Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
RRRrrrr!!!
- Moziverzum, 17:10
Nagy trükk
- Film Mánia, 17:20
A Fabelman család
- Filmbox Premium, 17:35
Midway
- Film+, 18:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 18:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Renfield - Vélemények
Eljő az ember fia - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Balek-suli aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Harry Potter és a Halál Ereklyéi, 2. rész - melyik házba állnál be?

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
52. Mortuus (2014-08-21 16:53.32) aaaaa - (válasz Misafeco 51. hozzászólására)
Tulajdonképpen mik voltak Voldemort ál nézetei?Már megkopott a Harry Potterrel kapcsolatos tudásom...2006-ban olvastam el A Félvér Herceget,azóta nem igazán nyitottam ki,csak a 7.-et,amikor megjelent,de nem sokat olvastam belőle végül.Mondjuk,való igaz,a család hatalmas motiváló erő.Vitatkoznék azon,hogy melyik helyes,a családdal maradni,a Sötét Nagyúr mellett,egy olyan bandában,ami sorra öli,kínozza az embereket,és tulajdonképpen kőkemény diktatúrát folytat.Vagy pedig felvállalni magunkat.Még akkor is,ha a szeretteink bánják.Egy olyan világban,ahol nem "tükör által homályosan látunk",hanem "színről színre",nem lenne fájdalmas a szeretteink elvesztése.Nem születhet benned fájdalom.És van egy olyan érzésem,hogy a színről színre világban nem a családot választanák.Én is a családot választanám minden bizonnyal,hisz nem vagyok,mester,guru,táltos,hasonló.
A Griffendélből akkor sem lépett Voldemort felé senki,amikor azt hitték Harry meghalt.Pedig,ugye,ahogy Dumbledore mondta,"ő az ők egyetlen reményük".


51. Misafeco (2014-08-21 16:37.45) aaaaa - (válasz Mortuus 49. hozzászólására)
Amíg nem mutatta meg az igazi természetét, sokan találták rokonszenvesnek Voldemort nézeteit. A többségük nyilán mardekáros volt, mert azokat szervezte be először, azok meg hívták a többi barátjukat, akik szintén mardekárosok voltak, stb. Amint kiderült, hogy mit is takar Voldemort álcája, sokan akartak visszakozni. Mint Piton. Vagy Regulus Black. Nekik volt bátorságuk lépni, de a többség félt. Csak maroknyi tényleg hűséges halálfaló volt, a többi csak félelemből maradt ott közöttük. Ha kilépsz, te és a családod isszák meg a levét.
A Mardekár alapvető tulajdonsága a becsvágy. Ez önmagában még semmi rosszat nem jelent. Mindenkiben kell, hogy legyen némi ambíció, törekedni kell arra, hogy a legjobbadat nyújtsd, le kell csapni a kínálkozó lehetőségekre. Ahogy a bátorságot, az észt, vagy a szorgalmat is lehet rosszra használni, úgy ezt is, de ugyanígy jóra is.



50. Mortuus (2014-08-21 16:06.52) aaaaa - (válasz Mortuus 49. hozzászólására)
*Mármint nem tette volna Pitonnal.


49. Mortuus (2014-08-21 16:06.07) aaaaa - (válasz Misafeco 48. hozzászólására)
Nos,semmi sem fekete-fehér,és ezt mindjárt jobban kifejtem,ám:Értem én,hogy ő volt a példakép...ám miért nem keveredett ki ugyanennyi halálfaló a Hugrabugból,Hollóhátból...Griffendélből?
A Mardekárosokban megvolt alapvetően a lelkület,hogy Voldemorthoz álljanak.Annak ellenére,hogy James,Sirius,Remus,a többiek sok-sok csínt követtek el,az annak is köszönhető,hogy gyerekek voltak,és az emebr sokáig csak ismerkedik a világgal,kipróbál mindent.Ha ezután is disznóságokat művel,hát,akkor megvan a jelleme,ám James nem tette volna meg ezt felnőttként Féregfarkkal,ahogy a többiek sem csináltak volna nagyon szélsőséges dolgokat.
Ám,ahogy mondtad,s szerintem is így van,a világ itt sem fekete-fehér,a világ sehol nem az,és mint ahogy a Star Warsban is felhívta Obi-Van egy magasabb igazságra a figyelmet,amikor megvívott Anakinnal,mert átállt a sötét oldalra:"Csak egy sith(gonosz,sötétség mellett álló)gondolkodik végletekben".Obi-Van egy nagyon fontos dologra tapintott,burkoltan.Erre már sokszor felhívták az emberek figyelmét a világtörténelemben.Az igazságot egyébként sokszor félreértik,de igaz,Harryben,Siriusban,Hagridban is vannak rossz tulajdonságok.Ám ez nem azt jelenti,hogy nincs tendencia.Mert van.Attól,hogy van bennük jó is,rossz is,a lelkük minősége alapvetően jó,ők a tiszta víz.A Mardekárosok ritkán csináltak "jót".Az ő lelkük minősége alapvetően rossz,hogy köznapian szóljunk.Ez a gondolkodásukban,és a cselekedeteikben egyértelműen látszik.Szerintem tehát alapvető különbség van a Mardekárosok,meg a Griffendélesek között,lelküket illetően.Való igaz,amennyit eddig olvastam,könyveket,láttam,hallottam dolgokat,abból alapvetően kiderül,hogy Rowling is,ahogy a legtöbb ember,én is,az igazságnak csupán egy szűrője,ami nem tökéletes,hanem tökéletlen,jelentősen közbeszólnak a világi dolgok a HP-ban.Ám a bajban,a félelem idejében,a halállal való szembesüléskor mérettetik meg igazán az ember.Az égegyadta világon nem állt be Voldemort seregébe a Griffendélből senki,amikor mindenki azt hitte,Harry Potter meghalt.Draco nyelt egyet,és szüleik hívására,a halált elkerülve,és hatalmas szégyenbélyeggel tovább élve,kilépett az ellenállás seregéből,és átsétált a sötétségbe.Ha nem lenne magasabb szellem,nem lett volna értelme a halálba menni,amennyiben Harry Potter meghalt.Ám szerintem van.


48. Misafeco (2014-08-21 15:34.49) aaaaa - (válasz Mortuus 47. hozzászólására)
Szerintem a Mardekár házból kikerülő extrém mennyiségű halálfaló csak annak köszönhető, hogy Voldemort is oda került. A vele egykorú, vagy fiatalabb fiúknak már a Roxfortos évek alatt is ő volt a példaképe.
De jó, tegyük fel, hogy ez a ház alapjaiban romlott. Miért nem szüntették meg akkor a házat, vagy utasítottak el minden olyan varázslót, akit a Teszlek Süveg oda osztott? Így lenne tiszta, nem?
Na de akkor nézzük a griffendéleseket, milyen makulátlan gyerkőcök voltak azok is:
James, Sirius: Az iskolában eltöltött idő alatt végig terrorizálják Pitont. Bejegyzetlen animágusok, majd minden szabályt megszegnek.
Féregfark: Bejegyzetlen animágus. Elárulja a legjobb barátját Voldemortnak. Segít újra testet ölteni urának.
Dumbledore: A muglik leigázását tervezi legjobb barátjával.
Hagrid: Mindenféle szörnyetegeket rejteget. Dudlenak malacfarkat csinál. Elkotyogja, hogyan kell elaltatni Bolyhoskát. Elküldi Harryt és Ront Aragoghoz, ahol majdnem meghalnak.
Harry: Sorozatosan visszaél a láthatatlanná tévő köpenyével, és a Tekergők Térképével. Szórakozásból a mardekárosokon próbálgatja a Félvér Herceg átkait. Majnem megöli Malfoyt a mosdóban (ja, hogy neki szabad, de Malfoy sóbálványátka már túlzás?).

Nem fekete-fehér ez a világ se.


47. Mortuus (2014-08-21 14:11.53) aaaaa - (válasz Misafeco 46. hozzászólására)
James,nagy szerencsére,megváltozott,ezért is kell egy embert jobban megismerni.Sirius,Fred,George még kiskorukban sem tudtak volna a légynek sem ártani.Az olyanok,mint Draco a vonaton hagyták volna megdermedve Harryt,hogy az visszamenjen vele Londonba.Egy kicsit durvább ez Fred és George gyerekcsínjeinél,aztán,arról ne is beszéljünk,hogy jó pár Mardekáros gyilkolna hidegvérrel.És gyilkolt is.Hány,meg hány halálfaló került ki a Mardekárból,már enm emlékszem a könyvekre,hogy...talán az összes?Vagy volt más házból is?Javíts ki,ha tévedek,de tudtommal az egész Mardekár szolgálta Voldemortot.A 7. könyvet nem olvastam,mint mondtam.Aztán,ugye,McGalagony tanárnő az összes Mardekárost levitette a pincébe.Lucius,felesége,és fia a végén menekültek.Mint a sicc.És jó pár Mardekáros.
A Griffendélben van szív,oda kerülnek az álmodozók,az emberi jellem elitje,erről Ron hasonlóan vélekedett az első részben,a kezdetek kezdetén,amikor a roxforti házakról mesélt Harrynek.Harry persze,hogy megszegte a házirendet a magasabb erkölcs érdekében.Persze,hogy majdnem a Mardekárba került,hisz Voldemor lelkének egy darabja ott lakozott a lelkében.De,ugye,az már nincs meg.A romlottság már Mardekár Malazárban is megvolt,aki hátrahagyta Voldemortnak a titkok kamráját,mert csak aranyvérűeket akart látni a Roxfortban.Én így emlékszem.


46. Misafeco (2014-08-21 03:13.37) aaaaa - (válasz Mortuus 44. hozzászólására)
Nem értek egyet. Elég ránézni Jamesre, Siriusra, a Fred-George párosra stb., hogy lássuk, semmivel nem jobb ház a Griffendél a többinél. Harryről nem is beszélve, aki szintén gyakorlatilag ott szegte meg a házirendet, ahol tudta. Egy ház éppen olyan makulátlan, mint a tagjai. Az, hogy az utolsó 50 évben a Mardekár elindult a rossz irányba, a tagjainak köszönhető. Ha Voldemort Griffendéles lesz, lehet, hogy onnan jött volna ki a sötét varázslók többsége. Persze az se teszi vonzóbbá a Mardekár házat, hogy mindent Harry szemszögéből látunk, aki utálja őket.
Harry úgy válaszol a fiának, hogy amennyiben a Mardekárba kerül, az a ház gazdagabb lesz egy remek ifjú varázslóval. Ha a Mardekár rosszabb lenne, biztosan nem mondja ezt.


45. Johnny Saiper (2014-08-20 08:44.18) aaaaa
Griffendélbe, ha nagyon akarom, mert ha nem, akkor a Hugrabugba, vagy a Mardekárba.


44. Mortuus (2014-08-20 08:16.01) aaaaa - (válasz Misafeco 42. hozzászólására)
Piton a legmagasabb rendű Mardekári pozitív példa.
Érdemes megfigyelni,hogy a műben magasabb igazságok szerepelnek,amik mindig érvényesek voltak.Erről beszéltek az ókori görög filozófusok is,és a mai nyugati,és keleti filozófusok is,egész egyszerűen a nyugatiak általában Istenhit nélkül.
Ilyen példák erre:
-Amikor Harry Dumbledort kérdezi a túlvilágon,hogy ha felpattanna egy vonatra,akkor az hova vinné?
Dumbledore msolyog,és csupán annyit mond,bölcsen:
"-Tovább."
Vagy ugyanekkor,amikor Harry megkérdezi,hogy ez az egész párbeszéd a fejében történik-e,akkor Dumbledore annyit mond:
"-Igen,való igaz,hogy mindez a fejedben történik,de ha neked úgy tetszik,lehet valóság is."

Ezzel azt akarom érzékeltetni,hogy amikor Harry az említett mondatod mondta a fiának,akkor csupán csak a lét mindennemű tökéletességéről beszélt,miszerint az ember csinálhat bármit,viselkedhet akárhogy,az úgy tökéletes,hisz a fejlődését szolgálja,és nem lehet senkit leszidni azért,hogy hogy gondolja a dolgokat.
Teljesen mindegy tehát,hogy hova osztják be,ám a Griffendélnél magasabb a tudatosság.A társadalom nyelvére lefordítva,a Mardekár "rossz,gonosz".A Griffendél az úgynevezett "jóság",a legmélyebben tisztelt emberek,magas tudatossággal.
Teljesen mindegy tehát,hogy hova osztja be a Süveg,ám a Mardekár jócskán le van maradva a Griffendél mögött fejlődést tekintve.Nem csoda tehát,ha Harry fia fél,hogy hova osztják be.Hogyne venné figyelembe a süveg,hogy melyik házba akar kerülni?Hasonló a hasonlót vonzza.


43. Agitáció (2014-08-19 22:00.31)  
A Fehér Házba


42. Misafeco (2014-08-19 21:48.20) aaaaa - (válasz Mortuus 40. hozzászólására)
Na és Piton? Az epilógusban szépen elmagyarázza Harry a fiának, hogy teljesen mindegy, melyik házba kerül. Persze dönthet ő maga is, de egyébként mindegy.


41. Mortuus (2014-08-19 17:24.45) aaaaa
Egyébként a hősiessége miatt,ez,meg az 5. rész a kedvencem,a filmek közül.A könyveket kisebb koromban olvastam,kivéve a hetediket,azt nem olvastam el.


40. Mortuus (2014-08-19 17:21.06) aaaaa - (válasz Pelikanbence 36. hozzászólására)
Na,na!Na,na!
Azért a jellemfejlődés lehetett volna jobb is.Az rendben van,hogy nem,nem volt romlott,de bőven vár még rá személyiségfejlesztés,ha azt nézzük,hogy a film végén,amikor Voldemort nejelentette,hogy Harry Potter meghalt,és a szülei csábították,újra a sötétségnél foglalt helyet.Gyenge maradt.


39. Dobbi (2013-09-24 18:17.23) aaaaa
Váo micsoda viták ok Mardekár


38. Plunket (2013-09-20 00:19.59) aaaaa
Nem a kalap választ.


37. Kurgan 5555 (2013-09-19 21:37.57) aaaaa
A kalap dönti el, nem én választok :)


36. Pelikanbence (2013-09-17 16:59.12) aaaaa - (válasz Wayne17 35. hozzászólására)
Mardekár háza sem volt teljesen romlott.Draco meg is javult.:)


35. Wayne17 (2012-11-23 19:28.27) aaaaa
Mardekár


34. 196169 (2012-04-22 12:07.57)  
Griffendél


33. M.Harper (2012-02-19 13:54.44)  
Nálam elég egyértelműen a Hugrabug. :)A természetemhez ez áll a legközelebb.
A Holloháthoz nem vagyok elég eszes, a Mardekár nekem túl "szemétkedő" és sznob. (Pár Pintont határozottan bírom)
Griffendél: hát, mit mondjak, nem vagyok elég vakmerő hozzá.
A tolerancia és igazságosság miatt: Hugrabug. :)


32. Krasi (2012-02-11 18:56.46) aaaaa
Griffendél :) Ha meg máshova akarna beosztani a teszlek süveg akkor Griffendélt kérnék tőle. (Mint Harry mondta a kisfiának)


31. Peter Kovacs (2011-11-30 18:55.24)  
hollóhát vagy mardekár


30. Beetlejuice (2011-11-14 11:43.02) aaaaa
mardekár. még szép, h oda.


29. Audron (2011-11-13 12:15.51) aaaaa
Írtam valahol? Azt írtam, hogy a legtöbb magyar mardekáros lenne. PM-en elég sokan fent vagyunk, és messze a legtöbben mardekárba kerültünk, és eleve oda is mentünk volna, azt éreztük legközelebbinek. Akikkel eddig beszéltem, mind sejtették, hova fognak kerülni, egyéniség kérdése. Abban mindig is biztos voltam, hogy bugriba nem jutok, messze áll a természetemtől, ahogy a griffendél is. Akik előtte is töltögettek ki teszteket, szintén azt a házat kapták, amit sejtettek, persze vannak kivételek :D
A süveg a válaszaid alapján oszt be, és nem mindig ugyanaz a kérdés jön fel. Lehet sejteni, hova kerülsz.


28. Riaanu^2 (2011-11-12 18:51.10) aaaaa
Tudtommal nem te döntöd el, melyik házba állsz be.


27. Audron (2011-11-12 18:25.08) aaaaa
*Pottermore


26. Audron (2011-11-12 18:24.47) aaaaa
A legtöbb magyar mardekáros lenne. Potter More alapján legalábbis ez jön le :)


25. Lilian Kyle (2011-11-05 10:12.32)   - (válasz Lena Snapell 6. hozzászólására)
én is pontosan ugyanebben a cipőben érzem magam :)
bár, akkor már Mardekár :D



24. Audron (2011-10-15 11:35.09) aaaaa
Mardekárba :)


23. Spák (2011-08-30 12:20.03) aaaaa
xD!Emma Watsonba?Ez jó!Én amúgy a Hollóhátba!


1 2

Kapcsolódó fórumok

Ki a kedvenced?Shessomaru, 2022-04-15 08:4286 hsz
VéleményekCute Unicorn, 2019-11-16 16:142146 hsz
Harry Potter vagy Gyűrűk ura?Sergio Alba, 2019-02-21 18:2216 hsz
A legjobb Potter filmBen Torretto, 2015-05-03 12:1014 hsz
melyik házba állnál be?Mortuus, 2014-08-21 16:5352 hsz
Ki játssza a legjobban a szerepét?Eddard Stark, 2014-07-26 00:5749 hsz
KérdésekPelikanbence, 2014-01-18 14:5732 hsz
Vajon lesz 8. rész????Pelikanbence, 2013-10-30 11:4232 hsz
ott voltál a 2011 07 14.-i mozibemutatón?Pelikanbence, 2013-10-30 11:3914 hsz
Mi a véleményed Perselus Pitonról és miért?Barbarossa86, 2013-10-14 21:4415 hsz

Összes Harry Potter és a Halál Ereklyéi, 2. rész fórum (20 db)
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk