Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
RRRrrrr!!!
- Moziverzum, 17:10
Nagy trükk
- Film Mánia, 17:20
A Fabelman család
- Filmbox Premium, 17:35
Midway
- Film+, 18:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 18:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
Renfield - Vélemények
Eljő az ember fia - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gombó kinn van aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Nader és Simin - Egy elválás története - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Gyorkos (2024-02-04 12:28.12) aaaaa
Na, ez nagyon kemény film. Nagyon jó, érdemes megnézni.


21. Bertó!!! (2017-10-04 21:06.21)  
Asghar Farhadi olyan dolgot tett le az asztalra,amit ez idáig csak "egy" filmnél éreztem/éltem át,ez pedig a Mielőtt trilógia volt.

(Egy idő elteltével azon kapja magát az ember,hogy nem is igazán nézi a filmet,sokkal inkább,olyan mintha ott lenne ő is és közvetlenül élné át velük együtt a történteket.
Hihetetlen érzés.)

+színészek
+karakterek
+történet
+rendezés
+forg atókönyv
+hangulat


Számomra ez egy hibátlan,elgondolkodtató/maradandó filmélmény.



20. Gálickő (2016-04-11 06:57.05) aaaaa
Rég láttam ennyire hiteles színészeket. És a forgatókönyv is tökéletesen lett megírva!


19. Langelus (2016-01-20 19:42.02) aaaaa
[link]

Nagyon ügyesen van megírva, és szerintem hitelesen mutatja be a hétköznapi ember életközegét.


18. Misafeco (2015-02-27 12:42.51) aaaaa
Az imdb-hipszterek kedvence az utóbbi évekből, és tényleg nagyon jó film. Külföldi filmeket ritkán jelölnek fontosabb kategóriákban az Oscaron, itt egy ritka kivétel. Ritka briliáns a forgatókönyve, emellett teljesen beszippant a hangulata és a jól adagolt feszültség. Annyira emberi karakterek vannak benne, hogy nagyon könnyű együttérezni velük, még ha egy adott pillanatban én máshogy döntenék. Pedig messze nem szentek a szereplők, hazudnak, ferdítenek, kihasználják a másikat, érzelmileg zsarolnak, stb. Talán éppen ezért olyan könnyű belehelyezkedni egyik-másik karakter lelkivilágába.

Ami Vbacs SPOILERes részét érinti:

Egyrészt Nadernek tényleg igaza volt, nem ő a felelős a baba elvesztéséért, de a lényeg nem is ez. Bekerült ebbe a kínos helyzetbe, és ezek után mindent megtett, hogy kikerüljön belőle. Ahogy ezt az egészet kezelte, az nagyon nincs rendben (Razieh megvádolása lopással, ahogy a lányával viselkedett, annak tagadása, hogy tudott volna a terhességről stb.), de mégse tudja elítélni a néző, mert nincs túl sok választási lehetősége. Ez az, ami nagyon megfogott benne.


17. Huszárka (2013-04-08 07:20.34) aaaaa
Nekünk nagyon tetszett a film, teljesen át tudtuk élni a férfi helyzetét, mert nálunk is volt a családba Alzheimer-kórban szenvedő nagyszülő.Egyébként Iránban nagyon erős a családi kötelék, az öregeket minden korosztály tiszteli!!!Nehéz döntéseket meghozni, hogy az ember otthon marad és ápolja a beteg apját, vagy elhagyja a hazáját, de én mégis a férfinek a döntését tudtam jobban elfogadni.Szerintem végig izgalmas drámát láthattunk.Jó lenne több iráni filmet megnézni, mert nagyon különleges és érdekes világ.


16. Vbacs (2012-11-20 16:40.44) aaaaa
SPOILERSZÓRVÁNYOS lehet.
Én egy dolgot nem értek a filmmel kapcsolatban, mégpedig a címét. Miért ez lett a címe?
Szerintem egyáltalán nem a válás áll a központban. Az igaz, hogy ez az egyik oka a film fő cselekményének, de nem erre kell koncentrálni. Ráadásul magával a válás történetével szinte nem is foglalkozik a film.
Számomra ez a film egy tragédiáról szól, pontosabban nem is egy tragédiáról. Egy bűntény elkövetéséről, ami a nézőt nagyon alaposan el tudja gondolkodtatni. Nagyon jó volt elgondolni, hogy vajon kinek is van itt igaza és ki a nagyobb bűnös. Én személy szerint mindenkinek igazat adtam itt, de talán a fiúnak jobban (és a vég is engem fog igazolni valamennyire)

A történet igen megrendítő, sőt, eléggé lehangoló. Már alapból lehangoló, ha az embernek Alzheimer-kóros hozzátartozója van. Annál nincs kegyetlenebb, embertelenebb kór a világon, szörnyű. Az a furcsa benne, hogy nem annak rosszabb, akinek ilyen betegsége van, hanem a környezetének. Nagypapa volt nálunk ilyen (akárcsak a filmben). A végére már nem tudta hol van, mit csinál, a saját gyerekeit, unokáit sem ismerte meg, de a lába folyton vitte valamerre....volt, hogy a rendőrségről hoztuk haza....az ilyen emberek végnapjai sosem méltóságteljesek és a hozzátartozóikba is annyira beivódik, hogy sokszor ebben az állapotukban látják őket emlékeikben.
Ezért tudtam én a fiú oldalán lenni ebben a "bűntényben" (amit azért nem akarok ellőni), már mi is voltunk a családdal pont olyan helyzetben, mint ő.

A szereplők nagyszerűek voltak, a szülőktől a kislányokig, mindenki. Nagyon körültekintő munkát végzett Farhadi Úr, mert az elejétől a végéig nagyon realisztikusra sikeredett. Tökéletes családi dráma, egy pikáns kis közel-keleti mellékízzel vegyítve, ami sokszor befolyásolta a cselekményt is.
Alapos munka, nagyon jó rendezés, és tényleg, forgatókönyv sem volt kutya.
Nem lesz a kedvenc filmem, de jár neki az ötös, leszögezett a székhez, mikor néztem.


15. Anitabagwell (2012-03-30 19:52.37) aaaaa
Ez a film nagyon érdekes volt, talán ez az a legjobb szó rá. Remek a forgatókönyv, nem csodálom, hogy ebben a kategóriában is Oscar jelölést kapott a legjobb idegen nyelvű film kategóriája mellett. Mégis vontatott volt, nagyon lassan indult be, de csak beindult, aztán egy idő után megint leült. Nyilván nem is várhatunk jaj, de izgalmas filmet, már csak a történetből kifolyólag sem. Ritka a gyors válás, de azért az ilyen lassú is :)… A lassúsága ellenére is azt mondom, hogy aki rászán 2 órát az életéből, nem fogja megbánni. Mind emellett, meg mindig érdekes külföldi filmet nézni (mármint olyan „külföldit” amit ha nem jelölnének díjakra, lehet sosem hallanánk róla, annyira „idegen”) szóval mikor látnánk egyébként iráni filmet? Érdekes mert bepillantást nyerhetünk ebbe a teljesen más világba, más kultúrába, közelebb kerülhetnek hozzánk teljesen más értékrenddel élő emberek… Már azt is érdeklődve szemléltem, ahogy az utcán játszódó jelenetek voltak. Kíváncsi voltam ki mit csinál, ki hol van, ki hogy néz ki… nagyon érdekes volt minden, amit ez a film megmutatott. Legjobban persze a vallási kérdések érdekeltek, hogy mennyire van jelen a családok életében, ugyan hányszor fog elhangzani a Korán szó… ilyesmik. Ilyen téren sem maradt kielégítetlenül a kíváncsiságom, tényleg baromi érdekes volt minden. Ezek mellett a történet döbbenetesen őszinte volt, a színészek meg annyira hitelesek voltak, hogy úgy éreztem ez nem is film, hanem valóban ez történik. Az eltérő kultúra miatt ugyan egyik szereplő helyzetébe sem igazán tudtam magam beleképzelni, de azt simán elhittem, hogy ott élek Iránban és ez történik a szomszédomban. Ordított belőle a valóság. A vallásra való hivatkozások pedig a 2 családon keresztül szinte az egész társadalmi életbe bepillantást engedtek. Jó lenne ha több iráni film eljutna hozzánk. Lassú volt, de érdekes film volt, nagyszerű rendezéssel, fantasztikus színészi alakításokkal és egy elképesztően eredeti forgatókönyvvel.


14. 1zsuzska (2012-03-11 22:52.08) aaaaa
Csak legekben tudok szólni…
Ebben a fantasztikus, természetesen az arab kulturális jegyeket is elképesztően jól bemutató filmben valamennyi résztvevőről egyenként is meg lehetne írni a saját, valósághű drámáját. Igazi izgalmas novelláskötet kerekedne belőle. Szívfacsaró, megdöbbentő, átélt vagy átélhető élethelyzet szeletekkel találkozunk, ahol minden szereplő sorsát valamilyen módon megtöri az események „véletlen” sorozata, és a keresztúti ütközések, és már nem úgy látják magukat vagy egymást többé soha, mint annak előtte.

Több síkon rajzolódnak ki csendesen, szinte észrevétlenül az egyéni tragédiák, amelyben nincsen már rossz és gonosz, nemes és felemelő, és érezzük, hogy nem szabad pálcát törnünk, még csak ítélkeznünk sem a hazugságok miatt.
Én pl legszívesebben bebújtam volna vászonra, hogy egyenként valamilyen együttérzést mutathassak feléjük, akár mint anya, akár mint gyermek.


Tökéletes értelmezéssel, rendezéssel, szereplőgárdával végtelenül szomorú remekművé összefont történet, OSCAR bácsi nyugodtan alszik:-)...


13. Kovbojka (2012-02-27 13:19.19)   - (válasz Az utolsó Filmcézár 12. hozzászólására)
:)


12. Az utolsó Filmcézár (2012-02-27 07:47.24)   - (válasz Kovbojka 11. hozzászólására)
Na Kovbojka,ideje,hogy megnézd ezt az OSCAR díjas iráni filmet:)


11. Kovbojka (2012-02-24 14:31.20)   - (válasz City225 10. hozzászólására)
Kösz.


10. City225 (2012-02-24 14:24.56) aaaaa
[link]

ehhez a verzióra keress rá, és ehhez tölts filmet


9. Kovbojka (2012-02-24 13:39.34)   - (válasz City225 8. hozzászólására)
Tudsz segíteni a letöltésben? Olyan kéne, ami egész jó minőségű dvdrip, és van felirat hozzá.


8. City225 (2012-02-24 12:28.32) aaaaa
Én azt gondolom bőven beférne a legjobb film 9 jelöltje közé.. (warhorse, midnight ... pf.. lábujjkörmöt se)
Nagyon mély, és elképesztően intenzív, ezek a film kapcsán pozitív jelzők azonban eltörpülnek amellett a tény mellet, hogy nincsenek érzelmi és drámai csúcspontok (egy csendes kivétellel a végén, abba viszont belerokkantam). Tehát a manipuláció helyett a cselekmény vonalával nyűgözött le, hihetetlen ki nem mondott ereje pedig azóta is tapos a mellkasomon. Kiderül senki sem ártatlan, apróbb-nagyobb sár tapad mindenkihez, két ártatlan csodálatos teremtmény kivételével. Nekik ezen az úton kell felnőniük, és ilyen körülmények között kell megtalálni a helyes irányt. Az apró kislány is ajándékozott egy olyan tekintetet a végén, ami leírhatatlan érzelemhullámot indított el, Termeh záró csendes és elmondhatatlanul kétségbeesett elkeseredettsége pedig egyenesen betemetett. Hihetetlen, de most törnek elő bennem sorba azok az érzelmek, amelyeknek közben csak a sugallata érződött.
A színészek pedig bámulatosak.. Én legalább három karaktert tudtam volna felterjeszteni jelölésre, de így lassan látva az összes vetélytársat ez nem túlzás. És ha ránézek a listára olyan filmmel került egy kategóriába mint Bridesmaid(???) vagy Woody újabb ömlengése.. Hát degradáló még akkor is, ha nem jelent semmit sem...
Engem szépen, megfontoltan leterített, és azóta is csak szédelgek...


7. Kovbojka (2012-02-17 13:47.11)  
Basszus, már a 69. IMDB-n!


6. Huszárka (2012-01-19 07:33.30) aaaaa
Nagyon szeretném megnézni, cak nem tudom, hogy melyik moziban játszák!
Erről szeretnék értesítést kapni!


5. Kovbojka (2012-01-16 14:51.35)   - (válasz Kovbojka 4. hozzászólására)
Ó, bocsánat! Elírtam. Golden Globe díj.:)


4. Kovbojka (2012-01-16 14:51.06)  
Nagyon várható volt, hogy övé lesz a 'Legjobb idegennyelvű film' Oscar...


3. Kovbojka (2011-10-07 19:04.11)   - (válasz Messidor 2. hozzászólására)
A filmkatnak nem kell soha hinni... Amúgy meg szerint csak pár hülye leosztályozta úgy hogy nem is látta a filmet.



2. Messidor (2011-10-06 02:06.53)  
Ilyen jo film lenne?Akkor itt miert csak 3-as?


1. Kovbojka (2011-10-02 08:49.39)  
Hoppá!!! IMDB-n már a 209.!!!!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2024-02-04 12:2822 hsz
KérdésekLangelus, 2016-01-15 19:221 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Nader és Simin - Egy elválás története adatlap
Eredeti cím: Jodaeiye Nader az Simin
Évszám: 2011
Rendezte: Asghar Farhadi
Szereplők: Peyman Moaadi, Leila Hatami, Sareh Bayat, Shahab Hosseini, Sarina Farhadi...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk