Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ki a faszagyerek?
- Film+, 14:30
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 14:45
Nagytudásúak 2.
- Film Mánia, 15:10
Térj vissza
- Filmbox Extra HD, 15:20
Feledés
- HBO, 15:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények
Snooker
Macskanő - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az útvesztő aaaaa
Bill Pullman aaaaa

 

Fórum - Az élet Prada nélkül - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Rudicus (2016-01-09 19:40.49) aaaaa
Aki egy kellemes 1 és háromnegyed órás kikapcsolódást, szórakozást akar, az nézze meg ezt a filmet, és megkapja. Camilla Belle szépsége, fiatalsága, mosolya, könnyedsége és temperamentuma áthatja az egész filmet, ha férfiszemmel nézik végig a filmet, bármit le tudnak nyeletni az emberrel.
A két lány közül az egyik úgy gondolja, az apja gazdagsága bérletet nyújt a jó élethez, a gazdag pasikhoz, az igazi amerikai álomhoz, és ahhoz, hogy soha ne kelljen dolgoznia. Kicsit szégyenli mexikói gyökereit, ő igazi amerikaivá akar válni. Ezért "áldozatot" is bátrabban mer hozni, befekszik egy jóképű gazdag pasas ágyába, veszélyeztetve ezzel a hírnevét vagy csak egyszerűen a nevét, mert néha semmi más nem marad az embernek, csak a neve. De veszít és végül egy szegény fiú mellett köt ki. A szerényebb, alkalmazkodóbb másik lány inkább a saját eszét, rátermettségét, munkáját, karrierjét akarja felhasználni a jó élet megteremtéséhez, mint az apja gazdagságát. Reálisabban gondolkodik, megbecsüli a jóakaró dolgos emberek segítségét, és a végén puff, kifogja az aranyhalat, egy gazdag pasast, aki még jóképű is.
Egy kis rosszindulattal azt lehetne mondani, őt megvették kilóra, pedig ő volt az, akiről ezt a legkevésbé hittük volna, a másik lány pedig a szívére hallgatott, pedig róla hamarabb elhittük volna, hogy megveszik kilóra....
Árnyaltabban kifejezve ugye csak éppen a szerelem teljesen véletlenül találkozott a gazdagsággal... a másik lány pedig visszanyeri identitását, belenyugszik, vagy méginkább büszke lesz arra, honnan származik... mint a mesében. Happy end! Ettől lesz olyan könnyed és optimista ez a film... ettől lesz mese, sajnos. 10 000 az egyhez! De vegyük úgy, hogy ez a film egy történetet mesél el, éppen azt, amikor a 10 000 az egyhez pont az az egy jön be! Egyszer nekünk is bejöhet.... talán.
Camillát sok szerepében láttam már, egész kicsi korától kezdve, mint az 1997-es Jurassic Parkban vagy az 1998-as A Patriótában, amikor még csak 11-12 éves volt, aztán később a Láthatatlan cirkuszban, a Vissza a titkok kertjébe-n, a Jack és Rose balladájában, a Csend-ben, az Idegen hívásban és elég ismert filmje az i.e.10000, amikor már 22 éves volt. Mindegyikben olyan természetesen játszott, mintha csak valóban vele történne meg minden, sosem látszott mesterkéltnek, erőltetettnek, szerintem nagyon jól bele tudja élni magát a szerepeibe, ezért is jegyeztem meg előbb csak azt a jellegzetes arcát, aztán a nevét is. Sajnos a későbbi filmjei nem igen jutottak el hozzánk, de próbálok közülük néhányat megszerezni. Nekem mindenesetre a kedvencem lett, anélkül is, hogy beletartozna a hollywoodi brancsba és az Oscar-díjasok körébe, vagy azok közé, akik már tini koruk óta hemperegnek idősödő színészek ágyaiban, csakhogy szerephez jussanak...


6. Angelika58 (2013-12-12 14:42.55) aaaaa
Kedves film ez, téli estére épp megfelelő, szívet melengető történet. Ugyan meseszerűen kezdődik és meseszerűen végződik is, de ami közben van, ott néha felcsillan az igazságból is valami.

A dúsgazdagnak hitt apuka halála után elkényeztetett leánykái hirtelen más életbe kerülnek. A palotából és a Prada-holmik világából, vagy a biztosított hátterű lehetséges jogászkarrier esélyéből a két lány Los Angeles mexikói negyedében találja magát. Addig nem is nagyon vették figyelembe, hogy honnan is származnak, nem volt érdekes, a gazdag amerikaiak létformája eltünteti a különbségeket.

De a nagynéni, aki ugyan kemény munkával keresi meg az életrevalót, van annyira nagyvonalú, hogy befogadja őket. Mert ki tárgyban gazdag, ki meg lélekben, ez már csak így van.

A lányok persze változnak, az okosabb és megfontoltabb, aki jogászkarriert tervez, főzni és spanyolul tanul, a fekete kosztümökön kívül színes szoknyát viselni és kijárni a szerelem iskoláját is. Mert az egyetem ilyen ismereteket nem ad, és azért az élethez ilyesmi sem árt.

A másik, a kis hebrencs butuska először rosszul választ, de csak rájön, ki az, aki mellett elkényeztetett apukalányából felnőtté válhat.

Mindez színes és kavargó mexikói közegben (tanúsíthatom, ott ilyen egy ünnep, ennyire felhőtlen és vidám, ennyi tequila és ennyi salsa, ilyen zene és vidámság), nagyon jó színésznőkkel elővezetve. A fiúk inkább a latinszépfiú-kliséket hozzák, bár a butuskát jó útra térítő sráctól még a magamfajta öreg rókalányok lába is remegni kezdene. Van, amikor az eget rengető művészi tehetséget nem is nagyon hiányolja az emberlánya, ugyebár...

Helyes film, szép mese, itt-ott felcsillanó igazságokkal életről, tudásról, szerelemről. Egy téli estén nem is nagyon kell több.



5. Afrodita (2012-08-20 21:40.34) aaaaa - (válasz Afrodita 4. hozzászólására)
Ja és még annyit, hogy a szerelmi szálak nagyon kidolgozatlanok voltak :/ Sajnos nem lehetett átérezni, pedig sokkal többet ki lehetett volna belőlük hozni.


4. Afrodita (2012-08-20 15:13.46) aaaaa
Egyetértek Ancsy-val, csak én valahogy inkább vígjátékra számítottam, ahhoz képest pedig szerintem kissé komolyra sikeredett a film.
Amúgy kiszámítható volt nagyon, hogy mi lesz a vége...


3. Ancsy21 (2011-12-21 08:05.09) aaaaa - (válasz Kovács Júlia 2. hozzászólására)
Oldalon? :)
mozifilm is volt egyébként, ha jól tudom...bár hogy nálunk ment-e a hazai mozikban az jó kérdés :/


2. Kovács Júlia (2011-12-12 17:03.53)  
melyik oldalon nézted?


1. Ancsy21 (2011-07-20 20:07.21) aaaaa
Egy kicsit meglepett, hogy még senki nem szólt hozzá a filmhez...
Pedig nem volt rossz! Nem vártam hatalmas színészi alakításokat, oscar-t érő történetet, és nem is kaptam, de jól szórakoztam.
Az alapsztori adott volt, elvégre regényből vették az alapokat, és átültették a 21. századba.
Nézhető film, és

spoiler*
érdekes volt látni Kuno Becker-t végre negatív szerepben. Azt hiszem ő minden szerepet jól megold.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRudicus, 2016-01-09 19:407 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk