Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Batman visszatér
- AXN, 15:45
A Föld után
- HBO, 16:45
Szóljatok a köpcösnek
- Viasat Film, 16:50
Eddie, a sas
- Moziverzum, 16:50
Prédára várva
- HBO3, 17:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Rap,Hiphop
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hófehér és Rózsapiros aaaaa
Seann William Scott aaaaa

 

Fórum - Norvég erdő - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Count Infernó (2012-03-27 21:37.47)   - (válasz Sirajukihime 4. hozzászólására)
Melyik Murakami regényeket olvastad eddig?


4. Sirajukihime (2012-03-24 21:55.39) aaaaa
Az előttem szólók lányegében elmondták már a lényeget,de azért nem hagyhatom szó nélkül a filmet,mivel ez a regény a kedvencem Murakamitól. Kicsit csalódás volt végignéznem mert nagyon kevéssé adta vissza a könyv hangulatát ami egyszerre volt szomorú és vidám,tragikus és gyakran vicces,a film pedig mindebből csak a szomorúságot hozta,amit a rosszul eltalált zenei betétek csak fokoztak.
Egyetlen pozitívumként a Naokót megszemélyesítő Rinko Kikuchit érdemes megemlíteni,aki brilliánsan adta vissza a regénybeli karaktert.



3. Count Infernó (2012-01-16 23:00.15)  
Csalódást okozott. Főleg nem így a regény elolvasása után. Murakami Haruki alkotása véleményem szerint valóban zseniális, volt benne valami megfoghatatlan, ami szórakoztatott, lekötött és elgondolkodtatott. Sajnos a filmbe nem sikerült átültetni ezt a létfontosságú apróságot.
Hiába a két órás játékidő, a történet rendkívül hiányos. Természetesen egy filmtől sosem várhatjuk el, hogy maradéktalanul visszaadja az alapul szolgáló könyv tartalmát, de itt azért kissé másról van szó. A rendező erősen eltolta dráma felé a hangulatot, holott az eredeti sztoriban messze nem csak ez a hatás érvényesül. Valóban jelentéktelen apróságokra koncentrált a film hosszasan, míg érdekes és fontos dolgok kimaradtak. Eleve, hogy honnan is jött a "Norvég Erdő" elnevezés? (Nem mindenki van otthon a Beatles számok terén...)
A karakterek jellemábrázolása is gyengécske volt. Vatanabe eléggé mulya és passzív, Naoko szürke, Nagasawa teljesen elsikkad. Reiko hasonlóképp, pedig igencsak szimpatikus szereplő, érdekes háttértörténettel. Midorit külön ki kell itt emelnem. A deviáns, hóbortos, vidám, szeretethiányos lányt a maga szenvedélyességével, nyitottságával, szókimondó bájával együtt egy felejthető mellékszereplővé degradálták.
A történetvezetés is elhibázott. Dicséretes, hogy igyekeztek minél többet átemelni a regényből, de idő híján nem tudják annak egyik elemét sem olyan mélységében bemutatni, hogy az átélhető legyen. Egy kevés kollégiumi élet, pár kockányi csajozás, egy-két jelenet a munkáról... édeskevés. Csak kapkodnak ide-oda, kétségbeesetten próbálva láttatni mindent, de így lényegében semmit sem sikerül átadni.
Nem sikerült rosszul, de nem ajánlanám különösebben. Aki csak teheti, a könyvet válassza. Teljesen más, jóval gazdagabb élmény...


2. Hajrá KTE (2011-06-14 16:45.17) aaaaa
Én bevallom rosszabbra számítottam,egyszer meglehet nézni,bár nehezen,mer töb mint 2 óra,és nem vmi gyorsan pörög a cselekmény...


1. Randal (2011-04-30 21:37.06) aaaaa
A film érdekes élethelyzeteket, döntési szituációkat és traumákat mutat be, (többnyire) kellemesen lassú tempóban hömpölygő képekkel. Nem átélhetetlen a főszereplő szituációja, még ha bizonyos döntései mögött nehéz is rációt találni.

Egy gondolattal nem értek egyet a film kapcsán: teljesen fel kellett volna függeszteni a cselekményt, és hagyni, hogy minimális kohézió mellett, önmagában való jelenetek sorából álljon. A film elmesél egy viszonylag koherens történetet, viszont ennek a narrációjában közel sem olyan ügyes, mint a teljesértékű műfaji filmek. Így nekem idegesítő volt, hogy néha működik az ok-okozati lánc, mint egy rendes narratív filmben, máshol viszont felfüggeszti ezt a vonalat, hogy később megint visszatérjen hozzá és így tovább. Nekem nem sikerült ráhangolódnom a filmre, mert ingadozni kellett az ázsiai művészfilmeknek megfelelő kontemplatív, nézelődő befogadói magatartás, és a narratív filmek értelmező hozzáállása között.
A beteg lány érdekes karakter volt, és a fiú és közte kialakult kapcsolat is tetszett, a tokiói lány viszont idegesítőbb volt nekem, mint érdekes, az ő vonala (még ha volt is korrekt funkció mögötte) nem tetszett.
A képek szépek voltak, mint az ilyen filmektől többnyire el is várható, és a szépségen túl sok megoldás mögött okos gondolatokat is fel lehet fedezni (ügyesen tudott frusztráló lenni, ha akart).

Aki szereti a lassú-borongós kelet-ázsiai művészfilmeket, annak nem rossz ötlet megnézni a Norvég erdőt, még ha egy Lopakodó lelkekhez hasonló katartikus élménnyel talán nem is kecsegtet.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCount Infernó, 2012-03-27 21:375 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Norvég erdő adatlap
Eredeti cím: Noruwei no mori
Évszám: 2010
Rendezte: Anh Hung Tran
Szereplők: Rinko Kikuchi, Ken'ichi Matsuyama, Kiko Mizuhara, Tetsuji Tamayama, Kengo Kora...

További információk

Szereplők fórumai
- Ken'ichi Matsuyama - Vélemények
- Ken'ichi Matsuyama - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk