Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Válság
- HBO2, 02:06

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szőke az igazi aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - A cinkos - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Vmiso (2020-10-03 09:33.06) aaaaa
A Lincoln gyilkosság utózöngéiről tudunk meg sokat ebből a remek filmből.
Kicsit az Amistadra emlékeztetett, hasonló időben játszódik, ott is egy tárgyalás ál a középpontban, ahogy itt is.
Akció, nincs, izgalom annál több.


8. Mclane 2 (2020-03-12 10:03.09)   - (válasz Marica441 7. hozzászólására)
Igen én nem olyan régen láttam, tényleg jó film volt színvonalas amire érdemes időt szánni tetszett a történet vezetés is, és lehetett érezni a film folyamán hogy a kormány mennyire elfogult volt a történések kapcsán ami valahol kicsit érthető is volt. Szóval mindent egybevéve nekem tetszett a film, adta amit kell gond nélkül.



7. Marica441 (2016-04-11 14:32.11) aaaaa
nagyon érdekes lebilincselő film


6. Brundle (2012-10-04 17:18.46)  
Érdekes darab történelmi szempontból mindenképp, korábban is el vétve hallottam a filmről de mikor ma láttam, hogy spielberg nem sokára elő jön az ő saját abraham lincoln filmjével úgy hogy már előzetes is van hozzá, gondoltam meg nézem ezt a robert redford féle alkotást ami nem is lincoln-ról ha nem inkább a halála utána igazság szolgáltatásról szól, hogy az ország miként rendezte bírósági és hatósági úton a lincoln merénylet vizsgálatát és fel göngyölítését. De be kell valljam egy nagyon is ki mért és jól meg csinált filmet kaptam végül, ami el nyerte a tetszésemet és a szimpátiámat mert korábban nem ismertem a lincoln gyilkosság hatósági reakcióját, hogy az amerikai kormány végül miként tett pontot ennek a tragédiának a végére és meg lepett amit láttam, mert mit is láthattunk itt igazán, népharag bosszúvágy mihamarábbi lezárás szinte már azzal a sugallattal hogy kerüljön bárki életébe is , még ha bűnössége meg kérdőjelezhető is néhol ahogy a vádlott mary surratt ügyvédje is rá világított erre egyértelműen. Szóval szerintem ez egy eléggé jól meg csinált film lett, talán nem mindenben tökéletes de úgy összességében véve nekem tetszett, és csak ajánlani tudom mind a történet mind az alakítások végett, mert megkapó lett én legalábbis így látom a saját részemről.


5. Az utolso szamuráj (2012-06-14 20:29.06) aaaaa
Nekem túl sok volt az áthallás a terrortámadásra:tudjátok,mikor ledőlt a torony.Meg az utána következő eseményekre...
Robert Redford akárhonnan nézem,filmes legenda,és szerintem vállalható rendező is:ami probléma a Cinkos-sal kapcsolatban,az pont az,ami mondjuk az Átlagembereket isteni magasságba emelte:a távolságtartás.Ott helye volt,itt....pont hogy nem,ha a koncepcióból indulunk ki(és nem a történelemből,mert hírek szerint azon is csavarintott...)Egyik karakter se szerethető.De ez talán a kisebbik gond.
Hogy megértsük a filmet,ismerni kell Amerika idevágó történelmét:sokan azt se tudják,milyen véres háború volt Észak és Dél közt,a valódi okokról meg még kevesebbet.Lincoln reményeim szerint nem mint autómárka villan be,és talán azt is tudják,meggyilkolták...többen a Nemzet aranya 2-ből?Esetleg:))
De mindegy,elhangzik a híres mondat,Sic semper tyrannis,egy nő a börtönben,a hatalom meg azon működik,minél gyorsabban gyógyírt kenjen a fájó sebre.Nem kell messzire mennünk,volt nekünk,nálunk is ilyen eltökéltség,inkább persze bűncselekmények okán,mikor is a "hatalom" nagyon gyorsan szállítani kívánta a megoldást és a bűnöst a közvélemény megnyugtatására.Néha meg...koppanás.
De ezek a dolgok lehet,már csak így működnek,pedig nálunk nem volt Észak meg Dél.Meg feketék.Meg fejlett mezőgazdaság az egyik oldalon és...de ne folytassuk.A film,és ilyen szempontból gondolom,a valóság is vele megegyező lehetett,azt sugallja,a "hatalom" már előre elkészítette a kötelet,majd mindenkinek,aki a dologban nagyobb szerepet kapott,a tárgyalás meg csak színjáték,egy félretolt Alkotmánnyal a háttérben.
Viszont,és ennek utána is lehet olvasni,a filmet még történészek is ott támadták,Aiken egyszerűen ezt az ügyét elbaltázta.Rossz stratégia,és innentől fogva a nő akár bűnös is lehetett,de nem...Redford egy olyasmit tesz meg,hogy az amúgy igen közepesen játszó James McAvoy karaktere győzedelmeskedik a "rossz" oldal felett,dehát a hangyának talán a mesében van sansza az elefánt ellen.
Ez pedig a rendező sara...emiatt pedig leginkább csak azok a beszélgetések érdemelnek figyelmet,ami mondjuk Kevin Kline és a mindig zseniális Tom Wilkinson között zajlódnak,mert ott valóban érvek,ellenérvek hangoznak el,és néha az ember gondolkodik,ugyan,kinek van igaza?....Mi jó egy népnek,egy szenvedő országnak,de az meg nem jó esetleg egy ártatlan asszonynak meg pont azt tapossák meg,amire többen felesküdtek,és...
Összetett,ugye???Redford meg leegyszerűsíti.Kár.A téma önmagában olyan kérdéseket vet fel,ami a mai napig persze néha piszkálja az embert a mindenkori tyrannus-szal szembe.
Ezért mondtam az áthallást.De,mikor Wilkinson lebök az újságra,miért tartjátok a népet félelemben??....Befogtam a pofámat.


4. Kmacko (2012-05-05 23:46.31) aaaaa
Nagyon lehangoló film. Voltak benne logikai hiányosságok. Történelem kedvelőknek ajánlott.


3. City225 (2011-09-23 13:20.11) aaaaa
A tárgyalóterem mindig is az egyik leghálásabb helyszíne a filmeknek, ráadásul ha hozzáadom a történelem talán legismertebb merényletét, akkor egész rendkívüli végeredményre lehet számítani..
No ez ugyan nem jött össze, de ettől függetlenül lebilincselő történetnek voltam tanúja kiváló színészek tolmácsolásában. Robin Wright elgyötört, aggódó tekintete igencsak meggyőző volt, és én McAvoy teljesítményét is pozitív jelzőkkel tudnám csak illetni..
Azonban összességében műfaji rokonait ismerve nem hiszem, hogy sokáig maradéktalanul feleleveníthető maradna számomra, pedig előzetesen titkon reméltem tőle ennyit..



2. Gorgeous (2011-06-23 11:30.58) aaaaa
Én is:) márcsak McAvoy miatt is.


1. Esza (2011-05-21 18:08.11)  
kiváncsi vagyok erre a filmre.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2020-10-03 09:339 hsz
KeresemSztázi22, 2011-08-19 12:193 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk