Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Reszkessetek, betörők!
- Mozi+, 18:55
Hirtelen 30
- Film Café, 19:05
Nathalie második élete
- Filmbox Extra HD, 19:15
Vadászat
- HBO, 20:00
Csúcshatás
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Tim Curry - Vélemények
Kate Hudson - Vélemények
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hajsza a végzet lándzsája után aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Mindörökké rock - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
131. Entersp (2022-01-19 00:33.21) aaaaa - (válasz Vmiso 129. hozzászólására)
117.


130. V laszlo (2022-01-18 19:54.41)   - (válasz Vmiso 129. hozzászólására)
Jól mondod.



129. Vmiso (2022-01-17 15:40.20)  
Ha röviden akarnék fogalmazni ezt írnám:
Ez egy kommersz szar.

Ha bővebben, akkor azt, hogy ez egy nagy csalódás, vagy én hibáztam hogy nem néztem utána milyen film is ez.
Szerencsére minden második percben elkezd valaki nyafogva énekelni, rinyálni, rockzenéhez kicsit sem hasonlító kommersz zenékkel a háttérben, így az első fél óra után már csak becsületből néztem végig.
Történet semmi, a zenék kiherélve, idétlen poénok, buzulás, tökéletesen illik az elmúlt évek vonulatába...
A Rock az valami teljesen más, mint ez a műanyag vacak amit itt előadtak.
1 csillag.


128. somliv (2020-05-14 20:14.24) aaaaa
Házimozin, max hangi frekvencián érdemes ezt a musicalt nézni.
Olyankor robbanthatja be az embert, akkor mehet át rajta a dübörgésnek, hangerőnek a kakaója. A rock zene műfajába kóstol bele a mozi, tele tömték korszakalkotó zeneszámokkal, szerencsére nem fukarkodtak vele egy cseppet sem, jól állt ennek a musicalnek a temérdek lábakat megremegtető beat. Nem éppen szerény életet élnek ezek a rocker csávók, nem sok tapintat rejtőzik bennük, a zenéjük sem kényeskedésből áll, hanem a vad, a mennyezetet leüvöltő, szétrobbantó hangjukból, ez az, ami megdübörögteti a színpadot. Azok a 80-as évek, abból a korszakból merít, onnan másolja a nótákat, fílinget. Léteznek soft rock énekek, a behatárolhatatlan, az érinthetetlen brit-amerikai csapattól, a Foreignertől- Waiting for a Girl Like You és az I Want To Know What Love Is- fuuu micsoda két nóta, főleg az utóbbi! Előadják a szereplők nem is akárhogyan, majdnem jobban szól, mint az eredeti, totálra máshogyan, vadabb, rockos töltetű sémákkal. Előadást tekintve valamelyest meglepett. A kis-csajjal dalolja el közösen Tom Cruise - I have traveled so far, To change this lonely life mondatát: Annyit utaztam, hogy megváltoztassam a magányos életemet. Lou Gramm énekli a zenekarban ezt a kínzóan gyönyörű számot, máig örök-etalon, KORTALAN klasszikus. Hallgatása közben gondolj az utazásaidra, gondolj arra az egyvalakire, aki a szíved elixírjét alkothatná, ám távol tartózkodik tőled. Rockerünk hiába hiszi magát istencsászárnak, jó-jó a vita szót nem ismerve AZ, miként félálomban kimászik fél tucat nő közül ejtek a világra címszóval, mégis elmondja, ez az előbb felhozott egy mondat a karakterének magánéletét, milyen állapotban van a tündöklés reflektorfényén kívüli magánszférája.. A Guns and Roses frontembereként, Axl Rose vegyítéseként szerfelett módon igyekszik hasonulni az előadóval, az eredeti hedonista rockernél szinte élethűbb, ami nem csenevész szó. Nálam a Trópusi Vihar vígjátékban hasonulás téren The Best, mivelhogy ottan nem láttam első pillantásra az ürgét, olyannyira láthatatlanul eltüntette magát. Az itteni kihívás tán sokkal súlyosabb volt számára, ám így is simán a 110%-ot srófolva hozta. Figyeld a járását, nekem dumáltok kisvakarcsok, valami ilyen szlogennel lépkedett, még a testfelépítéséből is sugárzott a heroikusság.
Catherine Zeta-Jones kap néhány jelenetet, dumálásaival némi sikert arat. Régebben természetesebb kinézettel mutatkozott, csak nézd meg a Briliáns csapdában, azóta telt-múlt az idő, csináltatott pár darab beavatkozást külsején, ezzel azért veszített a régi naturális vonásaiból. Külsőségekre, látszatra sokat fektet, ilyen az alaptermészete, nem véletlenségből írom ezt. Rábízom mindenkire, hogy ki mit szűr le most ebből. Paul Giamatti a rock-sztáromat futtató szerepben, alakítása hűen visszatükrözi dörzsöltségét. Alec Baldwinnak vannak egészen pazar mondatai, meglepett arcai.
A Mindörökké Rock-ban mindenki lüktet, dobog, rengeti azt az átkozott staget, hol bátorságot vesz magán, és megmutatja az érzékenyebb oldalát. Ennek a féktelen színpadi műnek nem fontos minden percét komolyan venni, nem is ez a szándéka, ám amit ide gondoltak azt vérpezsdítően hozza.


127. Luu78 (2019-03-22 09:36.22) aaaaa
Kettős érzésem van a filmmel kapcsolatban, de összességében csalódás volt. Számomra nem ez jelenti a rockot. Ami teljesen elrontja, az a musicalénekes szőke kiscsaj. Mi köze van neki a rockhoz? Elárulom, a 80-as években még véletlenül sem így néztek ki a lányok, mint ő. Persze szerettek volna. Az otthon kreált tupírozott, agyonhajlakkozott frizurák akkoriban inkább röhejesek voltak. Ez a csodás hajkorona ami a szőke kislánynak van, inkább a 2. évezredben lett divat. Tiszta playboy nyuszi érzetet kelt bennem. Cukker musicalénekes amúgy. Csodás hanggal bír.
Számomra ez a két történet össze nem illő. Tuti két filmet lehetett volna forgatni belőle. Egy baromi jó rock témájút, és egy High School Musical 18-at.
Tom Cruiseban nem csalódtam. Állati jól hozta a lezüllött rocksztárt. A színpadi mozgása is tökéletes volt. Nem is sejtettem, hogy ilyen jó hangja van. A Russel Brand, Alec Baldwin, Catherine Zeta-Jones 3-as emelte a film színvonalát. Kár, hogy nem csak róluk szólt a történet. Önmagában is megállta volna a helyét.
Csak az ő alakításuk miatt ér meg nekem 3 *-ot ez a film.


126. Angelsoul (2019-01-05 23:33.30) aaaaa
Nos, ma jutottam el oda, hogy megnézzem ezt a filmet. Jobb későn, mint soha. Két dolog miatt ódzkodtam tőle 6 évig: egyrészt, mert mikor megjelent ez a High School musicales izé, és mikor megláttam, hogy mit műveltek pl. Michael Jackson Smooth criminaljével, és még a fiatal barátnőmmel azon kellett vitatkoznom, hogy melyik a jobb, az eredeti vagy az a fosadék , akkor megfogadtam, hogy ilyen feldolgozásokat nem nézek, és nem mellesleg felkoncolom azokat, akik meggyalázzák a 80-as évek ikonikus dalait.
A 80-as, 90-es évek zenéjén nőttem fel, tehát adott a dolog: imádtam. Pop-rock, minden jöhetett, ami jó. Egyszerűen az akkori rock/glamrock (Bon Jovi, Guns, Poison, Def Leppar, Whitesnake) elkapott. Szóval kockázatos volt, hogy az emlékeimet tönkretenné egy ilyen film. Közben Tom Cruise-ban sem akartam csalódni. Tom Cruise-fanként nem tudtam, mire számíthatnék. Láttam trailert, és kissé furcsának tűnt a film. Ezek miatt eddig tartott, míg rávettem magam, mivel már csak ez (és a Trópusi vihar) hiányzik, hogy kipipáljam az összes TC-filmet.
Ilyen felemás érzéssel ültem tehát neki, semmi jóra nem számítottam. Nem mindig jön be a groteszk humor, de itt sikerült úgy összehozni a 80-as évek zenéjével, a karakterekkel, hogy szórakoztató volt.
Ha nem is voltak annyira karcosak az előadásmódok, hanem inkább musical-esek, mégis rögtön előhozták az emlékeket. (lemezbolt, farmerdzseki, tupírozott haj, poszterek, a randi-feeling). Minden működött.
A fiatalokkal sem volt semmi bajom, cukik voltak, a csaj abszolút hozta a 80-as évek bombázóját.
Tom Cruise mellett Alec tetszett a legjobban, én is ismertem hasonló kivénhedt rocker tulajt.
Na, és Tom, amit levág mozgásban, koreográfiában, színészetben és énekben, az wooooooooow! De tényleg. Haragszom magamra, hogy nem néztem meg előbb. Nem mondom, hogy egy Grease típusú klasszik musical lesz, amit volt idő, , hogy minden évben megnéztem, de hogy jól vegyítették a mai elvárásokat a 80-as évek életérzésével, az biztos. A nagy büszke rockereknek lehet, hogy szentségtörés, de én nem ezt láttam benne. Akárhogy is, a saját műfajában - ha létezik groteszk rockmusical - abban No1. :)

Tom hangja , nos, mivel nemrég láttam épp egy Bon Jovi éneklést, ahol Jon halovány pislákolás volt régi önmagához képest, azt kell mondanom: Tom Cruise le is énekelte. A Foreigner slágerét is jól énekelte, a dinamika helyén volt. A rúdtáncos jelenetet ha bármelyik hollywoodi filmszínész utána csinálja ennyi évesen ráadásul, annak helyből kinyalom. Az valami eszméletlen jelenet volt. Ez a pasi őrült. Őrülten jó!


125. Nyolcadik utas (2017-07-12 21:47.36) aaaaa
Másodszorra is remekül szórakoztam.


124. Egyszerűsrác80 (2016-01-09 08:50.58) aaaaa - (válasz Frodo Skywalker 123. hozzászólására)
Ezt azért sejtettem,de köszönöm:))


123. Frodo Skywalker (2016-01-08 23:56.57) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 122. hozzászólására)
Szívemből szóltál, tökéletesen egyet értek minden egyes mondatoddal!! :D


122. Egyszerűsrác80 (2016-01-08 19:39.10) aaaaa - (válasz Kokoryan 121. hozzászólására)
Én spec elég sokszor értem a dalok szövegeit,egyre inkább.Jó,magyarul néztem,de...
Valamint,én aztán imádom a 80as évek rockzenéjét,még az ennél tökösebb dalokat is.
Egyrészt ez is a bajom,mármint a zenei kínálat elég visszafogott itt.Másrészt meg,valahogy a legtöbb ember előadásában ezek a dalok nagyon nem úgy szólnak,ahogy szeretném.
A főszereplők meg nekem nem szimpik,mint egy mostani táncos zenés tinifilm szereplői.
Az akkori hangulat az el lett kapva,de akkor se kerül közel a film.
Cruise húzta fel,neki minden megmozdulása élmény volt:)


121. Kokoryan (2016-01-08 17:00.35) aaaaa
Nem tudom ki mit szól hozzá, de nekem nagyon tetszett. Egyrészt szeretem a 80-as évek zenéit és azok közül is a rockot, bár egyáltalán nem vagyok rockernek mondható, hisz 90-es évek rockját még bírom, de a 2000 után valahogy nem igazán jön be egy sem, inkább discos vagyok. Tom Cruise kemény rocker alakja valami fenomenális számomra, nagyon jól alakít, laza, Axel Rose. A kis csaj és a srác főszereplő, aki ugyebár énekes, ha valaki nem tudná, nem a legjobbak, de ide ők kellettek, hisz ez egy romantikus rock musical. Alec Baldwin-t se láttam még ilyen szerepben, de b.szott jó volt. ez a film szerintem csak annak nem tetszik, aki nem érti a zenéket, mármint nem tud angolul vagy nem nézted részleges felirattal vagy nem 80-as évek rock zene kedvelő, hisz a zenék mindig odavágtak ahol kell és pont arról a jelenetről szóltak. Kedvenc filmem ebben a kategriában...ha nem is kedvenc filmed lesz, de egyszer mindenképpen nézd meg.


120. Egyszerűsrác80 (2015-11-02 22:34.58) aaaaa
Brand átlag volt,ebben a miliőben mondjuk fazonra oké volt.
De Cruise szerintem nem hogy pocsékul játszott,hanem a legjobban,olyan atom mód hozta a rocksztárt,hogy én benyeltem kapából:)


119. Captain Al (2015-11-01 17:02.39) aaaaa
Tom Cruise és Russell Brand pocsékul játszott benne;erőltetett és szánalmas volt minden próbálkozásuk,de ők tovább folytatták és ez tetszett,főleg a telefonos jelenet a vége felé Tom Cruiseval. De Russell Brandot továbbra sem bírom. És a történet is sablonos.


118. Roxi88 (2015-09-14 12:58.35) aaaaa
Rock musical. A szőke csaj hanja "lypsincje" nem Britney Spears volt véletlenül???!!! Olyan volt a hangja, mint a Disney Chanel-en kornyikáló mai tini lányoknak. Borzadáj volt! Catherine Zeta-Jones hozta megint a szokásos Zs kategóriás játszását. Tom Cruise... rendesen fel volt öltöztetve rockernek.. Nem szólom le az alacsony pasikat, de nekem annyira zavaró, hogy ennyire alacsony ez a férfi. :D A hangja nem rossz, de ahhoz a stílushoz nem passzol amit a filmben képviselt. A néger nőnek volt még talán a legjobb hangja a filmben. Na az a 2 homár férfi meg... szegény Alec Baldwin. A másik csávó tényleg úgy nézett ki, mint egy meleg, gusztustalan volt. Lényegében a benne szereplő dalok mentették meg a filmet, de az előadók nem voltak a legjobbak. A szőke csajnak meg annyi köze van a rock zenéhez, mint a Def Leppard-nak a discohoz... SEMMI!!! Inkább discos pichának ment volna el! Sok jó hangú rock énekesnő van, miért nem közülük válogattak? A civil életben is sok van.


117. Entersp (2015-04-16 08:21.28) aaaaa
Kívülállók filmje kívülállók számára. A külsőségek céltalan felvonultatása és egy gyöngécske történet teszi lehangolóvá ezt az elpazarolt két órát.
Az alapkoncepciót megöntözték némi „Hannah Montana életérzéssel”, ami segít eljutni a rock missziójának teljesítéséhez: belerúgni az amúgy is hitvány, nyomorult fiúbandákba. Boszorkányos dramaturgiai varázslattal sikerül elérni, hogy a történet ne csak a fehér és hetero mezőny kiváltsága legyen, így juttatva el a nézőt a zeneipar profitorientált működésének lerágott csontjaiig.
Kizárt, hogy ez a produkció Európában bármilyen utókarriert találjon; legfeljebb a kispolgári önbecsapásra alkalmas, ha a nótákat hallgatva rockernek hiszi magát valaki. Hasonló jelenség, mint a Born to be wild a főáramban – hülyén néz ki a rabszolga, mikor vadnak és szabadnak érzi magát.


116. Emylio (2015-01-12 11:10.01) aaaaa
Egy picit többet vártam, és dögösebb zenékre is számítottam, de végül is tetszett. Tom Cruise zseniális volt. Nagyot zúzott.:)


115. Golyalab (2014-08-12 22:28.59)  
A film csúcspontja az volt mikor a nyálas mitugrászokat ledobták a színpadról:))
Mennyi nyálgépel kellett volna hasonló képen elbánni az elmúlt 25 évben...bár ugye idővel ők is megtalálták a közönségüket.


114. Egyszerűsrác80 (2014-01-15 23:55.07) aaaaa - (válasz Mtta 113. hozzászólására)
Amint szerét tudom tenni,meglesem:)


113. Mtta (2014-01-15 21:09.42) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 112. hozzászólására)
Jó volt, érdemes megnézni. A Nimród féle körítés első körben furcsán hatott, de meg lehet szeretni. A zene meg jó, persze teljes mértékben beállított és megrendezett koncert, profin vágva, de akkor is jó:)


112. Egyszerűsrác80 (2014-01-15 20:51.28) aaaaa - (válasz Mtta 111. hozzászólására)
Azt még nem láttam,jónak mondják:))
Nem,aligha lennék Slash,nem tudnám összehozni,ha lát valaki,ez evidens is:)
na mindegy,magamról ennyit,a filmről elmondtam,amit gondoltam:)


111. Mtta (2014-01-15 20:34.38) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 110. hozzászólására)
Nem is olyan gáz az, ha veszel egy fasza cilindert, meg egy flaneling-bőrdzseki kombót még mindig lehet Slash:DD
Ja bár az ilyen bandás filmek mondjuk általában inkább dokumentum jellegűek szoktak lenni, azt nehéz elszúrni, legfeljebb ha cnezúrázzák, de amik nem azok közül pl. a Metallica-s elég jó volt, azt is meg kéne már nézni megint.


110. Egyszerűsrác80 (2014-01-15 20:17.39) aaaaa - (válasz Mtta 109. hozzászólására)
Enyém meg fekete,göndör,és ha megnő,max kegyetlen sminnkel egy afro muzsikus utánzat jönne ki a dologból:)))
Ja,hát ez igaz,mondjuk ott bukik is hogy musical,azt a műfajt nem igen kedvelem,de ilyen ez a show business:)
Az is necces,mikor egy bandáról készítenek filmet,habár ott lehet a végeredmény élvezetes is:))


109. Mtta (2014-01-15 20:05.17) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 108. hozzászólására)
Ilyen ez a popszakma, ez van. Azt tudom, hogy szereted ezt a korszakot. A zene, a hangok miatt főleg, nem volt teljesen olyan, mint az igazi '80-as években, de a múlt idézés, hangulatra (és ez főleg tényleg Törpe Tom miatt:D) szerintem összejött. Nem mondom, hogy nem lehetett volna tényleg karcosabban, provokatívabban (dekadensebben, neccesebben) bemutatni, de a mai polkorrekt világban, egy musical-től még így is többet kaptam, mint először vártam.
A hajam sajnos utoljára 16 éves koromban volt hosszú és akkor sem állt túl jól. Bár állítólag azóta jóképűbb jókiállásúbb lettem, szóval lehet, hogy most jobban összejönne. Főleg hidrogénszőkén, mázsányi hajlakkal a'la Vince Neil:DDD


108. Egyszerűsrác80 (2014-01-15 19:42.21) aaaaa - (válasz Mtta 106. hozzászólására)
Sok sikert hozzá:))
Az enyém sose lenne hosszú,de hát nem is kell az a rockzenéhez:)
Ez ilyen.Neked bejött,nekem nemigen,és kész:)


107. Egyszerűsrác80 (2014-01-15 19:40.49) aaaaa - (válasz Mtta 105. hozzászólására)
Na,ja,de nekem ezt nem adta.
Vagyis valamennyire.Én szeretem a nyolcvanas évek zenéjét, nagyon is,de itt nekem valahogy teljesen az az érzés nem jött át.Persze,megvoltak a kötelező karakterek,azok szerintem is rendben voltak,úgymond:)
De a vérem az bizony nem nagyon pezsdült tőle,és hogy jó dalok,ez relatív,elég puha volt nekem az összhatás,elvártam volna más dalokat is:)
Nem tudom,nem éreztem az összképet elég 'tökösnek".
Viszont voltak benne olyan dalok,amiket amúgy szeretek,és volt benne olyan,amit még így is szívesen hallgattam:))


106. Mtta (2014-01-15 18:22.18) aaaaa - (válasz Mtta 105. hozzászólására)
Itt leginkább azt próbáltam volna megfogalmazni, hogy maga a film tényleg nem olyan ez tudom, de amit bemutat viszont igen és ez a lényeg és ezért szeretem.
Most pedig megyek és növesztek 30 centit a hajamon, aztán nyomok rá egy mázsa hajlakkot:D


105. Mtta (2014-01-15 18:18.54) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 104. hozzászólására)
Én viszont 2 nézés után sem tudtam haragudni rá, sőt, az életérzést amit kerestem/vártam tőle azt megadta, az egész '80-as évek rock (glam)-metal hangulatát és így innen Borsodból elnézve majd. 30 évvel később még hitelesen is (:DD). Jó zenékkel, autentikus jelmezekkel, néha jó viccekkel, még megvoltak az álszent keresztények, a bugyit ledobó szőke csajok, a klub amiben játszódik az gyakorlatilag a Whiskey A Go Go (ahonnan a Mötley is indult), Sunset Strip feeling, nem tudom utálni egyszerűen. Pezsdül a vérem és kapom fel a lég Les Paul-t amikor rágondolok, ennyi:DD
Cruise meg majdnem jobb Axl Rose, mint maga Axl valaha volt:D


104. Egyszerűsrác80 (2014-01-15 18:10.17) aaaaa - (válasz Mtta 103. hozzászólására)
Javítja,de nehéz elviselni XD
Nézd,énekelhette volna mondjuk Tom is,elnyomta ő a Wanted Dead Or Alive-ot is,és nem is rosszul:)
A koreográfia az gy oké,de két megtekintés után se tudtam három csillagnál többet adni erre.
Amúgy amit Cruisera írtál,azt osztom:)


parfumeshop.hu banner

103. Mtta (2014-01-15 17:58.03) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 102. hozzászólására)
Ja, itt Cruise volt az ász, eszméletlen mód viszi a filmet, nekem ő a plusz a filmben, és valóban a Glee-es női vokál kicsit gáz, de Tom a gyakorlatlan hangjával javítja a képet, plusz koreográfia, ami passzol a dal valódi értelméhez:D
Mondjuk szegény Tom Cruise-nak így már ott van az a tudat is, hogy a saját énekhangja is magasabb nála, de ezt csak azért mondom, mert szeretek azzal genyózni, hogy milyen kis törpe szegény:D Bár egyébként abszolút óriási formában van a korához képest, szeretnék 50 felé én is így kinézni...


102. Egyszerűsrác80 (2014-01-15 17:45.37) aaaaa - (válasz Mtta 101. hozzászólására)
Nem tudom,nekem nem volt az,plusz ezt a cicahangot hallani Meine helyett,hát,na...
De Cruise megmozdulásai,azok ott vannak a filmben,ő király:)
De még Boneta és csapata is jól tolta az I Wanna Rockot:)


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2022-01-19 00:33131 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk