Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szemekbe zárt titkok
- Viasat Film, 23:05
Vérmesék
- Film+, 23:25
Constantine, a démonvadász
- RTL Három, 23:45
Coming Out
- Viasat3, 23:50
A három Krisztus
- HBO3, 00:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Rock zene
Versek!
Akik Szeretik a Comedy Central-t.
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Örömapa aaaaa
Ma Dong-seok aaaaa

 

Fórum - Őrülten hiányzol - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. LayanT (2024-02-06 05:36.32) aaaaa
rég b*szott fel valami ennyire mint ez a film. ez nem életszagú, ez rossz. a csaj idegesítő, irrotáló, és életképtelen. a reakciói botrányosak, ahogy a sracé is. romantikusnak beallított tragédia, végülis megérdemlik egymást, közben pár más ember lelkét is hazavágják. fantasztikus.


18. KicsiRéka (2021-05-30 22:43.29) aaaaa
A kivitelezés tetszett. Egyszerű, letisztult, nincs túlmagyarázva, minimalista. A történet viszont..ott véget kellett volna hogy érjen, amikor a lányt nem engedik vissza az USA-ba, és a srác csalódottan ballag haza a reptérről. Pont. Ami innen jött, az az emlékekbe való görcsös kapaszkodás (ami persze mindenkivel megtörténhet egyszer-kétszer az életben), na de ez...A srác láthatóan túllépett volna a dolgon, de a lány folyamatosan visszarántotta. Ráadásul kétszer is átb@szott egy másik nőt, a londoni miatt. (teszem hozzá, a csaj ahhoz képest tök nyugodtan kezelte a szituációt, egy hangos szó nélkül lelépett :D) A házassági részét meg nem is értettem. Férj-feleségként éltek mással egy darabig? Vagy az hogy volt?



17. Norbii92 (2015-05-24 19:22.02) aaaaa
Én nagyon szeretem a romantikus filmeket, és mivel megtetszett a film leírása, gondoltam megnézem. Ez úgy egy hete volt már, de egészen eddig nem is gondoltam rá, hogy írjak róla, annyira nem tetszett.
Na már most az egész történet alapja természetesen egy fiatal pár, akik szenvedélyesen egymásba szeretnek, s ugye a szigorú bevándorlási törvény miatt elszakadnak egymástól, és mindegyik új életet kezd egy másik emberrel úgy, hogy közbe vissza-vissza térnek egymáshoz. Végül össze is házasodnak és hosszú idő után a lány visszamehet Amerikába és minden happy.
Nagyjából ennyi, sablonosnak tűnik, pedig ez nem az a tipikus szerelem amire mindenki gondol. És elgondolkodtató, hogy mit is jelent ez a szó. Illetve, hogy az valóban szerelem-e, ha a másik érzésein átgázolva azzal az emberrel szeretnénk lenni, akivel egykor jó volt, miközben egyértelműen látszik, hogy már semmi sem ugyanolyan. És itt jegyezném meg, hogy a film után többen is írták, hogy nem értették a végét, hogy miért nem látszik már az a nagy szerelem és miért nem tűnnek boldognak, holott szerintem ez egyértelmű. Az emlékekbe voltak már szerelmesek és nem egymásba! Mindegyikőjük megváltozott már és semmi sem volt már ugyanolyan, pedig vágytak rá, mivel senki mással nem tudták ugyanazt átélni. Csakhogy mást másért szeretünk és épp ezért mindenkivel más, ahogyan mi is folyton változunk és úgy kell elfogadni és szeretni a másikat, ahogyan van! Úgyhogy szerintem ez már nem is szerelem volt. A kapcsolat elején még igen, de idővel már nem. És lehetne erről még beszélni hosszasan, mert ilyen téren számomra elgondolkodtató volt a film, melynek történetvezetése amúgy szintén nem tetszett. Szó szerint ugrált az időben és sokszor alig bírtam megfelelően követni az eseményeket!
Ami miatt viszont megkapja tőlem a három csillagot az az, hogy elgondolkodtam utána, valamint a színészek miatt. Ugyanis Anton Yelcin és Felicity Jones szerintem szép párt alkottak, a gyönyörű Jennifer Lawrence-t pedig mindig jó látni és szerintem itt is messze ő volt a legjobb! Csak kár, hogy alig kapott időt! 3*


16. Misafeco (2014-01-17 17:48.39) aaaaa
Gyenge film. A két főszereplővel egyáltalán nem lehet azonosulni, bármennyire is próbálja őket szimpatikusnak beállítani.
SPOILER
Először is, az amerikai bevándorlási szabályok baromi szigorúak (bár vízum már nem kell EU tagoknak), és ezt nekik is tudniuk kellett volna. Annyira sötét nem lehet valaki, hogy ezt figyelmen kívül hagyva ott marad még pár hónapot. Akit pedig egyszer elkaptak, az nagyot szívott, tudnék rá pár példát mondani ismerősök köréből. Ami azt illeti, egyébként is bunkók a reptéri alkalmazottak, nem kell gyanúsnak lenned.

Ezek után, ha a fiú tényleg szereti a lányt, el kellett volna költöznie Londonba. Ja, hogy neki fontosabb a munkája, mint a felesége? Miről beszélünk? Akkor hagyja ott, és keressen mást.

Aztán végül csak összeházasodnak, de ez totál nem érdekli őket, mindketten jól félrekúrnak. Aztán mikor az új barátjukkal/barátnőjükkel komolyabbra fordulna a kapcsolatuk, inkább visszatérnek a régire.

Szóval nyugodtan tapossunk bele mások érzéseibe, a lényeg, hogy mi jól érezzük magunkat. A környezetünk le van szarva. El tudom képzelni, hogy a film vége után meddig maradhattak együtt. Kb. fél évig, aztán válnak.

Annak örültem, hogy pár számomra ismerős helyszín is bekerült, pl. a Piccadilly Line a londoni metrón, vagy a J. F. Kennedy repülőtér.

Nagyon messze áll tőlem az az "értékrend", amit ez a film képvisel, így csak 2 csillag. Ja, és a magyar szinkron borzalmas.


15. Koki és koki (2013-06-24 09:16.20)  
amúgy én nem is ezt a filmet akartam letölteni,hanem ezt http://www.filmkatalogus.hu/Maris-hianyzol--f33781 :D
na ezért nem szabad magyarul rákeresni...de egyébként nem bántam meg :)


14. Koki és koki (2013-06-24 09:09.53)  
hát ez érdekes volt..ez ilyen tipikus párkapcsolatos film,aki szereti az ilyeneket annak biztos be fog jönni,főleg ha még távkapcsolata is van.tleg nagyon életszagú és bárkivel megtörténhet,pont ettől volt jó,bele tudja magát élni az ember.egy nézést mindenképpen megér,mondjuk van egy érdekes hangulata,meg picit lassú is,de nézhető,engem lekötött.a zene is de érdekes volt,még a skins-be voltak ilyenek,meg a rontó ralf-ba :D főleg ami akkor ment,mikor buliztak.egyébként egyet értek az összes hsz-al,rajtam is ugyanezek a gondolatok futottak át,de nekem pont a vége miatt tetszett :) és
SPOILER
sztem pont hogy nem maradtak együtt,ez iylen tipikus,hogy megy évekig a szerencsétlenkedés aztán mire odajutnak,hogy na,végre együtt tudnak lenni,addigra szépen elmúlik az egész..volt az a rész,mikor már nem is tudom mióta nem találkoztak és már egyszerűen nem tudtak mit mondani egymásnak,meg már csak egymás basztatásáról meg a féltékenykedésről szólt az egész,nagyon érezni lehetett a kínlódást,bár nem tudom,a végén az a kis összeállítás összezavart,de pont ettől volt jó sztem


13. Thacker (2013-06-13 09:40.13) aaaaa
A film nem ennyire gyenge,számomra a benne megnyivánuló mentalitás tűrhetetlen.


12. Argan (2013-02-18 18:48.37) aaaaa
Nekem nagyon átjött ez a film. A két főszereplő annyira természetesen adja elő a szerepét, mintha nem is egy filmet néznék, hanem mintha én is részese lennék az eseményeknek, olyan érzés, mintha velem, veled, vagy bárkivel megtörténhetne amit látunk.

És ami nagyon tetszett még benne, hogy nem próbálnak mindent a szánkba rágni, mint sok másik filmben, hanem csak a lényegre, az érzelmekre, a reakciókra koncentrál, nem kezdik el magyarázni, hogy akkor most ők együtt vannak, ők szétmentek, most fél év telt el, most egy év, mindenre magunktól kell rájönnünk. Akárcsak az életben, sok minden a képzelőerőnkre van bízva.

SPOILER
És a vége... magam sem tudom, hogyan is kellene értelmeznem, mi is lesz velük végül. De talán jobb is így, és ezáltal válik a film, nekem legalábbis igazán értékessé. Látjuk a kapcsolatukat, egészen intim közelségből, velük együtt esünk szerelembe, velük együtt csalódunk, sóvárgunk, kiábrándulunk, és reménykedünk szüntelen. És amikor minden akadály elhárul, akkor ott marad a zuhanyzóban kettőjük között a nagy kérdés: az egész csupán kaland volt, az izgalom, az akadályok tették olyan értékessé az egészet, és nem az érzések? Voltam már hasonló helyzetben, amikor az érzelmek elhomályosítják az ítélőképességet, és összekavarodnak a körülmények miatt olyan módon, hogy amikor egy-két dolog tisztázódik, akkor bizony kellemetlen dolgokkal találjuk szembe magunkat. Én mindenesetre továbbgondoltam a filmet, és remélem, hogy happy end lett, de azon a ponton már csak a fejben dőlnek el a dolgok.
SPOILER VÉGE

Nálam csillagos ötös a film, és bátram merem ajánlani azoknak, akik szeretik az olyan filmeket, amiknek életszaga van.

És még ajánlanám a soundtrack-jét, én imádom:
http://www.youtube.com/watch?v=-uVZT1roV8w


11. Mytia (2012-05-04 19:39.42) aaaaa
Hol is kezdjem - hát, ez a sztori nem igazán jött be. Olyan se veled, se nélküled volt ez az egész kapcsolatbemutatás.
A színészek nagyon jók voltak, hitelesen adták elő magukat, egynéhány jelenet is nagyon szép volt(főleg a pillanatképek, na és a zongoradallamok). Viszont az elején nem tetszett a történetvezetés, mert túl gyors volt, ahogy a kameramozgások is. Vége lehetne már ennek a handy cam divatnak, mert megfájdul a fejem a rángatott képkockáktól (még ha itt minimális is volt).
A végétől meg paff lettem...csak pislogtam. Ezek ketten - SPOILER - "talonban" tartottak egy-egy érző embert, akikkel kedvükre tölthették idejüket. Később pedig csak úgy eltűntek - hát én nem viseltem volna el a másodhegedűsi szerepet, akármennyire is szerettem volna a srácot -, főszereplő párocskánk meg mintha semmi sem történt volna, folytatták életüket, "végre" együtt. Aminek szemmel láthatólag egyikük sem örült. Csak a szép emlékek miatt együtt maradni? Ez kínzás, és mások érzéseit is földbe tiporták...őrület.


10. Zsoffeee (2012-05-02 00:31.59) aaaaa - (válasz Iguana 9. hozzászólására)
Hát, én ezzel nem értek egyet... Egyrészt szerintem a One Day a férfi-nő barátság - szerelem témára épül, náluk pedig igazából egy percig sem merült fel, hogy csak barátok lennének. Másrészt a One Day-ben a végtelen szomorúság és a végtelen boldogság között ingadozik a hangulat, ebben a filmben a kapcsolatuk első fázisát kivéve szinte csak boldogtalanságot lehetett tapasztalni. Nekem nem jött be, de ízlések és pofonok. SZeretem, ha egy filmnek egy kicsit egyértelműbb a vége...


9. Iguana (2012-04-15 00:09.43)  
Ehhez a filmhez nagyon hasonló film az One day. Itt is egy több évig zajló szerelmi történetet láthatunk, elég hullámzó szakaszokban, és itt is meg kell járatni az embernek az agyát ahhoz, hogy értse miről is szól. Még talán azért is hasonló, mert van mondanivalója a filmnek, szerintem akinek a Like Crazy tetszett, ez is tetszeni fog :)


8. Anitabagwell (2012-04-14 22:30.33) aaaaa - (válasz CaS-G 7. hozzászólására)
Az én értelmezésemben mindenképpen az volt. Más különben át lehetne írni azt a mondást, hogy "A szerelem mindent legyőz" arra, hogy "A szerelem mindent tönkretesz". Szerintem.


7. CaS-G (2012-04-14 22:27.39) aaaaa
Nem egy könnyed film volt. A vége nagyon hirtelen lett vége,de ezt leszámítva rendben volt, végig lekötött. Ez a film egy folyamatos lelki harc volt végig. Én úgy értelmeztem a végét, hogy együtt maradnak. Igazából jobb is, hogy nem az a tipikus happy end-es befejezés volt. Lehet, hogy tényleg csak ragaszkodás volt?!


6. Iguana (2012-04-09 01:21.45)   - (válasz Anitabagwell 4. hozzászólására)
Teljesen egyet értek Veled, sajnálom, hogy így végződött, de le kell vonni a tanulságot....


5. Anitabagwell (2012-03-30 08:21.13) aaaaa
Nem szeretem az átlagos romantikus filmeket, ez meg még az átlag alatt is van kicsivel… Elkezdtem nézni, mert azt mondták JÓ, nem pedig azt, hogy „Jó, csak NEKED ANITA - AKINEK A SZERELEMRŐL TELJESEN MÁS A VÉLEMÉNYE MINT A VILÁGNAK - NEM FO...G TETSZENI.” Mindegy, végig néztem. Vártam a nagy áttörést, ami sosem jött el.
Anton Yelchin férfivé vált, be kell látni. Voltak szép pillanatai azért a filmben, attól függetlenül hogy a történet az én tetszésemet nem nyerte el, voltak neki színészileg szép és nagy pillanatai. Úgy néz ki fut a szekér a srácnál, a Charlie Bartlett-ben nagyon megszerettem és reméltem még fogom látni sokszor. Hát erre panasz nem lehet, keep wokin’ én meg „sigo apoyando” ;) Vagyis folytatom a rajongást. Szóval Ő igazából csalódást nem okozott. Még ez a szerencse. Felicity Jones meg kész… egyszerűen nem értettem meg, semmit sem. Nekem minden amit tett a filmben, teljesen indokolatlan volt. Nem csoda, hogy a végére így el lett b*szva minden. Az ő hülyeségük volt az egész. Most komolyan ez lenne a szerelem? Amikor már az életünk rovására megy az, amit egymás iránt érzünk? Ez hülyeség! Ez akkor nem szerelem, hanem ragaszkodás valamihez, ami régen szép pillanatokat okozott, de változunk, növekszünk, telnek, múlnak az évek és ELMÚLNAK bizonyos pillanatok. Az szerelem lenne, ha a szép pillanatok emlékeihez makacsul, mindenkin átgázolva ragaszkodunk?! Mert ha tényleg ez a szerelem, akkor én köszönöm, de tényleg nem kérek belőle. Nézte azt valaki, hogy az önzőségük miatt, hány embert bántanak meg?! Volt egy iszonyatosan nagy jelenete a filmnek, valójában azért adok rá egyáltalán pontot: Amikor ültek a kanapén (Yelchin és Lawrence)!!! Az annyira nagyon valóságos volt, NA AZ VOLT AZ, amiben én beleláttam a szerelmet Lawrence részéről. És amikor ott azt mondta a srácnak, hogy „Szeretlek” na abban tényleg benne volt az, amire azt mondom: igen ez a szerelem. És aztán elment. A szerelem nem egy rohadt tündérmese és annyira rossz, hogy ezt próbálják beleerőszakolni a legtöbb romantikus filmbe. Vannak annyira szépen elmesélt romantikus szerelmi történetek. Ott van a 500 days of Summer, ami a kedvencem. Merje rá valaki azt mondani, hogy nem szerelmes, meg nem romantikus! Csak persze a főszereplők, törődnek mással is, másokkal is, nem csak magukkal. De ettől még a helyén vannak benne a dolgok. Ott a The Notebook, sok mindenki nagy kedvence és én magam is nagyon szeretem. Az már szinte nyálas, annyira romantikus, de mégis teli van rációval. Ha van igaz szerelem, akkor annak olyannak kell lenni, mint abban a filmben. De ez ami ebben a Like Crazy-ben ment, ez giccses, sallangos, emlékekhez való MAKACS ragaszkodás, NEM PEDIG egymás iránt érzett szerelem. És akkor persze már a főszereplők is rájönnek, hogy el van cseszve az egész, mégis mi a fenén csodálkoznak, a csaj meg mi a fenéért PUKKAD állandóan?!
Uh, engem csak felmérgeltek.
Rengeteg mindenki szeretni fogja ezt a filmet, ne zavarjon senkit az én véleményem. Én máshogy látom a szerelmet, nem úgy mint, a legtöbb ember. Épp ezért az emberek többsége, szerintem fogja szeretni ezt a filmet.
Nekem ez léggömb, amit már jóval a vége előtt ki kellett volna durrantani….
Azért a Yelchin-Lawrence „kanapéngubbasztós” jelenetért érdemes volt megnézni, az ott volt a szeren nagyon! De az egyetlen rész volt, ami egyáltalán kiváltott belőlem valamit.


4. Anitabagwell (2012-03-25 18:04.29) aaaaa - (válasz Vivick 2. hozzászólására)
SPOILER

olyan szinte az emlékekhez ragaszkodott Jacob és Anna is, hogy a jelen mellékes volt. Megmérgezte már az egész kapcsolatukat rég ez a "beteges" ragaszkodás egymáshoz. Végül megkapta Anna a vízumot, kiment, hogy elkezdjék a közös életüket Jasobbal. De ez már nem volt olyan, mint elképzelték. És a vége remekül bebizonyította, hogy ez már rég nem szerelem volt, csak makacs ragaszkodás valamihez, ami már rég elmúlt, csak jóval hamarabb be kellett volna látniuk.
Én így értelmeztem.


3. Zsozsizseni (2012-03-24 14:51.37) aaaaa
Nagyon, nagyon régóta vártam már erre a filmre, az előzetes is itt pihen a gépemen hónapok óta, mert jó, hogy bármikor meg tudom nézni.
A filmet viszont nem tudom, akarom-e valaha újra látni. Nem volt olyan rossz, de nem is volt olyan jó, mint ahogy számítottam rá. /Innentől spoileres lehet!/ Felicity Jones zseniális, karaktere, Anna is jobbára szimpatikus volt, meglepett, hogy a film elején ő kezdeményezett, Jacob bátrabbnak tűnt. De nem volt az - voltaképpen Jacob egy nagy kérdőjel maradt most is. Persze szerelmesek voltak egymásba, ezt nem volt nehéz elhinnem, rengeteg szép jelenetet láthattunk róluk (a kedvencem talán, mikor az együtt töltött nyarat felvillanó képek jelzik, ahogy egymással összebújva fekszenek). A döntéseikkel voltak csak gondok, és egy csomó dolgot nem igazán értettem: például az egész házasság téma elég későn jött fel. És bár akkor nem lett volna miről szólnia a filmnek, de számomra feltűnő volt, hogy Annának mennyi mindennel kellett többet feladnia, hogy Amerikába mehessen, munka, család, barátok, míg Jacobot nem igazán értettem, miért nem költözik ő Londonba. Oké, hogy egy saját bútorkészítő cége van, de azt valahogy csak át lehetett volna vinni, közeli barátai se nagyon voltak, az anyukája azt hiszem még az esküvőjén sem bukkant fel. Na, ez Jacob mellett a kérdőjel, plusz a film egyes részein feltűnt, hogy ő talán kicsit jobban is szereti Annát.
Másik érdekes pontja a filmnek Samantha karaktere. Érthetetlen, hogy ő végülis... nem is tudom. Szereti Jacobot, együtt dolgoznak, együtt élnek. Aztán elfogadja hogy a fiú Londonba menjen, hogy elvegyen egy lányt, akit ő még csak nem is ismer. Aztán Jacob visszajön, és ők megint együtt vannak. Aztán mikor Anna jön Amerikába, ő szomorú tekintettel bár, de eltűnik, egyetlen nyomot sem hagyva Jacob lakásán. Nem igazán éreztem hogy illene a filmbe.
A legutolsó jelenet tetszett, bár nem kaptunk egy igazi lezárást, inkább képzeljük el mi. A szomorúság, a meghittség, ami az egész filmet körüllengte, az utolsó percekben bontakozott ki igazán, örültem, hogy nem csapták össze.
És a fentiek fényében is úgy gondolom "like crazy".



2. Vivick (2012-03-04 16:46.32)  
biztos velem van a gond, de nem értem a film végét... :/ vki elmagyarázná? (köszi)


1. CaS-G (2011-11-12 20:41.55) aaaaa
Ezt idehaza nem is fogják játszani :O? Az előzetese nagyon meggyőző!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLayanT, 2024-02-06 05:3619 hsz
szinkronokKoki és koki, 2013-07-09 15:022 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk