Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Várandósok
- Paramount Network, 12:30
Gosford Park
- Film Mánia, 12:40
Új fiú
- Film Café, 12:45
Szupercella
- Mozi+, 13:00
Dzsungelből dzsungelbe
- AMC, 13:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Macskajaj - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szekatúra - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Semmelweis aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Fórum - Batman: A kezdet kezdete - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Captain Al (2016-02-19 13:39.03) aaaaa
Nem birom az animéket. Nem is csoda hogy jott be nekem. Csak azért néztem meg mert érdekelt milyen torténetet hoztak ossze Batmanak.


9. -Max- (2012-05-31 04:04.50) aaaaa
Nyugodtan lehetett volna a film címe Gordon: year one.



8. Luigi0528 (2012-02-05 19:06.36)  
Valószínűleg feliratosan fogom megnézni, mert Batmanhez vhogy nagyon nem stimmel Bigyó felügyelő hangja.... Igazából röhejes h ilyen szinkront adtak neki. De maga a mese jónak tűnik.


7. Dav (2012-01-31 13:09.07) aaaaa
Hmm, a kérdés csak az lehet, kicsoda Andrews :). Egy másik fórumra írtam e sorokat először, így maradt meg a rá hivatkozás :).


6. Dav (2012-01-31 13:04.56) aaaaa
Az utóbbi időben - a Nolan-művek nagy népszerűsége okán is - megszaporodtak a Batman rajzfilmek is (Gotham lovagja, Red Hood, Közellenségek vagy a gány Brave And The Bold sorozat). Jelen esetben egy klasszikus, bár általam nem ismert képregénysztori (Year One) volt az alapanyag. Nyilván minden feldolgozás (képregény és film egyaránt) némileg más színben mutatja be a Batman-történet alakjait, de manapság akaratlanul is Nolanhoz viszonyítunk, aki a Kezdődik-hez bizony sokat merített innen. Azért vannak eltérések. Címnek rögtön találóbb lenne a Gordon: A kezdet kezdete, még ha a hadnagy már kész igazságosztóként is érkezik Gothambe. A bő órácska nagy része vele foglalkozik. Árnyalt, tépelődő, ugyanakkor határozott figura. Még megcsalásra is vetemedik, természetesen nagyon megbánja. Kapott egy erős harci készséget és –képességet. Amikor majdnem legyűr öt fegyveres támadót egyszerre meg utána agyonverten még van kedve puszta kézzel revansot venni kétszer akkora ellenlábasán, mondjuk elég túlzás tőle… Vagy amikor motorra pattanva autós üldözésbe kezd. Persze Batmannek se kottyan meg egy-két bekapott golyó vagy edzés közben fákat kettétörni :). Sok más ismerős szereplő is megjelenik apró vagy fontosabb szerepben: Vicky Vale, Maroni, Loeb rendőrfőnök (itt szinte ő a fő antagonista, a rendőrök nem éppen jó színben vannak feltüntetve), Selina Kyle. Maga a történet kiváló, mégis a megvalósítás olykor nyögvenyelős. A fináléban félkézzel a csecsemőt tartva verekedő gengszter… meg hogy kapta el Batman a gyereket, hová estek, hogy semmi baja nem lett senkinek :)? Ami zavart, a steril, semmi egyediséget nem hordozó Gotham (ez sajna olykor Nolannél is megfigyelhető) és a Macskanő funkciótlansága. Szerintem egyszerűen fűszerezni akarták vele a - Batmant leszámítva- „hétköznapi” szereplők sorát. A zene is jellegtelen, leginkább a sok csend tűnik fel. Tehát egyetértek Andrews-szal, a Denevér rajzfilmek bajnoka továbbra is egy majd’ 20 éves darab. Nincs különösebb baj a Year Onenal sem, de többször aligha futok neki, ellentétben az örökzöld A Rém álarcával.


5. Norbii92 (2011-11-24 17:35.32) aaaaa
Na látom végre felkerült a legújabb Batman rajzfilm is a Filmkatalógusra.
Nos én még a jó múltkor láttam! Batman fan létemre már vártam is! Tudtam, h Frank Miller Batman: Első év című sikeres képregényének rajzfilmfeldolgozása lesz és mivel a képregényt még nem olvastam, így még jobban vártam!
Fantasztikus lett! Nekem nagyon tetszett!
Már látom, h honnan merített Christopher Nolan a Kezdődikhez! Mindazonáltal a két főszál - Gordon és Bruce-é - közül mintha Gordon-é került volna jobban előtérbe! Többször szerepelt, de Bruce Batmanné válása se volt kevésbé kidolgozva! Emellett a rajzok és a hangulat is nagyszerű lett! Csak a Macskanő feltűnését éreztem kicsit feleslegesnek! Na őt szerintem nyugodtan kilehetett volna hagyni! De semmi negatívumot nem tudok mondani!
A Batman: A kezdet kezdete (amúgy nem tudom, hogy miért nem Első év) egy többször nézhetős és piszok jól sikerült animációs film lett! Ajánlom mindenkinek aki még nem látta és szereti Batman-t, Frank Miller-t, vagy csak az animációs/filmeket! 5*


4. KongFan (2011-11-24 16:41.37) aaaaa
Tehát Batman: Az első év, és nem kezdet kezdete-_-
Ez kérem szépen egy az egyben, Az első év képregényből készült, gyakorlatilag képkockáról képkockára átmásolták, és még a dialógusok is stimmelnek. A rajzstílus is szinte teljesen ugyanolyan.
A Frank Miller által írt sajátos krimi/noir hangulat is szépen átjött, és gonosz mosollyal rámköszönt. Bravo! A két főszálat remekül összehozták, Gordon és Wayne külön útja, hogy jobbá tegyék Gotham-et. Viszont a képregéyben és itt sem tudtam igazán mit kezdeni a Macskanővel, mégis minek hozták be a karakterét? Rejtély.
A nagyobb gond inkább hogy eléggé rövidre sikeredett, én még elnézegettem volna.
Sokan talán nem is tudják, hogy Az első év képregény volt a minta, Chirstopher Nolan Batman: Kezdődik! című remekművéhez. Szóval aki megnézi ezt az animációs filmet, vagy elolvassa a képregényt, érdekes áthallásokat és eggyezéseket fog találni.
Remek volt!


3. Valentino (2011-11-17 16:18.07) aaaaa - (válasz Valentino 2. hozzászólására)
Amúgy debil a címfordítás. Igazán maradhatott volna Első év-nek. De nem meglepő - ilyen feleslegesen erőltetett banál-klisét láttunk már a forgalmazóktól. :P



2. Valentino (2011-11-17 16:11.53) aaaaa
Remek. Ügyesen leköveti Miller klasszikusát. Szépek a monológok. A környezet, a karakterek teljesen hűségesek az eredetihez. Talán azért nem tökéletes a szememben, mert ugyan a történetmesélés korrekt, Batman lélektani tényezőit korántsem eleveníti úgy mozgóképre, mint amilyan hatásossággal tette azt mondjuk a Rém Álarca című darab (ami nem mellesleg zeneileg, és szinkronok terén is veri ezt). Ugyanakkor még hátramarad további két szikraméretű negatívum is: Batman fülei túl laposak, és maga a történet - bár gyors és tartalmas - elég rövid. Miller sajátos noir receptje átjön, s talán pont ebből vágytam volna még többre is.

De amúgy 4 csillag. Megérte az örök ősklasszikust adaptálni, és reményem, hogy Miller másik magnum opus-át is feldolgozzák (The Dark Knight Returns).


1. Guerilla (2011-11-03 17:20.03) aaaaa
Nagyon jó, a legjobb batman animációs film amit az utóbbi időben láttam!!!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCaptain Al, 2016-02-19 13:3910 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk