Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mud
- HBO3, 11:50
Elektra
- Film+, 11:50
Halálos temetés
- RTL Három, 11:50
Nyár Amszterdamban
- Film4, 12:10
Gosford Park
- Film Mánia, 12:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Rock zene
Fallout (sorozat) - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Snowpiercer - Túlélők viadala aaaaa
Maryam Keshavarz aaaaa

 

Fórum - Az alagút (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Bede István (2017-01-03 21:26.37)  
qrva jó film


11. Norbii92 (2015-04-09 19:58.44) aaaaa - (válasz Dymoon 10. hozzászólására)
Hát nem tudom, de én csak két szempárt láttam! Amúgy azt értem, hogy nyilván az volt a cél, hogy misztikus legyen az a lény. Hiszen senki nem mert lemenni az alagutakba, sőt még beszélni se róla, de nekem ez kevés volt. :)



10. Dymoon (2015-04-09 19:00.37) aaaaa - (válasz Norbii92 9. hozzászólására)
Szerintem amennyit láthattunk belőle, az éppen elég volt ahhoz, hogy ne legyen teljesen egyértelmű, csak sejthető a külseje. :)


9. Norbii92 (2015-04-09 16:19.04) aaaaa
Egy négy főből álló társaság (egy újságíró, egy híradós, egy operatőr és egy hangmérnök) dokumentumfilmet szeretne készíteni Sydney alatt lévő elhagyatott metróalagútban azzal a céllal, hogy kiderítsék a kormány azon terve miszerint a város alatti alagútrendszerében található hatalmas vízmennyiséget kiaknázzák és itt helyezzék el a város víztározóit, miért ment olyan váratlanul füstbe és miért kerülik olyan feltűnően az érintettek (például a vízügyi miniszter) a témát. És van még egy dolog, lent a mélyben bizony rejtélyes és különös módon több hajléktalannak is nyoma vész.
A sztori érdekes, sőt nagyon jó és valóban erős lábakon is áll! Csak ne erőltetnék már ezt a rohadt kézi kamerás stílust. Mindazonáltal nem ez volt most a legnagyobb bajom. Hanem, hogy a film közbe bevágott kommentárokkal majdnem agyonvágták az egészet! Így nyilván kissé egyedivé akarták tenni az alkotók a filmet, de csak idegesítővé és szájbarágóssá sikerült nekik! Emellett a kevesebb több elvét akarták követni (ami dicséretes), révén jó ideig nem tudni mi rejtőzik a sötétbe, csak kár, hogy a végére se derül ki! Pedig a remek helyszínnek köszönhetően még feszültséget is sikerült kelteniük, főleg amikor az a valami pár méterrel arrébb észrevétlenül lekamerázta a szereplőket! Azonban így, hogy nem vettek fel semmit, nem derült ki semmi, időpocsékolásnak érzem Az alagút megtekintését! Csak másfél órát elvett az életemből. Pedig ez akár egy kiváló horror is lehetett volna! Főleg mert az eleje valóban hangulatosra sikerült és jól indult! Én egyáltalán nem unatkoztam közbe egyszer se, csak mire észrevettem, vége lett a filmnek, és nem láttam semmit se! Csak a szereplők szó szerint szenvedéseit és veszekedéseit. Mintha az akárkit is érdekelt volna... Jóindulattal 3*


8. Eufrozina85 (2013-02-19 15:51.29) aaaaa
Nem volt ez annyira rossz, bár dühítő, hogy ennél sokkal de sokkal jobb is lehetett volna. Adott volt hozzá minden.
Sikerült egy pofás alapot összehozni a filmnek, ami dicséretes. Mindig azon nyavalygok, hogy sok áldokunál már eleve a motiváció hibás vagy nincs: na nem itt. Tök jól fel van építve az alapsztori, a város víztározókat akar a város alatti használaton kívüli alagútrendszerben elhelyezni, de a projekt füstbe megy, és az érintettek feltűnően kerülik a témát. Erre harap rá egy riporternő, aki a nagy sztorit keresi. Kideríti, hogy hajléktalanok is eltűntek már az alagútban, és úgy véli a kettőnek köze van egymáshoz, valaki sumákol valamit. Rávesz három kollégát, hogy tartsanak vele a föld alá, ahová hivatalos úton nem kaptak bebocsátást.
A sztori tehát hihető, mi több, erős lábakon áll.

Ami a föld alatt történik, na ott vannak a film gyengeségei. Először valamilyen második világháborús menedékhely-sztorit nyomnak le a torkunkon, és aztán őrült kergetőzés kezdődik a sötét folyosókon. Még úgy is, hogy alig látni valamit a filmben, feltűnt, hogy kb 5-6 helyiségben forgatták az összes jelenetet. Ez agyonvágja azt a hangulatot, hogy ők bizony egy órán át mentek befelé, és aztán még több ideig rohangáltak, mint pók a falon.
Jöttek a nem annyira logikus dolgok, pl hogy marad a kézikamera valakinek a kezében, akit leütöttek és vonszolnak, és miért az a legjobb dolga menekülés közben, hogy maga elé tartsa, de oké, legyen az a magyarázat, hogy ennyire elhivatott újságíró.
Aztán rájönnek, hogy egy (?) nem kedves lény garázdálkodik odalenn, akit zavar, elriaszt a fény. Namost, ha egy csapat felnőtt rájön ilyesmire, mi az első dolguk? Logikusan az, hogy zsebre teszik az összes akksit, hogy ha kimerül, ne kelljen keresgélni, egy mozdulattal cserélni lehessen. Na nem ők. Tudják, hogy a vész a sötétben vár rájuk, mégse készülnek fel az akksi lemerülésére, mikor kialszik a kamera világítása, másfél percig "come on"-oznak a sötétben...
A lény kilétéről, milétéről persze megint semmi magyarázat, keveset mutatnak belőle, az is leginkább világító szempár, ami mégis látszik, az kissé gagyi.
Mikor a rakás szemgolyót mutatták, már csak legyinteni tudtam.
Némi sötétben zihálás és kamerakapkodás után kiérnek, és a peron népe úgy nézi őket, mint egy rakás fost...
Mi is van itt? Van egy jó alapokon nyugvó, egész jól kiépített sztori és egy qrvajó helyszín. Erre ráépítenek egy összekapkodott fost kötelező lelkizéssel és "a te hibád, hogy itt vagyunk"-veszekedéssel, amit ha nem százszor láttunk már, akkor egyszer se. A helyszín miatt egy-két jelenet egész hangulatos, de hiányzik a magyarázat, az, hogy értsem, mi van... Nem tudom, csak én vagyok-e ennyire szőrösszívű, de én szeretem érteni, amit látok... Jó persze, nyilván szegény filmes csapat se értette az egészet, és ezért ez a hangulat része, ugye? Nálam nem. Valamit azért lehetett volna mutatni, valami megközelítőleg kisakkozható sztorit.
Szintén idegesítőek az interjús betétek a nagy drámai kamerába bámulásokkal, kissé agyoncsapják a fílinget, és spoileres is, hisz így az elején tudjuk, ki élte túl... Arról nem beszélve, hogy a film nagy részét ezek teszik ki, meg az irodai megfigyelőkamerák felvételei, amik konkrétan senkit nem érdekelnek...

Egyszernézős, mert annyira nem ad nagyot, és kérdőjeleket hagy az emberben. Kár a jó alapért és helyszínért.


7. Alvingirl18 (2012-10-10 18:29.12) aaaaa
Én szerettem! :)


6. Thefloorfilla (2012-01-28 23:48.00)  
Tavalyi kézikamerás áldoksi termékek közül - Grave Encounters, Apollo 18, The Tunnel, Paranormal Activity 3 - egyet sem tudok jóra értékelni. Talán a Grave Encounters a legjobb, húz a 4 csillga felé mert ott pörögtek az események. Csak sajnos elment egy olyan irányba a film ami már nem tetszett. A többi viszont tényleg iszonyat retek film. Nem magyarázom miért, látszik hogy a sikk most röviden tömören kevés pénzből több és még több pénzt csinálni. Áldoksis horrorokkal ez több mint valószínű hogy bejön. Akkor viszont nem, ha nincsen normális történet, megoldókulcs, szimpatikus szereplők, ideális cselekménytempó, - és a legfontosabb - a hihetőség. A felsorolt filmek közül egyikben sem volt meg az utolsó tényező, na meg kellő arányaiban a többi se. Az Alagút a legfapadosabb és leglaposabb, legfantáziátlanabb áldoksi amit valaha láttam. Csalafinta csalagút, ne nézze meg horrorficsúr... :)


5. Convar (2012-01-28 18:36.15) aaaaa
Majd 10 év után láttam újra egy ilyen "áldokumentum" horrort. Az első term. az Ideglelés volt.

Hát, most vagy azért mert sokkal gyengébb mint az Ideglelés vagy azért mert öregedtem 10 évet és közben láttam ezt-azt, de egyáltalán nem sikerült félnem rajta. Anno az Ideglelésen szószerint kiakadtam, napokig tartott mire túltettem magam azon a sokkon amit okozott a film :D

Hogy melyik azt az döntené el ha az Ideglelést meg újranézném... de ilyenekre nincs időm :D


4. Tomiboy* (2012-01-11 07:26.52) aaaaa
Szerintem jó kis film volt. Ajánlott este egy sötét szobában egyedül megnézni, garantáltan jobb lesz a hatása. A helyszín nagyon jó volt, tetszett ez a dokumentum film szerű tálalás is.


3. Scholes18 (2012-01-10 18:51.12) aaaaa
Én nagyon szeretem ezt a stílust. Bár valóban nem kell nagy parára és hatalmas izgalmakra számítani, nekem tetszett. Tényleg lassú volt, sokáig nem történt semmi, engem valahogy mégis lekötött. Leginkább a helyszín fogott meg, szeretem az ilyen elhagyatott, sötét, zárt helyeken játszódó filmeket.



2. Jason13 (2011-10-31 10:20.42) aaaaa
Hú,ez de gyenge volt!Dög unalom az egész,semmi feszültség,hangulat,kár volt rá időt pazarolnom.
Mondjuk,amúgy se rajongom az ilyen kézi-kamerás parasztvakításokért,de hát azt hallottam erről,hogy jobb,mint a Grave Encounters,az meg az egyik legjobb darab számomra a műfajban.De ez Az alagút minőségileg meg se karcolja!
Ami nagyon nem tetszett az egészben,az az audiokommentára hajazó narráció volt,hiszen majd minden 5 percben bevágnak egy kis interjút két szereplőről,akik a film szerint túlélők,és azt hajtogatják,hogy mi is volt ott lent annyira félelmetes.Itt el is ásta magát nálam ez a darab,így semmi feszültséget nem tudott generálni bennem.Pedig a helyszín adott volt,de egyáltalán nem lett kihasználva.
A szereplők is elég unalmas arcok,izgulni nem lehet értük,felőlem mind bent dögölhettek volna az alagútrendszerben.
Maga a tempó igen lassú,még ál-dokumentum-horrorhoz képest is,az első negyven percben csak arról megy a rizsa,hogy kiért akarják lezárni az alagutat,meg ilyenek,halál unalom ez a rész.De ezután se lesz jobb a helyzet,hiszen innentől meg szereplőink bénáznak a sötétben vagy 40 percig,aztán meg vége az egésznek.
Dög unalmas,eseménytelen,feszültségmentes gagyiság ez,műfajának egyik szégyene.Megéri kihagyni.


1. La Roue de La Fortune (2011-09-17 16:56.54) aaaaa
Bár semmi újat nem hoz a műfajba, azonban ezen filmek szerelmesei szerintem ezt a darabot igazán kielégítőnek fogják találni. Én nem rajongok ezért a stílusért, de szerintem ez nem egy rossz darab. Egyszer mindenképpen nézhető ! De remélem folytatás nem lesz !



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBede István, 2017-01-03 21:2612 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Az alagút adatlap
Eredeti cím: The Tunnel
Évszám: 2011
Rendezte: Carlo Ledesma
Szereplők: Bel Deliá, Andy Rodoreda, Steve Davis, Luke Arnold, Goran D. Kleut...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk