak, hogy nem mernek jobban hozzájuk nyúlni, az ötletesség, kreativitás már bántó szinten hiányzik belőlük, így az összhatás mű és teljesen hatástalan valódi kaland tekintetében. Azt belátom, hogy nincsenek könnyű helyzetben a készítők, egy 100 milliókból készülő mozit illik a nagy közönség igényeire kalibrálni, de a box office mutatók egyre inkább afelé tendálnak (különösen az Atlanti-óceán túlpartján), hogy a nézősereg egyre jobban unja a sablonok áradatát és sztori tekintetében többet várnának, mint egydimenziós karakterek, gyatra cselekményvezetés vagy valódi konfliktusok és érzelmi tartalom szinte teljes hiánya. Azt hiszem az anyagi veszteségnél nincs hatásosabb ébresztőóra, szóval nem reménytelen a helyzet.

A látvány persze tisztességes, ez mondjuk nem is meglepő könnyedén 200 millió okot lehet rá találni, de legalább látszik az animátorok több hónapnyi munkája. Az óriások egész pofásan mutatnak, a közelebbi felvételeken ugyan már rakoncátlankodik egy kicsit a CGI, de otromba megjelenítésük szerintem igen találóra sikeredett. Emellett a középkori miliőt is lehet dicsérni, a városok, kosztümök mind helyükön, csak valahogy az embernek az az érzése, hogy felesleges ez a sok hűhó a nagy semmiért.

Összességében mindenféle feszültség és izgalom nélküli látványos, de üres instant rutinmunka, mely egyszeri unaloműzésnél többet nem képes nyújtani. Pedig lehetett volna ez egy remek fantasy-kalandfilm is......


32. Chris92 (2013-07-31 11:34.19) aaaaa
Nem csodálom, hogy akkorát hasalt a pénztáraknál, gyenge és felejthető darab, én már speciel azt sem értem Bryan Singer-nek miért kellett bevállalnia. És ha már igen akkor legalább egy szórakoztató és tényleg látványos mesét prezentálhatott volna, de ha azt mondja, hogy ezt csak negyedgőzzel, kényszerből dirigálta, na azt rögvest el is hiszem neki. Bár az is hozzá kell tenni, hogy az erőtlen, széteső rendezés nem meglepő tekintve, hogy ennek a filmnek szinte forgatókönyve is alig van, minden félkésznek hat, nincs egy kedvelhető szereplő, a megvalósítás főleg a költségvetéshez képest is rendkívül ingadozó, néha impresszív, néha gagyi, a cselekmény pedig olyan, mintha a filmből negyedórákat nyirbáltak volna ki a vágóasztalnál. Mondjuk, ez utóbbi talán nem is baj.


31. Sötétszív (2013-07-27 09:46.32) aaaaa - (válasz Bean 30. hozzászólására)
Miért ne? Ha egyszer jól néz ki a csaj.D


30. Bean (2013-07-26 21:51.49) aaaaa - (válasz Sötétszív 28. hozzászólására)
" , bár a főszereplő csaj egész jó bőr"
És ez nem túl erős erénye a filmnek...:D


28. Sötétszív (2013-07-24 23:08.42) aaaaa
Bryan Singer rutinos rendező, remek filmekkel írta be magát a filmtörténelembe. Elég ha csak a Közönséges bűnözök, vagy az X-Men filmeket említeni. Sajnos ez a munkája nem üti meg a régi filmjei színvonalát. Sajnos nem sikerült egy jó mesefilmet készítenie, pedig az alapanyag jó. igazából egyik karakter sem szimpatikus, bár a főszereplő csaj egész jó bőr. Ez egy átlagos kis mozi, remek színészekkel, de halovány megvalósítással. Egyszer azért meglehet nézni.


27. Az utolso szamuráj (2013-07-24 16:56.36) aaaaa
Amíg néztem,végül is elvoltam vele.
Pedig ez a film méltatlan Bryan Singerhez:egyszerűen nincs forgatókönyv-az a két mese persze üvölt ,amiből táplálkozott-borzalmasak a karakterek,idétlen a főszereplő és a CGI megvalósítás is olykor szó szerint érthetetlenül gagyi-főleg,ha megnézzük,milyen büdzséből dolgozhattak.Nem véletlen tologatták a bemutatót,és nem véletlen a sikertelenség,mi több,az anyagi bukta.
Holott a téma érdekes,ebből egy jó kis fantasy is lehetett volna,nem egy délutáni valami,és mégiscsak Anglia neves színészei égették magukat benne.Mintha Singer-t csak a paszuly megvalósítása érdekelte volna ,aztán hagyta filmjét félkész állapotban bárkire,aki befejezte,megcsinálva a rendező leggyengébb próbálkozását.
Valahogy...tényleg az egész mozi mintha félkész lett volna,igaza volt ebben igen sok kritikusnak.Nem nézhetetlen persze,de ha már most remakelik,szót se szólnék,mondom,engem a téma érdekelne is.


26. Tjunior (2013-07-09 16:00.34) aaaaa
98as Emmerich Godzilláját a Size Does Matter szöveggel reklámozták. Amikor bemutatták és kiderült, hogy finoman szólva sem egy remekvő. Válaszul az egyik újságíró azt írta. "Fucking script matters more".
Ez jutott eszembe a film nézése közbe, hurrá vannak óriások, de egy fucking forgatókönyvet is kurvára kellett volna írni. Ez elmaradt. Szomorú.


25. Bean (2013-07-07 20:56.14) aaaaa
Egy az egyben ugyan azt éreztem ennél a filmnél, mint a Supermennél.
A rendező megkapott egy igazából látványvilágra épülő filmet, de ezzel egyáltalán nem élt, hogy ez most tudatos volt-e vagy sem, nem tudom.
Mostanában láthatjuk, hogy jönnek elő a régi nagy mesék filmesítése kisebb nagyobb sikerre én abszolút vevő vagyok ezekre és tulajdonképpen ez a film sem egy pocsék darab, de mégis rengeteg hiányossággal rendelkezik.
Szépen megoldották ezeket az óriásokat, de hogy miért nem aprítottak többet, jobb jelenetekkel sosem fogom megérteni(egy az egyben, mint a Supermen filmjénél a rendezőnek) .A történetvezetés sem igazán nyerte el a tetszésem, mert a királyunk egy üres jellemmel felruházott karakter, a gonosz férj jelöltünk sem éppen hagy maradandót a nézőben.
Ezek miatt tud csak egyszer nézős közepes film lenni összességében.


24. KongFan (2013-07-01 12:07.35) aaaaa
Szeretem Singer munkáit, de itt valamit nagyon benézett. Bár gyanítom, hogy be kellett térdelnie a stúdiónak.
Szóval Hollywood iszonyatosan rákapott, hogy klasszikus meséket dolgozzanak fel, kisebb-nagyobb változtatásokkal. Számomra ez idáig, csak a Boszorkányvadászok volt képes megugrani a lécet. Az merte magát kevésbé komolyan venni és iszonyatosan véres is volt. Na, meg ami a lényeg, szórakoztató volt.
Itt viszont rengeteg hibát elkövettek. A legdurvább az, hogy családi filmet akartak készíteni, de látszólag az alkotók sem tudták, hogy pontosan mi a fenét is akarnak. A humor például abszolúte gyerekes, az akciók néha durvák, néha meg nem. Vér viszont semennyi nincs. Ez a kettősség pedig nagyon lerombolja a film hangulatát. Kíváncsi vagyok mikor jönnek már rá végre, hogy egy seggel nem lehet megülni két lovat.
A látvány is eléggé felemás lett. Vannak rettenetesen jól kinéző dolgok, tájak, helyszínek stb. Viszont, ha valamilyen CGI élőlény van a képernyőn, az már nem a legjobb. Lásd az óriásokat például. Nem rosszak, de ez megközelítőleg sem 2013-as színvonal. A majdnem tíz éves King Kong remake köröket ver erre a filmre látvány szempontjából. Meg minden másból is...
Továbbá tele van a film klisékkel. Helyzetek, szövegek, cselekmény. Mindent láttunk már máshol.
Ewan McGregor és Tucci egyébként egészen jók voltak, de ezek a karakterek számukra semmiféle nagy munkát nem igényeltek. A főszereplő sráccal viszont már vannak gondok. Nicholas Hoult igazából két arckifejezéssel játssza végig az egész filmet és csókolom. Jelenléte, karizmája a vásznon a nullával egyenértékű. Pedig az Eleven testek zombijaként nagyon jó volt.
Lelketlen és tökéletesen üres alkotás ez, amit igazából csak 12 éves korig képes élvezni az ember. Idősebb korosztálynak egyszerűen ez nem való...


23. Omegazolo (2013-06-29 06:37.05) aaaaa
Remek kis mese volt.


22. Spadri (2013-06-25 07:54.39) aaaaa
Mese habbal, de annak jó :)


21. Cthulhu6 (2013-06-23 08:39.16) aaaaa
Ez valami rémesen gyenge film volt.


20. Filmmester (2013-06-23 01:12.36) aaaaa
Ez elég harmatosra sikeredett, igaz nem is vártam jobbat. 3*-ot megkapja, mert gyerekmesének elmegy, de a bája az hiányzik.


19. Beszko (2013-06-19 04:53.48) aaaaa
Hát ez nem volt olyan hú de nagy szám de legalább látványosra sikerült.


18. Frenel (2013-05-10 13:50.25) aaaaa
jó a film.


17. Guiditta (2013-05-09 10:58.11) aaaaa - (válasz RapaNui 16. hozzászólására)
like!
Nekem csak az óriás nők hiányoztak....:-)


16. RapaNui (2013-04-08 18:05.11) aaaaa
Nekünk tetszett, beültünk rá és szinte észre sem vettük és már el is telt az a röpke 2 óra. Kaland, akció, romantika és vidámság. Aki azért ül be a moziba hogy egy jót szórakozzon, annak csak ajánlani tudom. Persze láttam már ennél jobb filmet is, de a gyűrűk ura és hobbit feelinget már untam, és ez végre egy kis felüdülést jelentett köztük. Engem egyébként sosem az érdekelt hogy amerikában bukás-e s film vagy sem illetőleg láttam már nem egy olyan Oscar jelölt vagy díjazott filmet is mely szerintem nem ért semmit sem. Én a moziba kikapcsolódni és szórakozni megyek, aki pedig drámát és rettegést akar, az menjen el dolgozni:)



15. Norbii92 (2013-04-05 19:37.37) aaaaa
Elég szépen összeszedett kisfilm lett Az óriásölő! Azt kaptam amit vártam, sőt még jobb is lett mint gondoltam! Bryan Singer azért tud rendezni.
Az óriások gyönyörűek lettek, természetesen részletesen meglettek alkotva.
A színészek is jók voltak, szimpatikus karaktereket játszottak, főleg Ewan McGregor-ét bírtam.
Poénok is akadtak, nem is rosszak. Annak meg külön örültem, hogy rendesen lezárult a történet, és nem maradt nyitva egy esetleges folytatás kedvéért sem!
Jó kis mozi ez! Szerintem nem volt gyerekes! Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek! 4*


14. Putz (2013-04-03 19:39.57) aaaaa
ÉN láttam filmet, nagyon jó felvételek vannak benne.
Azért 12-évesnél jóval idősebbeknek való!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2020-12-17 21:0843 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk