Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Miért éppen Minnesota?
- Mozi Klub, 19:00
A 657-es járat
- Viasat Film, 19:10
Vitathatatlan
- Moziverzum, 19:10
Támadás a Fehér Ház ellen
- Filmbox Premium, 20:00
Lassan
- Cinemax2, 20:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke
Országúti diszkó (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szegény párák aaaaa
Ernie Hudson aaaaa

 

Fórum - Utódok (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
107. Qwe123rtz (2022-07-31 23:34.54) aaaaa
Megdolgozza az embert, ha végignézi. Amit nem értek, hogy ez miért vígjáték? Egy nagyon kemény dráma. De azon belül nagyon jó film.


106. Tofike (2021-08-02 07:18.59) aaaaa
Ez zseniális volt 10 pont.



105. Dark Bakter (2016-08-20 17:14.46) aaaaa
Tyhű! Nagyszerű dráma, tökéletes alkotás, nagyszerű forgatókönyvvel, hiteles életszerű sztorival, hibátlan színészi alakításokkal és gyönyörű hawai-i környezettel...
Mit tehet egy apa, ha a felesége egy baleset következtében kómába esve a kórházba kerül.... A lányaihoz közelebb kellen kerülni... Mindkét csajos, bajos.....Időközben azt is megtudja, hogy az asszony jól fel is szarvazta....
Van itt minden, drámai élethelyzetek hiteles bemutatása, semmi mű, semmi kamu--- Hiteles és életszerű benne minden.... A score remek, a betétdalok engem néha idegesítettek... Ez van... A forgatókönyv és a sztori hibátlan! Megérdemelt a díj!
Clooney zseniális alakítást nyújt, mint mindig. Tökéletes játékot prezentál, hiteles minden rezdülése... Aki miatt kíváncsi voltam erre a mozira, az Shailene Woodley kisasszony volt.... Azta! Nem csak gyönyörű, de már itt is megmutatta, hogy tehetséges színésznő! Ezt ismét bizonyíthatta a Csillagainkban a hiba című drámában is.... Tehetséges szépség! Remélem, sok szenzációs alakítással fog minket megörvendeztetni... Ööööö nem a Beavatott szériára gondoltam...
Egyébként minden színész pazar alakítást nyújt a filmben....
Minden elemében tökéletes mozi.... Semmilyen szinten nem tudok és nem is karok belekötni.... Nagyszerű alkotással lettem gazdagabb....


104. Langelus (2016-02-18 19:56.23) aaaaa
[link]

Tetszett, jó kis film.


103. Su-30mk (2016-01-26 17:35.53) aaaaa
A film jó, mivel kellően kidolgozott mély dráma, Clooney pedig ezúttal nagyon jó. Alexander Payne meglehetősen egyedi rendező, azt figyeltem meg, hogy nagyon érdekli mi van az emberi sorsok mögött, pontosabban milyen érzelmek vagy/és érzelmi konfliktusok vannak, emiatt filmjeihez nagyon jó (drámai) színészek kellenek, filmnyelvi eszközei pedig nagyon kifinomultak, ezt is várjuk el egy jó rendezőtől. Ebben a filmjében különleges nézőpontot ad az érzelmek ábrázolásának az egyébként édeni környezet, Hawaii. Nincs abszolút jó és rossz, nincsenek bűnösök és áldozatok, a kép sokkal árnyaltabb, és ennek bemutatását nagyon tudja ez a kiváló rendező... Még párszor megnézve lehet meglesz az 5.* is :)


102. Városi vadász (2015-08-16 21:21.31) aaaaa
Tyű-ha, na ez aztán érdekes egy film. Nem mondanám rossznak, jónak sem, de az tuti hogy valamiért leköti az embert. Valahogy érdekessé vált, Clooney szerintem nem alakított akkorát. Szigorúan egyszernézős.


101. Captain Al (2014-09-02 12:34.22) aaaaa
ez számomra olyan változó film. amikor először megnéztem akkor még azt mondtam "na jó megadom rá a közepest", de most "hát, lehet mégse" szóval szerintem változó, de ki hogy látja.


100. Bajkoviki (2014-05-29 12:00.27) aaaaa
Ez valami elképesztő egy unalmas film, egyetlen pozitívuma a zenéje!


99. Jpakos (2013-12-04 20:05.50) aaaaa
fél óra után idöm pazarlásnak itéltem meg a filmet. 1x "talán" végig is nézem.


98. Lacee (2013-12-01 20:06.39) aaaaa
Szeretem az ilyen mozikat, melyek bemutatják, a család szent dolog. De még mennyire. A legmegbízhatóbb szociális háttér, mely védelmet, támogatást, segítséget ad, melyen belül konfliktusok jönnek ugyan felszínre, de ugyanakkor lehetőség nyílik ezek rendezésére is. Egy emberi kör, ahol megtanuljuk a normát, etikettet, egymás kölcsönös tiszteletét, ahonnan értékeket gyűjtünk a világról, társadalomról, politikáról, vallásról, az emberiségről, stb.
Persze az élet nem habostorta és elkerülhetetlen dolgok is jelen vannak az életben, mint pl. konfliktus, harag, meg nem értés. Szörnyűséges drámai helyzet, amikor akkor kapunk észbe, ha már elvesztettük szerettünket, esetleg haldoklik és nincs remény. Pláne úgy, hogy már jó ideje távol vagyunk tőle, rég nem is láttuk.
Alexander Payne elgondolkodtató művében egy Alexandra nevű lánynak-Shailene Woodley kitűnő alakítása-kell életfelfogását megváltoztatnia, és fontossági sorrendjét átállítani, hiszen miközben élvezi a hedonizmus nyújtotta lehetőségeket, édesanyja halálos balesetet szenved. és akkor ott van az apa karaktere, aki George Clooney-nak köszönhetően kimondhatatlanul szimpatikussá vált számomra. Az Ocean's movie-k fenegyereke talán soha nem volt ilyen tökéletes. Az, hogy uralja a vásznat enyhe kifejezés, a többiek labdába sem rúghatnak mellette. Minden az arcára van írva, minden nüansz a helyén, le a kalappal, Mr. Clooney! Amikor végső búcsút vesz feleségétől, megbocsájtva félrelépését, mintha Bertolucci Utolsó tangója ugrott volna be. Persze fölösleges az összehasonlítás, de akkor is öröm volt látni a főszereplő könnyeit, miközben elfojtott hangon egyre közelebb hajol kedveséhez.
Köszönet az alkotóknak!


97. Törölt felhasználó (2013-08-01 19:20.08) aaaaa
Ugyan már kérem, szép családi dráma hawaii-n, ukulelével aláfestve, hogy nem fog meg?


96. Roberto (2013-08-01 19:08.14) aaaaa
Egy jó kis vígjátékot vártam volna, a filmkatalogus adatlapján legalábbis ez van írva, ráadásul a sztoriját is elolvastam. Gondoltam magamban: na ebből jó kis családi nyomozós komédia lesz. De sajnos hatalmasat csalódtam e kapcsán, ugyanis kiderült, hogy ez a film csak nyomokban tartalmaz humort, és amit el is lő, egyáltalán nem illik a szöveg és a helyzet környezetéhez sem. A Hawaaii szigetek, mint történési helyszín nálam nem ütött. Jobb szerettem volna, ha egy nagy városban játszódott volna, mint mondjuk New York vagy LA. Nem érdekelt volna a sablon és közhelyes helyszín sem, valahogy ez a hawaii nem ütött rendesen.
Ez bizony dráma, de legalább a sztori elég érdekes, és George Clooney nagyon hozza a formáját, teljesen hiteles. Miatta közepes, átlagos film.
Amerikában Payne mozija meglehetősen nagy sikereket ért el, hiszen ettől a filmtől megnézés után a 82 millió dollár borzasztóan sok. A szememben túlteljesített a film box office ügyben. Ráadásul mik ezek a sok GG és Oscar jelölések? Ugyan már, kérem...


95. Lükesrác (2013-05-13 10:27.58) aaaaa
Kicsit érthetetlen számomra a sok díj és jelölés, mert én nem voltam elájulva tőle. Olyan volt, mintha valami Danielle Steel szerelmes regényt látnék megfilmesítve, és végig azt éreztem, hogy nagyon meg akar hatni, nagyon tanítani akar, nagyon belém akarja sulykolni a tanulságot, ami egyébként megszívlelendő lenne, csak éppen semmi újdonság nincs benne. Clooney hiába jó, nekem valahogy nem illett ebbe a sztoriba.
Persze, lehet, hogy csak én vagyok érzéketlen tuskó. :)


94. SzaboKri81 (2013-04-21 20:13.16) aaaaa - (válasz SzaboKri81 93. hozzászólására)
Amit még külön kiemelnék, hogy az alkotók a balesetet nem mutatták be. Ez szerintem nagyon jó, hogy nem láttuk.


93. SzaboKri81 (2013-04-21 20:09.43) aaaaa
Lehet, hogy rossz hangulatomban, rossz pillanatomban ért el ez a film de nekem nem tetszett. Az első gondolatom, mikor a végére értem, hogy ez egy max két csillagos film. Aztán azért rájöttem, hogy itt többről van szó és akkor nagyon alulértékelném a filmet. Igazából lehet, hogy a három csillag is kevés lesz rá. Sajnos én nagyon sokat unatkoztam a film alatt. Értem mire próbálták kihegyezni a sztorit de néhol nagyon nem jött össze.
A szereplők oldaláról Clooney remek volt. Talán a legjobb színészi alakítás volt, amit láttam tőle. Azt a futást nem lehet elfelejteni. Az idősebb lányát játszó Shailene Woodley is nagyon jó volt. Sajna a többiekről már nem igazán mondható el ez. A kisebbik lány rém idegesítő volt. Alexa barátját az első fél órában hatszor ruháztam volna el. Matthew Lillard két perces alakításáért meg kár volt elvállalni a szerepet. Clooney apósát megformált karakter is gyenge volt. Az unokatestvérek meg tulajdonképpen minek voltak ott? Nem igazán értem.
Igazából belegondolva talán egy jobb pillanatban megnézem újra, mert biztos több van benne, mint ami elsőre megfogott. De nehéz lesz majd újra rávenni magam. Pozitívum még a fényképezés és a zene is. Nagyon szép tájakon játszódik a film. Ami viszont kritikán aluli, az a szinkron. Igaz ez viszont nem a film hibája. Clooney az Szabó Sípos Barnabás, senki más. Erre itt Őt látom a vásznon és Tom Hankr szól hozzám Kőszegi Ákos hangján. Azt hiszem legközelebb feliratosan nézem meg.


92. Emylio (2013-04-15 08:11.35) aaaaa
Jó karakterek, jó színészi munka, szép tájak és pont annyi humor, amennyit ez a téma elvisel.
Tetszett, akár többször is nézhető.


91. Johnny kapitány (2013-04-14 22:06.58) aaaaa
Megindító dráma, szép helyszínek és elgondolkodtató párbeszédek jellemzik. Azonban az erős kezdet ellenére, úgy éreztem nem fejlődött fel igazán a film.
Spoiler: Amikor a medencés jelenetnél jártunk azon gondolkodtam, hogy ez lehet az egyik legígéretesebb dráma amit mostanában láttam. De a folytatásban az események lelassultak, és ezzel maga a történet is beszűkült. Nagyjából a felénél már rájöttem, hogy ez nem az újrakezdés súlyáról vagy Mattnek a családhoz való viszonyáról fog elsősorban szólni, hanem egy elnyújtott szembesítés lesz a volt szeretővel, majd egy drámai befejezés a nő halálával. De így is kiemelkedik a választék közül, főleg Clooney remek alakításának köszönhetően.


90. Kittentyű (2012-12-20 00:42.13) aaaaa
A történet nyomasztó, de ezzel együtt érdekes is. A főhős feleségéről olyan dolog derül ki amit férje nehezen emészt meg. George Clooney alakítása lehengerlő, megérdemelte volna az arany szobrocskát játékáért. Aki szereti a drámákat annak szívből ajánlom a film megtekintését, nem fog csalódni.


89. Sötétszív (2012-09-26 16:56.14) aaaaa
Alexander Payne filmje nagyon érdekes. Egy nő kómában fekszik, egy baleset következményeként. Csakhogy kiderül, hogy a nő megcsalta a férjét, és el akart válni tőle. Tulajdonképpen ezeket kell feldolgoznia a George Clooney által alakított Matt Kingnek és családjának. Payne filmje rendkívül erős történettel bír, egy pillanatra nem lankad az ember figyelme. George Clooney remek alakítást nyújt, akárcsak Robert Forster, de a legnagyobb meglepetést Shailene Woodley okozta:érett játékkal lepett meg engem. Nem egy vidám film, de olyan jó, hogy nem lehet ráunni. Nekem nagyon tetszett. Többször nézhető, remek alkotás, egy nagyszerű rendezőtől.


88. Az utolso szamuráj (2012-07-04 18:09.35) aaaaa
A halál az,amit mindnyájan megismerünk.Lehetünk erősek,gyávák,férfiak,nők,nagydumások,szerények,divatosan öltözöttek,naívak,romantikusok,öregek,fiatalok...meghalunk.Egysze r meghalunk.
A fontos,hogy hogyan élünk.
Még fontosabb,akiket szeretünk,akik fontosak nekünk,azokkal hogyan élünk.A többiekre....az én filozófiám szerint -és én kérek elnézést-tojni rá.
Egyszerű történet:hihetetlen jó film.Megcsalt férj,aki nem tud mit kezdeni lányaival,a ténnyel,hogy bár érezte,van gond a házasságukban,hogy felesége más farkán keresi a gyönyört ,ezt azért nehéz feldolgozni-miért írtam így??Mert nemem ennél nagyobb borzalmat el se tud képzelni,nője megteszi azokat valakinek az ágyban,amit neki szokott-és közben Hawaii,ami már nem annyira hawaii egy eladás miatt.Gyönyörű tájképek,hihetetlen jó George Clooney az Oscar- nomináltaknál méltatlanul mellőzött Shailene Woodley és néha picit zavaró zenei pötyögés,amit a végére azonban megszoktam.
Imádom Alexander Payne filmjeit:mert ez az ürge rájött arra,az életben a kisemberek kis drámái számára a legnagyobb drámák a világon,nem mérhető hozzá egy TV-ben látott buszbaleset,iskolai lövöldözés,háború valami Irakban vagy atomerőmű-szivárgás,azokra is talán figyel,de saját élete fontosabb(neki).Payne hát szinte átlagemberekre,vagy átlagemberek egy csoportján belül egy személyre fókuszál,én úgy érzem,tesze-toszaságuk valahol azért közös pont...és az ő történetüket mondja el,mégha ez is mint a Schmidt története irodalmi alapanyagra kacsingat.Matt King tökéletes főhőse csapásirányának,és amit szeretek a Payne filmekben,az a finom humor,mely olykor irónikus-most őszintén,minden idők egyik legnagyobb szívtipróját ilyen mozgáskultúrával mikor láttad futni???-és a néha bevillanó,cseppet sem tolakodó érték,amit írhatunk üzenetnek,gondolatiságnak vagy hoppá,tanúlságnak.
Ez a kis mozi egy komoly drámán keresztül pár,addig hiába egy családnak hívott,de gyakorlatilag nem úgy funkcionáló személy egymásra találásának története,talán abban is igaza van az alkotóknak,a szomorú események összebbrángatják az embereket.Felismerések,elismerések és már az első pillanatban rávezetés arra,a néző,a nézők és mi emberek,gyakorlatilag mennyire kockaszerűen gondolkodnak,mindent általánosítanak,egy szatyorba dugnak ,megcimkézik...mert így egyszerűbb számukra,számunkra az élet.(Gondolok itt arra a pár mondatra,amit a hawaii lakosokról tartanak)
Pedig,szerintem,és én tényleg néha ezen a szaros oldalon ezért írok littlemikszáth-ot,az élet,de nagyjából semmi sem egyszerű,pláne meg nem egyoldalú.
Payne filmjeinek karakterei úgy élnek,hogy nincs kirívó vagy különleges köztük,épp hétköznapiságuk mi üdítő,és Robert Forster szerepeltetéséért külön köszönet,nekem régi nagy kedvencem(itt is néha ellopja a show-t,amikor meg Matt lányának kanját lecsavarja ,percekig röhögtem)De még valamiért fontos volt a filmben az öreg.
Van a végén egy jelenet,mikor elbúcsúzik lányától,és Clooney figyeli:ami végigmegy a szupersztár arcán.Mert arra jön rá,lehet,hogy van olyan,akit mondjuk nem kedvelünk,nem szeretünk,de igenis VAN,hogy csak azért,mert félreismerjük vagy nem nyitunk felé,esetleg a körülmények egyszerűen szerencsétlenek,bármi.
De még ez a személy is szerethet mélyen,lehet eltitkolt vagy ritkán látható emberi oldala,amikor hirtelen egy másik valaki bukik ki a felszínre:nem mondom,hogy mindig a valódi énje ez,de fontos része bizonyára.És ilyenkor...hajlamosak vagyunk más szemmel nézni arra,aki eddig tán nem volt kedves,mert megismerünk benne valamit,ami fontos,ami érték.
Az ilyen pillanatokért (is) érdemes élni.Van ez a szeretet nevű izé...dolog...érzés vagy mi,és még az ilyen arrogáns barmok is mint én tudják,mennyire fontos ez pár évtizedet jelentő életünkben.


87. Tjunior (2012-07-01 20:45.17) aaaaa
mármint a Golden Globeot


86. Tjunior (2012-07-01 20:41.41) aaaaa
jó film, de nem értem ezt a nagy hypeot körülötte.
Egy tény Clooney megérdemelte, csodásan visszafogottan uralja az egész filmet, de a többi? Nem értem.


85. PsybeNyo (2012-06-26 21:45.49) aaaaa
A Sid mint karakter nagyon átjött a film alatt. Nagy arc.. XD


84. Siddharta (2012-05-29 20:33.02) aaaaa
érdekes film, de jó....elgondolkodtat...a hangulata megfog....nem tökéletes de egy jó film és ez manapság már nem semmi...


83. Dávid manchester (2012-05-28 17:36.31) aaaaa
Nekem is bejött, jó kis film volt.


82. Wayne17 (2012-05-20 23:42.59) aaaaa
Nekem bejött a film nyugis hangulata,habár volt pár gyengébb jelenet is ami nem nagyon tetszett.


81. Mozsika (2012-05-18 08:39.20) aaaaa - (válasz Szmártyka 80. hozzászólására)
Néhol valóban egy picit unalmas, de azért nem rossz film.


80. Szmártyka (2012-05-16 17:32.07) aaaaa
A 4*-ot nálam George Clooney kapja és nem a film. Ebben a kategóriában nekem jobban tetszett "A gyerekek jól vannak" c. alkotás. Ez az Utódok néhol unalmas, nagyobb durranásra számítottam. Sorry de ez van.



79. Szilvykeee (2012-05-13 17:47.13) aaaaa
Amúgy ez a film hogyan került a vígjáték kategóriába??? Én konkrétan egyszer nevettem rajta............


78. Szilvykeee (2012-05-13 17:38.39) aaaaa - (válasz Starsineye 77. hozzászólására)
Így van, sjanos egyet kell, hogy értsek! :S


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekQwe123rtz, 2022-07-31 23:34107 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk