Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Expend4bles - A feláldozhatók 4.
- Filmbox Premium, 02:25
A védelmező 3.
- HBO2, 02:35
Távozz tőlem, Sátán!
- Film Café, 02:55
Szepi és a Szörny
- Mozi+, 03:00
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Fifti-fifti (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
95. Bede István (2017-01-12 15:09.51)  
qrva jó film


94. Penguin 04 (2015-08-31 18:21.56) aaaaa
MÉG HOGY A RÁK NEM VICCES...HAHAHA...
(TÉNYLEG NEM VICCES)

Félreértés ne essék, alapjaiban nincs bajom az olyan koncepciójú vígjátékokkal, mélyek kényes, szomorú és kellemetlen témákat dolgoznak fel. Vegyük például a Túl Közeli Rokon-t, a Nagyon Nagy ő-t (jaj ezek a Farrelly-k) vagy az Élet Szép-et. Ezek a filmek jól működtek, szórakoztatóak voltak, mert a humort lényegében arra használták fel, hogy emberközelibbé és megérthetőbbé tegyék, hogy attól, hogy valaki kövér, vagy a bratyója a hóna alá nőtt, még nem lesz feltétlenül más, mint bármely, a társadalom szerint "normális" ember, mert ők is emberek, és pont. Vagy az Élet Szép esetében a humor abban segített, hogy megértsük, az embertelenségben is létezik szeretet és ártatlanság (vagy legalábbis szeretnénk ezt hinni). De ott van még pölö a Napos Oldal is, amely talán a legsikerültebb ilyen film, és én még a 28 Nap című Sandra Bullock-os elvonó-filmet is ie sorolom.
Egyáltalán nem lehetetlen, hogy egy kényes témát egyszerre humorosan és drámaian dolgozzunk fel...csak nem mindenkinek sikerül. Sajnos Jonathan Levine-nek sem sikerült. Mielőtt belevágtam a Fifti-fifti-be, azon tanakodtam, hogy vajon Seth Rogen jelenléte mennyire fogja elbagatelizálni a téma komolyságát, hogy egy fiatal, életerős srác egy nap megtudja, hogy rákja van, melynél az esély a gyógyulásra 50%...szerencsére (és derekas megdöbbenésemre) semennyire. A gondok másból adódnak.
Na akkor nézzük a gondokat.
A Fifti-fifti nem túl izgalmas... Egész egyszerűen nem kötött le igazán. Urambocsá', rengetegszer azon kaptam magam, hogy baromira unom. Pedig a történetben lenne potenciál...csak az a baj, hogy a rendező egyszerűen semmi mást nem csinál, azon kívül, hogy elmeséli a történetet. De azt úgy teszi, mintha unott, monoton hangon felolvasna egy könyvet. Van potenciál a történetben, csak az valahogy kimaradt, hogy jól meséljék el.
Van itt szó a szörnyű betegség minden nehézségéről, arról, hogy ez hogyan érinti nem csak a betegségben szenvedőt, hanem a szüleit, a barátnőjét, a barátját, hogy mennyire nehéz a halál árnyékában normális életet élni, hogy milyen nehéz kapaszkodót találni egy ilyen helyzetben...igen, ez mind fontos és érdekes dolog, csak sehogy máshogy nincs meg, mint koncepció szintjén.
Az unalmas rendezés pedig nagyon nem segít abban, hogy a dráma átérezhető legyen, pedig rengeteg olyan jelenet van, ahol bizony nagyon erősen lehetne az ember érzelmeire hatni, és mégsem sikerül, csak ültem és néztem ki a fejemből, hogy igen, ez szomorú...lehetne. Csak nem az, mert UNATKOZOOOM!!! Mivel a dráma nem működik (enyhén szólva), a humornak sincs erre lehetősége. Össz-vissz négyszer mosolyodtam el a film alatt (hozzáteszem, szerencsére, mert nagyon tré lett volna, ha végigröhögök egy rákról szóló filmet). Az egyensúly tehát megvan a dráma és a humor közt, de ezt most először nem bírom pozitívumként elkönyvelni, hisz így a film se nem vicces, se nem drámai.
Hogy akkor miért tudtam végigülni a filmet anélkül, hogy unalom-túladagolás miatt le ne igyam magam? Hát, részben azért, mert bár a sztorit a rendező egy túlnyugtatott lajhár mesélő képességével mutatja be, azért a történet önmagában éppenhogy fenntartotta a figyelmemet, valamint ott vannak a színészek. Joseph Gordon-Levitt fantasztikusan hozza a szerepét, néhol már azt is elhittem neki, hogy a valóságban is rákos, Seth Rogen-ben pedig olyan pozitívan csalódtam, hogy arra még nem is volt példa, az enyhén balfék és bunkó, de törődő barátként abszolút meggyőző volt. Anna Kendrick végtelenül jópofa, és (Seth Rogen ide vagy oda), rajta szórakoztam a legtöbbet. Bryce Dallas Howard egy szemét ribanc, Anjelica Huston pedig, bár sok teret nem kapott, szintén meg-megvillan.
Mindent egybevéve, ez a film nem túl szórakoztató, belesüllyed a középszerűségbe drámaként és vígjátékként egyaránt. Nem értékelhetetlen, nem rossz, csak egész egyszerűen kevés. Bár ki tudja, lehet, hogy csak a hangulatom nem volt a helyén a nézése közben...de ez más hasonló alkotásnál még sosem fordult elő.
:(



93. Városi vadász (2015-06-29 20:41.11) aaaaa
Remek kis film ez. Nem igazán bíztam benne, de sikerült úgy kihozni, hogy az ember felviduljon tőle. Seth Rogen karaktere nagyon idegesített, bár nagyon bírom, a palit. Levit nem küzdött nagyon, inkább csak úszott az árral, bár mikor az altatás előtt rémülten kérdezte az anyját, hogy "ugye felébredek" hát összeszorult a torkom.
Jó volt.


92. Captain Al (2014-09-01 19:30.36) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 91. hozzászólására)
nem kellett volna sok hogy négyet adjak rá.


91. Törölt felhasználó (2014-09-01 18:42.57) aaaaa - (válasz Captain Al 90. hozzászólására)
Ahhoz képest majdnem többször láttad, mint ahány csillagot aggattál rá.:)


90. Captain Al (2014-09-01 18:21.52) aaaaa
egész jó volt a film, kétszer is megnéztem.


89. Keller.p (2014-05-03 08:18.35) aaaaa
Másodjára nézem, tehát az utolsó mondatom sztornó..


88. Keller.p (2014-05-01 18:26.26) aaaaa - (válasz Adrasteaprax 83. hozzászólására)
Akinek még nem volt személyes tapasztalata ezzel a rohadék betegséggel, azt is meghatja ez a szép film. De nem mindig van összefüggés a bagózás és a rák között, nagy arányban igen de egy két kivétellel meg nem. pl a főszereplő férfi(Joseph) sem dohányzott.
A készítők helyében némi előzményeket villámképekkel illusztráltam volna,milyen helyen nőtt fel és hasonlók, persze a film ettől függetlenül is tökéletes és átérezhető.


87. Keller.p (2014-05-01 18:10.56) aaaaa - (válasz Man2 75. hozzászólására)
Az a baj, hogy a rossz oldalán keresgélsz filmeket, kezdted volna végéről ahol a szutykok vannak. Itt egy példa ha nem láttad volna: http://www.filmkatalogus.hu/Szarember--f26780
Ez neked tuti be fog jönni, és megköszönheted az ajánlást!


86. Semprini (2014-04-18 14:31.05) aaaaa
Nekem is nagyon tetszett ez a film, nem mondom, hogy egy térdcsapkodós vígjáték lenne, de nem is az akar lenni. Viszont nem is az a könnyfacsaró dráma, amilyet normál esetben egy rákkal küzdő főszereplő indukálna, és amilyenből már sok tucatot láttunk, ehhez hasonlót viszont talán még egyet sem. Hogy most mégis sikerült összehozni a vígjáték és a dráma határán finoman egyensúlyozó alkotást, abban alighanem nagy szerepe lehetett Seth Rogennek, aki civilben a forgatókönyvíró barátja,és mivel önéletrajzi ihletésű a sztori, talán még részt is vett az alkotásban. A filmben pedig kvázi saját magát (az írónak megfelelő karakter legjobb haverját) játsza, persze a tőle megszokott tapló humorral fűszerezve a figurát, ami itt nemhogy zavaró lenne, de oda nem illésével a legjobb poénlehetőségeket jelenti. magyarán: a humort Rogen figurája képviseli a filmben. A főszerepet játszó Joseph Gordon Levittnek nehezebb dolga van, de ő is jól illeszkedik a koncepcióba: nem önsajnáló, de nem is túlságosan harsány. Mindenképp meg kell még említeni Anna Kendricket, aki a fiatal gyakornok terapeuta szerepében eleinte kissé halványnak tűnt, de ahogy haladt előre a sztori, egyre jobb lett. Sok más színésznőt el tudnék képzelni helyette (mondjuk Anne Hathawayt), de összességében jól alakított. A jobb napokat is látott Bryce Dallas Howard rendkívül hálátlan (ráadásul hozzá nem illő módon negatív) szerepbe kényszerült, pedig képességei jóval nagyobb feladatokra predesztinálnák.
Mindent összevetve remek kis filmecske, ajánlom mindenkinek, nem felhőtlen, de tanulságos, és tartalmas szórakozást nyújt.
8,5/10


85. KongFan (2013-11-26 17:16.07) aaaaa - (válasz Adrasteaprax 83. hozzászólására)
Vagy csak egy szellemi toprongy...


84. Adrasteaprax (2013-11-26 17:11.40) aaaaa
Rád


83. Adrasteaprax (2013-11-26 17:10.54) aaaaa
Akinek nem volt még személyes tapasztalata ezzel a szemét betegséggel azt lehet,hogy nem hatja meg ez a film.De szerintem sajnos kevés az olyan ember akinek a családjában barátikörében vagy akár csak szomszédjában ne lett vagy ne lenne rák beteg.Ez a film adhat reményt a gyogyulásra.És arra is adhat reményt, hogy ha baj van valakire számithatsz és melleted van.
Man2 ha neked nem tetszik a film hát ne nézd.Valószinüleg se barátod se családod de még a szomszédod se bagózik.


82. Man2 (2013-11-26 16:48.58) aaaaa - (válasz G-ergo 81. hozzászólására)
itt nem lehet tudni ki milyen nicket használ te is lehettsz nö Gergö nick mögé bujva.


81. G-ergo (2013-11-26 16:43.52) aaaaa
te sem szarral gurítasz. az iq-d hány százalékát használtad fel ahhoz, hogy eljuss a gondolatig, hogy zsuzska nő?


80. Man2 (2013-11-26 16:43.29) aaaaa - (válasz 1zsuzska 78. hozzászólására)
egyébként sírtál is rajta!ha-ha-ha


79. Man2 (2013-11-26 16:38.44) aaaaa - (válasz 1zsuzska 78. hozzászólására)
te gondolom nőböl vagy!ezért is vagy érzelmesebb


78. 1zsuzska (2013-11-26 16:19.33) aaaaa - (válasz Man2 75. hozzászólására)
Igen tudjuk. Ahogyan A Kelet, Ghandi. Kényszerleszàllás is stb.
Érted virágzik a sok klassz amerikai filmxar, ne erőlködj érzelmes vagy elgondolkodtató darabbal...


77. Man2 (2013-11-26 15:54.11) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 76. hozzászólására)
Nem egyforma az izlés világunk.Egyáltalán nem fogott meg a film.


76. Törölt felhasználó (2013-11-25 12:24.42) aaaaa - (válasz Man2 75. hozzászólására)
Valamelyik országos iq champ írta itt még régebben, akinek nem tetszik az Alkonyat, annak az eq-ja egyenlő a nullával. Én inkább ezt a filmet állítanám példaként, aki erre egy csillagot ad, az mentálisan távolról sem egészséges. Nem, nem túlzok, így gondolom, a legkreténebbeket is megfogja valamennyire ez a film, amennyiben szorult beléjük némi emberség és érzelem.


75. Man2 (2013-11-25 10:42.14) aaaaa
ez elég gyengére sikerült.


74. Rasztabot (2013-09-17 16:37.38) aaaaa
Nem értem míért értékeli az az ember ezt a filmet (és még sok másikat is) aki még meg sem nézete... mindegy. Remek film volt, az egyik legjobb amit a közelmúltban forgattak. Persze a maga kategóriájában! :)


73. Koki és koki (2013-08-20 13:16.33) aaaaa - (válasz Koki és koki 72. hozzászólására)
jajj,olyan nincs is benne :D na szal SETH ROGEN :d nem tudom hogy sikerült ezt így elírni :D


72. Koki és koki (2013-08-20 13:14.44) aaaaa
tleg jo kis film,már ha lehet mondani ezt egy ilyen témájú filmre..de ennél lehet :) nekem bejöttek a szereplők is,főleg seth green :D a vége meg..hát nem tudom,nekem vhogy nem volt elég megható,de lehet én számítottam kicsit másmilyenre..


71. Langelus (2013-06-01 20:21.15) aaaaa
[link]


70. Sötétszív (2013-05-19 23:30.28) aaaaa
Jonathan Levine filmjében egy fiatalember megtudja, hogy rákja van. Természetesen sok ilyen filmet láttunk már, de ez mégis valahogy megfogott engem. Természetesen elsősorban a színészek miatt, hiszen remek alakításokat láthatunk:Seth Rogen ismét csúcsformában, de jól játszik Anna Kendrick, Bryce Dallas howard, és Anjelica Huston is. De mégis a legzseniálisabb Joseph Gordon -Levitt volt. Neki jutott a legnehezebb feladat, és nagyszerűen megoldotta. Nemhiába generációjának egyik legjobbja. A film remekül egyensúlyoz a humoros, és a drámai részek között, de sohasem öncélúan. S szerencsére nem lett sem érzelgős, nyálas a film. Egy igazi meglepetés alkotás Jonathan Levintől. Egy szenzációs film, amely több figyelmet érdemelhetne, mint amilyet kap.


69. Chatnoir237 (2013-05-15 20:31.53) aaaaa
mostanában a legjobb film volt, amit láttam.


68. Langelus (2013-04-11 17:08.27) aaaaa
Sok jót hallottam erről a filmről, meg fogom majd valamikor szerezni.



67. Logalenard (2013-04-11 17:07.43) aaaaa
Csak feliratosan lehet nezni ezt a remekmuvet!


66. Zsozsizseni (2013-02-17 09:09.23) aaaaa
Fenn van youtube-on, jó volt újranézni.


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekBede István, 2017-01-12 15:0995 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk