Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Éjsötét árnyék
- RTL Három, 16:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 16:15
Devotion
- Filmbox Premium, 16:25
Álom luxuskivitelben
- Film Café, 16:40
Klónok
- Mozi+, 16:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kiss Ferenc - Vélemények
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
A rezsim (sorozat) - Vélemények
Donald Trump - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Konstrukció aaaaa
Kevin Greutert aaaaa

 

Fórum - A temetésem szervezem - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Emylio (2016-10-15 18:02.17) aaaaa
Meg volt a maga bája, meg kínja, de rám egyik sem hatott. Unalmaskodás, meg némi hatásvadász ukkmukkfukk.:)


13. Mütyürke (2016-07-06 19:39.58) aaaaa - (válasz Pinceajtó 5. hozzászólására)
Logika kontra érzelmek?Számomra elégséges volt a magyarázat és bőven elegendő 40 évnyi önkéntes száműzetésre.Többünk,azt hiszem,apróbb dolgok miatt is bujdokolni lenne képes, időnként .Mert olyankor nem kell magyarázkodni,szembesülni hibákkal ,számot adni bármiről is ,aminek még a gondolata is fájdalmat okoz netán.
Az ,hogy mit terjeszthettek róla,szerintem,tök mindegy .Te is kreálhatsz bármit ,nincs jelentősége,mert nem is volt igaz.Az igazság viszont elhangzott.Kell ennél több?:)Bár, ha az unalmas átlagember éhezik a pletykára ,akkor igen :P :)



12. Törölt felhasználó (2013-05-02 11:27.13) aaaaa
Filmleírást tartalmaz, óvatosan szemezgesd, ha még nem láttad a filmet.

Nem titok, simán elmentem volna a film mellett, ha nem olvasom Szamuráj véleményét. (a cím alapján valami bugyuta amcsi tucatnyögvenyelős-erőltetett mosolyú "vígjátékra" tippeltem volna /ennyit a találó magyar átnevezésekről/) Azóta viszont "üldöztem" a filmet és nem bántam meg, hogy megnéztem.
Maga a történet lassan folydogál, és azt éreztem, hogy te jó ég, ha ez az ember tényleg mindenkivel el akar mondatni egy történetet önmagáról, akkor mire lesz elég az a körülbelüli maradék húsz-harminc perc, ami alatt megtörténik a lényeg: a temetés... De igazából nem is kellett több.
Régi bűnök árnyéka messzire ér, tartja a mondás, és önmagunk lelkiismerete elől (szerencsések azok, akiknek nincsen) nem menekülhetünk, még akkor sem, ha vezeklésül kápolnát építünk, vagy negyven évre az önmagunk által épített börtönbe zárjuk magunkat és megbocsátás nélkül tengetjük az önkéntes száműzetés napjait. De mert emberek vagyunk, társas lények, ezért kell a megerősítés, a vigasztalás, de leginkább feloldozásra van szükség, és ezt nem Isten által nyerjük el (bármit is mondanak a vallási megszállottak, neki vajmi kevés köze van ehhez) mert az életet nem az égben, hanem a földön éljük, a többi ember között, akikhez ilyen, vagy olyan módon, de kötve van a sorsunk. A megbocsátásnak pedig azoktól kell jönnie, akik ellen vétkeztünk, mert csak ők képesek felszabadítani minket a béklyóból,- amibe önmagunkat vertük- hogy újra "normális" emberként élhessünk.
Vannak, akik hamar eljutnak a felodozásig, másoknak erre egy élet is kevés, mert túl konokak, büszkék, vagy csak annyira elkeseredettek, hogy nem merik időben kérni. (És lehet, hogy mire elérnek odáig, már nem is lesz kitől, mert késő...)

És furcsa az élet, mert a halál olyan üzlet, amiből bizony profitálni lehet, és azzal, hogy Félix megbízza a Queen Temetkezési Céget a szervezéssel, esélyt ad nekik a talponmaradásra... És még többet is ad. Lehetőséget egy fiatalembernek, hogy megértse, mi vesz rá arra valakit, hogy közutálatnak "örvendő" remeteként élje le az életét. (nincs kimondott célzás, nincsenek példabeszédek, de ha valaki akarja, akkor ebből levonhatja a megfelelő tanulságot)

Mindeközben pedig van valaki, aki ugyan mellékszereplőként van jelen a filmben, de mondhatni, ő a legfontosabb, mert ő veszítette a legtöbbet ebben a "játékban"... Igazából nem is az a rengeteg, a temetésre leginkább csak a sorsolás miatt kíváncsi ember szájtáti csodálkozása és sajnálata számít- és ezt a lelke mélyén Félix is tudja - hanem annak a nőnek a megbocsátása, aki elől negyven éven át eltitkolták az igazságot. Egy olyan igazságot, ami ennyi idő után is fáj, mert két olyan ember elvesztéséről szól, akik nagyon sokat jelentettek ennek a nőnek. És ha lassan és mérhetetlen fájdalom árán is, de Matti elérkezik addig a pillanatig, hogy megérti, elfogadja és megbocsátja azt a régi történetet, mert belátja, hogy Félixnek igaza van, amikor azt mondja:
"Nem mi döntjük el, hogy kit szeretünk."

Elgondolkodtató és erős érzelmi töltéssel rendelkező film, nagyon jó zenei aláfestéssel. Ezért aki lárvaarcú akcióhősők értelmetlen haldoklására, vagy agyament tréfákra vágyik, be se tegye a lemezt a lejátszóba.


11. Sötétszív (2013-03-21 10:13.26) aaaaa - (válasz Sötétszív 7. hozzászólására)
*Schneider


10. Sötétszív (2013-03-21 10:12.54) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 9. hozzászólására)
Én a könyvtárból kölcsönöztem ki. Szerintem már lehet kapni a Media Marktban is. SD kösz hogy szóltál az elírásról.D


9. Törölt felhasználó (2013-03-21 00:00.51) aaaaa - (válasz Sötétszív 7. hozzászólására)
A guta mindjárt megüt...Honnan szerezted meg????
(én meg hajkurászom fel-és le és nem találom, nemhiába az a foglalkozásod, ami...:):):)

(csak még egy szurka: a Sxhneider milyen név is?:D a hiányzó m betűt bezzeg pótoltad...:D)


8. Sötétszív (2013-03-20 23:11.45) aaaaa - (válasz Sötétszív 7. hozzászólására)
*filmjében


7. Sötétszív (2013-03-20 23:11.29) aaaaa
Aaron Sxhneider filjében egy férfi megszervezi a temetését, és nem is akárhogyan, hanem egy mulatsággal összekötve, amin ő is részt vesz. Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy ez egy rendkívül eredeti ötlet, méghozzá remek kivitelezésben. A kort amiben játszódik, nagyszerűen sikerült megragadni. A színészi játék feledhetetlen nemcsak Robert Duvall, Bill Murray, hanem Lucas Black, és Sissy Spacek is remekül játszott. Egy szokatlan történet nagyszerű tálalásban. Többször nézhető, szenzációs mozi. Csak kár, hogy így alul van értékelve, többet érdemelne.


6. Az utolso szamuráj (2013-02-21 16:38.00) aaaaa
Mindenkinek vannak titkai.Mindenkinek vannak bűnei.
Nem hiszek a bűntelenségben:felnővünk,felnőttek leszünk ugyanis,és ha addig nem is,de ekkor valaki,valakik kárára követünk el valamit,amit nem kéne.Nem Balaton-szelet lopásról,nem is egy illetlen szoknya alá nézésről van szó:ennél jóval többről.
Olykor talán rémísztőről,megbocsáthatatlanról,vállalhatatlanról,szégyenlet esről,már ezt is tudom.
Erről pedig...nem akarunk,tudunk,nem vágyunk beszélni.Senkinek sem,még a legközvetlenebb társunknak sem.Félünk,hogy nem érti,félünk,hogy de igen,mégis megérti,félünk,hogy elveszítjük emiatt,félünk,hogy mit szólnak hozzá mások,többen,bárkik,mi lesz az ítélet....
Mert az emberek szeretnek ítélkezni ,gyorsan,legtöbbször átgondolatlanul,ostobán,és a többség véleményét mormogva,azt magáévá téve,mégha valóban van olyan tett,aminek megítélése-legalábbis úgy hisszük...-egyértelmű.
Falat húzunk e tettekre,titkokra,be nem vallott bűnökre,téglája a lelkiismeret,kőművese mi magunk,habarcsa a szégyen,rideg keménységének okozója pedig az idő,a mindig ketyegő idő.Igen,lehet úgy nevezni,börtön ez,és igen,van ki vissza is vonul,el az emberektől,védekezik is ezzel de oka jóval nyomósabb ennél.
Mindannyian úgy hisszük,ha ezeket a dolgokat elmesélnénk,ha egyszer kimondanánk,ha megtudná az a világ az igazat,ami fontos nekünk,más szemmel kezdenének méregetni,máshogy ítélnének meg,már nem szeretnének annyira,meggyűlölnének,elvesztenénk kapcsolatokat...sokszor biztos így lenne,sokszor pedig dőre félelem.
De...ahhoz elég idős vagyok,hogy tudjam,az eltemetett tettek legtöbbször elérik,hogy az ember kimondja,felbüfögje,bevallja őket,mert létezik az emberi léleknek egy olyan vágya,amit úgy hívnak,vezeklés.Megbocsátás iránti kényszer.
Őszinteség.
Még ha lehet,halálunk felé trappolva erősödik is fel.
Mi az,ami miatt nem tudjuk a börtönajtót örökre bezárni??Pont az,ami miatt emberek vagyunk,hogy bár bűnt követünk el,de vágyjuk a megbocsátást,hogy valaki,valakik megértsenek minket,hogy mit tettünk,és miért régen,hogy kimondjuk,akkor hibáztunk...de megbántuk.
Mondják,egy embert egész életén végignézve lehet csak megítélni,de hogy nézzük végig az életét???Hát nem igaza van a(filmbéli) papnak,mikor azt mondja,csak hisszük,hogy elkülönül a jó és a rossz-amúgy mereven emberi fogalmak...-az igaz vagy a hamis,ám ezek legtöbbször összefonódnak,nem látni hol kezdődik az egyik,és hol a másik.
Ha pedig valamit nem látunk át...hogy ítélkezünk??Pedig megtesszük,nap mint nap,bármilyen témában,és meggyőződve igazunkról,sértetten reagálva annak esetleges megkérdőjelezésére.
Viszont azt hiszem,már koromnál és eszemnél fogva,hogy igen,ha érezzük,eljön az idő,kell a megtisztulás,kell valami őszinte,mert van lelkünk,ami hirtelen tucat dolgokat aprít hülyeséggé,bóvlivá,addig fontosnak tartott himihumi csacskaságokat talmi értékké.Egy pillanatra,több pillanatra nemesedhetünk,ha van hozzá erőnk,emberek leszünk a szó legmagasztosabb értelmében,és vállaljuk,ami mögöttünk van...megcsalás,boldogtalanság okozása,fájdalmak,sorsok megroppantása,életek derékba törése.Ehhez nem hinném,kéne a vallás,elég az,ha van maga az EMBER és mellette az őszinte szándék.
És....ki lehet ,ki kell mondani lehet,sok mindent,talán bármit.Aki szeret,akinek fontos vagyunk,talán utána is szeret.
Ez pedig nemhogy fontos,éltetőbb,mint a levegő.
Szeretem azt a pillanatot ebben a filmben,mikor a színészóriás,Robert Duvall elmondja mi lelkét nyomja,hogy miért néztük az addigi 85 percet,és aztán pár kocka azt mutatja,az emberek készülődnek haza,megvan a sorsolás győztese is....de ez most nem fontos csak azt láttatja,az élet talpal tovább másoknak,sokaknak.Pár zongoraleütés rezdül bele az ember lelkébe és tép a szívébe jóleső sebet , egy férfi ül magányosan egy ágyon,egy még akkor is tartó szerelem emlékével,a lelkét nyomasztó teher nélkül valahol megkönnyebbülve.
És egy nő,egy barát ül melléje ,kicsit vigasznak és egy rég halott valaki emlékének beszívására mellé.


Néha talán nem értenek sokan,vagy senki,mi az,ami nekem számít:ebben az apró remekműben megvan.Mikor megáll az idő,szavak nélkül mondanak igazat,tisztát,őszintét,ami pont ezek miatt lesz szép,nemes,emberi és átérezhető.Mikor arra döbbennek rá,újra,mert a körülöttem lévő világból majdhogynem csak az ocsmányságot,butaságot,ostobaságot,értékkerülgetést látom,hogy van még azért olyan dolog ,amiért jó ...hm...élni.Lenni.


5. Pinceajtó (2012-10-25 13:33.31) aaaaa
Egy dolog nagyon hiányzott ebből a filmből,mégpedig a logika.Végig tűkön ül az ember hogy megtudja,mit tett az elmúlt negyven évben ez az ember és hogy mit terjesztettek róla,valamint tiszteletes barátja miért zárkózott el előle.Az elsőre hogy ténylegesen mit tett,kapunk egy ilyen-olyan választ ami engem nem győzött meg,hogy ezért egy embernek önként évtizedekre remeteként kellene élni.(de ez szubjektív vélemény,mind1).A másodikra,hogy mit terjesztettek róla,pedig azért felháborító hogy nem kapunk semmi választ,mert tulajdonképpen ezért kezdte el szervezni a temetési összejövetelt,és egyszerűen kifelejtették mégis ezt a filmből.Lelki szemeim előtt a film elején egy szörnyeteg képe kezdett formát ölteni,és helyette kapunk egy unalmas átlagembert.Megmondom őszintén,én becsapva érzem magam,mert ebből érdekesebb filmet kellett volna kihozni.Nem volt mersz a készítőkben,hogy egy megosztó személyiséget tegyenek meg főhősnek.


4. Vbacs (2012-04-12 19:52.47) aaaaa
Azt hiszem, SPOILERES lesz!
Nagyon jó film volt, lényegében elnyerte e tetszésem.
A film legkiemelendőbb "eleme", az Robert Duvall. Bevallom, imádom őt, az egyik kedvenc színészem, de érdekes módon, benne nem azt a "kaméleon-szerűséget" szeretem, mint például Gary Oldmanben, hanem azt, hogy ritkán vált stílust, viszont egy stíluson belül mindig meg tud újulni, mindig tud mutatni valami olyat, amit eddig nem. Itt is sikerült...remete, érzékeny lelkű déli ember bőrébe azt hiszem nem most bújt bele először, bár eddig még sosem láttam tőle ilyen drámai főszerepet. Zseniális munkát végzett, örülnék, ha sűrűbben vállalna főszerepet. Remélem a kora ebben nem fogja megakadályozni.

A történet nagyon érdekes volt, bár nem tökéletes. Egy ember, aki "temetési bulit" akar rendezni és annak ellenére, hogy nem kedveli az embereket, ingyen oda is adná a házát egy ismeretlennek. Csak annyit kell az embereknek tenni, hogy elmennek a bulira és mesélniük kell egy vele kapcsolatos történetet vagy történeteket. De ehelyett és külső hatásra is, inkább ő maga fogja elmesélni a szomorú történetét, a szerelme elvesztését.
Remek alap, de számomra még sem volt elég jól kidolgozva. Több drámaiság kellett volna, számomra a hatás nem volt elég nagy ahhoz képest, hogy a nézőt mennyit csigázták. Számomra nem volt világos, hogy akkor most miért is viselkedtek vele ilyen rideg módon az emberek, sőt, miért féltek tőle. Tökéletes film lett volna, ha még színezik egy kicsit a történetet, de nem is kellett volna nagyon, csak épp annyi, hogy jobban lesokkoljon és megfogjon a film drámaisága.

Viszont semmi másra nem lehet panasz, a mellékszereplők is nagyon tetszettek, a zenéről nem is beszélve (Köszönhetően Kaczmarek mesternek, aki miatt meg sem lepődöm, hisz elég sok lengyel nevet láttam az alkotók közt.....legalább a lengyeleknek van egy filmzenész kincsük is).
A hangulat is kiváló volt, az az egyedüli, ami úgy volt, ahogy annak lennie kell.

De ha így visszagondolok, egy nagyon jó filmet láttam, egy méltatlanul keveset emlegetett zsenivel a főszerepben.


3. Tapikaa (2011-09-17 12:43.40) aaaaa
Nekem nagyon tetszett..Főleg azért, mert nem az a megszokott történet.A végén sírtam is egy picit :)
Lehet, hogy SPOILER:
Én azt hittem a tartalma alapján, hogy azt fogják mindenkinek mondani, hogy meg halt Mr Bush és beöltözik valakinek és úgy fog kérdezősködni..De így látva a filmet tudom, hogy akkor nem tudta volna elmesélni a történetét.
Bár azt nem tudom, hogy ez mióta számít vígjátéknak :)



2. Cselescsavo (2011-06-14 19:40.43) aaaaa
Király film, mindenki nézze meg!
linkvadaszok.hu


1. Romeomalac (2011-05-24 12:32.15) aaaaa
Kíváncsi lennék mások véleményére is mert eddig nem nagyon találkoztam sehol a filmmel pedig szerintem nagyon jó lett.
Lassú lefolyású, de a 30-as évek hangulatát nagyon jól sikerült megörökíteni és átadni a nézőnek a főszereplő rideg elzárkózó stílusa is nagyon rövid idő alatt belopja magát a néző szívébe és a történet sem mindennapi egy nem mindennapi emberről!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2016-10-15 18:0214 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk