Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Anyád lehetnék
- Filmbox Premium, 11:45
A Thomas Crown-ügy
- Cinemax2, 12:15
Segítség, karácsony!
- Film Café, 12:40
Sztálingrád
- AMC, 12:40
A csaló
- Filmbox Plus, 12:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szécsi Pál - Vélemények
A levegő urai (sorozat) - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Az utolsó léghajlító - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Halványkék szemek aaaaa
Natasha Henstridge aaaaa

 

Fórum - Szörny Egyetem - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
40. Johnny Saiper (2016-11-06 19:10.02) aaaaa
Ez egy méltó előzményfilm lett.


39. Semprini (2015-06-28 17:47.46) aaaaa
Az első rész nálam egy jó erős négyest ért, ez pedig egy valamivel gyengébb négyes, de azért megérdemli. Nem tudom, volt-e már hasonló a filmtörténetben, mármint hogy egy sikeres rajzfilmhez nem folytatás, hanem prequel- azaz előzményfilm készült volna. Esetünkben ez történt: láthatjuk az ifjú Mike Wazowskit és Sullyt, amint az iskolapadban részt vesznek a szörnyképzésen, majd kirúgják őket és egy verseny segítségével visszaküzdik magukat a suliba.
A történet nem tartalmaz eget rengető újdonságokat, élőszereplős filmen is láttunk már hasonlókat, de van valami bája annak, hogy ilyen kis amorf szörnyikék mászkálnak és teszik a dolgukat, mintha csak emberek lennének. A fő bajom nekem az, ami már az első résszel is volt, hogy a figurák többsége meglehetősen csúnya - oké, persze direkt az, hiszen "szörnyek", de annak meg nem eléggé azok, egyáltalán nem ijesztőek, egyszerűen csak rondák.
A szinkron ezúttal is remek lett, az animáció a Pixartól megszokot színvonalú, tehát összességében jó kis filmecske ez, még ha nem is éri el a stúdió legjobb munkáinak színvonalát.
7,5/10



38. Riktovia (2015-01-18 18:43.55) aaaaa
Röviden: pozitív csalódás. Jobban tetszett az Rt.-nél! Sokszor felnevettem rajta, ami nálam ritkaság. Úgy gondolom, kategóriájában kiemelkedő!


37. John Ce999 (2014-11-13 13:59.10) aaaaa
Eléj jo film oszinten megmodva rosszabra számittota 10/9


36. Misafeco (2014-04-30 17:04.11) aaaaa
Csalódtam, a remek Szörny RT-hez képest gyenge. Középszerű történet, gyenge humor, idegesítő mellékszereplők és a drámai pillanatok sem működtek. Pozitívumok: A Mike-Sullivan páros ismét remek volt, és kiemelném a dékánt, mint remek új szereplő. De ezek az Ocsmánykák... Egyszer meg lehetett nézni, még egyszer nem fogom.


35. Gabroca (2014-02-26 20:01.07) aaaaa
A Pixar megint zseniális volt, Steve J. sajna nem láthatta legújabb filmjüket...Gratula nekik!


34. Booksi1 (2014-02-08 22:28.07) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 33. hozzászólására)
Remekül összefoglaltad a lényeget, gratula. A Pixart az emeli ki a többi animációs filmkészítő közül, hogy tud értelmes erkölcsi példát adni újszerű történetekkel, kimagasló minőséggel, valamint minden korosztályt tud igényesen szórakoztatni. Akkor van csak baj, ha megpróbál valami Disney vonalat felvenni. (Merida) Na ilyenekkel ne próbálkozzon ha lehet. Ha megnézzük, majd minden filmjében nagyon pozitív gondolatokat sugall.(pl Bogár életében a kis hangya lázadása és a társadalmi összefogás, Lecsóban a tisztesség fontossága, stb.) Én öregedő fejemmel is nagy rajongójuk vagyok, mikor megjelenik valami új alkotásuk az szinte ünnep a számomra. Valós értéket kapok a mai zűrzavaros világban.


33. Az utolso szamuráj (2014-02-08 19:34.54) aaaaa
Nekem jobban tetszett,mint az első rész.
Azt is szeretem:de ebben volt valami,ami nagyon megragadt,nevezetesen a GERINC.
Szóval,a dilemma,hogy csapattársaimért és persze magamért meg új haveromért csalok:aztán,mikor borul a bili,vállalom.Ugyanakkor,az,akiért csaltak,bizonyítani akar ,nem fogadja azt el,hogy csak úgy tud remek lenni,és a csapat pedig leteszi a kupát:mert az így nekik nem kell,nem méltóak rá,még ha dolgoztak is érte.
Azaz,van egy helyzet,több figura szemszöge-itt Sulley,Wazowski és a csapatuk egésze-és abban minden karakter úgy viselkedik,ahogy illik.Persze,mese,igen,amerikai mese,meg mondanivaló és egyebek:de,akkor is.A Pixar-ban pont ezeket a bizonyos mélységeket szeretem,ahogy a Fel első 10 perce elmesél egy szerelmet,fájdalmat és halált úgy,hogy művészfilmeket lealáz,a Wall-E első fél órája annyira erős hogy arra szavak nincsenek-és úgy,hogy a moziban addig azok valóban nincsenek!-és a Toy Story harmadik része mikor mennek a pusztulás felé és a játékok megfogják egymást hogy barátokkal váljanak az enyészetté akkora jelenet,hogy bennszakadt bennem a levegő.
Jó,persze,mesék,amerikaiak:és???Attól még ezek a dolgok OTT vannak.
Sokat nevettem is a filmen,nem éreztem,hogy a humor kevesebb lett volna,hogy pedig ez a stúdió megjelenítés szempontjából hol van bármelyik másikhoz,ott van a vásznon,sokszor azon kaptam magam,nem igaz,hogy az animáció-pedig de.Pont ezek miatt nem érdekelt,hogy a koleszfilmek zsánerei helyet kaptak-mellesleg ki is gúnyolták őket-vagy hogy unásig ismert panel az is,két figura nem kedveli egymást,de a végére örök haverok.
A kritika anno azt írta rá,méltó folytatás,én meg azt,jobb mint 2001-ben.Pedig az is remek volt.


32. Mozsika (2014-02-02 10:30.08) aaaaa
Én is úgy vagyok mint itt többen. A Szörny Rt. az egyik legjobb animációs mese, melyhez sokáig nem nyúltak. Telt-múlt az idő és kiköptek egy előzményfilmet, ami a tengerentúlon a pénzhajhászás, ötlettelenség és a bőrlehúzás egyik eszköze szokott lenni. Némi fenntartással ültem le a Szörny egyetem elé, de aggodalmam kb. fél óra után elszállt.
Amit itt láttam az egy csupaszív és vicces animációs mese, mely az elődjét tényleg nem éri fel, de piszok szórakoztató tudott lenni. Jó volt látni a kezdetek kezdetén Wazowskyt és Sullivant, a siető csigát , a sokszemű szörnyecskét és a többi aranyos lényt.
Újat valóban nem mutatott, de sikerült elszórakoztatnia, így adok rá egy négyest. Ellentétben a Gru 2-vel ez nem volt csalódás.


31. Vbacs (2014-01-29 16:11.10) aaaaa
Én mindig is nagyon elleneztem az ilyen tökéletes filmek, mint pl. a Szörny Rt, újra felbolygatását. Teljesen értelmetlen még egy bőrt lehúzni egy filmről, ha egyszerűen minden megvolt már benne a tökéletes egészhez.
Sok hibával rendelkezett ez a rész, ami annak tudható be, hogy méltóvá akart válni az előzőhöz. Kevesebb humor és ha volt is, az is a már jól bejáratott alap poénokra reflektált. Kevesebb volt benne a szív (na jó, azért itt is volt), az újdonságok. Ilyen sztorit ezer és egyszer láthattunk már. Két dolog mentette meg a biztos pusztulástól, a már jól belénk rögzült és ezáltal szeretett karakterek és a tempó. Nehezen indult be, de nagy szerencse, hogy egyszer sem vált unalmassá és semmitmondóvá az egész. De tulajdonképpen egy sztereotipizált alaptörténetbe került az egész, sztereotipizált karakterekkel és fordulatokkal. Ergo semmi újat nem nyújt a szörnyek világán kívül, ez bántott leginkább. Még az egyetem épülete is olyan volt, mint mindegyik egyetemé. (Igaz nem voltak nagy elvárásaim)

Tulajdonképpen kellemes kis délutáni kikapcsolódást nyújt, bár így visszagondolva örülök, hogy nem moziba ültem be rá. Míg a 2001-es művet a világ egyik legjobb animációs filmjének könyveltem el, az Egyetem maximum csak a nyomának a szélét taposhatja, azért adok rá egy nagyon gyenge 4-est, mert legalább a hűségük megmaradt az eredeti sztorihoz és az enyém is.


30. Gorgeous (2014-01-23 12:33.07) aaaaa
Méltó folytatása, vagy inkább előzménye a Szörny Rt-nek. Végig lekötött. Volt benne humor és elég tanulságos kis animációs film. Eléggé le van itt pontozva.


29. Wayne17 (2014-01-11 02:55.55) aaaaa
Én magam is tartottam tőle,hogy lerombolja az első rész mítoszát ez az alkotás,mert hát valljuk be a Szörny RT. című animációs film a Shrek mellett az egyik legjobb a kategóriájában,de ott van a legjobbak közt az tuti.Szóval nagyon tetszett ez a rész is,ötletes volt és jó volt látni az előzményeket nagyon tetszett,de az első rész jóval jobb ettől minden tekintetben és személy szerint hiányoltam Randallt,vagyis jobban mondva keveseltem,itt még olyan nyámnyila volt... gyenge 5 * :)


28. ZsD (2013-12-05 21:01.45) aaaaa
Sajnos nagyon elmaradt humorban, és történetben is az első résztől. Az első rész az egyik, ha nem a legjobb rajzfilm ebben a kategóriában. De ott ötletes történet, és nagyon jó poénok voltak. Itt meg egy átlagos, már 100x látott történet, poénok nélkül.


27. Sötétszív (2013-11-20 23:46.18) aaaaa
A Szörny RT. című animációs film a múlt évtized egyik legjobb animációs alkotása volt. 2013 ban elkészült az előzménye Szörny Egyetem címmel. Be kell, hogy valljam, hogy féltem tőle, hogy rossz lesz, de a félelmem alaptalan volt. Ugyanolyan ötletes, vicces, izgalmas, és lenyűgöző, akárcsak a Szörny RT. volt. Sőt, hogy őszinte legyek nekem ez még jobban is tetszett ez a film. Mindent egybevetve többször nézhető, szenzációs kis mozi lett a Szörny Egyetem. Nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is remek szórakozást nyújt. Aki még nem látta, feltétlenül pótolja. Mert megéri.


26. Vitye (2013-11-20 13:35.51)  
Az unoka testvérem gyereke most kezdte az egyetemet,nagyon szereti a meséket. Ezért megvettem neki a Media Marktban ezt a filmet. Féltem,hogy nem fog neki tetszeni, de az ittani vélemények alapján tudom,hogy a félelmem alaptalan volt! :)


25. Whyteangel (2013-11-14 19:06.02) aaaaa
Nekem tetszett az ötlet, hogy ne folytatása legyen a történetnek (mert az ugye szinte sosem olyan jó, mint az első rész), hanem előzménye. A figurák az első részben is viccesek, és az életben is az egyik legizgalmasabb és legviccesebb helyzetekkel teletűzdelt szakasz az egyetemi évek. Szerintem mindent bele tudtak építeni, ami az amerikai egyetemi életre jellemző: klikkek, kolesz, bulik, szívatások, egyen-dzseki, versengés, barátságok, összetartás.
Egy dolog miatt vontam le csillagot: Nekem sok volt az önbizalom-növelő párbeszéd a filmben. Szerintem egyértelmű, hogy az első jelenetekben felépítették a készítők, hogy miért is önbizalom hiányos Mike. Ezután ezen kicsit próbálnak csiszolni, de gyakran kezdenek erről prédikálni, és én ezt nem szeretem.
Egyébként voltak nagyon humoros jelenetek is. :)


24. Beszko (2013-11-14 14:22.44) aaaaa
Nekem egészen bejött.Lenne min csiszolni de szórakoztató alkotás.A karakterek jól sikerültek és jól is néz ki az egész de a sztori valahogy nem volt az igazi ahogyan a poénok sem.Néha elmosolyodtam de ennyi.Mindezek ellenére is azt kell mondjam érdemes megnézni.


23. John Spoiler (2013-11-12 22:04.46) aaaaa
Jópofa, röhögtetős, meglepően kellemes az egyik legjobb animációs film, amit láttam. Előzmény, de van olyan színvonalas, mint "elődje". Jó kis film!!!


22. HMáté33 (2013-11-11 14:52.25) aaaaa
a Pixar-tól megszokhatóan tökéletes a látvány, ebben a lámpás stúdió továbbra is laposra veri a konkurenciát, de akárcsak a Brave esetében, itt is hiányzik az a faktor, ami legtöbb munkájukat jellemzi, amiért azt mondhatjuk rájuk, hogy fantasztikusak.
azért tetszett, ahogy összefűzték az előzményfilmet a "folytatással", és átjött a mondanivaló is, hogy midnenki jó valamiben, és hogy együtt, egymást kiegészítve egy jó csapat mindennél többet ér. de ezzel együtt is inkább fősodor a mozi, mint kiemelkedő darab.
az amerikai főiskola-feeling amúgy megérdemelne egy vállveregetést, mert nagyon jól hozták az alkotók, nagyon jól adaptálták a szörnyes hangulathoz, csak ne lenne már annyira unalmas, annyiszor látott panel... valahogy a hideg kiráz már ettől a miliőtől, annyira sarkított, de ez nem a film hibája persze, sőt, mint mondtam, ügyesen hozták át.


21. Pisti801227 (2013-11-10 00:30.37)  
Jópofa kis szöszenet lett ez is. A végén még izgulis az ember, korosztálytól függetlenül.


20. Samick (2013-11-09 19:06.24) aaaaa
Aranyos film de eredetiség tekintetében nagyon gyenge. AZ első rész története zseniális volt, a szekrényben lakó szörnyek élete és viszonya az emberi világhoz. Tényleg remek. Nos a második rész semmi újdonságot nem ad, csak elmeséli a főszereplők előéletét. Ettől függetlenül vicces meg szórakoztató de nem különleges mint az első rész.


19. Pindurlányka (2013-09-13 11:40.45)  
Nem mondom, hogy nem voltak szórakoztató pillanatai, nagyjából le is kötött, de ez kevéske...{a 3D-t jobban is kihasználhatták volna}.
Tipikusan az a mese ami egyszer jó...kétszer kínzás.

=D


18. Danyi (2013-07-28 16:02.53) aaaaa
A Pixar első prequel filmje. Na, ez szerintem abszolút méltó a Szörny Rt.-hez. A komputer animáció továbbra is szenzációs, ezt kár is ragozni. A történet szórakoztató, vicces és érzelmes, minden összetevő a megfelelő mértékben van benne. Jól bemutatták Mike és Sully kezdődő barátságát, ami aztán eljutott a Szörny Rt.-ben látotthoz. Az ismert szereplők közül is láthatunk jó párat, mint Randall például, de kiszúrhatjuk Rose-t és Vízengúz urat is a cameo-szerepeikben, mondjuk kár, hogy Xenia kimaradt a filmből, megnéztem volna, hogyan is jöttek össze Mike-al. A szinkron is jól sikerült Gesztesi Károly és Lippai László láthatólag, vagy inkább hallhatólag olyanok, mintha csak tegnap szinkronizálták volna a főszereplőket, szegény Kaszás Attila után most Rajkai Zoltán kapta Randallt, de Ő is van olyan jó, mint az elődje volt. Szóval egy szó, mint száz egy nagyon korrekt előzményfilmet sikerült a Pixarnak összehozni )talán még egy Toy Story-előzményt is szívesen megnéznék), ráadásul igencsak korrekt színvonalon.


17. Kubik Rubina (2013-07-24 15:09.12) aaaaa
Hangyányit azért gyenge volt, de jó.


16. Női Versenyző (2013-07-21 11:02.13) aaaaa
Talán még jobban is tetszett, mint a Szörny Rt., ez bizonyára azért van, mert nemrég kezdtem én is az egyetemet, ezért kiváló módon tudtam vele azonosulni. Nem kell félni, nem okoz csalódást, a filmen végig jól lehet szórakozni, főleg az elején, a látvány, a poénok és a karakterek kiválóak, nagyon kevés dolog zavart a filmben. Hangosan lehet rajta nevetni, rég nevettem ilyen jól, szóval teljes szívből ajánlom. Megéri a pénzed a moziban!


15. Booksi1 (2013-07-12 23:55.30) aaaaa
Hihetetlenül örülök, hogy nem folytatódik a Pixar mélyrepülése. Ez a filmjük méltó folytatása (előzménye) a szenzációs Szörny Rt-nek. A figurák tökéletesen hozták azt amit elvártam tőlük. Elfogult vagyok, mert nagyon szeretem a Pixart, és elvárom tőlük a minőséget illetve, hogy ne olyan giccseket gyártson mint a Dream Works vagy Disney. A Meridánál erősen megrettentem, hogy mi lesz velük ha ez így megy tovább, de szerencsére éles fordulatot vettek.
A történet aranyos, jó példával szolgálhat a gyerekeknek is. Bár nagy megrengető újdonságokat nem vonultat fel a film, de végig leköt, megnevettet és jól szórakoztat. Spoiler lehet: Jópofa volt hogy az első barátja Mikenek az akkor még ártatlannak tűnő Randall volt és, hogy Suliven mennyire nagyképűként kezdte. :) Ajánlom mindenkinek.
Nekem a film előtt vetített esernyős film nem jött be, bár profi munka, de halálra untam és a zenéje is idegesített, be is paráztam, hogy akkor most milyen lesz a Szörny egyetem, de szerencsére feleslegesen aggódtam.


14. Dalmyka92 (2013-07-06 23:55.48) aaaaa
Én csak azt sajnálom, hogy, amit itt az előzetesben mutatnak, azt teljesen kivágták a filmből...:( Egyébként én nagyon jól szórakoztam rajta, és tetszett.:)


13. Chris92 (2013-07-03 21:56.32) aaaaa
A közepes Verdák 2 és az alapvetően jó de igencsak Disney-s Merida után a Pixar végre visszatalált a helyes ösvényre, kreatív és humorral teli szórakoztatás, remek szereplőgárdával, sztorival, az egész úgy klappol ahogy van, persze a lehető legigényesebb animációval, és ami a legfontosabb, szívhez szólóan teszi a mesélést és pont emiatt lehet maximálisan ajánlani kicsiknek és nagyoknak egyaránt.



12. Kenjiro (2013-07-02 17:26.04)  
Véletlenül nyertem rá 2 jegyet...az Rt.-t nem láttam. A hozzászólásokból ítélve nem lehet rossz... :)


11. Törölt felhasználó (2013-06-30 19:57.02)  
Number 1 pixar filmem volt mindig is a Szörny Rt.

Egy ideje már nem is reménykedtem, hogy megkapja a második részt, úgyhogy most piszkosul örülök ennek :D Yeeeahh! Go sally go!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekJohnny Saiper, 2016-11-06 19:1040 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk