Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hazudj velem
- Cinemax2, 20:30
Hang nélkül
- Viasat3, 21:00
Sötét múlt
- Mozi+, 21:00
Gyakornokok
- Direct One, 21:30
Zuhanás
- Filmbox Premium, 21:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
A kezelés (2014) - Vélemények
Asszociáció
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Börtön a pokolban aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Géppisztolyos prédikátor - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
52. Városi vadász (2022-06-21 22:12.17) aaaaa
Ez egy rettentően középszerű majdhogynem szar film. egyedül az emeli magasabbra hogy megtörtént esetet dolgoz fel.


51. Sakamaru (2021-12-05 19:42.49) aaaaa
fuuuu 1 csillag mer a 40 percem elvette az élelemből.



50. Dobsony (2019-06-07 13:22.25) aaaaa
Persze, tudom, utána olvastam, ez a film is életrajzi alapokon fekszik. Mégsem hittem neki. Persze nem Childers személyét, múltját, afrikai gyerekmentéseit, tevékenységét. Ez rendben, még ha valószínű nagyon átírhatták az élet forgatókönyvét.
Kezdem azzal, Butler nem egy géniusz a színészet terén, de itt még a szokásost sem hozza. Semmit sem hittem el neki, se azt hogy Ő most beleszeretett istenbe, teljesen megváltozott, mennyire fontos neki a segítségnyújtás. Megpróbálta, nem sikerült, semmi nem jött át a karakteréből.
A családi sztori is annyira drámaira sikeredett.
Két kérdésre nem kaptunk választ, vagy legalábbis rossz választ kaptunk. Az egyik, miből hogy tudott területeket vásárolni, mikor otthon teljesen le voltak égve? Honnan, miből vették a házat, miből építették a templomot. Próbálkoztak, motoreladással, autóeladással, de ezek maximum 2-3 retúr repülőjegyre lettek volna elegek Szudán-USA vonalon.
Másik, ha ennyire elismerték őt a szudániak, miért nem beszéltek arról, miben is segít nekik az ottani kormány. Az egész úgy volt feltálalva, mindent Childers teremtett elő, mindenkit ő etetett, szállásolt el. Valószínű ez nem annyira így történt.
Több életrajzi alapú filmnél is tapasztaljuk, eltérnek erősen az igazán megtörtént dolgoktól dramaturgiai okokból. Nincs ezzel semmi baj, ha ez csak akkor derül ki, ha utánaolvas az ember.
A baj akkor van, mint ennél a mozinál is, ha már a film megtekintése alatt érzed, ez tuti nem így történt, ezt + azt miért nem mesélnek el.


49. Tömö (2017-03-02 18:09.49) aaaaa
elég sokat vártam ezzel a filmjével-pár napja láttam, egy hamar nem is fogom újra. Nem többszörnézős kategória.
Eléggé gyorsan ugráltunk itt az időben, hézagosan tálaltak 1-2dolgot. Vagy vmit nem is , vagy elfelejtették tovább "mesélni".?


Sajnos ami Afrikában zajlik,és nem tegnap óta, sztem lassan már nem hatja meg az embereket, mert Az a téma, állandó...és már elérte a közömbösséget vele kapcsolatban. Sehol semmi komoly dolog nem jelenik meg ezekről a borzalmakról,kivéve 1-1hírdetést, hogy éheznek a gyerekek, adakozz pénzt.hm. Meg megint megöltek kb.2városnyi embert, stb. Ezek mennek 1-2soros hírekben. Naponta! ÉÉÉÉÉÉÉÉSSSS??
Miért Nem Megy oda akkor rendet tenni bármelyik pénzes hatalom?
ja, a homokban nincs pénz, meg a porban. Tényleg ezért? Ezért nem "érdekesek"ezek a gyerekek?? bezzeg, ha itt Európában csak egy kislányt megerőszakolnak, 3hétig az megy mindenhol,és egy ország az elkövetőt keresi...
csak felidegelem magam, hogy tényleg Afrika és többi elmaradott helyekre csak magánemberek képesek segtséget vinni-venni..?(persze azok közül sem a kőőőőgazdagok!)
Tiszteletem Sam Childers-nek!


48. Vikgez (2015-03-02 00:45.01) aaaaa
Nem szeretem az ilyen filmeket.

Döbbenetes, megrázó, szörnyűséges, vérengzős,
félelmetes, tanulságos, elgondolkodtató.

Feltétlenül meg kell nézni!

Per pillanat most itt megtekinthető:
https://www.youtube.com/watch?v=FAohtshY6d4


47. Captain Al (2014-09-01 18:31.32) aaaaa
gyenge


46. Nyolcadik utas (2014-01-12 12:51.58) aaaaa
Ambivalensek az érzéseim.
Részben tetszett a film, bár igazából ez egy ember életrajzi drámája.
Ami Afrikában zajlik, démoni. Minden gyermekhalál: nagy betűs Tragédia! A gyermekek legyilkolása pedig a legnagyobb bűn.
Amiért mégis közepest adtam, az részben Butler átszellemült igehirdetése, részben a befejezetlen befejezés, részben pedig, úgy érzem, amikor az állítólagos indiánt összeszurkálta a kocsiban, vagy nem úgy történt, vagy nem indián volt, vagy meghalt a valóságban.
Az idő mindent megszépít. Az ember pedig legyártja a maga igazságát.


45. Fütyülős (2013-07-18 09:43.56) aaaaa
Nekem egy dolog nem tetszett, pontosabban 2.
Az egyik ez a fenenagy vallásosság. Nem értem, miért kell Jézus vagy isten ahhoz, hogy valaki megváltozzon, jó legyen. Nehogy már ne legyen akaratereje. Utána meg azok a prédikációk a templomában, a többiek meg lengedeznek, bólogatnak, halleluja. Tiszta agymosótábor, undorító.

A másik meg a föszereplö elég ingatag, szélsöséges jelleme. Igaz, hogy hosszabb idö telt el közben, de akkor is. Elmebeteg, drogos barom, utána meg teljesen megjavul. Utána megint visszaesik, meg hogy bánik a barátjával is.. tiszta hülye gyökér, aztán megint megjavul.

Lehet, hogy le is viszem 3*-ra..


44. Az utolso szamuráj (2013-04-25 15:57.21) aaaaa - (válasz Emmersson 43. hozzászólására)
a történet....ő...áh


43. Emmersson (2013-04-25 15:44.37)   - (válasz Az utolso szamuráj 38. hozzászólására)
Azért az Operaház fantomjában elég drámai...


42. Hajrá KTE (2013-03-17 22:08.50) aaaaa
Hát ha jobban figyeltél volna,az elején már mondják,h Sam Childers elbeszéléseiből készült,vagy vmi ilyesmi


41. Beszko (2012-09-12 14:59.45) aaaaa
Nagyon szép film.Megható,megindító.És a végén arra következetttem hogy igaz történt ami csak még jobban sulykolja belém hogy ez egy jó film.


40. Chim (2012-08-24 23:19.32) aaaaa
Nem számítana!


39. Türkiz (2012-08-15 18:57.35) aaaaa
A címe alapján valami irtó nagy baromságra gondoltam,de pozitív csalódást hozott a film.Érdekes volt látni,milyen változásokon megy keresztül a személyiség különböző hatásokra.
Néhol szívszorító volt,és az egész filmnek volt valami nyomasztó hangulata,ami témáját tekintve nem is csoda.Szörnyű dolog belegondolni,hogy mi zajlik Afrika eges részein,egy másik földrészen pedig mekkora "semmiségekkel" foglalkoznak az emberek.


38. Az utolso szamuráj (2012-08-11 19:22.33) aaaaa
Attól,mert valami igaz történet,még nem lesz jó film.
Néha meg olyan érzésem volt,isten mellé toboroznak híveket.
Gerard Butler hogy ennyire népszerű,mondjuk ki végre,leginkább sármjának köszönheti,valamint hogy egyszer akkorát üvöltött,becsinált egymillió perzsa és megdobta Xerxészt is hogy bebizonyítsa,az is vérzik(ezzel az erővel persze át is verhette volna dárdájával,de....de,és ne foglalkozzunk vele.)A pasi drámai erőssége vetekszik a szentjánosbogár szemvakításával,és még akkor is hiteltelen,amikor Afrikában leszakadt lábú kisgyereket ölel-ami valóban borzasztó.
Gondolom,gyötörte a világot már épp eléggé,kicsoda Sam Childers ,még a saját pénzét is belenyomta hát az alkotásba,ezt a problémát feloldani és az ezért tüntetőknek így kicsavarni kezéből a transzparenseket.Megnyerték a jónevű-csak épp az akciókkal hadilábon álló-Marc Fostert,ő legyen felelős a drámaibb hangvételért ,néha meg még lövöldözzünk és robbantgasunk is,hátha működni fog.
Nem jött össze.
Bár gondolatokat értelemszerűen ébreszt,én láttam Afrikában ocsmány dolgokat,és igen,legyünk tisztába vele,az NBC,CNN akár 47 másodpercet is hajlamos napjában a harmadik világra áldozni,bemutatni,ott bizony hullnak az emberek.Hogy mennyire valójában,jobb nem is belemenni,a világ nehezen vagy egyáltalán nem szeret azzal szembenézni,naponta ezreket visz el az AIDS,az éhezés,a falulerombolások,és kissrácok nem Legóznak meg Minimaxot néznek,hanem a gyermekek ártatlanságával és lelkiismeretlenségével másokat lövöldöznek le.Afrika pár országban még ma is pokol,és ebben Foster filmje nem hazudik,ilyenkor a legerősebb és ilyenkor működik is.
Csak egyéb helyeken van gondban.
A főszereplő és család konfliktus,a főszereplő és barátja konfliktus a főszereplő és...áh,egyszerűen a dráma ahhoz képest,ki rendezte,a motivációk nem működnek,Childs meg gyorsabban a másik oldalról égeti a gyertyát,mintahogy Kövér letorkol egy szoci képviselőt.Puffognak a közhelyek,az akciók gyengék és Butler meg még gyengébb ,hiába szeretné drámai ízekkel is megtölteni a mozit.Értem én a szándékot,helyeslem de...ne így.
A filmet amúgy megtámadta néhány keresztény lelkületű akárkicsoda is:minek???Kutyát nem érdekelte a vásznon.Talán ha eltalálják a forgatókönyv-JÓ!!forgatókönyv-akció,izgalom és hiteles színjátszás,értő rendezés bűvös kombinációját,mert néhány durva pillanat nem tart ki 120 percre.
Mégha...sose tartsunk halott kisfiút,kislányt karjainkban,az valóban feldolgozhatatlan.


37. Oliwaw (2012-08-07 18:49.03)  
Már a képzelet is súlyos traumát okoz , hát még a kivitelezés.


36. Az utolso szamuráj (2012-08-07 18:37.44) aaaaa - (válasz Geah 35. hozzászólására)
mit tudsz ellene tenni taknyos??bár a mamám most nagyon pofán vágna ezért,hogy amúgy is rút képed csak úgy csattanna a falon,honnan a taknyod kéne visszanyalnod,ne ragadj oda


35. Geah (2012-08-07 18:24.56)   - (válasz Az utolso szamuráj 31. hozzászólására)
anyádat hívjad taknyosnak szar ízlésű


34. Miss bambi (2012-08-05 19:42.43)   - (válasz Törölt felhasználó 33. hozzászólására)
Mert olyan illedelmes vagyok,amúgy megszokás. :)


33. Törölt felhasználó (2012-08-05 19:40.52) aaaaa - (válasz Miss bambi 32. hozzászólására)
mire fel a nagy t?:)


32. Miss bambi (2012-08-05 19:37.31)   - (válasz Geah 30. hozzászólására)
Örülnél Te ha hasonlóval rendelkeznél..akkor meg se szólalnál.


31. Az utolso szamuráj (2012-08-05 19:29.55) aaaaa - (válasz Geah 30. hozzászólására)
hidd el,taknyos,ezzel lehet


30. Geah (2012-08-05 19:27.28)   - (válasz Az utolso szamuráj 28. hozzászólására)
ezzel az ízlésel ami neked van ne nagyon kritizálj másokat


29. Geah (2012-08-05 19:26.32)   - (válasz Saskői Gergő 26. hozzászólására)
nem mindenki ül állandóan a gép előtt:)


28. Az utolso szamuráj (2012-08-05 18:06.12) aaaaa - (válasz Geah 25. hozzászólására)
aha.azokat is,amire te magad alá pisilsz a gyönyörtől,és jól lehuzom.


27. Törölt felhasználó (2012-08-05 17:55.34) aaaaa
téged vagy túl ritkán vagy túl gyakran, de fejre ejtettek csecsszopó korodban.


26. Saskői Gergő (2012-08-05 17:49.39)   - (válasz Geah 24. hozzászólására)
Több mint 6 hónap múlva válaszoltál rá. :D


25. Geah (2012-08-05 17:44.12)  
bocs tévedtem.látom nagyon sok filmet osztályoztál.ezek szerint te ízlés hiányában minden szart megnézel.


parfumeshop.hu banner

24. Geah (2012-08-05 17:41.23)   - (válasz Az utolso szamuráj 14. hozzászólására)
nagy a pofád kis haver.azért mert én nem szeretem a szar drámai filmeket amiben semmi se történik nem kell beszólni.amúgy nem csak akció filmeket szoktam nézni és lehet hogy több filmet ismerek mint te!


23. Siddharta (2012-07-20 18:54.12) aaaaa
elég gyengus a film....a legfontosabb dolog hiányzik a filmből..a motiváció, a főhős mozgató erői,a megtérése, az új cél melletti döntése, az okok, a belső küzdelem, kétség, valamint a választott út, módszerek hibás volta....
lehet hogy megtörtént esetet dolgoz fel de mégis hiteltelen a fentiek kifejtése nélkül...
a kezdeti lecsúszott bűnöző egy csapásra megtér egy vízbemerítés hatására...majd vissza se csúszik ellenáll a kísértésnek...mindez hipp-hopp semmilyen hihető előzmény, folyamat nélkül...végig ilyen hollywoodi klisékkel van tele a film és ettől válik hiteltelenné...s nyilván a valóságban ez nem is ilyen egyszerűen s ripszropsz történt...
a film felszínes és elnagyolt..és még így is 2 órás lett...
szép dolog a már fanatikus elszánása de az igazán nagy és szentnek mondott emberek nem ezt az utat választották...Gandi, Teréz anya....stb...vagy akár a Böjte Csaba féle árvaházrendszer...
szóval a valóságos történettel és személlyel is vannak kérdések és nem egyértelmű a dolog de a filmben az maximálisan így van..
gyenge klisé alkotás amivel nem lehet azonosulni...


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVárosi vadász, 2022-06-21 22:1252 hsz
KérdésekRickardooo, 2012-07-30 17:562 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk