Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A 657-es járat
- Viasat Film, 17:00
A Nagy Fal
- Mozi+, 17:00
Segítség, karácsony!
- AXN, 17:10
Légcsavar
- Film Café, 17:20
Tenet
- HBO, 17:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Filmkeresés rövid tartalom alapján
Fritz Wepper - Vélemények
Mire gondolsz most?
A bőrömben - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Godzilla Kong ellen aaaaa
Rejtő Jenő aaaaa

 

Fórum - Lazacfogás Jemenben - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
34. Entersp (2023-02-19 12:05.38) aaaaa - (válasz Minuska 33. hozzászólására)
Remélem, azonnal szóltál neki, hogy regisztráljon a filmkatra, egy ilyen tüneménynek itt a helye...😆


33. Minuska (2023-02-19 10:46.46) aaaaa
Pár éve kerestem Paul Torday könyvét miután láttam a filmet. Abban a boltban is árultak könyveket ahova reggeliért szoktam bemenni, körülnéztem közöttük és az egyik eladó kérdezte mit keresek.Mondom neki a könyv címét, a válasza: a szakácskönyvek a legfelső polcon vannak...



32. Jenci111 (2023-02-19 10:25.28) aaaaa
Ez egy semmire való híg fos...


31. Entersp (2022-10-30 12:53.56) aaaaa - (válasz Mclane 2 30. hozzászólására)
Ez már valamivel jobb, mint a korábbiak, ha belepofázhatok, egy apróság: írod, hogy elsőre működött a film, de tud azért működni, ha akar...
Szóval, az ilyen fejbeverős mondatokat próbáld meg elfelejteni (esetleg közzététel előtt olvasd újra), és egy fokkal élvezhetőbb és olvasmányosabb lesz a bejegyzésed.
Mindenesetre, kerüld az ismétlést, az a fogalmazó ellensége.


30. Mclane 2 (2022-10-30 09:30.55)  
Érdekes film volt tegnap adta a duna tv gondoltam adok egy próbalehetőséget neki, és hát nem is volt rossz nem is épp mindenben tökéletes az is igaz valahol, de mindenképpen egy jobbfajta látnivaló volt elismerem. Tetszett a történet is eléggé és már maga az ötlet hogy kint a sivatagi régióban effélével próbálkozzon valaki az is magában véve fura eset, de mindent egybevéve kellemeset csalódtam a filmben olyan kis sajátos kikapcsolódós darab volt amit érdemes volt megnézni szerencsére. Úgy hogy nekem így elsőre működött a film nem hibátlan talán azért, de mindenképpen tud azért működni ha akar és érdemes volt rá időt fordítani és megnézni.


29. Cantri (2020-04-03 11:58.14) aaaaa
Olyan szokásos Hallström mozi....kellemes hangulat, szép látvány, andalgó háttérmuzsika... A bevált recept nálam ott nem működött, hogy a 2 főszereplő között a kémia nem jött át, így elég feszengőnek éreztem az egész cselekményt...nem is tudtam elmerülni benne. A lazacos hasonlat azért mókás volt, de így is vártam már hogy vége legyen.


28. VikiFanily (2019-11-17 15:46.41) aaaaa
Nagyoon jò volt! Kètszer is làttam, ès magàval ragadott... A törtènet, a tàj... :) Olyan kis kellemes ès nyugodt az egèsz. Emily pedig nagyon kis aranyos ès szerethető volt benne. Miatta nèztem meg; nagyon is megèrte! :) Mostanàban kezdtem el megnèzni a filmjeit, mert koràbban nem nagyon volt hozzà szerencsèm Az ördög Pradàt viselten kìvül. Nagyon szimpatikus, tehetsèges ès bàjos; öröm nèzni! Remèlem mèg sok-sok filmje lesz, ès igyekszem pòtolni a koràbbiakat! Csìpem nagyon. :)))


27. Lénaaa (2016-11-08 22:15.58) aaaaa - (válasz Lénaaa 26. hozzászólására)
illetve színészekkel..


26. Lénaaa (2016-11-08 22:15.33) aaaaa
Kedves,szórakoztató film,jó szereplőkkel!


25. Captain Al (2014-09-02 10:28.12) aaaaa
jó színészek és alakítás, érdekes történet, de nem tetszett viszont ajánlom annak aki tervezi hogy megnézi.


24. Entersp (2014-03-23 07:38.43) aaaaa
Fura. Majdnem minden hozzászólóval egyetértek.:)
Spoiler.
A visszatérő katona lepattintása lehetett volna sokkal ügyesebben kidolgozva/megoldva. És még én sem tudom, mi...


23. Nyolcboldogsághegye (2013-06-13 22:10.09) aaaaa
Nos, megnéztem miket csinált eddig Lasse Hallström, mert teljesen nem voltam tisztában vele, és nem is láttam tőle sok mindent, mint így utólag kiderült, de kicsit vegyes a kép. Ami az én képem nyilván, de nekem tényleg az. Láttam példának okáért ezt a Dear Johnt, és hiába találom azt az Amanda lányt tök bájosnak, halálra untam magamat rajta, aztán a Kikötői hírek, a Csokoládé, Árvák hercege, Gilbert Grape, ezeket amúgy szerettem, valamelyiket jobban, valamelyiket picit kevésbé, de alapvetően szerettem mindet. Én eléggé vártam ezt a lazacos filmet, főleg mert a könyvtárból is kivettem a könyvet úgy tizenötször, persze több év alatt, hogy na majd most elolvasom, de valahogy sose kerítettem rá sort, annyira nem érdekelt, hogy neki is álljak, pedig tetszett a történet meg minden. És akkor még fogalmam sem volt, hogy film lesz belőle, főleg, hogy ekkora szabásút hoznak ki belőle, ilyen színészekkel, golden globe-okkal, ami mellesleg engem abszolút nem nyűgöz le meg nem hoz lázba, de jelzi, hogy nem veszett el a film a süllyesztőben totálisan. No, mindegy, el is érkeztem a könyvvel-filmmel, a sztorival való kapcsolatom idővonalában a tegnap estéig, amikor is megnéztem, igaz, ezt is hosszú idő után, mert már egy ideje itt árválkodott a gépemen, és minden este, amikor eldöntöttem, hogy aznap mit nézek, megakadt rajta a tekintetem, hogy talán ma, de aztán mégis mindig más mellett döntöttem; épp, mint annak idején a könyvtárból kikölcsönzött könyveknél. Na, így is hosszúra nyújtom, mint a tésztát, de a lényeg, hogy azt hiszem csalódtam egy picit. Én pedig szeretem az ilyen típusú filmeket, de ez valahogy nem... Vagy csak magasak voltak az elvárásaim. Valaki itt írta, hogy Ewan McGregornak jól állnak az ilyen szerepek. Nos, nem mondhatnám, hogy rengeteg szerepben láttam, vagy hogy az összesben, de azért párat fel tudok idézni most, és nekem ennek, már nevezetesen hogy jól állt neki, pont a totális ellenkezője jutott eszembe már a film közben is. Hogy én valahogy ezt nem hiszem el neki, hogy ő ilyen. Pedig igyekeztem nagyon odakoncentrálni, és beleélni magam, és szerettem volna rádöbbeni, hogy "jesszusom, ez már nem is Ewan McGregor, az a félisten, amolyan entelektüell de vagány módon, ami nekem pont rohadtul bejön, hanem egy szerencsétlen, édes kis halrajongó pali", de tényleg nem sikerült. Amúgy kedvelem a színészt, de annyira azért nem, hogy elfogult legyek, és nem mondom, hogy rossz film volt, azt se mondom, hogy nem hatott meg, amikor a lazacok megfordultak, de többet vártam. Csak egy picivel többet.
De, egyébként, a Kristin Scott Thomas vonala a filmnek az bejött, mosolyogtam rajta, hogy hát igen, fura világ ez; a a horgászat és a hit dolog is tetszett benne. Tehát mondom, ez a film tökéletesen lehetett volna olyan, amire azt mondom, hogy Ez az én filmem. De nem lett, és igazából teljesen meg sem tudom magyarázni, hogy miért.


22. Kristian23 (2013-02-26 20:10.16) aaaaa
Nagyon nagy film. Nem gondoltam , hogy ennyire jó lesz. Nagyon tetszik a történet. Egy igazán érzelmes film, ami valódi értékeket vnultat fel.
Talán a hangulata nem olyan amilyet én szeretek, de egyébként minden tekintetben fantasztikus.
Egy korábbi hozzászólásban írta valaki , hogy Ewan McGregort minden filmben szereti. Hát ezzel én is így vagyok. Mindig hozza a szinvonalat akármilyen filmben szerepel. Emily Blunt-ot is egyre inkább kedvelem, ez a haramdik filmje amit látok.


21. Törölt felhasználó (2013-02-07 20:04.48) aaaaa
Kedvelem Lasse Hallström filmjeit, ennek mégis úgy láttam neki, hogy egy amolyan "Szóbeszéd" minőségű, közepesen unalmas történetet fogok látni. Csalódnom kellett.:) Az elejétől a végéig szerettem a történetet, és minél többet gondolkozom rajta, annál több mondanivalót találok benne. Van ez az átlagosnál is unalmasabb életet élő halbiológus (Ewan McGregornak nagyon jól állnak ezek a szerepek), akit a véletlenek egybeesése, meg a politika belesodor egy olyan kalandba, ami örökre megváltoztatja az életét. Közben igazából nem is történik semmi, csak annyi, hogy egy különc és vérlázítóan gazdag jemeni főnemes elhatározza, hogy lazacokat fog kihorgászni egy mesterségesen létrehozott tórendszerből,( a saját, sivatagokkal tarkított hazájában!) ahol a víz olyan ritkaságszámba megy, mint úri vacsorán az egy főre jutó hajléktalanok száma. (vannak, csak a hátsó bejáratnál)
Adott volt tehát egy álom. A jemeni nemesember hitt benne. És elkezdtek hinni benne mások is. Például a halbiológus, meg az a kimondhatatlan nevű, ízig-vérig jólnevelt angol asszisztensnő (Emily Blunt, aki nem egy szemkápráztató szépség, mégis annyira üde, természetes és bájos, hogy ez teszi őt különlegessé /nagy erénye, hogy nem a halivúdi tucatlánykák egyike/)akik végül is nem csak a "projekthez" kezdenek el vonzódni, hanem egymáshoz is. És itt már bejön a választások sora is. Mindig válaszút előtt állunk. Ki ezért, ki azért. Ki önszántából, ki kényszer hatására. De döntést kell hozni, és ebben az a legnagyobb lutri, hogy sohasem ismerheti az ember előre a végeredményt...(majd később úgyis benyújtják érte valahol a számlát, ezen nem kell aggódni)
Aztán az is ott van, hogy ha van közös cél, vagy hobbi, vagy bármi, ami köré egy közösség tud szerveződni, akkor nem számít, hogy ki honnan jött, milyen a bőrszíne, vagy hogy van-e pénze, vagy sem. (miért nem tud minden így működni ebben a világban?)
A politika persze politika marad, a maga meghazudtolhatatlan mocskosságával egyetemben, ahol a cél szentesíti az eszközt és semmi sem drága, ha megpörkölődött politikusseggeket kell kimenteni botrányszagú események viharából. (Kristin Scott Thomas valami elképesztően hiteles a szívósan undok fedezőműveleti parazatipicsa szerepében)
Szóval emberi és haléletek kereszteződnek itt egymással és mindenféle moralizálás nélkül kijelenthető, hogy az álmokat nem érdemes aprópénzre váltani, csak a megfelelő körülményeket és embereket kell megtalálni a megvalósításukhoz.

Többször nézős, kellemes darab.


20. Spadri (2013-02-04 12:55.41) aaaaa
Ez angol humor vagy karikatúra? Mindegy, egyszer megnéztem, tetszett is, jók voltak az alakítások.


19. Mekare (2012-12-14 00:07.32) aaaaa - (válasz Anitabagwell 17. hozzászólására)
Örülök, bár szerintem ugye díj nélkül marad, de legalább lesznek, akik eddig még nem látták, de olyanok, mint mi és beveszik a darába. Ezek miatt hasznosak ezek a díjátadók, na meg ha szereted a szép ruhákat, szép embereken nézegetni, és épp a kedvenced a házigazda (Ha már Gervais nem lesz, akkor is boldog vagyok, mert legalább Tina és Amy, a két "öribari", akiket imádok vezeti.) Én is elsiklottam pl a Marogold hotel felett. Azt néztem meg ma este és így azokat a filmeket, amiket már belehetett szerezni a komédia/musical részlegről már láttam. Holnap jön a dráma, én is Weisz nénivel kezdem..nem mondom, hogy nincs köze hozzá Tom Hiddlestonnak XD


18. Z79 (2012-12-13 20:33.49) aaaaa - (válasz Anitabagwell 17. hozzászólására)
Nekem bejött, díjazzák csak..:)


17. Anitabagwell (2012-12-13 17:40.44) aaaaa
[3] Golden Globe jelölés 2013
[Legjobb film (komédia/musical)]
[Legjobb férfi alakítás (komédia/musical) (Ewan McGregor)]
[Legjobb női alakítás (komédia/musical) (Emily Blunt)]

mit szóltok?


16. Ehun (2012-12-03 21:15.21) aaaaa
végre 1 szinvonalas film megtűzdelve angol humorral és 1 gyönyörű női főszereplővel


15. Z79 (2012-11-30 10:07.06) aaaaa
Lasse Hallström nem okozott csalódást....

Szórakoztató, angol humort sem nélkülöző filmjében ügyesen keveri a dráma, a vígjáték és a romantikus film elemeit, miközben egy románc díszletei között kapunk némi társadalom(politika9 kritikát, és egy fogyasztható példabeszédet az emberi akarat, ha úgy tetszik hit nagyszerűségéről.Meg Hallströmtől megszokottan egyfajta fejlődéstörténetet is..mindehhez remmek színészek, csodálatos zene.Erős négyes, megnézős!


14. Gend (2012-11-25 22:49.21) aaaaa
Kellem kis limonádé, de inkább csajos film.


13. Sötétszív (2012-11-13 22:46.41) aaaaa
Lasse Hallsström filmjében Ewan McGregor, Emily Blunt és Kristin Scott Thomas a főszereplők. Rendkívül szórakoztató film az elejétől a végéig. Bár minden színész remekül teljesít, én Kristin Scott Thomason szórakoztam a legjobban. Ezen felül a forgatókönyv,m a zene és a fényképezés is elsőosztályú. 2011 egyik legjobb filmje ez kétségtelen tény. Többször nézhető, nagyszerű kis alkotás, amelynek a legjobbak közt van a helye.


12. Kimikem (2012-11-12 18:04.16) aaaaa
Imádom ezt az embert!
Ewan-t ha csak tehetem mindenben megnézem, válogatás nélkül!
Persze megesett, hogy csak ő miatta bírtam végignézni, de a legtöbb filmjét szeretem. Igencsak kedvelem a brit mozit, ha tehetem megnézem.
Kellemes kikapcsolódás volt ez is.
Jól megírt forgatókönyv, kiváló fényképezés, remek színészi alakítások, korrekt rendezés.
Volt benne sírás és nevetés, csodás tájak, élet közeli karakterek.
Valójában nekem Ewan McGregor, ahogy a Skót Felföldön horgászik, megér 2 órát az életemből! :))


11. Siddharta (2012-11-11 20:06.31) aaaaa
könnyed kis szórakoztató film...jó volt a feelingje....ennél nincs is több benne...de ez is valami..


10. Mozibuzi (2012-11-11 13:25.25) aaaaa
Az első felét nagyon szórakoztatónak találtam, de a második fele ellaposodott. A legvégét is furcsálltam,de mindegy hamar elfelejtem.
Azért Kristin Scott Thomas miatt érdemes megnézni.


9. Gerbo777 (2012-10-26 23:25.03) aaaaa - (válasz Anitabagwell 8. hozzászólására)
Egyetértek azzal, h Hallström jó filmeket csinál :) Igaz én csak az utóbbi években készült filmjeit láttam (pl. Kedves John!, Hacsi - A leghűségesebb barát), de ezek nagyon jóra sikeredtek, tehát sztem ebben a filmben sem fogok csalódni :)


8. Anitabagwell (2012-07-19 11:01.07) aaaaa
Szerettem ezt a filmet, mint általában minden Lasse Hallström filmet. Mondjuk Ewan McGregor-ral sem igazán lehet mellé lőni, Emily Blunt meg meglepően jó volt. Szerettem a történetet, szerettem a helyszínt. Kristin Scott Thomason valami eszeveszettül jót szórakoztam.


7. Abetű (2012-07-18 22:18.17) aaaaa
Egyszerűen tökéletes!



6. Anitabagwell (2012-07-18 16:45.34) aaaaa
Kristin Scott Thomas mennyire jó volt már!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))


5. Skriszta (2012-04-14 19:41.42) aaaaa - (válasz Kata110 4. hozzászólására)
Mindkettő. Tényleg szenzációs! :D


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2023-02-19 12:0534 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk