Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 17:05
A jó, a rossz és a csúf
- AMC, 17:40
A függetlenség napja
- Mozi+, 18:00
Dunkirk
- HBO, 18:10
Szerelem első lépésre
- Film4, 18:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Szólánc
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Szólánc-angol szavakkal
Szólánc (filmek nevével)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fotográfia aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - A bátorság törvénye - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
32. Nyomozo1 (2023-02-14 22:44.27) aaaaa
Láttam a filmet !! Óriási !! Aki tudja nézze meg ! Én biztos, hogy többször is megfogom nézni!! Szerintem kihagyhatatlan !


31. Bertó!!! (2018-08-01 09:57.58)  
Már előre elnézést kell kérnem.

(A szinkron valami ótvar sz*r.)
A film nagy része,azt az érzést kelti,mintha egy 2 órás videojáték átvezetőt néznénk.


+beállítások(Fps nézet,forgó kamera)
+költségvetés(valós helyszín,helikopter,anyahajó,tengeralattjáró,felszerelés stb)
+smink


+-effektek


-rendezés(a jelenetek sokszor csak egymás hegyén-hátán vannak,unalmas,csöpögős-nyálas)
-látvány( igencsak a gagyi felé hajlik,mintha direkt a Film+ra készítették volna.)
-forgatókönyv(azon belül is a szövegkönyv)
-vágás
-színészek
-zene


(((Van itt minden,de főleg klisé:
Propaganda,giccstenger,búcsú üzenet narrálás,naplemente(minimum 3-szor),heroikus zene,hazafi hősök,zászló villantás(kimaradhatatlan kellék),temetés,otthon hagyott gyermek,feleség akiből később özvegy lesz.)))



Mindenesetre tiszteletre méltó az ilyen és a hozzájuk hasonló katonák bátorsága és kitartása.(tisztelet)



30. Geszko (2018-03-10 02:55.34) aaaaa
Nagyon jó film mindenkinek ajánlom


29. Az utolso szamuráj (2016-01-17 15:38.06) aaaaa
Két filmet kapsz egybe.
Az egyik csapnivaló:ha ezek után bárki szidni meri Van-Damme-ot,pláne az ezerarcú Segal bácsit vagy akármelyik Alkonyat nyáltenger szereplőjét,álljon intő példaként ez a film arra,mit jelent az,hogy színészileg nézhetetlenség.Értem én alatta,és tudom,hogy ezek a fiúk más szakmában mozognak-arról kicsit lejjebb-de végignézni azt a fizikai nyestelést a képükön,azt a borzalmat ahogy szegények a nyomorúságos soraikkal nem boldogulnak,visszasírtam a némafilmeket.Pedig még csak komoly dumát se kellett nyögniük,mert a szánalmas forgatókönyv mindig ott kötött ki,hurrá,apa leszek,hurrá te leszel a világ legjobb apja,meg hurrá,apám ezt mondta,így éljél,úgy éljél-ami gondolatok amúgy kicsit se tele amcsi csillogó mentalitással,ááááá,dehogy.Könnyes búcsú,mindnek szerető család otthon,terhes kismama,és még egy peluscseréről szóló körmondat,lerúgtam volna a DVD-t.Hovatovább ott tartottunk,az amúgy dramaturgiailag is bukdácsoló sztori többet törődött ezekkel a marginális kérdésekkel,mint hogy a rosszfiúkat hogy és milyen mód üldözik(Mert néhány lépés kicsit elsikkad,persze aki beélvez az akcióktól,ez ugye nem érdekli)A karaktereket is elfelejtették kidolgozni,a negatívabb oldal sokkal mélyebben van megragadva(az eljátszásáról meg tényleg ne dumáljunk....)
De!
Ugye,mindenki tudja,ezek a srácok kicsodák:és amikor azt teszi a mozi,amiben nagyok,a film szenzációs lesz.Szó szerint.Az akciók jól vágottak,érthetőek,kemények,nincs hülye fegyvertartás,lehetetlen helyzetek,kétpisztolyból ólomzápor meg ilyesmik,sőt töltenek is,az ilyen percek valódi adrenalinbombaként hatnak.Mikor pedig a hajó befarolt és a következő másodpercben olyan pergőtüzet zúdított az üldözőkre,jó ha a rendező és az operatőr életben maradt,elhagyta a számot a "hu bazdmeg!" felkiáltás,hangosan.Az FPS mód is jól van a filmbe illesztve,külön ízt ad,és a srácokon annyira érezni,ez az ő közegük,ebben élnek igazán-nem a forgatókönyv rájukerőszakolt hülyeségein.
Persze,Amerikában járunk:van hősi halott,mert az kell(megjegyezném,a terület elég nagy volt úgy emlékszem,azt a gránátot el is lehetett volna rúgni a fenébe.....)és hát a zászlóátadás és a szép szavak sokak könnycsatornáját fogják megnyitni.Ha jól emlékszem,a Navy Seal moziban is dolgoztak amúgy "profik" a jelenetek beállításán-a Sólyomról meg ne is beszéljünk-ez sajnos a film mindkét tényezőjén meglátszik:az egyiken negatív,de a másikon vaskos pozitív jellel.
No meg,jó kis toborzódarab ez,már vártam,az akciójeleneteknél feltűnik alul:"Akar többet tudni róla??Lépjen be hozzánk".!


28. Gabler (2013-03-16 20:45.28) aaaaa - (válasz Filmmester 23. hozzászólására)
Nem minden katona színész és nagyon kevés színész katona.... :)


27. Gabler (2013-03-16 20:40.47) aaaaa - (válasz Ostobatuk 24. hozzászólására)
Úgy 10 éves info szerint ez már nem OpSec hanem PERSEC (personal security) kérdése, tehát ha a parancsnok illetve az egyén belegyezését adja simán mehet. Nem véletlen, hogy csak vezetéknevek vannak a feltűzőiken is. Dave Pedig valóban megkapta az év tengerésze (Sailor of year) díjat még 2007 ben, mind a Pacific fleet mint az Atlantic fleet-et. Vhol talán még fellelhető kép is ahol a kamerákba mosolyog. Egyébként az "ilyenek" sorsa, hogy egy idő után "kirakat embert",toborzót csinálnak belőlük. Ettől még aktív szolgálatban vannak, csak előfordulhat, hogy már nem harcoló alakulatnál. Bár igen nagy pazarlás... Ha vki emlékezik a Special ops Forces / Soldiers of Furtune sorozatra, ott Beny Ray (Tim Abell) mozgása fegyverviselése erősen eltér a többiekétől. A megfejtés az, hogy valóban szolgált az US ARMY soraiban Rangerként.


26. Ystee (2013-02-18 00:01.10) aaaaa
Az akciójeleneteket jól megcsinálták.
A többi giccs minden mennyiségben...


25. FTC Béla (2013-01-16 21:43.44) aaaaa - (válasz G-ergo 14. hozzászólására)
Hová húzod le ennyire? Ez egy jó film,jó képekkel,jó sztorival és meg van csinálva. Menj el filmkritikusnak,ha mindenben a hibád keresed.


24. Ostobatuk (2013-01-11 01:30.11) aaaaa
A filmet úgy reklámozták, hogy aktívan szolgáló seal operátorok szerepelnek benne. Mindez elég fura, nem hiszem, hogy szerencsés lenne arcukat adni a mozihoz. Ugyanakkor simán el tudom képzelni, hogy valódi katonák a srácok, hisz színészi teljesítmény nagyjából zéró, viszont olyan profin mozogtak együtt, mintha minden áldott nap ezt csinálnák.


23. Filmmester (2013-01-08 21:01.30) aaaaa
Csak a színészi játékkal nem voltam teljesen elégedett. Szerencsére akciófilm, így ez kevésbé volt problematikus.

Akciófilmnek viszont tényleg jó.


22. Geah (2012-08-31 19:39.56) aaaaa
jó film volt.nem is értem miért nem játszották a mozik.remélem dvdn megjelenik majd.a végét kicsit összecsapták és ha többet költenek rá meg néhány komolyabb színész is lett volna benne akkor 5 csiilag.azért így is többször nézős pörgös kellemes akció mozi.


21. Eljani (2012-08-24 15:35.54) aaaaa
Nem tudom a negatív vélekedők mit vártak, ez egy jól megcsinált akciófilm. Az akciójelenetek jól kidolgozottak, igen így dolgozik a Navy Seal. Nem láthatsz benne, végletekig tartó tárat, robbantós szaltókat. Realitás, azt inkább. Jó film.


20. Petikém (2012-07-14 14:41.04) aaaaa
Nekem nagyon tetszett. Többször is megnéztem. Csak ajánlani tudom :)


19. Ostobatuk (2012-06-20 16:40.20) aaaaa
Én nagyon bírtam a filmet, szerintem kellőképp ki voltak dolgozva az akciók. Sztori nyilván épphogy létezik és kész, nem kell tőle többet várni. Főleg, hogy mostanság egy SEAL operátor életéről olvasok, jó volt néhány dolgot visszaköszönni a filmben, amikről olvastam.


18. Cantri (2012-06-20 15:23.57) aaaaa - (válasz Ostobatuk 17. hozzászólására)
Hatalmasakat én sem vártam - ami tetszet, az sem az - csak ötletességet, feszültséget, kidolgozottságot, precízséget..... hogy legyen minek ellensúlyozni a rengeteg negatívumot.


17. Ostobatuk (2012-06-20 12:47.32) aaaaa - (válasz Cantri 16. hozzászólására)
Én nem vártam hatalmas akciókat, az efféle katonák jobb esetben kevés zajjal operálnak. Sólyomhoz kár hasonlítani, az egy mesteri háborús mozi, ez meg inkább egy apró betekintés a Navy Seals világába.


16. Cantri (2012-06-20 00:59.51) aaaaa
Azt hiszem nem vagyok egyedül, aki jóideje várt már egy olyan háborús-kommandós filmre, amiben igazi katonák szerepelnek, teljesen hiteles akciószcénákban irtják az ellent, mi pedig csorgathatjuk a nyálunkat a látványosabbnál látványosabb jelenteken. Hát félig megkaptuk…
Érdekes mód a film nem is ott vérzik el, ahol várnánk, ugyanis pl. jómagam teljesen fel voltam készülve a masszív propaganda jellegre, a keményen hatásvadász jelenetekre, sőt mivel valódi katonákat leshetünk, így a színészi játék hiányát sem rónnám fel a mozinak. Viszont cserébe csúcsrajáratott akciójeleneteket vártam, de igen meglepő módón ebben teljesít alul a film. Ugyanis a kicsivel több, mint másfél óra alatt egy, azaz egy(!) normális eksönt leshetünk, ami azért az összképet tekintve nem túl sok. Azonban az az egy jelenet kétségtelenül teljesen rendben van, az első bevetés során tetten érhető a profizmus, megfelelően felvezetett feszültség, majd élvezetes pörgés, remekül vágott és elkapott nézőpontok (az FPS mód nagyon klassz), kiváló látvány és nem utolsósorban a hangzás is kifogástalan. Aztán úgy semmi. Próbáltak egy kicsit sztorizgatni, de az annyira vérszegény, hogy ez inkább kárára válik a filmnek, ráadásul, ha nem éppen katonai vezényszavakat kellett kiköpniük a szájukon főszereplőink borzasztóan papírszagú párbeszédeket bonyolítanak, amik szinte tompára dörzsölték az agyamat. És ami a legnagyobb probléma, hogy nincs több igazán élvezetes, látványos akció. A továbbiak súlytalanok, koreografálatlanok, ötlettelenek egy szóval unalmasak, és tényleg, ahelyett, hogy odatapadtam volna a képernyőre ásításokat kellett elfojtanom.
Összességében sokfelől olvastam, hogy az évtized Sólyom végveszélyébenről van szó, hát….. még véletlenül sem. Az alapkoncepció nem volt rossz, sőt szerintem érdemes is volna nekivágni majd valakinek újra, csak tegye azt nagyobb odafigyeléssel, és ötletességgel. Amúgy nézhető mozi, azon egy remek jelenet miatt még azt is mondom, hogy igazán érdemes megnézni, mert az igazán precíz, de több volt ebben, jóval több..


15. Szabgya (2012-06-07 12:11.12)  
Most kaptam meg feliratosan 720p-be.:))
Hétvégén meg is tudom nézni remélhetőleg.


14. G-ergo (2012-05-27 08:17.05) aaaaa
Mintha csak a Modern Warfare lenne megfilmesítve, kisebb fajta költségvetéssel. Amivel nincs gond igazából, mert szórakoztató, sok helyütt látványos is, persze nincsenek ledőlő felhőkarcolók, és százával szétporladó repülők, annál azért valósághűbb lett és a játékhoz képest a pörgésből is visszább vettek. Az akciók precízek és jól néznek ki, egykét dologtól eltekintve teljesen hihetőek.
Ami nagyban ront az összképen a propaganda ilyen mértékű előtérbe hozása. Igazából az egész film alatt nem zavart annyira, persze jelen van az elejétől fogva elég erősen, de a levél utolsó pár mondata több, sokkal több, mint amit kellene...


13. Ostobatuk (2012-05-25 15:10.33) aaaaa
Toborzófilm, katonás propaganda, zászlólengető mozi, sokmindent lehet rá mondani, viszont a tény attól még tény marad. Az Act of Valor maradéktalanul szórakoztató formában tárja elénk az amerikai haderő legmagasabban képzett egységének működését, egyfajta féldokumentarista akciófilmként sorolható be leginkább a mozi.
Mondanom sem kell, engem mindig is lenyűgöztek az efféle elit katonák, nem túlzok sokat, ha azt mondom, ők bizony már nem is annyira emberek, inkább hasonlítanak halálos pontossággal operáló gépezetekre. Elcsépelt mondat, tudom, attól még igaz, a NAVY SEALs csapata a földgolyó legkeményebb srácait foglalja magába, érdemes elolvasni néhány könyvet a témában, mégis miféle tréningen kell átesnie az oda kiválasztott katonáknak. Emberfeletti koncentráció, tűrőképesség, szinte nulla félelem. Hagyományos célzás helyett izmaik memóriájára hagyatkoznak, nem hiába az instant fejlövések sorozata. Hihetetlen precizitás, az elérhető legkifinomultabb technikák, felszerelések állnak rendelkezésükre, néhány óra alatt a világ bármely pontján bevethető osztagról van szó. Ugyanakkor ha épp nem kell rosszfiúkat üldözni a bolygó túloldalán, ezek a srácok is szeretnek a családdal, barátokkal szó szerint kikapcsolni, hisz ki tudja, mikor csörög újra az a nyamvadt telefon. Kötelességtudat, becsület, önfeláldozás, a bajtársak iránti feltétlen tisztelet, az egyszerű ember számára mindez talán érthetetlen, túl sokat ismételt amcsi ideáknak tűnhet a vásznon, de ezek a figurák valóban e szabályok szerint élnek és halnak, igen, meghalnak a másikért, ha kell. Nem filozofálnak a kérdésen, hogy most ráfeküdjek a gránátra, vagy mi legyen? Azonnal cselekszenek, gondolkodás, tétovázás nélkül. A filmben látottak ellenére viszont a katonák családi élete ritkán fest ennyire idilli képet, a tartós távollét, a halál örökös árnyéka hamar tönkretesz bármilyen házasságot, ez egyszerűen így működik. Egy SEAL operátor gondolatait idézve, ők sokkal inkább az alakulattal voltak házasok, mint a saját feleségükkel.
Persze sok a lassítás, a nemzeti lobogó sisakon és máshol történő megjelenése, mindez zavaró lehet néhány nézőnek, ugyanakkor illik észben tartani, hogy amerikai mozit nézünk az amerikai haderő legjobbjairól. Az USA népe fenemód büszke tud lenni, ha katonáiról van szó, társadalmukban, szívükben különleges helyet foglalnak el ezek a nők és férfiak. Egyfajta szimbóluma nemzeti egységüknek, erejüknek, ha valakiről kiderül, hogy a seregben szolgál, rögtön másképp néznek rá, tudom, nap mint nap tapasztaltam, míg kint dolgoztam. Az áruház bejáratánál egyből széles mosolyú katonalány fogad, a seregnek gyűjtenek, ugyanakkor szórólapokat is adnak, sokan megálltak nekik. A szolgálatnak úgymond kultúrája, történelme van náluk, ami valahol igazán tiszteletre méltó dolog. A film is nyilván rendelkezik egyfajta reklám vénával, gyere a seregbe és akár idáig is eljuthatsz címszóval, de miért baj ez? Sokak álma, hogy egy nap a legjobbakkal szolgálhassanak együtt, és bizony ha körülnézel, mik zajlanak a világ egyes pontjain, az efféle alakulatok létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen.


12. Tomka23 (2012-05-21 18:39.55) aaaaa
Nekem Tom Clansy's Ghost Recon érzésem volt főlleg a Mexico-is résznél,de ettöl függetlenül nagyon jó film volt


11. Jlaci63 (2012-05-20 22:16.13) aaaaa
Call of duty helyett nekem inkább Tom Clansy's Ghost Recon feelingem volt. Mivel egyik kedvencem a 2007-es The Kingdom, így ez is nagyon bejött. Akár lehetne annak II. része is.
Nem Braddock, nem Rambo, hanem életszerű akciójelenetek. Amik miatt ma kétszer egymás után is megnéztem.


10. Márk17 (2012-05-18 14:28.36) aaaaa
***** ha valaki esetlegmeg akarja nézni feliratosan - sokkal többet adott ez film mint amit vártam puszta "lövöldőzős effektes" filmre számítottam ehett egy nagyon jó történet és rendes mondani valója is van.

* Automatikusan eltávolított tartalom.


9. Gabe33 (2012-05-01 10:14.15) aaaaa - (válasz Simon7109 8. hozzászólására)
Pedig törrenten fent van.

Én ma néztem meg és hát levagyok nyűgözve. Jó, már a trailerben is láthattuk h jó film lesz csak hát mint tudjuk nem mindig van így...ennél így volt. Nagyon tetszett ez a a katona szemszögéből dolog. Végig élvezhető volt a film. Megkapja az 5 csillagot! :)


8. Simon7109 (2012-04-20 18:54.58) aaaaa
Ti hol láttátok?
Moziban nem láttam,hogy adnák MO-n és torrenten sem nagyon találtam...


7. Chris92 (2012-04-03 18:30.08) aaaaa
Kicsit olyan érzésem volt, mintha egyszerre néztem volna egy igazi 21. századi akcoófilmet és mentem volna vissza jónéhány évet az időben, amikor hátulgombolósként néztem meg a 80-as évek elitkommandós mozijait. Ugyanis Mike McCoy és Scott Waugh alkotása nem más mind a kettő ötvözete. Battlefield és Call of Duty féle hangulat, kézikamera és FPS használat a realisztikusság megteremtése érdekében (plusz a költségvetés is igen alacsony volt) ugyanakkor betonegyszerű történet, vérgyenge dialógusok, színészi játékot csak a gonoszok szintjén regisztráljunk, kőkeményen dobogó amcsi szív minden képkockában és döbbenetesen fekete-fehér ideológiai háttér...tisztára mint egy régi chuck Norris féle Delta Kommandóban! Persze jó sok egzotikus helyszínt járunk be, jól megkomponált, intenzív és látványos akciók, jó sok hullaszámmal, persze a katonalét árnyoldalai kimerülnek a bajtárs elvesztése iránti fájdalomban. Bitang ostoba, szinte naivan militáns, idealista ugyanakkor mégis van bája, pluszban számomra mocskosul szórakoztató nézni ahogy ezek a kemény legények szétgyepálják a gaz terroristákat. Ha kikapcsolod agysejtjeidet és nincsenek magas elvárásaid remekül elleszel vele.


6. AlekSeJ (2012-04-02 15:45.29) aaaaa
Tényleg, akár a modern warfare… néha a játékban éreztem magam, tetszett, hogy olykor a kamera azt mutatta amit az épp aktuális katona láthat, úgy ahogy láthatja, vagy épp nem..hogy milyen gyorsan kell ahhoz mozogni, észlelni, reagálni, mindezeket precízen ha életben akarsz maradni… Persze azért a film hajaz arra, hogy fényesítse a navy seal alakulatok presztízsét, szinte felszólítsa az ottani állampolgárokat, hogy milyen előkelő és nívós egy ilyen csapat tagjának lenni, élni és halni a másikért, a hazáért. Az ilyen seggnyalásokat általában nem veszem tudomásul, csak egy jó akciót látok épp, lényegtelen melyik alakulat főszereplésével, így történt ez most is. Mikor ilyen mozit nézek, közben azért felmerül bennem, hogy milyen szuper lenne, ha én is ezzel foglalkoznék, mindig vonzott ez a katonásdi, a meghalós része pedig inkább eltántorít. Személy szerint nem tudom átélni milyen lehet félelem nélkül beautózni ilyen és ennél szörnyűbb helyszínekre, úgy állni a sarat néha fedezékek nélkül, hogy bármikor megmurgyelok… nem leányálom.. Nem értek az ilyenekhez, de tetszett az a taktikusság ami a srácokat jellemezte, örülök, hogy ilyen filmekben azért figyelnek erre, valamint az is, hogy nem kell ezer golyó ahhoz, hogy egy főellenség kimúljon. Szerintem elég korrekt akciófilm jól megkoreografált jelenetekkel, engem teljesen a székbe szögezett és a végén még zsörtölődtem miért is csak ennyi…. Nálam 4 csillag..


5. Johann Wind (2012-03-31 02:07.30)  
Nagyszerű filmnek ígérkezik!:)

http://www.youtube.com/watch?v=ZnlPgo9TaGo



4. Barni83 (2012-03-31 01:38.18)   - (válasz Simon7109 3. hozzászólására)
Remélem hamarosan igen, mert én már nagyon várom!!


3. Simon7109 (2012-02-07 02:26.08) aaaaa
MO-n nem fogják vetíteni?


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyomozo1, 2023-02-14 22:4432 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A bátorság törvénye adatlap
Eredeti cím: Act of Valor
Évszám: 2012
Rendezte: Mike McCoy, Scott Waugh
Szereplők: Roselyn Sanchez, Timothy Gibbs, Emilio Rivera, Nestor Serrano, Gonzalo Menendez...

További információk

Szereplők fórumai
- Roselyn Sanchez - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk