Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A védelmező 3.
- HBO2, 02:35
Távozz tőlem, Sátán!
- Film Café, 02:55
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00
Szezon
- Magyar Mozi TV, 03:05
Kit ismerhetek?
- Filmbox Extra HD, 03:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Az ember tragédiája (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. VAL P (2022-12-19 01:02.39) aaaaa
Zúgolódik, nyelvel Luci Ferkó, a fényhozó ördög, Istennek bizonygatja pertuságukat. S ha már 23 évig kellett várni rá, fogadást ajánl a Mindenhatónak, próbálják fel a maguk hasonlatosságára teremtett koronát, az embert – melyikük fején mutatkozik látványosabbnak, melyikük gyakorol rá erősebb hatást.
Egy flottul lezongorázott kiűzetés-parafrázist követően kiszolgáltatottság, nélkülözés, az édeni komforttal köszönőviszonyban sem lévő gyötrelem lett a napi rutinja az első emberpárnak. A bukott angyal lidérces álmot bocsájt Ádám szemére – így tartja legexpeditívebbnek lezavarni az időutazás-turnét. Az álmodó – miközben egyik történelmi személy bőréből a másikéba inkarnálódik – eszméket eszményít, Lucifer pedig megtorpedózza azokat. Ez lenne a leosztás, mi meg szurkolhatunk, hogy sem a tudományos teóriák és a fennkölt érzelmek egymást kioltó lángjában edződött „halhatatlanok” sorozatos hajótörésének, sem a percemberkék nemes ideákat, értékeket bamba csordaként letaposó siserehadának a víziói nem fúvatják le Ádámmal a Föld benépesítésének a programját.
Az alkotók minden egyes színt más és más technikával jelenítettek meg, hol a görög amforák, hol a sci-fi képregények képi kultúráját emelve át az adaptációba. Ha muszáj lenne versenyeztetnem őket, Dantonék trikolórfoltos tintaálom-az-álombanja mellett a Verne-kötetek rézmetszeteit idéző Kepler-kálváriára és a véglényekké silányulás chomet-i vonásokkal felvitt, londoni miliőjére voksolnék. E színben Jankovics az alkotói szabadsággal élve nem áll meg Madách disztópiájának kivesézésénél; aprítja a sűrűjébe az azóta lepergett másfél évszázad kárhozatos utalásait is.
Ennek ellenére a zárlatban visszhangzó, vigasztalónak szánt Ige olvasata, nevezetesen az, hogy a csillagos éjbolton felvillanó képek tanúsága szerint a megpróbáltatásainkat kiporciózó Legfelsőbb Lény játszi jelenléte a jeges köddé szűkült eszkimó-horrorban mintha nem lenne tetten érhető; erősíteni hivatott minden (e filmmel behatóan megismerkedő) Ádám és Éva bizodalmát a predesztináció felülírhatóságában. – Aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég – dünnyögi Lucifer, ha már kifejezetten az Úr parancsára sompolyog közöttünk továbbra is, hogy tesztelje a tántoríthatókat.
S közben x-edszer tekeri vissza az elejére a pazar soundtrack mesterszalagját. Félhangosan dúdolja Dukas ’Varázslótanonc’-át, Csajkovszkij ágyúsütögetős nyitányát és a húszfontos bankjegyeken Adam Smith előtt Sam Rockwell-esen bajszoskodó komponista csapból is hömpölygő indulóját. A favoritja természetesen a Filmkatalógus egyik kiszavazós versenyét is megnyerő ’Éj a kopár hegyen’. Az orosz hiedelemvilág temetőkultuszának Akunyinék novellafüzére mellett a leggyakrabban emlegetett reprezentánsát.


11. Sötétszív (2012-12-14 23:16.22) aaaaa
Jankovics Marcell eme animációs filmje Madách Imre művéből készült. Hihetetlenül
jól megrajzolt, ötletes animációs film került ki a rendező kezei közül, aki 1986 óta dolgozott ezen művén. Sajnos a mondanivaló még a mai napig aktuális, és szerintem az is marad míg ember él a Földön. Viszont egy negatívum azért van:túl hosszú lett, de ezt leszámítva tényleg egy szenzációs film. Többször nézhető, fantasztikus alkotás, méltó Madách művéhez!



10. Gyorkos (2012-12-05 10:00.29) aaaaa
Vegyesek az érzelmeim ezzel az alkotással kapcsolatban. Képileg vannak ennél jobban sikerült rajzfilmjeink, de a téma és az alapanyag miatt négy csillagot érdemel.


9. XxRolandxx21 (2012-12-04 23:15.57) aaaaa
Ugyan nem olvastam Madács Imre művét ,lehet be kéne pótolnom mindenesetre a rajzfilm tetszett. Nem olyan jó ugyan mint a Fehérlófia vagy a János Vitéz de kellemes szórakozást nyújt.

Mondjuk nekem is az böki a csőrömet vele kapcsolatban hogy túl hosszú. Bőven elég lett volna 2 órásra megcsinálni mert bizony voltak benne kihagyható jelenetek. A Szinkron nagyon jó lett,főképp Lucifer hangja tetszett.

Egy megnézést mindenképp megér márcsak az élmény miatt is plusz a jól sikerült befejezés miatt is.


8. Tmilankiraly (2012-11-10 13:08.10) aaaaa
Madách drámája a magyar irodalom kimagasló műve, örök kedvenc számomra. Sajnálatos módon a szintet Jankovics a filmjével (számomra) nem tudta megütni. Hiába dolgozott rajta több, mint 10 évig, ez bizony feledhető, talán túl sok mindent próbált visszaadni az eredetiből, még sem érzem azt az érzést amit a mű olvasása után éreztem..


7. Petra2414 (2011-12-21 10:38.55) aaaaa
Nekem eleve nagyon tetszett könyvbe is, de így rajzfilmbe talán még jobb volt. Ezt még meg kell nézni párszor, az biztos, mert az eredeti műhöz képest, rengeteg új ötlet van benne, ami továbbgondolja az eredeti alkotást. Bár Madáchnak eleve sikerült olyan társadalombírálatot megfogalmaznia, ami még ma is aktuális (és szerintem sokáig az is lesz), de Jankovics Marcell még ezt is tudta fokozni. És ami a megvalósítást illeti, a különböző technikák mind szuperül passzoltak a különböző színekhez, korokhoz. Ahogy néztem a filmet, az volt az első gondolatom, hogy igen, valahogy így képzelhette el Madách is. Persze az egész könyv nem fért volna bele 160 percbe, de ami benne van, az remekül lett összeválogatva. És a lényeg is korrektül össze van foglalva a végén, amit most nem mondok el, mindenki jöjjön rá magától, nekem csak annyiból volt könnyebb, hogy Jankovics Marcell szájából hallhattam a magyarázatot. :)


6. Lasimoci (2011-12-19 14:33.36) aaaaa - (válasz Cantri 5. hozzászólására)
Kimagasló teljesítmény.


5. Cantri (2011-12-15 17:36.07)  
Elképesztő, egyszersmind megsüvegelendő, hogy valaki 3 évtizeteden keresztül dolgozzon a munkáján. A könyv mondjuk nem a kedvencem, pedig a sztori tulajdonképpen kifejezetten erős, pláne a mondanivalói, de számomra nem lett túl élvezetesen megírva, persze tudom, hogy ez az én egyéni szoc. problémám. A rajzfilmet midenképp várom, kíváncsi vagyok, hogy ebből a jó alapanyagból, ilyen hosszú készületek után mit is hoztak ki.


4. A (not medical) *Doctor* fan (2011-12-15 10:34.45) aaaaa
Én láttam, nagyon érdekes volt, bár irtó fáradtan ültem be a moziba.
Mindenkinek ajánlom, remekmű. :))


3. Hungarikum (2011-12-03 07:59.05)  
ÁH!!! 2napja vagy kicsivel több ideje fejeztük be az ember tragédiáját. Miért nem tudták ezt hamarabb megcsinálni?:S Amúgy kíváncsi vagyok rá én is. A könyvből pár jelenet eléggé tetszett és kíváncsi vagyok, hogy filmben hogy csinálták meg



2. Barbarossa86 (2011-11-06 20:38.20)   - (válasz Lilllllibulllli 1. hozzászólására)
Szintúgy, én is nagyon kíváncsi vagyok rá, tán DVD-n is megveszem...


1. Lilllllibulllli (2011-10-19 14:43.01)  
vééégre kész lesz tejesen! nagyon várom!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2022-12-19 01:0212 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk