MegaKrill krill olaj kapszula infók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vágyak nyomában
- Filmbox Extra HD, 05:15
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Élet vagy halál
- RTL Három, 06:00
A kifutópálya
- Filmbox Plus, 06:10
A hatalom árnyékában
- Film Mánia, 06:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
John Wayne aaaaa

 

Fórum - Egy asszony illata (1974) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
44. Lifeisamovie (2024-02-22 16:38.20)   - (válasz Csk1 43. hozzászólására)
Zakkant baromarc XD


43. Csk1 (2024-02-22 16:13.27) aaaaa
1974ben lehet hogy érdekes volt. Egy zakkant baromarc ökörködése. Ennyi.



42. Bertu (2023-12-20 20:44.55) aaaaa
A tartalom sántít. A film Olaszországban játszódik végig. Fausto Consolo a fimbeli főhös neve, a fiú pedig Ciccio. Ideje lenne kijavítani.


41. M.kaladze (2022-11-15 13:40.49) aaaaa
Hibás az ajánló is a filmhez, ami a leírásban van az amerikai remake-re utal.


40. M.kaladze (2022-11-15 13:35.06) aaaaa
Vittorio Gassman tényleg fergetegeset alakított, de hogyha hasonlítanám kéne A nö illatát az Egy asszony illatához maga a sztori a Hollywoodi feldolgozásban ha lehet annak tekinteni (pont a sztori végett) egészet más és a Pacinos sztori jobban tetszett.

SPOILER:
Gassman a vakot jobban játszotta egy kicsivel mint Pacino. A Pacino féle változatban több dolog tetszett pld. a nö illatáról megtudta mondani hogy nézz ki, kicsit kedvessebb lessz idövel a fiúval, a végén kiáll a fiú mellett és ez volt a nagy beszéd a csattanó a végén ami nekem az Olasz változatból hiányzott. Nem akarok senkit megbántani és megis kapom biztos hogy szemernyit nem értek az Európai klasszikus filmmüvészethez (láttam sok jobb Európai filmet) de az Olasz filmnél alig vártam a végén hogy lesz valami és azt is hogy legyen vége. Az volt hogy Gassman lelötte a barátját de hogy miért az sem derül ki. Olyan jelenetek mint a nök hajkurászása is felesleges volt. Ciccio is elég bambácska volt.
SPOILER VÉGE:
Most ne kezdjétek hogy az amcsik mindent elrontanak mert a sztori más és jobb és olyan pozitívabb a végén nagy csattanóval. Meg lehet kövezni. Szerintem az amerikai változat csak részben a film talán bizonyos részeiben feldolgozás.


39. somliv (2018-04-03 21:45.01) aaaaa
Vittorio Gassmanról az emberek többségének fogalma sincs,. Holott! Az európai filmipar szerves részét képezte. Mi több! Az olasz filmgyár egyik legnagyobbja volt, ezt itt is megmutatta, mert valljuk be még Al Pacino kiválóságát is felül tudta múlni(ami nem kis dolog). A film Európa szerte közismert egy bizonyos kor számára, viszont világviszonylatban nem! ezzel ellentétben a Pacino féle amerikai verzió, az ismert az egész világon,ebben is különbözik, meg még más dolgokban persze..
A mai fiatalság ?! A mai korszak még az álomgyár által kreált verziót sem igen nézi meg, nemhogy ezt az olasz stílusú rajzot.. Az elején bevallom, azt hittem, hogy nagyobb lesz a két mozi közti különbség, szakadás, De Nem! Dino Risi ugyancsak nem kicsi rendező volt ebben az időszakban,sok más üdítőbb,frissebb műfajt is nagyon jól meg tudott formálni,amit elő szeretettel tárt közönség elé,amik nálam könnyedebbek és még jobban visszaadják az ország ikonikus életérzéseit. Ez egy enyhén olasz töltetű,temperamentumú film, ezért gyorsabb cselekmények,helyzetek változása gigászibb mértékű mint az amerikai változatban. A Nápolyi kikötő látványa pazar,ott van a korszakra jellemző stílus. Gassman színészi játéka erőteljes, nyilván rá van építve az egész. Nálam a mozi első felében jóval erősebben muzsikált, utána picit ellaposodott a játéka, de ez nem volt le abból, amit letett ide az asztalra!


38. Convar (2015-12-05 01:26.36) aaaaa
Ha hiszitek ha nem, amikor kiválasztottam még nem is voltam tisztában vele hogy mekkora klasszikusba botlottam - persze ismerős volt a cím egy Al Pacino film után, de mit sem tudtam a dolgok pontos hátteréről. Ugyanis én eredetileg egy másik Dino Risi filmet akartam volna megnézni, csak az sehogy nem volt elérhető. Aztán gondoltam na mindegy, akkor legalább a rendező maradjon, és az imdb honlapján, a Known For-nál megláttam a film plakátját, rajta egy egészen valószínűtlenül szép nő képével (rá a végén majd még visszatérek)... igen, bevallom, mindössze ennyi volt az indok amiért rá szavaztam (azon kívül persze hogy mint mondtam a Known For-ban volt, tehát feltételeztem hogy ez is egy jó és elismert alkotása lehet a rendezőnek). Aztán közben már éreztem hogy úgymond még a vártnál is jobb a film, éshogy a főszereplő is micsoda elképesztő alakítást nyúlt... aztán utánaolvastam hogy igazából mit is láttam és mostmár értek mindent :)

Igazából csak egyetlen, viszont óriási hiányérzetem támadt a film végén: SPOILER!



Fausto miért akarta megölni Vincenzo-t? Erről nem derül ki semmi, semmit sem tudunk meg arról hogy milyen indítékok vezették Fausto-t. A történet ezen része csak úgy lóg a levegőben. Ami tény, hogy Fausto már az utazás elején mondja hogy "Nápolyban meg kell ölnöm vkit.", és az a személy az események tükrében nyilvánvaló hogy Vincenzo lett volna. Az is OK hogy el lesz boronálva az ügy - csakhát ez az ügy igazából miért is robbant ki?????? Vmire ennyire nem figyeltem volna oda még a film elején?



SPOILER VÉGE


Ezt leszámítva egyébként tényleg egy csodálatos, kerek film ez, külön nagyszerű, elragadó filmzenével. Annyira jólesett elmerülni benne.... Van ezeknek a régi filmeknek vmi extra bájuk, egy letűnt kor (sokszor megsárgult) emlékképei. Varázslatos időutazások ezek, egy olyan gyakran idilli, ám rég elmúlt világba repítenek amelyről ma már szinte úgy érzi az ember mintha soha nem is létezett volna (!), mintha csak régen elfelejtett álmait látná kivetítve az ember (!!). Ezeket term. nem szószerint értem, csak próbálom képekkel lefesteni hogy milyen érzések tudnak elfogni egy-egy ilyen film megtekintése közben. Akárhogy is, egyszerűen jólesnek a szemnek és a léleknek is, számomra igazi kikapcsolódások ezek a szónak mindenféle értelmében. Éshát filmeket végülis elsősorban ezért néz az ember.

És olasz filmeknél talán még erősebb ez a fenti hatás, a legerősebb. Tervezem is hogy ezentúl többet fogok foglalkozni az európai filmkultúrával, különös hangsúllyal az 50-es, 60-as, 70-es, meg még esetleg a 80-es évek francia, svéd, és - többek között épp az előbb taglaltak miatt - olasz filmjeivel.

Utóbbinál bár nem a legfontosabb szempont de! azért teljességgel el sem hanyagolandó :) hogy néha csak ámulok és bámulok hogy micsoda gyönyörű és mindehhez természetes szépségű nők játszottak ezekben a filmekben. Mint ennél a filmnél is, amikor először megpillantottam Agostina Belli-t a filmben első gondolatom mindjárt az volt hogy a pokolba Jessica Alba-val, ezekkel a tökéletes arcvonásokkal és hozzá kisugárzással már talán ő sem veheti fel a versenyt :)

(Amúgy az a kép amely a film főoldalán is látható sztem úgy abban a formában nem is szerepelt a filmben, lehet hogy az egy kivágott jelenetből volna?? Biztos vagyok benne hogy emlékeznék rá ha úgy egy az egyben fedetlen felsőtesttel láthattam volna benne a színésznőt. De tényleg csak zárójelben :) )


37. Mozsika (2014-04-10 18:43.57) aaaaa
Mit is ér az élet?

Dino Risi filmje bizony rávilágít arra, hogy bár vakon, fél élettel is lehet valaki teljes. Világtalanul is el lehet menni prostikhoz, lehet jó éttermekbe járni, jó borokat inni, és szúrós stílus ellenére barátokra szert tenni. 1974-ben egy olyan film született, amit megérte újra álmodni két évtizeddel később..

Van egy tézis: Ha előbb látod a feldolgozást, akkor az eredeti kevésbé fog leteperni.
Nem nagyon szeretek hasonlítani, de ha választanom kellene kivételesen a feldolgozásra tenném a voksom.
Az eredeti változat nekem komorabbnak tűnt, látom a többség viccesebbnek tartotta. A feldolgozásban valahogy mégiscsak több jelenet volt, amit leginkább olyan gúnyos humorral tudnék jellemezni.
Ha Gassmant és Pacinot kellene összehasonlítani, én azt mondanám, hogy mindketten zseniálisak voltak, de valahogy Pacino játéka mélyebbre hatolt. Továbbá az amerikai változat merőben elrugaszkodott az eredetitől és egy-két újítással is előrukkolt.
Nem is tudok mit mondani. Miután megnéztem a feldolgozást, az beszállt a kedvenc filmjeim közé. Ezt az eredeti változatot szimplán jónak tartom.
Mindkét film jó kérdéseket boncolgat így ajánlanám a megtekintést és az esetleges összehasonlítást.

Remek munka mindkettő!


36. Csabaga (2013-12-14 18:32.08) aaaaa
Már most kapható!


35. Csabaga (2013-12-13 17:44.47) aaaaa - (válasz L-Loken 34. hozzászólására)
Jövő héten jelenik meg.


34. L-Loken (2012-12-13 12:25.22)   - (válasz L-Loken 33. hozzászólására)
ja igen, szóval hol tudom megvásárolni?


33. L-Loken (2012-12-13 12:25.00)  
Na irtátok hogy 2012-ben elérhető lesz a film... nos még a világvége előtt szeretném megnézni :D

...elvégre mégiscsak ez az eredeti... a jenki változat a kedvenc filmem 1ébként..
de ebben van valami női szereplő is, jool olvastam?


32. Kovbojka (2012-04-25 15:36.33) aaaaa - (válasz Menrot 31. hozzászólására)
:D


31. Menrot (2012-04-25 15:25.14) aaaaa - (válasz Kovbojka 30. hozzászólására)
Akkor megegyeztünk:)


30. Kovbojka (2012-04-25 15:24.06) aaaaa - (válasz Menrot 29. hozzászólására)
Pacino tényleg hatalmas színész, nagyon nagy kedvencem. De én nem tartom jobbnak Gassman-nál, mert kevés filmet láttam tőle. (Mármint Gassman-tól.:P) Az biztos, hogy Pacino nagyobb jelentőségű.
A sebhelyesarcúban, A Keresztapa első második és harmadik részében, és talán még a Carlito útjában is jobb volt szerintem. De a Scent of a woman-ben is tökéletes. ÉS Gassman jobban játszott mint Pacino, az európai verzió a jobb!! Bennem sincs semmi elfogultság!:P


29. Menrot (2012-04-25 15:18.54) aaaaa - (válasz Kovbojka 28. hozzászólására)
De elfogultság.
Jobban átgondolva alakított Pacino még ennél is jobban ez igaz.(Scent of woman amerikai verzió)Nagyon sok filmben.Gassman-nal is sokkal nagyob színész Pacino,nagyobb jelentőségű.
Az amerikai verzió a jobb.(Nincs bennem elfogultság:P)


28. Kovbojka (2012-02-28 16:10.06) aaaaa - (válasz Menrot 27. hozzászólására)
Szerinted.Nekem meg az a véleményem, hogy Pacino a Sebhelyesarcúban, a Keresztapa 2.-ben vagy Kánikulai délutánban is jobbat alakított. Nem mintha nem játszott volna nagyon jól a Scent of a Womanben, de nem azért kellett volna Oscart kapni. És nem elfogultság. AZ olasz verzióban a fiatal srác is sokkal jobb volt mint Donnel. R.I.P.
Nemcsak humorosabb, hanem jobb is ez az olasz verzió.


27. Menrot (2012-02-28 15:43.50) aaaaa - (válasz Kovbojka 26. hozzászólására)
Pacino 1992--ben élete legjobb formáját hozta talán,Vittorio Gassmann nem ver rá köröket.Ugyan már,mi ez az elfogultság.Nagyjából egyenlő kategória,az olasz kicsit humorosabb talán.


26. Kovbojka (2011-07-28 14:44.13) aaaaa - (válasz Sötétszív 25. hozzászólására)
Szia Sötétszív. Dvd változat elvileg lesz 2012-ben az éjszakai nappal karöltve. Én nem várnék a helyedben. Ncoreon fönt van, de ha nincs neked belinkelek egy oldalt ahol tűrhető minőségben, egy kicsit szar hanggal megnézheted. De szokott baszakodni az oldal, szóval lehet többször kell újraindítanod, és odatekerni ahol épp jársz.
Tessék, itt az oldal: ***** Egyébként, most hogy érdeklődtél szerintem megnézem mégegyszer.:))
Írtam a filmről kritikát. Olvastad?? Szerintem ez 30-szor jobb mint az amerikai. Az is jó feldolgozás, de mérföldekre van ettől a műtől. És Gassman körözi Pacinot. Persze Pacinot is imádom, de ez a szerep Gassmanné lesz örökre. Ő az IGAZI, az EREDETI!!!
Jó filmnézést.:))

* Automatikusan eltávolított tartalom.


25. Sötétszív (2011-07-28 13:59.18)  
Nem tudjátok, ezt lehet valahol kapni DVD-n? Mert csak az Amerikai változatot láttam, és erre is kíváncsi lennék. Letölteni meg nincs kedvem. Szóval tud valaki segíteni?


24. Marko76 (2011-07-28 13:49.14) aaaaa - (válasz Kovbojka 22. hozzászólására)
Igazad van, de jó látni itt az első tízben. Egyébként én se vagyok híve a ranglistáknak, pláne nem a magyaros szemléletnek - csak az első számít -.
Még a 800. hely környékén is nagyon jó alkotások vannak.


23. Kovbojka (2011-07-28 10:24.27) aaaaa - (válasz Kovbojka 22. hozzászólására)
*nálad is* (elnézést)


22. Kovbojka (2011-07-28 10:23.50) aaaaa - (válasz Marko76 21. hozzászólására)
Nálam(és szerintem náladis:)) az első, az a lényeg.:))))) Engem annyira nem izgat ez a filmkatos ranglista. Szerintem tökre mindegy, hogy itt hol áll. Az iteni ranglista jól el van cseszve, a tucatfilmekkel, meg a sorozatokkal...


21. Marko76 (2011-07-28 09:56.05) aaaaa
Ez az. 4. legjobb film. hajráááá
goooooo


20. AmEri (2011-07-15 20:03.00)   - (válasz Kovbojka 19. hozzászólására)
Bár nem néztem utána, hogy lehet-e még kapni dvd-t, de akkor biztosan nem, ha újra kiadják 2012-ben.
Majd rácuppanok jövőre, mert csak Al Pacinoval láttam a feldolgozást, ami totál tetszett.


19. Kovbojka (2011-07-15 18:10.14) aaaaa
Igen, igen, igen! Végre meg tudtam nézni ezt a remekművet! És azt kell mondjam ez a film a filmtörténet egyik legbecsesebb darabja! Számomra ez a remakeről nem mondható el, de arról is írok majd. Most inkább haagyjuk. A film műfaját nagyon nehéz megmondani. Hát biztos, hogy nem vígjáték, amit itt a filmkaton írtak. De az a szomorú, hogy nem csak a film műfaját írták el, hanem a történetet. Nem volt igény kimásolni portról, inkább atdolgozták egy kicsit a remake leírását és idelinkelték... Na szóval... A film műfaja. Mint mondtam, nem könnyű meghatározni, de talán porton van a helyes válasz. A filmet a melodráma kategóriába sorolták.És, hát teljesen igazuk van, mert érzelgős(de nem lányas és gicses), drámai(de nem túldramatizált), és szomorú. A helyes történet:(belinkelt) Vittorio Gassman talán egyik legmegrendítőbb alakítását nyújtotta a hatalomhoz, parancsoláshoz szokott katonatiszt szerepében, aki váratlanul elveszítette a látását. Vajon képessé válhat-e arra, hogy újra elfogadja önmagát és egy nő áldozatos szerelmét?
No, ez lenne a valódi leírás. A film leírását rögtön Vittoro Gassamnnal kezdik. Nem véletlenül! Hogy is kezdjem dicsérni az egyik legnagyobb férfi alakítást, amit valaha látta Pedig láttam már jó párat, és rengeteg Oscar-díjas is volt köztük. kezdjük ott talán, hogy Gassman, ÉL a színpadon. Minden mozdulata arcjátéka tökéletes. De ami utánozhatatlan, és Pacinonótól is ezt hiányoltam, az szemtartása. Annyira emberi, hogy az már ijesztő. Visszatérve Pacinora,az egyik kedvencem, de ez a szerep egyes egyedül Gassmanné, pedig Al is hatalmasat játszott. Egyébként nem tudom mért, de Amcsiban nem nagyon is ismerték el Gassmant. De sabaj! AZ európai filmszemle két díjat is jutalmazott neki. És az egyiket Cannes-ben kapta, amit igen magas szintű szinészi teljesítmény igényel.
Na jó, ennyit Gassmanról. A lényeg, tökéletes Él a vásznon, szinte ijesztő színészi képességet mutat.
Nos, a lényegesebb szereplők közül ott van még Alessandro Momo az vakvezető szerepében, és Agostina Belli a megszállot szerelmes hölgy. Mindketten meglepően jók, de persze Gassman uralja a vásznat, egy picit háttérbe szorulnak.
Nem ragozom tovább a színészi játék több mint szenzációs.
Dino Risi neve, nekem sajnos nem mond sokat, pedig én úgy gondolom ismerem az olasz filmművészetet. Ő róla sajna még nem halottam, de állítólag nagyon jó filmeket csinált. (Hát igen itt a példa) Ő ül a rendezői székben, és a forgatókönyvet is ő kreálta. Mindkettőben remek munkát végzett. (elismerés)

Azt hiszem eleget írtam A FILMRŐL, remélem ráveszek embereket, hogy tekintsék meg. 2012-ben jeleik meg dvd-n, én nem bírtam várni és onnline néztem. (Kicsit szégyellem magam)
Itt a link, pá: *****
Jó filmnézést!:)
Ja, és nem néztem át a helyesírási hibákat az írás végén. Előre is elnénést, ha van benne valami komolyabb hiba.

* Automatikusan eltávolított tartalom.


18. Az utolso szamuráj (2011-06-16 10:18.54)  
Én nem láttam azt a szakadékot nagynak.


17. Marko76 (2011-06-16 10:04.30) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 6. hozzászólására)
Pacino nagyon nagy színész, de a két film között egy nagy szakadék tátong.



16. Kovbojka (2011-06-15 19:41.56) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 14. hozzászólására)
Ja, és nem tudod hol lehet kapni ezt a változatot dvd-n??? Mert tudom, hogy megjelent(az éjszakai nappal karöltve), viszont se neten, se közponokban nem látom.:(


15. Kovbojka (2011-06-15 19:40.02) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 14. hozzászólására)
Hát akkor szosza! Javíts az átlagát.:) Plusz írj hozzá egy szokásos szuper véleményt, amit tőled elvárok.:)))


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2024-02-22 16:3844 hsz
Helyes címDeGaulle, 2013-12-13 12:521 hsz
KeresemRoti1, 2011-07-20 15:392 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Egy asszony illata adatlap
Eredeti cím: Profumo di donna
Évszám: 1974
Rendezte: Dino Risi
Szereplők: Vittorio Gassman, Alessandro Momo, Agostina Belli

További információk

Szereplők fórumai
- Dino Risi - Vélemények
- Agostina Belli - Vélemények
- Vittorio Gassman - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk