Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Darabokban
- HBO2, 04:21
Pókok
- Film Mánia, 04:30
Brazilok
- RTL Három, 05:00
Kapj el, ha tudsz
- Moziverzum, 05:00
A kis Vuk
- Film+, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Margaret (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Independence (2017-12-05 16:53.56) aaaaa
A hétköznapiság "magunkra ismerésének" minden jellemvonását magán hordozva is döbbenetesen felkavaró, mellbe vágó, elképesztően eltalált mozi ez, tulajdonképp kuriózum, mindén ízében hibátlan, rég láttam olyan mozgóképet, melybe „akarattal“ sem tudok s legfőképp nem is akarok belekötni.

Nem akarok, mert közel került hozzám..., megérintett, ugyanis visszaköszön életem, gyermekeim - szerintük biztos pocsékul elcseszett módszertanú nevelése-, hibáim - melyek számtalanok -, szülőként, gyermekként, emberként.

Megszerethetetlen történet, megszerethetetlen dialógok, megszerethetetlen karakterek, távolságtartó, hideg, ellenben mégis, oly formában érzelem dús látásmód, mit nehéz közel engedni - oly fájdalmas a magunkra s életünkre ismerés kijózanító szárazsága, utálunk mindezzel szembe nézni - s mégis ott szurkál, hol nem tudod csillapítani a fájdalmat, ott viszket tőle szíved legmélye, hol nem tudod megvakarni, s próbálsz azonosulni - történettel, szereplőkkel, kölykeid kibírhatatlanságával, kamaszkorod ostobán nevetséges kapkodásaival -, de azzal nyers pragmatikus őszinteséggel szembe nézve, ahogy ez a mozi narrál, mindez, pokoli nehéz.

Persze - s szerencsére - legtöbbünknek nem kell szembe nézni olyan brutális élethelyzettel, mikor is bugyuta s ártatlannak tűnő hibánkból kifolyólag egy leszakadt lábú nő vérzik el s haldoklik..., kezeink közt, de tükrözzük mindezt, letompítva, önmagunk életére, s elkezdjük felismerni a hasonlóságokat.

Nem értjük, nem „szeretjük“ anyánkat, ki pedig szeret minket, csak épp úgy szerencsétlenkedik az életben, mint mi - a felnőtt kor, nem mentesít a hülyeségek elkövetése alól - s boldog szeretne lenni, csak úgy, az érzésért..., önmagáért.
Nem nézünk szembe saját bűneinkkel - hangozzék ez mégoly túlzóan is, bár jelen filmben, ez egzakt tény - másokat hibáztatunk, közben gyötör minket a bűntudat, mivel kezdeni semmit nem tudunk, s ez okból iszonyú rosszul kezeljük, felmenteni önmagunk a könnyebb út, épp ezért beleavatkozunk mások életébe, mint elefánt a porcelán boltban, s törünk-zúzunk, a fiatalság felelőtlen kegyetlenségével.
Büntetünk másokat, de nem ismerjük fel, ezzel büntetjük önmagunkat a legjobban - majd az évtizedek távlatából való visszatekintés fogja ezt egyértelművé tenni igazán.
Nem látjuk, ki szeret minket valóságosan s személyiségünket szem előtt tartva tisztel bennünk nőt s embert - s megtiporjuk, hisz „férfiatlan“, kispárnába zokogott kamaszfiú könnyeit úgy sem látjuk, így könnyen rántunk vállat, bánata felett - , de dugunk azzal, abszurdan nevetséges módon, egy másodpercre sem fellazulva a libidóban, ki arra sem méltó, visszaköszönjünk neki az utcán, s ráadásul még e téren is oly béna, hogy lesajnálást is alig érdemel..., másnap rájövünk persze, ezt így, minek?
Üvöltve vitázunk 9/11- ről a suliban muszlim lánnyal, ám dühünk nem a leomlott tornyoknak s nem a három ezer áldozatnak szól, csak kiéljük haragunkat, mások iránt, miközben magunkra haragszunk, transzponáljuk dühünk, más hangnembe, mert felzabál bűntudatunk.
Majd bőgünk az operában..., mert egyszer csak, mégis hát, felnövünk, hirtelen, a háttér evolúció hiányában, túl hirtelen..., s a hirtelen növekedés, csontban, lélekben, egyaránt rettentő fájdalmas, s akkor sírnánk, ordítva, mert annyira fáj, mintha a pusztító rák falná fel kínok közt azt..., ott a mélyben, mit nem lehet definiálni, csak érezzük, hogy van, él, létezik!
Furcsa, kissé antiszociális, nehezen értelmezhető jellemű lányt kell életre keltenie Anna Paquin-nak, ám mindezt oly elképesztően magas színvonalon valósítja meg, hogy nem csoda, a „Nagy Meryl“ is megemlíti - tán maga sem értve - miért is nem e fiatal színésznőé az Oscar!
Megérdemelte volna...., s a mellékszereplők is..., oly aláfestést adnak, mi élményszámba megy, Mark Ruffalo pár percben is, felejthetetlen.

Nehezen „megszületett“ mozi ez s sajnálatosan eldugott, ám ínyenc film élményt nyújthat, tessék hát megnézni!
S ki szereti New York hangulatát, nos, nekik kihagyhatatlan darab! A Metropolitan Opera s az Upper West Side...


11. Bertu (2015-07-18 23:48.30) aaaaa
Eléggé vontatottra sikerült, sok volt az üresjárat, felesleges betétek voltak benne. A vége pedig idegesítő lett.


parfumeshop.hu banner

10. Captain Al (2014-09-02 10:42.17) aaaaa
jól indult, de sz'rul végződött, már a fele előtt kezdett unalmss lenni.


9. Diablo24 (2013-08-30 14:46.55) aaaaa
Írták is erről a filmről, hogy igen rejtélyes... és mit ne mondjak, tényleg az......
A majd két és félórás film alatt csaknem mindenféle dolog történik, ami egy ember, vagy éppenséggel tini életébe előtt fordulhat ( szex, drogok, haláleset, idióta emberek, igazságtalanságok, családi gondok...)de választ azt nem kapunk, mármint bennem egy csomó kérdés maradt a filmet illetően, az egyik például:

SPOILER

nem értettem a csaj szándékát, hogy kiakarta rúgatni mindenáron a buszsofőrt, először úgy tűnt, hogy hibáztatja saját magát, és próbálja rendbe hozni a dolgokat, sőt még falazott a buszsofőrnek is....narkózik, egymásután két csávóra mászik rá, de kiderül, hogy szűz???? a végén mikor elmennek az operába az anyjával, akkor vajon min sírhatott??( ha vki erre tud vmi elméletet, akkor közölje velem!!!)

sPOILER VÉGE

Anna Paquin alakítása hihetetlenül erős volt, Oscar jelölést nem sajnáltam volna, mert tényleg, egy ilyen bonyolult, ellentmondásos, enyhén személyiségzavaros karaktert megformálni, aki mellesleg állandóan ordibál meg bőg és hülyébbnél hülyébb szituációkba kerül, az nem kis munka! És ő ezt abszolút megoldotta!


8. Virghínia (2013-07-22 20:17.48) aaaaa
Nagyon tetszett a film!


7. Silverlining951 (2013-06-07 15:08.52) aaaaa
Számomra egy elég idegesítő film volt. Nem mondhatnám, hogy tetszett...söt inkább nem tetszett. Nem mondom azt, hogy nem érdemes, mert skála szélesítésre nagyon jó, annak meg főleg aki szeret egy kicsit másabb filmbe belefogni, mert ez nem egy átlagos film az biztos.


6. Johann Wind (2013-03-14 12:48.38) aaaaa
Ezt a filmet csak Anna Paquin miatt volt érdemes megnézni, ő mindent bedobott a sikerért. Rendkívül visszataszító karakterek. Amivel csak az a gond, hogy ha én leülök megnézni egy filmet, akkor egy kitalált történet, kitalált karaktereire vagyok kíváncsi, ezért ha ilyen emberekre vagyok kíváncsi, akkor kimegyek az utcára, fellapozok egy bulvár újságot v. olvasgatok a neten. Ezért ha ilyen visszataszító, ostoba, buta emberekre vagyok kíváncsi, nem ülök le a tv elé, hanem szétnézek a való világban......Az az izraeli-palesztin vita ami állandóan ment, az is dühített de rendkívüli módon, unalmas, lassú film. A színészi játék néhol valóban kiváló volt. Ritkán szoktam magam filmen felidegesíteni, de ezen most sikerült.


5. Sötétszív (2013-02-23 23:05.01) aaaaa
Kenneth Lonergan filmje nem tartozik a könnyen emészthető alkotások közé. Nyomasztó, és kíméletlenül lassú film. A színészek remek teljesítményt nyújtanak, különösen Anna Paquin, bár az igaz, hogy a karaktere rendkívül ellenszenves, de ő nagyszerű alakítást prezentál nekünk. Ez azon filmek közé tartozik, amelyet többször is meg lehet nézni. Jó film, négy csillagot megérdemel.


4. Anitabagwell (2012-07-18 16:19.20) aaaaa - (válasz Casillas12 2. hozzászólására)
Fenn van már torrenten. Magyar felirat még nincs hozzá.


3. Anitabagwell (2012-07-18 16:19.04) aaaaa
Hát ez odavágott rendesen...



2. Casillas12 (2012-07-15 12:05.20)  
honnan lehet letölteni felirattal vagy ilyesmi?


1. SAKÁL1 (2011-09-26 22:34.23) aaaaa
[link]

Hány éve húzták már ezt a filmet. Végre érkezik.
Nagyon várom.
Saját bookos oldal.:)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIndependence, 2017-12-05 16:5312 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk