Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Pókember: A Pókverzumon át
- HBO3, 14:45
Ház a sziklák alatt
- M5, 14:50
Rumlis vakáció
- Film+, 15:00
Pofa be!
- Moziverzum, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Verseny a győzelemért - Vélemények
Mire gondolsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
szólánc tudósokkal
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Nővér aaaaa
Mike Henry aaaaa

 

Fórum - Karácsony Artúr - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. HettyKing (2014-12-23 23:42.13) aaaaa
Pár éve láttam,holnap újra terítéken lesz! Nagyon-nagyon jó film! Egyedi megközelítés, így még nem láttuk, hogyan is zajlik a karácsonyi készülődés a színfalak mögött. Csodálkozom, miért nincs nagy visszhangja, mint például a Polar Expressznek... Ez pörgősebb, izgalmasabb, és szórakoztatóbb is. Ünnepekkor alap darab! Boldog karácsonyt! :)


15. Captain Al (2014-09-02 10:07.24) aaaaa
sokat gondolkodtam azon hogy megadjam e a 3 csillagot, de nem tettem.egyszer nézhető film.



14. Vonrobert (2013-12-25 22:54.57) aaaaa
Kellemes karácsonyi szórakozás! Bár van benne néhány momentum ami nem a Mikuláshoz méltó, de karácsony estére még így is jó!:)


13. Törölt felhasználó (2013-08-04 17:05.05) aaaaa
Végre egy mesefilm, ami nem úgy tálalja Télapót, mint a világ nyolcadik csodáját, hanem igazán emberinek mutatja be az "öreget" és még családi hátteret is kreál hozzá. (nem, nem a manókat, bár nekik is jelentős szerep jut a filmben)

A történet mikor máskor is játszódna, mint karácsony éjjelén, amikor is Mikulásnak egyetlen éjszaka alatt szét kell osztania kétmilliárd ajándékot és mindezt ráadásul hibátlanul, hiszen ezért ő a Télapó.
Itt bizony súlyos műhelytitkok lepleződnek le, mert megismerhetjük a trükköt és közben elégedetten nyugtázhatjuk, hogy a rénszarvasok nem égnek el a sebesség keltette súrlódásban... :)

Viszont van egy kis gikszer, mert a küldetésnél az egyik ajándék lemarad a kézbesítésről. Jaj, most mi lesz? Bizony, bizony, itt előtérbe kerül az emberi természet...
Mert mi van akkor, ha Télapó kényelmes, és megfáradt már, de annyira hiú, hogy nem hajlandó átadni a stafétabotot, a nagyobbik a fiának? (aki ugyan egy katonatiszt precizitásával és technikai felkészültségével rendelkezik, de ettől még nem biztos, hogy szereti a gyerekeket....)
És ott van Téltata, az előző Télapó, aki nehezen emészti a háttérbe szorítást és még egyszer utoljára be akarja bizonyítani, hogy az öreg Mikulás nem vén Mikulás...
Aztán még a családhoz tartozik Télapó felesége is, aki "mindazt az izét megcsinálja, amit a háztartásban szokás", mert talpraesett és tüneményes, és féltő gonddal óvja a családját.
És igen, ott van még Artúr is, Télapó legkisebb fia, aki az Északi-sarki postázóban dolgozik, mert annyira aggódós és kétbalkezes, hogy mást nemigen lehetne rábízni. Vagy mégis?

Vajon ki menti meg a karácsonyt azzal, hogy házhoz viszi az utolsó ajándékot is? Vajon mi a jobb, egy ezeréves térkép, amiről még városok is hiányoznak, vagy a GPS? Vajon mi teljesít jobban? Az Eve névre keresztelt szán, amit rénszarvasok húznak, vagy a hipermodern csúcstechnológiával felszerelt űrrepülő? És hova lettek a rénszarvasok? És mivel jár az, ha a világon több azonos nevű hely is van?
És egyáltalán: célba ér az ajándék? És ki érdemli meg igazán, hogy a mikulás megtisztelő címét viselhesse?

Sok-sok kérdés, amire mind megtalálható a válasz a filmben. Ne hagyjátok ki, érdemes, mert télen-nyáron lélekmelengető, kicsit megkönnyeztető és mindenképpen kacagtató történet ez.

Ja igen, és Téltata egy igazi hímsoviniszta, hát hogy lehet olyat válaszolni egy "lehetetlen" kijelentésre, hogy "ezt mondták arra is, hogy a nők megtanulnak olvasni".... Fúj, igazán kiábrándultam..:):):)


12. Törölt felhasználó (2013-07-28 20:35.03) aaaaa
Mesés kedvemben vagyok a napokban, rajzfilmhiányosságokat pótolva a Gru és a Croods után előkaptam az Arthur Christmas-t. A fene egye meg, erre is 5 csillagot kell adjak, egyszerűen tökéletes rajzfilm, humorral, ötlettel, izgalommal és hatalmas szívvel. Karácsonyi hangulatba sodort a 40 fokos kánikula közepette.


11. Kira666 (2012-12-28 18:20.03) aaaaa
Remek karácsonyi mozi. Az egész családnak, nincs benne gonosz szereplő, ez az ami először megragadott. Aztán meg az öreg Miki, na meg a csomagolós manó :)


10. Vbacs (2012-12-22 18:01.41) aaaaa
Aranyos kis mese volt, pont ideális karácsonyra.
Hát ebből az irányból sem közelítették meg a mikulás ajándékosztási mizériát.
Bár nem ájultam el tőle, de kellemes kikapcsolódás és jól ráhangol az ünnepekre.


9. Sötétszív (2012-12-07 22:57.38) aaaaa
Sarah Smith animációs filmje igazi Karácsonyi film lett. Szórakoztató, lenyűgöző, fantasztikus munka lett a Karácsony Artúr. Láthattunk már sok Karácsonyhoz köthető animációs történetet, de ez az egyik legjobb, és legötletesebb mesék közé tartozik. S kapunk hozzá szerethető figurákat, melyeknek nemcsak a jó oldalukat, de bizony a hibáikat is kidomborítják. S ettől élő, lélegző ez a másfél órás kaland. Aki megnézi tuti, hogy nem bánja meg. 2011 egyik legjobb animációs filmje ez. Nem is lehet kérdés, hogy mennyi a pontszám.


8. Az utolso szamuráj (2012-12-02 13:53.34) aaaaa
Hatalmas.
Mert van szíve,lelke,van varázslata.Mert a rossz se rossz igazából,egyszerűen van egy kisebb hiba,amit alig lehet kimutatni,és mint a világban mindenhol az ezért felelőssek reagálása:ugyan...az elhanyagolható....szinte nem is látszik...azaz,kit érdekel????
Talán PONT azt az egy személyt-esetünkben egy gyereket-aki rosszul jár.Akin csattan.
Ez az,amit végrehajtók,hatalom,statisztika-mániások soha nem fognak érteni,míg világ a világ.Hogy aki pórul jár bármiben,akármiben,annak fájhat valami.
És-hál Isten a mesében-vagy egy kissrác,aki szintúgy másképp gondolkodik,ő látja,hogy ez a dolog...nem épp jó, kellemes.Neki számít,hogy esetünkben egy!!!gyerek nem kap ajándékot.Számít,mert annak mennyire fájhat,számít,mert ő hisz a Karácsony szeretetében,erejében,hogy az végre valóban az az ünnep,ahol jó adni és kicsit jobbnak lenni,és legfőképp azért számít,mert az ő papája a Télapó.
És itt álljunk meg egy hótaposós pillanatra.
A papája a Télapó.
Volt egy rész ebben a filmben,mikor a Mikulás bement fia szobájába,és ránéz egy fotóra:a fia az ölében,és figyel rá.Mert neki apukája ha úgy tetszik,Isten szemében,minden szaván csüng,olyan szeretne lenni,amilyen ő.Felnéz rá,szereti,becsüli,példakép.
Ha Te apa vagy,és most tényleg csak az apákhoz szólok,talán tudod,milyen fontos ez.Hogy milyen fontos ez egy kisfiúnak,de a fenébe is,egy nagyfiúnak is,hogy legyen követendő minta,példa,amihez majd hozzáigazíthatja felnőtt életét,és hogy milyen érzés ezeket a kis formálodó apróságokat nevelni.Hogy menyi melegséggel tölti el szíved,szívünk,ahogy egy ilyen kis kölyök figyel Rád,Ránk,szemében bizalom,igyekezet,odafigyelés,és szeretet...hogy ez az egyik olyan fontos dolog,amiért úgy nevezed,nevezheted magad,apa.
És...és hogy ne csalódjanak benned,bennünk soha,hogy amit hirdetsz,képviselsz,mondasz,bármi legyen is bármilyen témában,tartsd hozzá magad.
Követendő példa...igen,úgy vélem,egy szülőnek,itt egy apának igenis az (is) kell lenni,fontos,nagyon fontos.
Meg persze szeretni őket,és ez túlmutat azon a jó esetben több órás öröm- folyamaton,amit legyártásuk okoz.Lehetne itt írni a film apropóján olyanokat,hogy juj de csodás az animáció-és valóban!!-hogy juj de jók a poénok-és valóban!!-hogy van néhány filmes utalás ,ami működik-és valóban!!-de ez itt,most,számomra,abszulút másodrendű.
Mert a Karácsony Artúr nem szájbarágós mód beszélt szülő-gyerek kapcsolatokról,elfogadásról,tiszteletről,sok dolog fontosságáról és a Karácsony lényegéről,ami a szeretet.Meg arról,hogy pont ez a szeretet az,amiért az ember aki valóban fontos neki,megajándékoz,és hogy milyen nagyszerű érzés is az,amikor egy kislány csilingelőn kacag egy új baba láttán,egy új bicikli láttán,vagy egy kisfiú ujjong egy kardnak,vonatkészletnek.Igen,valóságban nem a Télapó hozza,és anyagias lett a világunk:ettől független minden fillérünk megtérül ha örömöt okozunk.

Ez-IS-pont ennek az ünnepnek a lényege.


7. Lechoo Edy (2012-01-10 21:08.07) aaaaa
Kellemes kis film volt, jó szórakozás.


6. Törölt felhasználó (2011-12-03 20:00.41) aaaaa
Nekem nagyon tetszett. Lekötött, humoros volt, volt benne szépség, egy kis karácsonyi hangulat, szóval minden, amit elvártam tőle. Hozzá teszem, félve ültem be rá, hisz olyan könnyen el lehetett volna rontani, de egyáltalán nem bántam meg. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt kellemes kikapcsolódás.


5. Egyszerűsrác80 (2011-11-26 22:38.08)  
Ígéretesnek tűnik:)


4. Klaudetta398 (2011-11-25 15:53.45) aaaaa
Jó kis mese film lesz :D


3. Cantri (2011-11-23 13:12.41) aaaaa
Idén űrhajóval jön a Mikulás? Akkor az a minimum, hogy 3-szor annyi ajándékot hoz.))



2. Ginny1 (2011-11-22 21:39.46)   - (válasz C.hester 1. hozzászólására)
:D


1. C.hester (2011-05-29 22:35.35)  
A szám tátva maradt a bemutatón,mikor megjelent a Mikulás szá...izé űrhajója.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekHettyKing, 2014-12-23 23:4216 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk