Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Királyi szívek otthona
- Izaura TV, 09:00
Bíborszín
- HBO, 09:25
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 09:45
Elizabethtown
- Viasat Film, 10:25
A jelentés
- HBO3, 10:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
50 éves az Omega együttes
Erőszakik - Vélemények
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dalok a második emeletről aaaaa
Paolo Villagio aaaaa

 

Fórum - Pokolba az élettel - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Nyolcadik utas (2015-10-23 19:22.06) aaaaa
A közepessel felül dicsértem. Kettest érdemelne, de arra nem vett rá a lelkem.
Pedig olyan jól indult! Gondoltam is, ebből lesz valami. Stílus és hangulat, egy kis Árnyék itt, egy kis Dick Tracy ott, rengeteg ötlet, de sajna a végére a film önmaga paródiájává vált. És kicsit kevesebb kellett volna Pataki Elzából!
Sajnálom, mert több volt benne. Sokkal több.


9. FurjPeti (2014-12-18 14:28.56) aaaaa
hát ez elég gyenge film volt pedig az elején bíztam benne mert kicsit emlékeztetett a sin cityte is
volt benne egykét jó karakter de a történetet én nem nagyon tudtam követni sajnos



8. Az utolso szamuráj (2013-04-04 15:27.38) aaaaa
Igen érdekes film:néhol az volt az érzésem,kicsivel több pénzzel és nagyobb kreativitással jó kis próbálkozás lehetett volna.
Thomas Jane viszont,és ez nem először derül ki,egyszerűen képtelen elvinni egy filmet a hátán,gyenge színész,akinek karizmája sincs.Malone figurája érezhetően táplálkozik Raymond Chandler vagy Ross Macdonald hallhatatlan karaktereiből,ám a cinikus vagányság egyszerűen ennél a pasinál nagyobb hiánycikk,mint politikusnál az emberség.Ving Rhames persze jó,Elsa Pataky meg szó szerint gyönyörű,és a Végzet nője szerep nagyon is ráillik.
Russel Mulcahy manapság olyan,mint mondjuk Renny Harlin:bár a neve mellé egy filmklasszik(Hegylakó) azért be van vésve.Mulcahy cseppet sem tehetségtelen,sőt van rá jellemző stílusa is,ám itteni teljesítménye igen hullámzó,az első 8 perc dögerős hangulatát képtelen volt tartani,holott utána is bizonyos jelenetek nagyon is működtek.
Maga a mozi film-noir jellegű akció hóka-bóka,néhol nagyon erős vizualitással és brutalitással,néhol meg érthetetlen és felesleges jelenetekkel,a forgatókönyvön is lett volna még mit finomítani.Ha valakinek beugrik a Sin City,nem elveszett ember a filmvilágban,csak azért annak jóval kiforrottabb minden egyes összetevője.
Ám én imádom a cinikus odamondásokat,a titokzatos szép nőket és valamiért megragadott,hogy a szereplők ruhái bár a 30-as évek Amerikáját idézték,mégis mai autók,berendezési tárgyak is körülvették őket.Russel Mulcahy munkája erősen képregényes beütésű,csak valahogy sokszor arányt tévesztő,ám úgy vélem,egyszeri megnézést épp érdekessége folytán bizony megérdemel.


7. Mtta (2012-02-16 19:52.28) aaaaa
Egyébként a viszonylagos gyorsaság ellenére is sikeült egy olyan bő negyedórát bőrszemüvegen keresztül néznem a moziból. Ez meg, azért már csúnya...


6. Mtta (2012-02-16 19:50.37) aaaaa
Na ezt is láttam, és még mindig a hatása alatt vagyok. Tulajdonképp mi is akart ez lenni?
Russell Mulcahy, nos most már bizton kijelenthetjük bűnrossz rendező. A videoklipek világából a mozivászonra a Hegylakó című legendás mozival ugrott át, csak ma már látva a többi filmjét, alig hisszük el, hogy az a csodás klasszikus az ő munkája lenne. Pedig igen, és az a film profi is volt, jó vágással, megragadó atmoszférával, überelhetetlen filmzenével (Queen ugyebár), és valahogy a csillagok is úgy álltak együtt, hogy szinte azonnali, instant alapfilm született. Majd pedig mindezt lerombolta a második résszel, azóta pedig szemmel láthatóan végképp elfelejtett rendezni. Is.
Igazából az alapötlet még jó is lenne, afféle "new wave neo noir". Vagyis egy noir sztori modern környezetbe keverve, mai filmekre jellemző kiglancolt, steril látványvilággal és vágásokkal teletűzdelve (óriási hiba volt), megtoldva gengszterfilmes elemekkel, bosszúfilmmel stb. Az alig másfél óra alatt megkapjuk az összes noir (és egyéb) klisét ami létezik, van itt marcona viharkabátos-kalapos, pisztolyvirtuóz főhős, aki cinikus és modorából kiindulva túl sok House doki maratont nézhetett, ráadásul bérgyilkos és még rendőrnyomozó is (WTF?). Meg van persze ellenbérgyilkos, aki keményebb, mint Chuck Norris és Steven Seagal kétszer és állandóan olyan arckifejezéssel járkál, mint akinek folyton bent kell tartani a ketrecben a "barna macit". Na meg a szokásos pofázós pszichopata gonoszt is megkapjuk, aki a változatosság kedvéért ezúttal egy piromániás gyújtogató. Nm hagyhatjuk ki a szokásos femme fatale-t sem, aki ilyen filmekben kizárólag csak vörös kabátban járkálhat, mert az dögös. Ami pedig a mélypont, az ázsiai diáklány bérgyilkos csajszi a Kill Bill és Tarantino után szabadon (ez gyakorlatilag a direkt lopásnak is a legdirektebb formája). Meg persze a megközelíthetetlen, elérhetetlen, ismeretlen, szálakat mozgató főgonosz... Áh, felesleges is tovább sorolni, mert nem férne ki.
Szegény Thomas Jane, azt hittem volna, hogy a Stephen King féle Köd és a saját nagysikerű sorozata a Hung után felviszik a dolgát, de már megint egy vackot vállalt el. Kár érte, mert alapvetően szimpatizálok vele, az ilyen szerepekre meg már csak fiziskája miatt is maximálisan alkalmas lenne. Itt azonban ő is halovány. Ving Rhames is egyre mélyebbre kerül sajnos. Elsa Pataky szép, azt annyi, de sem a játéka sem a kisugárzása alapján sem hiszem el femme fatale voltát.
Összességében az egész film egy katyvasz. Próbál noir lenni, de ahhoz túl mai, a fekete filmek építkezése lassabb ott szépen fokozatosan bontakoznak ki az események és a jellemek, itt a kapkodás miatt erre nincs idő. A levegőben lebeg az egész és sehogy sem áll össze, a klipes vágás pedig néha nézhetetlenül rosszul sikerült, egynémely effekt láttán (bár az tetszett, hogy itt végre újra patron volt a szokásos CGI vér helyett) és a párbeszédek hallatán minden értelmesebb ember haja az égnek mered. Szóval gáz. Az igazság az, hogy ha Tarantino vagy Rodriguez rendezi akkor király film lenne ebből a koktélból.
Mulcahynek nem sikerült, mert egyszerűen nem találta el az arányokat és szakbarbár módján ollózta össze ezt az egészet.


5. Maverick7878 (2012-01-03 19:17.14) aaaaa
A filmmel kapcsolatba egy dolog említendő: Elsa Pataky. Nem a színészi játékára gondolok....:)
De a filmet még ő sem menti meg a szörnyű jelzőtől.


4. Maverick7878 (2012-01-03 19:03.21) aaaaa - (válasz Gabi111 3. hozzászólására)
Újra elalszunk rajtad 2


3. Gabi111 (2011-11-02 10:02.13)  
Azzal lett vége, hogy folytatjuk. Mi a következő rész címe?



2. XXX007 (2011-10-07 21:18.22) aaaaa
Hát nekem ez a film nagyon nem tesztet :(


1. Riff60 (2011-10-07 19:29.02)  
Talán a "Juttasd pokolra őket Malone" megfelelőbb cím lett volna ez nekem elég hülyén hangzik.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2015-10-23 19:2210 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk