Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szerelem első lépésre
- Film4, 06:55
Tavaszi menyasszony
- Izaura TV, 07:10
Az utazó
- Moziverzum, 07:15
Állítsuk meg az esküvőt!
- Max4, 08:05
Az igazi csoda
- SuperTV2, 08:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért - Vélemények
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - A Bourne-hagyaték - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6
167. Akkor is zoli (2022-05-12 18:06.36) aaaaa
✴️✴️✴️✴️

Szpojler vagy mi lehet:


Jó lett ez!
Végre az operatőr is megnyugodott, és lehet a filmet élvezni, és nem bosszankodni rajta, mint a többi Bourne-okon, a kapkodó, idegbeteg képek miatt, ami véget qrvára azt sem tudja az ember, hogy mit néz! Ez és az első rész a legnezhetőbb, ilyen szempontból (is). És amúgy is, nekem ez tetszett a legjobban. A Bultimátummal párhuzamosan halad, és úgy tárja elénk az ok-okozati összefüggéseket. Nagyon jól megoldották ezt, ugyanakkor mint különálló, de mégis összefüggő részt alkot...!

De a farkasos rész nem kellett volna 😫😤
És csak ezért 4 csillag, és nem 5...🐾


166. V laszlo (2021-11-11 20:42.04) aaaaa - (válasz Gauss 164. hozzászólására)
Ezzel egyet értek.



165. somliv (2021-11-10 11:00.43) aaaaa
Kevés.
Jeremy Renner meglepiként, mint Cross Aaron ugrott be a szerepre. Nem ájultam el tőle, gyenge muzsikálás lett belőle, szegényesek, sótlanok, unalmasak a jelenetek, amikben benne van. Nincs jól felépítve ez a mozi, túl realista, túl egyszerű struktúrákat követ. Tetvesen lassan csordogál az eleje, kell 44 perc, amire történik valami. Előtte Aaron túlélőleckéit szívhatjuk magunkba, aki kedveli az ilyeneket, annak talán-talán bejöhet. Fogalmam sincs, hogy így van e megírva itteni karaktere, ha a fásult kémet vesézi ki ez a két óra, akkor értem a helyzetet, csak ott bicsaklik meg a Hagyaték, hogy hót unalmassá válik ez által a rajz. Mikor bekerül a képbe a laboratóriumi csaj, Weisz személyében, na akkor kezd beindulni leheletnyivel, nem többel az egész.
Rennernek voltak előtte ilyen szerepei ? Úgy tudom, hogy akadt pár, de nem sok, és itten fáradt, a teljesítmény szót inkább hanyagoljuk. Ez pedig elég bibi, mert láttam a Missionben, ott egy harcmozdulatában több impulzív lendület volt, mint itt az egészben. Ügynökhöz méltatlan hozzáállással kolbászol, plusz azért mondanám sótlannak lődörgéseit, mivelhogy a fightolások, izgibb bevetések szinte a nyistával egyelőek. Tehetjük fel a kérdést, hogy kémfilmnek megállja e a helyét. Szerintem még annak sem, mivelhogy oda színészi játékon kívül, egy mesés környezet is szükséges, a lexikálisabb tudású, párbeszédesebb jelenetsorokhoz pedig feszültség, hogy érezd benne, mire is megy ki a játék. Rachel Weisz egyszerűen energiátlan, neki sem kellett óriási magasságokat megugornia, mert sablon, amit hoz. Drámai, pityergős szereposztásokat adtak rá, azt meg szinte akármikor tudja.
Norton túl a csúcson, lassú, enervált is, csak hagyjanak már végre békén arccal szobrozgatja végig a filmet. Langyos vizet kavargatja alakításával, fentről jövő tanácsadóként diskurálgat, jó belassultan, álmosan filózik a történéseken. Csak ne, hogy azt hidd, szemét módon elemzem, mert nincs így. Összehasonlításképpen nézd meg John Cusacket a Fegyencjáratban, minimum tízszer nagyobb beleéléssel, tűzzel, dübörgéssel játszik Edward Nortonnál- rá fogsz jönni, hogy ez a valóság.
79. percnél járva, még mindig a földön tartózkodunk, a talajhoz vagyunk szögezve, nem mozdulunk onnan, izgalmi szint nullát súrolja, komolyabb akció előkészítése sem adagolja a feszültséget.
Cross a 100. minutumnál is álmos, mintha kapott volna valami drogot, ami belassítja- totálisan olyan kinézetű az ügynök. Lecsengetésben sem változott ez az energiaszint.
Nem is fejtegetem tovább, legyen ennyi elég. Nálam összességében gyönge egy ilyen kaliberű sokaknak vélt unikumhoz képest.


164. Gauss (2021-02-20 14:45.10) aaaaa
Jó film ez, nincs ennek hibája. Csak aki látta az előző 3 részt Matt Damonnal, annak ez azért gyengének tűnik.
A Matt Damon 3 részhez képest egy szinttel lejjebb van persze, de ettől eltekintve egy többszörösen is simán megnézhető, jó szinészi alakításokkal teli film. Renner jól játszott benne, hiteles volt, és Weisz kisasszony is jól játszotta a "naiv-tudóst". A többi karakter is nagyon el lett találva.


163. Opticum (2020-09-05 18:29.44)  
Nagyon tetszett,anno.igy belegondolva szerintem jobb volt, mint az utolsó bourne film.(jason)


162. Forthrightness (2020-07-10 21:41.33) aaaaa
Valahogy eddig kimaradt, de kíváncsi voltam Jeremy Rennerre, ezért pótoltam.

Nem bántam meg. .. Egy élvezhető, pörgős akciófilmet kaptam.

Kellő mennyiségű akcióval, pont megfelelő arányban keverve a kiváltó okok magyarázatával, pont annyit bemutatva az ellengés szándékairól, céljairól, működéséről amennyi kellett.

Nem unalmas, nem vontatott, nincs túlmagyarázva, nincs túlfűtöttség.

Nagyok jók az akciók ugyanúgy a doktornő házában, mint később Manilában. Az akciójelenetek jól követhetők, nincsenek agyonvágva, nem mozgatják orrba-szájba a kamerákat, nagyon évezhetőek.

Jeremy Renner a Bombák földjén óta nagy kedvencem, ebben a filmben is abszolút megállta a helyét, hihető karaktert kaptam az alakításával.

A vége nyitott maradt – ez hagyott bennem némi hiányérzetet.


161. SzaboKri81 (2017-11-13 17:10.17) aaaaa
Nekem kimondottan csalódás volt a film. Persze a léc is magas volt, mert Damon féle trilógia igen magas színvonalat képvisel. És Gilory hiába írta a második harmadik rész forgatókönyvet a rendezés már meghaladta a képességeit. A történet igazából dög unalmas, sehol nincs benne az a feszültség, ami a régebbi részekben. Sőt a végén a manilai hajsza csak át lett másolva. Ugyanez volt a harmadik részben, csak Marokkóban. Sőt ha jól emlékszem ott is motorral kergették egymást. Színészileg sem kimagasló alkotás. Renner szerintem teljesen sótlan, de Weisz kisasszony sem valami egetverő. Norton még hozza a formáját. Bár az is igaz, hogy a karakterek sem voltak kidolgozva.

Összességében gyenge kettes. Egy átlagos akció mozi, ami egy sikeres franchise-t akar meglovagolni de sikertelenül. Gyenge történet, átlagos színészek és nulla karakterek. Sehol a remek zene, operatőri munka és semmi, ami a régi részeket nálam öt csillagossá tették.


160. Cantri (2017-08-10 21:19.49) aaaaa
Szerintem egyáltalán nem volt ördögnek való ötlet Greengrass-Matt Damon duó nélkül folytatni a szériát, ők ugyanis tényleg csúcsra járatták a zsánert, 21-re pedig lapot húzni nem túl okos dolog....persze van az a pénz mint kiderült.......

Renner amúgy meglepően jó választás volt a főszerepre, kemény-szálkás pasas, akinek simán elhiszem, hogy kézitusában lenyom egy tucat embert, vagy mint pókember falon mászva ugrik be az ablakon kíméletlenül fejbe lőve az ellent....Azonban hiába a szimpatikus figura, alig kap kibontakozási lehetőséget, pedig játékidő rendelkezésre állt bőven, de annak nagyja megdöbbentően szürke és unalmas...A sztori alapfelütése egészen remek, nem is nehéz elképzelni a jövő katonáit valahogy így próbálják "kitenyészteni"...de otromba szó...viszont szépen benne, a "nagy hatalom" mennyire semmibe tudja venni az embert, mint életet. Ebből a háttérelemből jön át igen kevés ebből a moziból, 2X10 perc alatt ledarálják a kötelezőt, hogy elhiggyük itt amúgy valami érdekes rejtély húzódik, közben meg hagyják elúszni a lehetőséget...

Akár jó akciómozi is lehetett volna ez a félig meddig Bourne folytatás, de a gyengén muzsikáló történet mellé még a nyomaték sem pörgött kellő hőfokon. A 2016-os hasonlóan harmatos darabot látva talán most már tényleg hagyni kéne az Jason Bourne-t nyugdíjba menni, dolgozott ő már eleget.....


159. Kilok (2017-06-28 21:48.47) aaaaa
Teljesen fasza akciófilmet sikerült csinálniuk, abszolut nézhető, igényes alkotás.


158. Vmiso (2017-01-05 16:31.50)  
Sok helyen olvastam a filmről kritikákat, itt is véleményeket, tényleg megosztó film lett.

Én azok közé tartozom akiknek nagyon tetszett. Próbáltam teljesen elvonatkoztatni a Bourne filmektől, így önállóan is egy remek akciófilm lett.

Érdekes kivitelezés hogy a Bourne Ultimátum idejében játszódik, és csak néha van kitekintésünk az ott zajló eseményekre.
Vannak remek akciók (a drónos, a doki házában, a manilai üldözés), és a szokásos lehallgatós, megfigyelős dolgok sem hiányozhatnak.

Aaron Cross történetében talán lenne még kakaó, legalább egy filmre való, azt sem bánnám ha a Jason Bourne után Damon és Renner útjai találkoznának a következő Bourne filmben, azzal megint oda lehetne csapni a mozikban :)


157. Milcso (2016-09-02 18:33.38) aaaaa
Szerintem nem volt olyan rossz. Voltak benne jó ötletek. Matt Damont meg nem tartom annyira jó színésznek, hogy hiányoljam, ezért Jeremy Renner is teljesen megfelelt.


156. Nyolcadik utas (2016-09-02 18:17.28) aaaaa
A tipikus esete a, na lehúzunk még egy Bournet, akarom mondani, bőrt a témáról a nyereség reményében.
Lehúzták. Pucér is maradt és meg is fagyott. Egy akciónak elmegy, de a sorozathoz, meg Ludlumhoz nem sok köze van. Értelme meg nem sok.


155. Captain Al (2015-10-26 19:42.34) aaaaa
Ez egy rakás....Nem is értem hogy ez minek kellett. Olyan fölösleges hogy az elmondhatatlan. Renner számomra nem több mint egy átlagos színész, de itt ebben a filmben nem panaszkodhatunk rá úgy vélem. Ellenben a forgatókönyv írókra és a rendezőre annál inkább. Szerettem az eredeti Bourne trilógiát,s úgy tudom lesz még 1 amiben visszatér Bourne (Matt Damon). Nagyon remélem az jobb lesz ennél.


154. Tömö (2015-01-02 18:54.11) aaaaa
Rohadt hosszú. Semmi értelme beszélgetések, untam már , hogy mindenkinek rébuszokban kell beszélnie, tököm ki volt, hogy nem haladtunk semerre 1órán keresztül!!!
Aztán meg, kiderült vmi pirulák a téma...hááát, de nem érdekelt továbbra sem ez a film:D
Jó volt, hogy láthattuk Jeremyt a hegyekben sétálni, ugrálni. Aztán néha verekdni.
De hogy nem bírtam végig nézni, nem engem minősít:DD
Ja, volt itt egy öreg Edward Norton is...de minek?
Háromalákettő.


153. Zidane15 (2014-11-28 19:04.51)  
''ami az egyik legjobb akciófilm jelenleg a piacon. ''

Tegnap óta,hogy láttam én is így gondolom:D


152. Santoro (2014-11-27 22:29.40)   - (válasz Convar 151. hozzászólására)
Szerintem azért mert ő egy másik program ügynöke volt (Treadstone), Aaron pedig Outcam-ügynök volt.


151. Convar (2014-10-31 15:29.53) aaaaa
Mivel a Kérdések topikot nem tudom egyáltalán olvasta-e valaki ezért megkérdeztem itt is:

Ha a projectben résztvevő többi ügynökök, mint Cross is ennyire gyógyszerfüggők voltak akkor Bourne miért nem? Neki miért nem kellett szedni a kéket és a zöldet?


150. Koppimester (2014-04-18 11:04.38) aaaaa
Nem volt olyan jó mint az előzők, de nézhető. Remélem lesz folytatása és találkozhatunk az igazi nagyágyúval :)


149. LaFleur (2013-08-27 21:54.29)  
A külföldi Twitch szerint a Universal Pictures tárgyalásokat folytat Paul Greengrass-szal, a Bourne-csapda és a Bourne-ultimátum rendezőjével, hogy visszacsábítsák az akció-széria nemrég hivatalosan is bejelentett ötödik részének direktori székébe. A történet a Bourne-hagyaték sztoriját folytatná, tehát a Jeremy Renner által alakított Aaron Cross következő kalandját követhetnénk nyomon, ám Greengrass visszatérése újabb érdekes fejleményekhez vezethetne...

Folytatás: [link]


148. G-ergo (2013-08-26 21:40.36) aaaaa
"Pletyka: a Twitchfilm úgy tudja, hogy Paul Greengrass és Matt Damon visszatér a Bourne következő részére."


147. Danyi (2013-06-23 15:58.34) aaaaa - (válasz Knepper 145. hozzászólására)
Nem ártana a többi részt is megnézni. A 2-3 szervesen összekapcsolódik. A Hagyaték pedig párhuzamosan folyik az Ultimátum cselekményével.


146. City225 (2013-06-23 13:12.42) aaaaa
Ahhoz, hogy egy franchise a címszereplőt leváltva is működjön valami hatalmas durranásnak kell történnie. A Bourne cím megmaradt, viszont emellett sajnos semmi rendkívüli nincs ebben a produktumban, pláne, ha visszagondolok az előző epizódra, ami az egyik legjobb akciófilm jelenleg a piacon.
A bunyók nem elég látványosak, a sztori már nem olyan izgalmas, a főszereplő pedig hiába szimpatikus, és kőkemény, sajnos nem Bourne.
Még csak erős közepesnek sem nevezném, mivel még csak le sem kötött teljesen, ez pedig egy akciófilm esetén alapkövetelmény volna a részemről legalábbis.


145. Knepper (2013-06-21 12:59.22)  
Lenne egy olyan kérdésem, hogy: Szeretném megnézni a hagyatékot, de csak a Bourne első részét láttam, a 2.,3.-at nem. Meg "kellene" nézem ezeket is, hogy jobban értsem? (Összekapcsolódik a trilógiához?). Választ előre is köszönöm.


144. Falcon101 (2013-06-19 22:59.01) aaaaa
Ez a film bele illik a többi Bourne film sorába. Film a semmiről 4. rész, profi köntösben. Egyszer meg lehet nézni és legalább nem rángatják a képet az akciók közben.


143. Birka78 (2013-06-18 12:28.10)   - (válasz Creeper 139. hozzászólására)
Azért igazán kedves tőled, hogy felhívtad a figyelmet a nemlétező spoilerre. Sokan még akkor is elfelejtenek szólni, ha tényleg lelövik a poént.


142. Birka78 (2013-06-18 12:26.40)   - (válasz Creeper 139. hozzászólására)
Ja, hogy ez kritika volt? Epedve várjuk a következőket.


141. Az utolso szamuráj (2013-06-02 15:59.27) aaaaa
neked kritikusnak kell menned,egyre nyílvánvalóbb


140. G-ergo (2013-06-02 15:59.25) aaaaa - (válasz Creeper 139. hozzászólására)
most esett le, hogy te csak szórakozol. ugye csak szórakozol?



139. Creeper (2013-06-02 15:49.54) aaaaa
Ez a film zseniális, de nagyon nehéz lesz róla kritikát írni. Pörgős események, a szereposztás jó.
------FIGYELEM!------------- A KÖVETKEZŐ RÉSZ SPOILER TARTALMÚ! JELÖLÖM HA VÉGE!
Szóval nem tudom leírni a sztorit, sajnálom4 :( Annyira kacifántos, hogy nem tudom.
-----------SPOILER VÉGE!-----------------
Na, ez egy rövid kritika lett, de mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a filmet! Az én korhatárom ennél a filmnél: 13-14. Sziasztok! KÖVETKEZŐ VÉLEMÉNYEMET VÁRJÁTOK A SENKI FIA FILMNÉL!


138. V laszlo (2013-04-20 13:21.45) aaaaa - (válasz Sötétszív 135. hozzászólására)
egyet értek.


1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAkkor is zoli, 2022-05-12 18:06167 hsz
KérdésekV laszlo, 2021-08-26 16:037 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk