Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felhőkarcoló
- Mozi+, 21:00
A sejt
- Viasat Film, 21:00
Túszdráma
- Film Mánia, 21:00
Alkonyat
- Paramount Network, 21:00
Hang nélkül
- AMC, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
80-as, 90-es évek emléke
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A saját utadon aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - A Horror Mesterei: Valerie a lépcsőn - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Marlon Wayans (2016-08-21 23:47.00)  
Vegyesek az érzéseim ezzel a résszel kapcsolatban.

SPOILER-SPOILER-SPOILER !!!!

Az alapötlet nekem tetszett, bejött ez a koszos, lepukkadt, már-már rothadó kis épület, hol egy tucat író bérelt lakást, ahol egyesek fantáziájukat úgy szabadon engedték, hogy írtak egy szerelmes történetet egy szépség és egy szörnyeteg között, amely valóra is vált a ház ódon falai között. Tetszett ez az elképzelés.

Nem tetszett viszont az, hogy a film legtöbb része fényes nappal játszódik, így nem volt annyira hatásos. Lett volna éjszaka vagy szakadt volna az eső, hogy megadja azt a hangulatot, ami egy ilyen horrorfilmhez szükséges.

Ettől függetlenül remekül indult a film, még féltem is az elején, mikor a falból kopogások hallatszódtak, de aztán kezdett összekuszálódni pár dolog. A történet kissé zavaros volt néhol, pl. furcsálltam, hogy miért lógott a láncokon az ex-barátnője a főhősnek, és miért harapott ki egy jókora darabot Christopher Lloyd nyakából?

A befejezés tekintetében én arra gondolok, hogy ugye Christopher Lloyd karaktere felvetett egy olyan gondolatot, miszerint Bruce Sweetland elvileg megírta a Valerie-s történet végét, és ezek szerint Bruce úgy írhatta meg a befejezést, hogy a főhős, Rob szellemmé változzon, hogy aztán ő kísértsen a Highberger házban. Erre utalhatott az a legvégén, a szél által a kamerába fújt papíron lévő szövegrészlet, hogy Robnak életében nem jelent meg egyetlen egy könyve sem.

SPOILER VÉGE !!!!

Nem volt egy meghatározó darabja a sorozatnak, láttam ennél jobbat és rosszabbat is a Horror Mestereiből. Egyszer nézős.


4. Norbii92 (2015-01-09 12:54.22) aaaaa
Egy fiatal író, Rob Hanisey beköltözik az ódon Highberger House nevű panzióba, ami a sikerre áhítozó írók menedéke, és ahol az írásnak szentelhetik minden figyelmüket. Itt aztán Rob hamarosan találkozik egy rejtélyes, fiatal nővel, Valerie-val. Mivel a lányt még senki se látta, ezért a szomszédai örültnek hiszik Rob-ot, mígnem kiderül, hogy valójában sokkal többet tudnak róla, mint ő. Tudják, hogy ki is valójában Valerie.
Szokványos, semmi újat nem tartogató történet - gondoltam én, miután elkezdődött a film, de aztán szerencsére nem így lett... Van egy fajta hangulata, és néha még egy kis feszültség is leledzik benne, Valerie csodás meztelenül és itt van még Christopher Lloyd is! De kb. ennyi! A főszereplő elég szürke egy figura és nagyon nehezen akar beindulni a történet, már-már azt hittem, hogy unalomba is fullad az egész! Aztán szerencsére érdekesebb fordulatot vett, s bár a vége számomra totál homály, de ez azt hiszem ez mégis így volt rendben! A néző képzeletére bízták, hogy hol húzódik a valóság a képzelet határa.
Kissé rejtélyes rész lett tehát Mick Garris epizódja, de semmiképp se rossz! 4*



3. Lajos.nagy76 (2014-06-20 23:01.49) aaaaa
Jó nagy zagyvaság volt ez a rész is! Unalmas volt és erőltetett, semmi eredetiség nem volt benne! A színészi játék egyenesen siralmas volt!


2. Az utolso szamuráj (2013-10-26 15:31.10) aaaaa
Úgy tűnik,a híresebb horrorírók agyát-úgy King-ét mint Barker-ét-igencsak foglalkoztatja az a téma,miszerint teremtményeik átszivárognak a valóságba.Innentől felmerül a kérdés,mi is a valóság???
Kicsit már persze unalmas és mennyi álokoskodást lehet körbetekerni rajta.
Mégis,a 60 perc legjobb pillanata,mikor Lloyd és a főszereplő karaktere a végén pár percet beszélget,hogy aztán belemenjenek a készítők egy olyan gyermeteg fináléba,rossz rágondolni.Addig meg csak "van" a film,nézhető,néha valaki meghal meg meztelenkedik egy spiné.
Nem tudom,Clive Barker ezt hogy írta meg,az utolsó pillanat viszont az ő zsenije valóban,kár,hogy már azt is láttuk tőle,ám mégis működik-Barker írt fantasy-t is,az az átváltozás leginkább oda sorolható.
Pokoli közepes film,nagyon nincs miért rá emlékezni.


1. Jason13 (2011-04-26 14:25.55) aaaaa
Vegyesek az érzelmeim ezzel a filmmel szemben.Nagyon jól indul,viszont hamar unalomba fullad és nem igazán ragadott magával.Ami a legnagyobb problémája,nincs atmoszférája,kár érte.
A történet egyszerű,sok ilyennel találkozhatunk,ha jól szétnézünk a horrorfilmek között.Van ugye egy író,aki elvonul egy szállodába,hogy ott nyugodtan megírhassa könyvét.Ám látomásai vannak egy lányról,akit elkap egy sötét teremtmény.Nyomozni kezd és kiderül,a szálloda sötét titkot rejt.
Mick Garris epizódja kínál egy kis vért,meztelenséget,közepes alakításokat,de mást nem nagyon.A maszkok jók,Tony Toddra alig lehetett ráismerni.Lloyd a szokásos figuráját hozza,a főszereplő pedig szürke,mint maga a film.
Nem nagyon tudom tovább ragozni a dolgokat.Nem rossz epizódja ez a 2.évadnak,de messze áll a jótól.Mindenesetre kíváncsivá tett,vajon Barker műve mennyitől különbözik ettől?Gondolom,abban több vér és fedetlen kebel van,no meg atmoszférából se lehet hiány benne,ahogy ismerem az urat.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMarlon Wayans, 2016-08-21 23:475 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A Horror Mesterei: Valerie a lépcsőn adatlap
Eredeti cím: Masters of Horror: Valerie on the Stairs
Évszám: 2006
Rendezte: Mick Garris
Szereplők: Tyron Leitso, Nicola Lipman, Jonathan Watton, Christopher Lloyd, Christine Barrie...

További információk

Szereplők fórumai
- Christopher Lloyd - Vélemények
- Clive Barker - Vélemények
- Tony Todd - Vélemények
- Christopher Lloyd - Mikulás haverok 2009
- Tyron Leitso - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk