Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pi élete
- Film Café, 10:50
A filmsztár és a cowboy
- Izaura TV, 11:10
Sztárom a párom
- TV2, 11:40
Mesterfogás
- HBO, 11:55
A maflás
- AMC, 12:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kutya éji dala - Vélemények
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Stranger Things (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Karácsonyi nyomozás aaaaa
Mikecz Estilla aaaaa

 

Fórum - 13 bérgyilkos - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Zsol0 (2023-11-22 16:36.23) aaaaa
aki kardot ragad, kard által vész el


15. Zsol0 (2023-11-22 16:22.58) aaaaa
gyilkosság -- vérengzés --mészárlás japán örjöngés...elállatiasodott szamuráj faszkalaopk és lealjasodott ázsiai népség..egyáltalán nem is értem hogy ez a vérszomjas istentelen jamato horda hogy nem korcsosult el a pápuák kannibal szintjére ilyen brutális és embertelen mentalitással..ugyan a zen-buddhizmus és a kínából beszűremlő konfúciusz tanítások kissé javítottak rajtuk..Egyetlen európainak sem kellene ott lenni,nincs részvét nincs együttérzés sem a ferdeszemű mészáros,sem áldozata iránt..nem is tartom emberieknek őket,mint inkább egy pekingi előembertől leszármazott démonizált szigetlakók..Gonosz gyilkos "szamuráj" mentalitásuk vezetett a II. világháború kelet ázsiai poklához,ahol is kínaiaik thaiok vietnaiaik koreaik burmaiaik filippinok millióit fejezték le ezek a barbár japánok..kár hogy nem Hidrogén bombával jutalmazták tetteiket.és nem kettővel,hanem legalább 200-al megszórtam volna japánt--Pffffffffffffffffff.....



14. Gabroca (2023-10-24 06:25.21) aaaaa
A kései shogunok idejében (19.sz.) játszodó film (nem éppen aranykor) nem egy Kurosawa alkotás, de azért élvezhető a maga módján..jó fél órán keresztül folyik az öldöklés benne, ahol szerintem nem 200 ember esik el, hanem jóval több...hát igen a filmkészítés aranykora már leáldozott...inkább vissza az 50es - 60as évekbe...


13. Jill McBain (2020-07-30 02:39.02) aaaaa
Ha nem is ötcsillagos, de rendes, régi vágású chambara, tiszteli a műfajt, a harcjelenet a végén némileg "vadbandás".

Miike ezenkívül a Seppuku-ból is csinált remake-et, az miért nincs listázva? Szerintem nagyon jól sikerült (pedig elég nagy fába vágta a fejszéjét, amikor egy ekkora klasszikust újra mert forgatni).


12. Sakamaru (2017-11-15 07:59.06) aaaaa - (válasz Rechter 10. hozzászólására)
Nekem is ez volt az jelent ami nem tetszett. Ezt elnézve az alkotóknak nagyon tetszett a film.


11. Az utolso szamuráj (2016-01-31 15:12.00) aaaaa
Kevesen tudják talán,de ez a film egy 1963-as ,Kudo Eiichi által rendezett jidaigeki feldolgozása:a régi filmre több helyen klasszikusként hivatkoznak.Bele lehetne menni abba,hogy azt a filmet mi ihlette-az un. "csoportos ellenállás" mozik egyik darabja volt,és több rekordot is tartott amúgy-és össze lehetne kötni az akkori(és akár a mai....) Japánban a társadalomban is végbemenő folyamatokkal,feszkókkal,változásokkal:de gyanítom,a filmkatalógus igen művelt népe az ilyesmiken már rég túlvan,ne szaporítsuk hát a szót.Vagy...rohadtul unnák,és igazuk is van.(Vagy nincs)
Ám azért történt pár változás a japán filmiparban is:egyre kevesebb történelmi művet gyártanak,eltűntek a szamurájfilmek,velük a hősök:és mégiscsak kicsit vicces,hogy a Tom Cruise féle Az utolsó szamuráj című mozi keltett olyasféle tömeghisztériát a szigetországban,amire emberemlékezet óta nem volt példa.Az persze egy jó kis mozi:de!!Amerikai.Edward Zwick és társai szemlátomást kellő tisztelettel és tapintattal közeledtek a számukra idegen kultúrához,ám hihetetlenül meghazudtolta a valóságot,és azért a szamurájokat...hát,rommá fényezte.
Kissé meglepő volt,hogy Takashi Miike remakét kíván készíteni a 13 Assassins-ból,és nem csak azért,mert ekkora jidaigeki mostanság nem készült.Miike világszerte ismert(elismert) rendező,ám mozijai némelyike-Ichi the killer-már annyira brutális,hogy fehérebb bőrszínnel nyilatkozták róla,szadista.Nem,nem az:japán.Ott meg az ilyen dolgok jobban beleférnek az embereknél.
Miike egyszersmind első szamurájfilmjét is forgatta ezzel a művel:és figyelemreméltót készített.Néhány ponton-jóóó,sok helyen..-eltér az eredetitől,például nincs paraszt szamuráj,helyette összeszednek az erdőben egy tagot.Mivel modern világot élünk,nincs oly részletesen elmesélve,hogy szedték össze a csapatot,helyette villan azért a Miike-ra jellemző durvaság,elég csak az öregasszonyra utalni.Néhány karakter elsikkad persze,de a főbbek-Hirayama, Shinrokuro, Koyata, Naritsugu-meglepően kidolgozottak,és Naritsugu-t simán lehet tiszta szívből gyűlölni rosszalkodásai miatt.
Ami mindkét filmben tetszetős:itt kérem,taktikák is csatáztak,nem csak emberek és kardok.A másik oldalon Hanbei -aki Shimadával együtt tanult -szintén igyekszik a támadó csoport eszén túljárni,és a harcokon túl ezek a lépések adják meg a film élvezeti értékét.Továbbá a szamurájokról,és a kódexükről,viselkedésükről ,feladatukról való mondatok:hisz ebben az időben azért már megjelentek a modern fegyverek is,amit bár lenéztek a régi korok harcosai,de rettegtek is tőle mert így akár egyszerű parasztok is legyőzhettek akármilyen remek kardforgatókat is-oda a hierarchia,és valami ilyesmin esik át Japán nem sokkal később,és ezt nem heverte ki mostanság sem.Ha a néző figyeli Matsudaira Naritsugu viselkedését,feltűnhet,mennyire természetesnek veszi azt,hogy emberei meghalnak érte,holott a filmben többször elhangzik az is,a szamurájok,az IGAZI szamurájok már...eltűntek,alig találni valakit eszméik követőiből.Hanbei pedig tisztában van azzal is,ura milyen ember:ám kötelessége köti,neki nem az erkölcsön kell gondolkodnia,hanem meghalni érte,ha kell.(Ha amúgy más kultúrában nevelkedett valakinek megfordul a fejében,ez nem pusztán ostobaság vajon,lehetne vele vitatkozni több évszázados hagyományokról,de....valahol,egy picit,megcsípi a valóságot,még ha finomabban is fogalmaznék)
Amiben kétség kívül ultraerős a 13 assassins:a harcok.A régi moziban nem voltak robbantások,vagy ide-oda mozgó falak,ezeket újdonságként üdvözölhetjük,ám a kardcsaták gyorsak,kemények-és brutálisak.Észre lehet azt is venni,kevesebb a trükk,jó,van némi művér,de az utolsó vagy 40 perc olyan csatát hoz el,ami beleég az agyadba.
És újra láthatunk olyasmiket,mint Kuroszava munkáiban:elindul a meglett korú szamuráj,és egy ember-egy vágás.Még egy/még egy és így tovább,persze hátul ugrálgatnak páran,azok simán ledöfhetnék,de ez a momentum hűen visszaadja a 60-70 évek szamurájfilmjeinek pillanatait.Mindenki talpig véres,senki nem kér kegyelmet,és senki nem ad kegyelmet,a rettenetes túlerővel felérő kardforgatók persze több halálos csapást is kibírnak-egyikük konkrétan halhatatlan!!!-és a végére úgy néznek ki,hogy John McClane sírva könyörögne a véres receptért.A két ,egymást ismerő szamuráj összecsapása előtti gondolatokra is érdemes pár másodpercet agyban pazarolni,hisz amit vallanak,nincs távol egymástól:de itt mégis ellenségként néznek szembe egymással.
Miike filmje szerintem felér az eredetivel:hajlamosak vagyunk a patinás dolgokat túlértékelni,és a remakéket lenézni,ám ez a mozi szellemiségben,látványban a mai korhoz igazítva pokoli erős munka,és úgy csillogtatja meg a szamurájok tisztességét és erényeit,hogy közben oda is szúr legendájuknak.


10. Rechter (2015-11-06 09:01.11) aaaaa
Nem igazán spoiler:

4 csillag, mert nagyon jó film, de nem tudok neki 5 csillagot adni.

Idegesített, hogy az első percben kivégezhették volna akiért mentek, helyette a katonákat kezdik leíjazni. Van itt kamikaze is, de véletlenül sem akkor, amikor megölhetnék akiért mentek. A fő problémám mégis a gigantikus hosszúságú csatajelenettel van. 1 szamuráj 10-15 főt ölt meg kb. 1 perc alatt. Ha csak tíz szamurájjal számolunk per 10 ellenfél/szamuráj/perc, akkor 10 szamuráj körülbelül 1 perc alatt 100 katonával végez és 12 szamuráj van plusz egy nem szamuráj, aki szintén aprítja a legalább 5 főt/perc. Mégis mindig akadt bőven katona, holott 200-an voltak +- 50, mert hát szemrevételezéssel lett megmondva hány ellenség van. Arról nem is beszélve, hogy volt, hogy robbantással egyszerre 20-30 katonát öltek meg.

Esküszöm ha nekiállnék strigulázni az elhullott ellenséget, akkor max 3 perc után le kéne tegyem a tollat, mert elfogytak de ezek csak jönnek és jönnek és jönnek. Szerintem ez piszok nagy hiba.

Szerintem ez tipikusan a mindenkit szitává lövök, de nem töltök újra kategória, ami elég kiábrándító.


9. Chris92 (2015-10-14 15:04.56) aaaaa
Másfél óra nyugodt ráérős felépülés, ami a filmtörténelem egyik leghosszabb és legbrutálisabb csatajelenetében végződik. Az a közel 40 perc olyan vér és kaszabolástornádó, amitől még a szám is tátva maradt pedig már láttam egypár nagyszabású ütközetet, a koreográfia szédületes, a CGI pedig annyira minimális, hogy szinte nem is veszi észre az ember. Viszont a film többi része is nagyon egyben van, a fényképezés gyönyörű, a színészi játék is jó, a hangulat maximálisan pipa, a rendezés vérprofi, igazi nagyívű szamurájeposz és magasan Takashi Miike egyik legjobb filmje.


8. Damaquir (2012-08-10 20:35.01) aaaaa
Kiváló, nekem legalábbis nagyon tetszett. A végén a grandiózus csatajelenetre sokat kell várni, de jól felépítik, és tele lesz látványos, erőteljes momentumokkal.
Szeretnék még ilyen témában sok ilyen munkát látni.
Fcézár, én is észrevettem, pontosabban éreztem a 7 szamuráj és rendezőjének szellemét ! :D


7. Az utolsó Filmcézár (2012-02-12 18:07.21)  
Jó film,meg kell hagyni.Aki nincs tisztában azzal,mi ez a film,elárulom.Takashi Miike mozija,Eiichi Kudo 1963 ban készült filmje,a 13 gyilkos( [link] ) remake.Az említett úriemberre nagy hatással volt Kurosawa 7 szamurája,így elkészítette az ő saját verzióját.Az se rossz film,de Miike remake sokkal jobb lett szerintem.Látvány,harc,vééééér stb.Modern változat ugye.Ha nem láttam volna a kettő klasszikus filmet,és úgy néztem volna meg ezt,én is rávágtam volna.Ez a 7 szamuráj remake.Ami remélem önmagában SOHA nem fog elkészülni.Egyébként kis infót csepegtetek még,Miike urasági ismét remakelt egy nagy klasszikust.A harakirit,méghozzá 3 D ben.

[link]


6. B.dani (2012-02-06 19:01.35) aaaaa
Nem volt rossz film, de csak egyszernézős. A végén azért tetszett főleg a harcjelenet, mert nem volt hihetetlen, irreálisan kidolgozott, sokkal inkább valósághű volt, ahogy használták a kardjukat. A történet nem nagy szám, de jól fel lett vezetve, nem bántam meg, hogy megnéztem


5. Jlaci63 (2011-07-04 23:39.21) aaaaa
Én már-már "Hét szamuráj" remake-t érzetem benne, viszont az ottaninál sokkal kidolgozottabb harci jelenetekkel, melyek teljesen hitelesek voltak. Emiatt adtam 4 helyett inkább 5-t


4. Tonkacsa (2011-07-01 22:03.33)  
nem volt rossz film, bár tényleg elég morbid volt, főleg az elején amikor a megcsonkolt asszonyt mutatták, ami a szamuráj becsületet illeti a harakiri című film jobban megmutatja, milyen is volt az.


3. Zolafish (2011-07-01 21:56.18) aaaaa - (válasz Attisten 2. hozzászólására)
Ezt véleményt elég erősnek érzem. Humor az nagyon vékonyan volt benne, egy pár volt, azok közül is egy pár morbid :) Ezt egyébként nem tudom, hogy a rendező védjegye-e, Takashi Miike rajongó tudnának ebben megerősíteni.

Szamuráj becsületről szóló párbeszédek helyett nagyobb hangsúlyt lehetett volna fektetni az alacsonyabb osztályok kiszolgáltatottságára, életviszonyaira. Mondjuk azt hozzáfűzném, hogy a vélemyemen a vágatlan teljes verzióhoz készült, szóval a vágotnál már lehet, hogy néhány felesleges jelenet ki fog kerülni.

Csatajenettel szerintem meg egyáltalán nem volt gond, főleg ha azt nézzük, hogy nem valami hatalmas költségvetésből hozták össze. Ennyiből egy 50 perces csatajelenetet így megtervezni, nem semmi teljesítmény.



2. Attisten (2011-07-01 21:31.06) aaaaa
Nem megy nekem ez a japán kultúra.A párbeszédek fennköltsége már-már röhejes. A mindenek feletti elkötelezettségük olyan dolgok iránt, amivel életükben először találkoztak, teljesen idegen. Próbáltak poénkodni is...
Abban a bizonyos utolsó csatajelenetben nem sok koreográfiát érzékeltem. Komolyan; egy idióta őrjöngésnek annál inkább elment.
Amúgy korhűnek, és realisztikusnak tűnik, ezért megérdemel 2 csillagot.


1. Zolafish (2011-06-23 19:59.05) aaaaa
A film története nagyon röviden: Az aktuális Sogun-nak a kinevezésre készülő tanácsadóját Naritsugu Matsudaira nagy urat készül megölni 12 bátor szamuráj (+erdei vadász, harcos) a kegyetlenkedéseiért és a béke fenntartásáért. Szóval a film sztorija nem rendkívüli, bár a történetvezetés hasonlít Akira Kurosawa Hét szamurájához, de ilyen mélységekre nem kell számítani a filmnél.

Film viszonylag hosszú, a maga 140 percével és ezt nem érzem indokoltnak. Az első 1,5 óra a történet felvezetésével, az előkészületekkel telik, de azért akad közben harc jelenet is. Sokszor viszont a párbeszédek elég üresnek , néha egy kicsit erőltetettnek tűnnek, ezekből lehetett volna kivágni bőven. Viszont, ami kárpótol minket az a film utolsó 50 perce, ami konkrétan egy csatajelent. Ez látványosan, akciódúsan lett megcsinálva. A koreográfiára nem lehet panasz az biztos. Rengeteg kardozás, vér, erőszak a javából. Összességében egy igazi kőkeményen brutális szamuráj film, aki rajongója ennek a témának, annak mindenképp érdemes megnézni. Mindent összevetve egy nem a legerősebb 4-et megérdemel.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsol0, 2023-11-22 16:3616 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
13 bérgyilkos adatlap
Eredeti cím: Jusan-nin no shikaku
Évszám: 2010
Rendezte: Takashi Miike
Szereplők: Koji Yakusho, Takayuki Yamada, Yusuke Iseya, Goro Inagaki, Masachika Ichimura...

További információk

Szereplők fórumai
- Takashi Miike - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk