Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 16:15
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 16:20
King Kong visszatér
- Film Mánia, 16:55
Tök állat
- AMC, 17:15
Engedd el!
- Paramount Network, 17:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Tippjáték (Foci)
Mit hallgatsz most?
Elátkozott város - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lisa Frankenstein aaaaa
Sonia Rolland aaaaa

 

Fórum - Szalmakutyák (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
34. Leaeder (2022-08-22 21:56.15) aaaaa
Egyszer nézhető.
Mint a legtöbb remake, ez is meggyalázása az eredeti filmnek.
Látom van itt a fórumon pár hozzászóló aki nem érti, hogy a nő miért nem mondta el a férjének, hogy megdurrantották, azoknak azt tudom mondani, hogy ha majd felnőnek, akkor megértik...



33. Marlon Wayans (2017-03-13 19:09.56)  
Azt hittem, másfél órába belesűrítik a cselekményt, de a játékidő jóval hosszabb volt, mint amire számítottam, de a történet viszont így volt kerek.
A film nem volt egy nagy durranás, elég sokáig húzták a szálat, de a vége felé azért beindultak az események, elég véres is lett a befejezés. Többször is volt olyan érzésem, hogy hasonlít egy kicsit az "Utolsó ház balra" alkotásra.
Nagyon szép helyen forgatták a filmet, egy vidéki, szép kis házban egy nyugodt, tiszta tó és erdő mellett; szeretem az efféle látványt.
James Marsdent meglepetés volt látni, ahogyan kihozták belőle az állatot a filmbéli nyugodt, írói karaktere ellenére. Walt Goggins meg jó, ha 3 percet szerepelt összesen az egész filmben és volt 3 mondata. A főszereplő csaj nem volt valami nagy szám, nekem nem jött be.
Egyszer meg lehet lesni a filmet, de senki se lesz kevesebb tőle, ha kihagyja.



32. Captain Al (2014-09-02 11:05.56) aaaaa
utálom azt amikor a nő nem akarja, de mivel a férfi az erősebb így megteheti, ezen nagyon mérges szoktam lenni.


31. Filmim (2014-08-25 19:52.10) aaaaa - (válasz Danyi 30. hozzászólására)
Köszönöm szépen a javaslatot, már tervben van. :)


30. Danyi (2014-08-25 09:54.32)   - (válasz Filmim 29. hozzászólására)
Javaslom, nézd meg az eredeti filmet is.


29. Filmim (2014-08-25 09:52.34) aaaaa
Amikor leültem a film elé, elkezdődött és hát egy kicsit elkezdett a fejemben mozgolódni az hogy hát így az elején ez nem valami élvezetes. Aztán egyre jobban kibontakozott az a dolog, amelyet úgy hívnék, hogy érdekesség.

SPOILER VESZÉLY!(Aki nem látta még ezt a filmet az ne olvassa el ezt a szövegrészt!)

A film közepéig laposnak éreztem a történetet és a kidolgozást, egészen addig amíg meg nem történt a kis hölgy megerőszakítása. Ekkor úgy gondoltam hogy basszus, ez már nem lapos, de nem is jó. Sokkalta jobban át lehetett volna adni a megerőszakolás jelenetét, sokkalta drámaibban és szörnyűbben. Sokszor úgy éreztem hogy a nő élvezi is. Elég gyenge jelenet volt. A vége pedig nagyon meglepett. A filmben a végéig egyetlen egy csepp vér sem pottyant le a földre, de itt azért kaphattunk pár literrel. A medvecsapdás halálmód az viszont nagyon tetszett. Meglepett, de azért valahogyan még is sejtettem hogy ez következik.

SPOILER VÉGE!

Viszont így összességében nem gondolom azt, hogy ez egy pocsék film volt. Egy unott esti filmnek teljesen elmegy, én nem ajánlom azt hogy ne nézze meg senki, tessék csak meglesni.
;)


28. Riff60 (2012-11-14 20:28.52) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 27. hozzászólására)
Valóban a helyszín és a forgatókönyv hibádzik a legjobban.Mennyivel színesebb ,izgalmasabb lett volna egy olyan remake amiben a fiatal pár San Franciscoba költözik ahol egy csapat buzi tetőfedő vállal náluk munkát.Ám furamód csak az egyik visel munkásruhát,a többiek cowboy,indián jelmezt meg bőrruhát nagy bajusszal stb. ekkor már legördül az első hideg verejtékcsepp..és amikor rajtakapják a munkásokat hogy a YMCA-t nyomják a tetőn hőseink már tudják itt tényleg az életükért kell küzdeniük.Ebben a változatban a férfit erőszakolnák meg és a csaj válik vérengző bosszúállóvá.Ok baromság, de ettől a középszerű semmitől biztos érdekesebb lenne.


27. Az utolso szamuráj (2012-11-07 17:35.58) aaaaa
Ember embernek farkasa.
Sam Peckinpah alapfilmje -mert kétségkívűl az-ma már talán nem ütne akkorát,de mindenképp látni kell:nemcsak mert a rendező erőszakorgiája tanítanivalóan szabadul el benne többedszerre,hanem mert az emberi dühről és elállatiasodásról kevés alkotás tud úgy beszélni,mint az a film .A maga idejében igen nagy port vert fel,főleg mert az erőszakolásnál Amy karaktere egyszerre élvezni kezdi,mikor dugják...ám ott a két főszereplő kapcsolata is más felállású volt,jó kis vita alakult ki más fórumon is,a Dustin Hoffman alakította férj impotens vajon.
Nem:véleményem szerint más okok voltak a háttérben.
A 2011-es Szalmakutyák néhol követi is azt a filmet,ám a ma emberének ez a történet már nem új-még úgy sem,hogy a helyszínt megváltoztatták,és tahófalvára cipelték,fura mód nagyjából az összes szereplő mintha kisvárosi bumburnyák lenne,ami persze hülyeség-valamint az igényszint izgalom szempontjából sokat változott.A jobbára politikai üzenetekkel dobálozó Rod Lurie-igen,még az Utolsó Erőd is tele volt vele-thrillere a műfaj szabályai szerint lassan épül fel,próbál a szereplők közti feszültségekre építeni,persze kiszámítható,mik fognak történni,és lőn,a szemüveges Rambo a végére begőzől és gyilkol.Mégis,van az embernek némi hiányérzete,túl gyorsan történik mindez,és még csak nem is Mardsen alakításával van gond,mégha persze Dustin Hoffmantól messzebb áll,mint Kiszel Tünde a szemöldökcsipesztől.
Hanem a forgatókönyv gyengesége,a mondanivalóját az eredetinek lebutítja Beszkó szintre,és hiába a szemlátomást igyekezet,hogy a halálnemek és a vér mennyisége méltó legyen a 70-évek mozinagyságához,ide a szándék kevés.Nem azt mondom,hogy kár megnézni,Alexander Skarsgard például kimondottan jó szerepében,de valahogy a felesleges újraforgatások közé fogja nézője sorolni,mert pár óra múlva maximum arra emlékszünk,ez a fiú másfél fejjel magasabb volt,mint Cyclops.
Valamint arra,hogy jó lenne James Woods-ot tehetségének való filmben végre viszontlátni.


26. Az utolso szamuráj (2012-10-24 08:51.00) aaaaa - (válasz Riff60 25. hozzászólására)
angliában is megállná helyét,nem kevés szigetországi film céloz arra,nagyobb a baj,mint az usa-ban.bár kétlem,ez verseny volna:))
a készítők ennyit akartak igazából változtatni a felálláson.amúgy a peckinpah mozi trilliószor jobb.


25. Riff60 (2012-10-23 22:15.09) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 23. hozzászólására)
Tudom,de ez nem változat a véleményemen,az angliai helyszín mai környezetben már biztosan nem állná meg a helyét,mert hát ott óriásit fejlődtek a parasztok.De a jó öreg dél az még mindig tele gyilkos bunkókkal,dobjuk oda nekik hőseinket.


24. Danyi (2012-10-23 18:03.06)   - (válasz Az utolso szamuráj 23. hozzászólására)
Ami mellesleg Angliában és nem az amerikai délen játszódik.


23. Az utolso szamuráj (2012-10-23 15:17.21) aaaaa - (válasz Riff60 22. hozzászólására)
azt ugye tudod,ez egy dustin hoffman film remakéje?


22. Riff60 (2012-10-23 15:15.16) aaaaa
Semmi kétség,aki az USA déli államaiban idegenként jár-kel,stoppol,eltéved azt összeverik,megerőszakolják,felkoncoltatik,még rosszabb esetben felfalatik elmebeteg kannibál családok által.A texasi láncfűrészestől kezve a Southern Comforton keresztül százával dőlnek az ilyen filmek amik ezt a sztereotipiát sugallják.Jönnek a mocsárból a terepszinruhás baseball sapkás bunkók és akkor megnézheted magad..és most itt a legújabb darab, egy közepesen élvezhető, sok megmagyarázhatatlan és érthetetlen szállal átszőtt történet, a liberális hollywood könyörtelenül folytatja filmes harcát a konföderáció államai ellen. Errefelé valóban nem tul toleránsak a bevándorlókkal, sokat járnak templomba(biblia övezetnek is csúfolják)itt-ott leng még a törvény által tiltott déli zászló, de ettől még nem hinném, hogy a déli kisvárosokat csak olyan emberek lakják akik lángoló kereszttel sütik szalonnájukat


21. Liz-i (2012-09-23 14:40.03) aaaaa
Az eredetit nem láttam, de nekem tetszett, a műfaj kellékei megvoltak. +1*-ot "Mr. Northman" miatt kapott, OMFG.....az ember esze megáll tőle.


20. Lyly84 (2012-07-20 12:49.48) aaaaa
Az egész filmben csak Alexander Skarsgard ért valamit.Nem valami nagy durranás,egyszer nézhetős.


19. Thefloorfilla (2012-04-20 02:48.09) aaaaa
spoiler.

Mi történt a fogyi sráccal a végén? Mert nem ölték meg de viszont a házat begyújtották, azt viszont nem mutatták hogy őt kihozták volna onnan.
James Woods kicsit elmeháborodott volt, féltette a lányát, de miért ölte meg a seriffet aki neki próbált segíteni?
Miért flörtölt Woods lánya egy fogyatékossal?
Amy miért nem árulta el párjának hogy megerőszakolták? Ha bevallja akkor beleegyezett volna David hogy hagyják el a házat és minden oké.
David miért egyezett bele egy 5000 dolláros végkielégítésbe amely összeget a házépítő srác hasraütésszerűen kitalált?
Miért hagyta benn a házban a könyvét és munkáit David, amikor felgyújtotta a házat a hullákkal együtt?
Mi szerepe volt annak hogy Amy provokálta exét mutogatta testét neki, közben elvárta hogy békén hagyja?
Milyen kivételesen furcsa szokás az hogy valaki meghív fejenként egy sörre a kocsmában egy csapat embert, majd leteszi a bankót a pultra és azonnal lelép?
Vajon ti is meglepődtetek Kate Bosworth végletekig tehetségtelen játékán?
Amy a táblán miért javította át a dátumot 1943-ról 1944-re? Megmondta David hogy a Sztálingrádi-csata 1943-ban volt.
Az „Isten útjai kifürkészhetetlenek” c. már sajnos filmekben sablonná vált idézetet miért kell majdnem minden egyes nyomorék filmbe belerakni?
Miért vigyorog minden beszélgetésnél a fiúkkal úgy David mint egy debil? Ez az a karakter amit a nézőnek meg kell szeretnie?
Milyen báty mond ilyeneket: „edző úr, ha az öcsém ismét hibát követ el (jelen esetben az edző lánya közelébe megy), a saját kezemmel ölöm meg.” W T F ? ? ?
Ami melltartó nélkül, kilátszó mellbimbókkal a shortjában az út közepén fut, elállva a forgalmat, majd mire hazaérkezik, a férjétől na vajon mit kérdez meglepődött fejjel? „Te azt mondod nekem kihívó vagyok?”
Miért megy el David vadászni olyan puskával amivel nincs fegyvertartási engedélye, sőt vadászatra sincs engedélye?
Amikor David a Jaguárjával erősen nagy tempóval elgázolja a fogyis gyereket, ahelyett hogy eszméletét vesztené vagy döglődne az úton, esetleg a fején ért sérülés miatt sokkot kapna, ehelyett ül tök nyugodtan az út közepén és a kitört csontú kezét bámulja? Fizikai képtelenség. El lehet ilyenkor gondolkozni, vajon ő vagy a rendező a fogyatékosabb.
Na és a legfontosabb kérdés amit a végére hagytam, mert talán a film legmisztikusabb és legegetrengetőbb kérdése: Ki a faszom akasztotta fel a macskát a kisszekrényben???

Ez a termék amit filmnek neveznek sajnos dvd-be és blu-raybe lett csomagolva. És a védtelen vevőkre leselkedik nem olyan hosszú ideje. a XXI. század új prodzsektje: "a hülyeség térhódító útjára kelése"


18. Sötétszív (2012-04-18 00:41.30) aaaaa
Rod Lurie filmjének az eredetijét nem láttam, úgyhogy nem tudom összehasonlítani a kettőt. Ez viszont tetszett. Nehezen indult be, de aztán felpörögtek az események a végére. James Marsden, Alexander Skrsgard jól játszottak, de James Woods is óriásit alakított. Kate Bosworth kisasszonyból hiányzik a színésznő, elég gyengén teljesített. Nem, tökéletes thriller, de jó, négy csillagot simán megérdemel. Akár többször is meg lehet nézni!


17. Gorgeous (2012-04-09 18:56.44) aaaaa
Alexander Skarsgard miatt néztem végig a filmet. Szerintem a Dustin Hoffman, eredeti változata sokkal jobb, még így 41 év elteltével is. Néha komolyan unatkoztam rajta és csak Skarsgard miatt nem aludtam be. A végén, az a kb. 30 percnyi kisebb, langyos izgalom kárpótolt. Csakis Alex miatt 4 csillag. Ja, és ez a Kate Bosworth borzalmasan rossz egy színésznő.


16. Biscuit (2012-03-27 17:30.39)  
Nem sikerült végignézni, egyszerűen untam. Értékelést ez esetben nem hoznék, bár ez is egyfajta értékelés.


15. Cukiandi91 (2012-01-28 20:34.52) aaaaa
Nálam Alex vitte fel két csillagosra a filmet, sajnos, ő is csak a két szép szemére kapta. Már rég láttam ilyen rosszat. Az ilyen filmek után erősödik meg bennem a gondolat, hogy igen, lehet ennél is rosszabb. A rossznak nincs határa!
Tudom, hogy miről szól a film, és mégse tudnám megmondani. Igazából semmiről. Elvesztegetett idő volt, amit már nem kapok vissza.
Akiknek valami folytán tetszett, el sem tudom képzelni, hogy mi volt az. Kíváncsian várom a választ.
Miért érdemelne a film több csillagot?


14. Clower (2012-01-25 17:51.19) aaaaa
jajj, neem neeem. nagy szívfájdalom nekem ez a film. SPOILER Skarsgard a best nekem, ezért is néztem meg, de ezt sajnos még ő sem tudta felhúzni a semmi szintjéről. ilyen érthetetlen karaktereket... a helyi vagányok rém bénák voltak,csóri Jeremy meg tényleg csak arra volt jó, hogy legyen kit sajnálni a filmben. piás papát én már a kocsmás balhénál főbe lőttem volna. már kezdtem bízni a kis fiatal bodri tetőfedőben, hogy legalább neki lesz annyi esze, hogy leállítja a többit, de aztán ő is beszállt a buliba.rendőrkoma halála szintén kiszámítható volt. Kate "heterokrómiás" Bosworth meg ha a szikkadt testével valakinek bombanő, akkor egészségére.nálla sem volt egyértelmű, hogy ,most mit akar.abszolút nem volt kifejtve a személyisége, csak sejteni lehet mi zajlik le benne. az ő apjáról, vagy az előéletéről sem tudunk meg semmit az ég adta világon. színészi karrier nuku, így úgy döntenek visszacurikkolnak csajszika szülövárosába. de ez mind csak feltevés. hogy aztán miért kezdi el cukkolni a kanokat, a férje miatt, vagy bosszúból a nyálcsorgatóknak. engem az is dühített, h ebben a városban tényleg nem volt senki, akinek lett volna annyi vér a pucájában, h beszól ezeknek a kiskirályoknak, vagy akár az exedzőnek. a férj személyiségfejlődéséről pedig annyit, hogy számomra kevés volt a lépcsőfok. egyedül a szarvas lelövésénél lehetett sejteni, h csávókám a nyápicból elindult a mészáros felé. lehetett volna előtte pár heves vitája, vagy vmi ilyesmi pl. a cím meg... nagyon zsenge filmecske volt ez, sajnos. még annyi, h aki talán a leginkább megérdemelte a halált, az számomra a kis szurkoló lány volt.


13. Arpimokus (2012-01-16 21:20.57) aaaaa
Egyszer elmegy ez is, és még csak nem is rossz, de ennyi. Viszont az eredetit be kell szerezni, hogy ott legyen a polcomon.


12. Lordsirmugger (2012-01-07 01:51.56) aaaaa
Jó kis film végig feszült, és a vége is jól sikerült ellenben az Éden Lake -el. .. Az írónál kissé elgurul a gyógyszer ami érthető . Az nem fér a fejebe viszont hogy a csaj miért hallgatott ez kissé sántít de ennek ellenére, teljesen jó ütős kis alkotás.


11. Jegestigris (2012-01-04 21:45.28)  
Nekem tetszett, végig érezni a feszültséget. A női főszereplő karaktere idegesítő, bár számomra teljesen érthető, hogy miért nem mondta el a történéseket a férjnek.
Alexander Skarsgard csúcs benne, már miatta érdemes megnézni :)


10. Ancksunamun85 (2012-01-02 21:00.37) aaaaa
Alexander Skarsgard tetszett benne,mert jól néz ki...kb ennyi ami jó volt...


9. Jackdaniel (2011-12-26 20:58.21) aaaaa
Az eredetit nem láttam, de ez űberkirály volt a mostanában kijött filmekhez képest.


8. Jason13 (2011-12-10 18:00.57) aaaaa
Így a film megnézése után véshettem egy újabb rovátkát a "felesleg remakek" falára.Ugye ennek az eredetije a '71-s Peckinpah mozi,mely még mai szemmel is tökéletesen megállja helyét,nem szolgált rá arra,hogy újra forgassák a mai technikával,hiszen nincs benne elavult gumiszörny meg ilyenek.Sebaj,jó színészek helyett vannak trendi szereplők,feszültség helyett pár véresebb képsor,ezek mögött pedig eltűnik az eredeti film mondandója/kritikája.
Bár,be kell valljam,azért tartogat pár jó pillanatot ez a kis darab,meg úgy összességében szórakoztatónak is mondható,de nézőjének nem ad semmi pluszt.Annak viszont örültem,hogy láthattam James Woods-t,ő volt ennek az egésznek a legnagyobb pozitívuma,pedig jó ha összesen 10 percet volt a képernyőn.
Egyszeri megtekintésre megfelel ez a film,viszont aki többre vágyik ennél,az inkább az eredetivel próbálkozzon.


7. Norby23 (2011-12-08 13:30.53) aaaaa
Egy kissé számomra idegesitő volt a film. De valszeg betudható a történetnek. Amugy elmenős!


parfumeshop.hu banner

6. Kunga (2011-12-07 13:29.23) aaaaa
Tetszett a feszültségteremtés, meg kell néznem az eredetit is.
SPOILER
Na csaj engem is az őrületbe kergetett. Miért nem mondta el az erőszakot, ha előtte végig uszította a férjét? A serif meg csodálatosan balfasz volt...


5. Szőkebácsi (2011-12-06 23:46.13)  
Közepes film... És egyetértek - elég idegesítős, hogy csak nyafog magában, hogy megerőszakolták. Lassú film - a befejezés meg 5 perc alatt össze van dobva. A karakterek meg eléd disszonánsak.
Egyszer meg lehet nézni, aki szereti az ilyen típusú filmeket, az élvezni fogja.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLeaeder, 2022-08-22 21:5634 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk