Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vágyak nyomában
- Filmbox Extra HD, 05:15
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Élet vagy halál
- RTL Három, 06:00
A hatalom árnyékában
- Film Mánia, 06:10
Vélt sérelem
- Film4, 06:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elmosódott valóság aaaaa
Leonid Gaidai aaaaa

 

Fórum - A vér és méz földjén - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
35. Kis Anyucika (2022-12-16 13:50.45) aaaaa
A témája nagyon jó, de ezt a filmet sokkal jobban meg lehetett volna "csinálni". A színészek alakítása sem tetszett, és a forgatókönyv sem lehetett valami jó, mert nem jó a végeredmény, és ott látom az okát. Néha elcsépeltté válik, amikor kimondanak valami fontosat egy filmben, ahelyett, hogy "megmutatnák" képekkel, gesztusokkal, ráutalással. Ez utóbbiért nézek filmet, ha leírva szeretném látni, akkor olvasnám. Szerintem nem sikerült jól.


34. V laszlo (2020-01-26 01:12.08) aaaaa
Jolie-tol nem is volt rossz,főleg hogy nem is csípem a nembert.



33. Ericsi (2013-06-24 21:32.21) aaaaa
iemdébé 4,4 ide vagy oda, nekem ez a film tetszett. Le a kalappal Jolie előtt, hogy első rendezésként egy ilyen témához nyúlt. Szerintem érdemes megnézni. És várjuk a következőt.


32. Convar (2012-11-08 09:19.54) aaaaa
Angelina Jolie személye iránt meglehetősen ambivalens érzéseim vannak: celebként ki nem állhatom, már kiütést kapok tőle - pontosabban tőlük, Brangelicáéktól ha megint őket kell látnom a tvben, újságban, de mint színésznőt jónak tartom (Pittet is), amit pedig az ENSZ égisze alatt tesz az iránt minden tiszteletem.

Újdonsült rendezői mivoltjában, első munkájával is azt kell mondjam hogy kellemes csalódást okozott.

Számomra meglepő is hogy ennyire rossz lett a film fogadtatása. Oké az tény, hogy még egy kicsit dolgozhattak volna rajta a vágószobában, de nekem akkor is tetszett, megfogott a komor hangulat és a színészek visszafogott, de mégis, minden érzelmüket tükröző játéka, amelyek együtt folyamatos feszültségeket keltenek a filmben, már ami a két főszereplő viszonyát, kapcsolatát illeti. Annak pedig külön örültem hogy a végét nem találtam ki (én más befejezésre számítottam, hogy milyenre azt hagyjuk, úgyis spoileres lenne már az is).

Szal én azt mondom hogy ez egy ígéretes bemutatkozás volt Jolietól rendezőként, soha rosszabbat és csak így tovább.


Am érdekes volt először hallanom az Ajde! (ez egy szerb kifejezés - én az eredeti nyelven néztem meg a filmet - , jelentése kb. mint nálunk a Gyerünk! -nek) felkiáltást egy filmben, egy ilyen szövegkörnyezetben... eddig csak Ana Ivanovictól hallottam a teniszmérkőzései alatt, de itt, így már egész más kicsengése volt...


31. El Condor (2012-08-26 15:52.16) aaaaa
Nem egy nagy durranás annak, aki már ismeri a háború borzalmait.


30. Guts (2012-08-14 16:09.49)   - (válasz Bodhiszattva 25. hozzászólására)
Bodhiszattva: Te gyökerek gyökere! Te főGyökér! Nem hiszem el, hogy azzal az ótvar, főgyökér agyaddal nem sikerül felfognod, hogy a véleménybe SPOILER!!! nélkül nem szabad beírni a film (pláne fontos, a végén lévő) részleteit!!


29. Crazy (2012-07-29 07:55.05) aaaaa
Én nem igazán éreztem azt az igazi mély szerelmet amire állítólag a film épül.Legalábbis a lány részéről nem.Kicsit nyögvenyelősre sikeredett,kicsit lassú volt az egész film.Az emberi kegyetlenség azért itt is jelen volt{kisbaba kidobása az emeletről} és tőlem csak pár kilométerre is zajlottak ilyen események ,sosem felejtem el a fiam ágyudörgések közepette született.Minden éjjel hallgattuk ahogy a Nato gépek bombázni indultak.


28. Kocsis97 (2012-06-08 14:22.38) aaaaa
Hát én az előzetes és az interjúk alapján többet vártam ettől a filmtől...
Nálam főleg a szerelmi sztorival volt baj.. Nem volt eléggé kidolgozva.. Valahogy nem érződött a két karakteren az a mindent elsöprő szerelem..
A film sok helyen túl zagyva volt.. Szerintem a háborút sem mutatta be eléggé.
Összességben első próbálkozásnak nem volt rossz, de mégsem üti meg az igazán jó háborús filmek mércéjét.. :/


27. Icelander (2012-04-10 17:52.08) aaaaa
Mindenképpen figyelemre méltó első próbálkozás Miszisz Dzsonitól.

Viszont az egész film alatt olyan "ezt már párszor mintha láttam volna" érzésem volt.

Az utolsó jelenet fényképezése stílusos.


26. Icelander (2012-04-10 16:00.46) aaaaa - (válasz Bodhiszattva 25. hozzászólására)
öhmm ... bocs, de azért egy spoiler warning elfért volna a kommented elé ...


25. Bodhiszattva (2012-03-25 23:47.06) aaaaa
Nem tudom, miért nem sikerült igazán ez a film, talán mert Jolie kisasszony nem elég tehetséges író és rendező. Ebből a történetből sokkal többet is ki lehetett volna hozni, persze lehetett volna sokkal giccsesebb filmet is csinálni belőle. Azért adok négy és nem három csillagot neki, mert szerencsére elkerülte azt, hogy nyálas-giccses legyen, és külön bátorságra vall Jolie részéről, hogy azzal fejezi be a filmet, hogy a férfi lelövi a nőt. De, egyetértve az előttem szóló Atzellal, azt kell mondanom, hogy már négy nappal a film megnézése után sem emlékszem belőle semmire - háborús filmnek nem volt elég megrázó, és szerintem egyáltalán nem volt kidolgozva ez az úgynevezett szerelem kettőjük között. Nekem ez amolyan semmilyen kapcsolatnak tűnt: "a háború előtt diszkóztunk együtt, most meg jól jön egy nő a harcok után" - én kábé ennyit tudtam leszűrni a pasas hozzáállásából. A nő meg valahogy úgy fogja fel, hogy "mázlim van, hogy csak ez kúrogat, és a többivel nem kell". Úgyhogy ezt a filmet a feledés jótékony homálya fogja beborítani: ha csinál Jolie ennél jobb filmet, azért, ha nem, akkor meg azért. (Kár érte, mert egyébként statisztáltam benne: én vagyok az egyik bosnyák fogoly a gyűjtőtáborban, de csak a lábam látszik. Hát ezzel a filmmel sem fogok dicsekedni.)


24. Segalfan (2012-03-08 20:49.08) aaaaa
Kövezetek meg, de nekem tetszett. Biztos vannak benne hibák, amiket nem vettem észre, de szerintem hozza a klasszikus háborús drámák színvonalát.
Jolie egy kellemes filmet alkotott.


23. Jennaf1 (2012-03-05 18:53.54)  
Ez most komoly, hogy csak Pesten megy a mozikban?? vagy előbb-utóbb "vidékre" is leér? :S imdb ide, imdb oda, én meg akarom nézni...


22. Atzel (2012-03-01 01:32.03) aaaaa - (válasz Atzel 21. hozzászólására)
Báázz pedig így utólag megnézve a trailert, egész klassz is lehetett volna.
És még talán annyit, hogy oké a csaj nem volt középszerű ő azért egész korrekten játszott.


21. Atzel (2012-03-01 01:07.26) aaaaa
Háát ő...
Ez a film nekem, jóformán, az ég adta egy világon semmit nem okozott. Kb. 2hét és egy deka jelenetre nem fogok emlékezni... Magának a cselekménynek kb. semmi értelme nem volt. Ahhoz, hogy háborús film legyen nem volt benne, elég háború. Romantikushoz meg nem volt elég szenvedélyes. Túlságosan is figyelt már szerintem arra, hogy ne legyen kommersz, pedig igencsak lehetett volna "amcsibb". Pedig jó pár kasszasikert maga mögött tudhat, köztük popcornmozitól a komolyabbakig, igazán vághatná mi kell a népnek. Így végül nálam azt érte el, hogy semmilyen lett.
Színészek teljesen középszerűek voltak, nekem az arcukról nem igazán jött le az a húde nagy odaadó szerelem, meg úgy igazán semmiih. (Mondjuk, ha már feliratosan néztük, nem értem itthon miért nem az eredeti nyelvűt adták le és miért az angolt.) Párbeszédek nem voltak vmi nagy cuccok. Szóval ejgen néhol igencsak untam már.

3 pont, mert volt benne 1-2 - mondjuk igencsak hatásvadász, de - jó jelenet, robbantások is tetszettek. És azért ocsmányul bitang f.snak nem mondanám. Csak semmilyen.
A film után, míg nem olvastam a belinkelt interjút kb. azt gondoltam, hogy nagy ívben letolja, mit gondolnak róla a világban, és bőven elég neki, ha egyrészt az érintettek azonosulni tudnak vele, mint, kb. itthon a Szabadság, szerelemmel. Illetve, ha saját magának tetszik, és közvetlen környezete rábólint: Igen Angie! Jú did it. Értitek ez olyan, mintha te összedobsz egy vasárnapi ebédet. Hát ő b.szki írt és megrendezett egy filmet. haha :D
Összességében a rendezés szerintem nem volt olyan rossz (de ezt majd a hozzáértők eldöntik) De ha már így bejött neki a téma, csinált volna, egy kis dokumentumfilmet azt csá
az írást meg inkább hanyagolja haha


20. Kismilka84 (2012-02-29 19:50.23)  
[link]


19. Mekare (2012-02-29 19:46.42)   - (válasz Vbacs 17. hozzászólására)
Azért én erre nem alapoznék semmit, lehet, hogy nem egy szupermozi..az érzékeim nekem is ezt súgják, de sokan csak Jolie személye miatt is és a történetért magáért lehúzzák szerintem, mint azt jobban megérdemelné..kb az a 3.6 már a nem szórakoztató nagyon Zs filmek értékelése...amit vhogy nehezen tudok elhinni...amúgy se tartson vissza egyébként egy pontszám senkit...voltak már számomra gyöngyszemek alacsonyabb imdb értékelésnél


18. Kovbojka (2012-02-29 19:14.30)   - (válasz Vbacs 17. hozzászólására)
én is úgy gondoltam.


17. Vbacs (2012-02-29 19:12.35)   - (válasz Kovbojka 16. hozzászólására)
Na neeee!
Az kemény!

Azért ennél sokkal jobbnak tűnt!


16. Kovbojka (2012-02-29 17:39.56)  
imdb 3,6...


15. Csernakakos (2012-02-29 17:26.46)   - (válasz Atzel 13. hozzászólására)
Írj majd, nagyon érdekel, mi sül ki ebből!


14. Thefloorfilla (2012-02-29 17:25.17)  
most is beszoptad Jolie. Szerbeknél be sem mutatták a filmet, mert rossz színben tünteti fel őket a mozifilm, viszont Szarajevóban igen és ott kisebb-nagyobb... a faszt, inkább semmilyen sikert aratott a pénztáraknál. Hogy velem mi van? Hát én nem vagyok rá kíváncsi. Igazából meg sem kéne nézni moziban, szerintem fátylat kéne borítani a múltra már a szerbeket és muszlimokat illetően is.
Jolie muli, remélem egyszer megmondhatom neked hogy nem voltam kíváncsi a filmedre. Ja, Sundance fesztiválra jövőre remélem bejössz...


13. Atzel (2012-02-29 17:23.35) aaaaa
azta imdb-n érdekesen szerepel. ma megyek megnézni, ajánlom jó legyen.


12. Hajrá KTE (2012-02-29 17:16.33) aaaaa
A cím nagyon tetszik,különleges,remélem a film is az lesz


11. Sötétszív (2012-02-24 19:20.20)  
Na erre kíváncsi vagyok.


10. Spielberg (2012-01-30 17:39.43)  
Várós film, Jolie rendezői debütálása lesz a délszláv háborúról, aki látta nem rég a magyar tv-n Novák Andrea interjúját Jolie-val az tudja hogy rengeteg jelenetet itt forgattak Pesten és a Kiscelli Múzeumban. Nagyon lelkiismeretesen kezelte Angie a szerb-bosnyák-horvát ellentéteket, hiszen a szereplők mind saját nemzetiségüket játszották el, anyanyelvükön vették fel, később kap szinkront angolra. Nagyon kíváncsi leszek rá, mert azok alapján amit Jolie elmondott a filmjéről nagyon jónak tűnik.


9. Cantri (2011-12-01 14:22.45)  
Ahhoz képesz, hogy Jolie első rendezése, egyáltalán nem tűnik rossz filmnek, sőt…


8. Hajrá KTE (2011-11-04 16:35.07) aaaaa
Persze az a buzi Bamby3 már leosztályozta anélkül,h látta vna,ahogy szokta,és általában 2es vagy 1es



7. Elvis jacko (2011-10-24 07:45.11)  
szerelmi dráma lesz...


6. Gerbo777 (2011-09-11 21:46.24)  
nem csak ott, hanem m.o.-n is forgatott...


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekKis Anyucika, 2022-12-16 13:5035 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk