Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hajsza a győzelemért
- Film+, 12:25
Balek-suli
- Paramount Network, 12:25
Szabadlábon Velencében
- Mozi Klub, 12:40
Szupersuli
- Viasat Film, 12:55
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 13:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Mindig nyár (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
Shirley MacLaine - Vélemények
Djimon Hounsou - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Transzcendens aaaaa
Rachel Kerbs aaaaa

 

Fórum - Véres karácsony - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Semprini (2024-02-04 15:48.27) aaaaa
Nem véletlen a 2,75-ös átlag, ez a film tényleg nem érdemeli meg a közepest.
Gyakorlatilag minden idegesítő benne. Legfőképpen a szereplők. Idegesítő karakterek, és idegesítően is vannak eljátszva. Ennyi irritáló gyerekszereplőt pedig nem tudom, mikor láttam utoljára egy filmben. Rémesek egytől egyig és a film nagy részében visítanak. Ráadásul hasonló témát dolgozott fel a 2014-es Cooties is, de az viccesen, pörgősen, sokkal közönségbarátabb módon, nagyon helyesen horrorvígjáték-köntösbe bújtatva a témát, látszott, hogy egy percig se vették komolyan. Ez a film pedig mindennek az ellentéte. Unalmas, vontatott, sokáig nem történik semmi, amikor meg történne végre valami, azt meg nem mutatják. Szuper! Ennyi erővel rádiójáték is lehetne, komolyan.
A befejezés pedig minderre rátesz még egy lapáttal.
***SPOILER***
A "gonosz" vírus által megszállt gyerekek közül kettő megússza, és az erdőből kijön egy nagy csapat további fertőzött gyerek, tehát a folyamat nem állt meg, hanem terjed tovább. A nagylány pedig, aki az egyetlen valamennyire elviselhető szereplő volt, szintén elkezd átváltozni, majd beszáll az anyja mellé a kocsiba és elhajtanak.
Ez nagyjából az ellentéte annak, ami egy JÓ befejezés lett volna. Ez így teljesen el lett rontva. A fantasztikusan "leleményes" magyar címet pedig inkább hagyjuk...
Nagyon gyenge kettes, és akkor még vajszívű voltam.
3,5/10


23. Emylio (2018-10-27 10:49.52) aaaaa
Még jó, hogy a napokban láttam a Szörnyszülők című filmet, így nem bomlott fel bennem az egyensúly.



22. Mooviemaister (2013-10-14 16:57.42) aaaaa
Hát elég érdekes...a film felét vagy a gyilkolászó zombi kölykök vagy a felnőttek visítozása teszi ki. :D ki sem derűl h mitől lettek olyan agresszív kis szörnyecskék és igazából smi logika nincs benne...szal csak a néhány véresebb jelenet miatt 2*


21. Nyolcadik utas (2013-08-18 08:33.55) aaaaa
Haragszom...
Mert a lassú felvezetés után, annyira egyben volt. Egy darabig.
De a vége! Füstölögtem a feliratok alatt. És azon gondolkodtam, miért nem lehet egy filmet lezárni?
A gyerekek egyébként teljesen jól játszottak, bár a vírus okáról, terjedéséről nem lett volna rossz valami féle magyarázatot adni.
Angol film ez, ne felejtsük, a magyar címet adhatták volna a The Children után úgy is, hogy Szánkó, sátor, faszilánk!!!


20. Johan198908 (2013-08-10 11:15.27)  
hát 10-15 perc után bealudtam majd valamikor megnézem pár sör után akkor majd véleményezek de eddig szinte semmi szerű az egész


19. Arpimokus (2013-07-13 20:47.42) aaaaa
Most mi van, mit kell lehúzni? Egyszer elmegy. (de többször nem!)


18. Csabi_orsi (2012-12-20 21:05.39) aaaaa
érdekes film volt... nagyon furcsa volt hogy törött sípcsonttal még vezetett az anyuci.... hát én sem ajánlom persze engem is a kíváncsiság hajtott hogy megnézzem akommentek ellenére is,félig megbántam félig nem.hogy miért nem? Mert láttam hogy tényleg igazuk volt a kommentelőknek.


17. Joepapi23 (2012-12-09 23:01.53)  
Érdekes hogy hideg tél volt de mindenkin csak egy szál semmi volt. Nyakuk kinn, a kiscsajon meg miniszoknya?!


16. Pearl. (2012-08-08 19:19.10) aaaaa
Borzalmas, senkinek sem ajánlom... Többet nem írok róla, még ennyit sem érdemel a film. 1/5


15. Kisbarát (2012-04-13 16:40.03) aaaaa
Csak azért nem szörnyű mert van valami szülő vs. gyerekek érzelmi tartalma. De ettől még szörnyen gyatra. Nem oly nagy gáz ha a filmben nem nyomnak mindent az arcunkba a miértekről mert szeretem ha a készítők megengedik a nézőnek hogy maga filozzon el a történeten. Egyszeri alkalomra csak mert fura.


14. Weser (2011-12-13 22:02.22)  
SPOILER!
Gyerekek a felnőttek ellen. Ismerős már ez az alapszituáció. Volt ugyebár a Kukorica gyermekei serai, aminek nagy rajongója vagyok, volt Carpenter filmje az Elátkozottak faluja, Barkertől a Pusztulás, ezekben mind a gyerekek a rosszak, akik a felnőttek ellenfelei. Persze az előbb említett filmekben mindegyikben más az alapkoncepció, de a lényeg nagyjából ugyanaz. Persze nem említettem az Ómen első részét és a Kedvencek temetőjét sem, pedig ha jobban belegondolunk, abban a kettő filmben lehet látni leginkább a két legfélelmetesebb, legmegrázóbb gyermek alakítást, bár azok szintén más koncepciójú filmek, mint ez, de a lényeg, hogy gyerek volt azokban is a gonosz és ebben is, csak a körülmények a mások. Tehát nemkevés olyan filmet készítettek már, ahol valamilyen úton módon a gyerekek felelősek a felnőttek bántalmazásáért. Tehát az alap már ismert, sokféleképpen feldolgozták.
A film időpontja karácsony. Ilyen is volt már. Nemkevés karácsonykor játszódó horrort, thriller készítettek már, mint például a Mennyből az ördög, Karácsonyi rémálom... Tehát ezen ünnep körül lebonyolódó horror kis készült már, ebben sem tud újjal előállni.
Maga a film nem sok kreativitást tartalmaz. A történet nagyon egyszerű és mégis tele van idegesítő momentumokkal és kidolgozatlan lehetőségekkel. Idegesítő volt a gyerekek nyivákolása, amiből jutott nemkevés, nagyon unszimpatikusak voltak. Megdöbbentő, hogy mennyire nem tudták a szülők kezelni a helyzeteket, mint például a mászókás szituációnál is. Szintén zavaró volt, hogy a gore jelenetek többségénél mindig a kamera akkor hagyta ott a jelenetet, amikor éppen történt valami.
A szereplők szinte mindegyike unszimpatikus volt, sok kihasználatlan lehetőség maradt a filmben, de szerencsére a vége felé már felerősödött valamennyire az egész és néhány jobb jelenet is volt benne.
A nagyjából nyolcvan perces film leteltekor a film felénél a hóra kiloccsant vért belepte az új friss hó én pedig arra az elhatározásra jutottam, hogy nem teszem a legelőkelőbb helyre a filmet a gyűjteményemben.


13. Az utolso szamuráj (2011-10-07 16:31.29) aaaaa
Törött lábbal is lehet autót vezetni....
Miután átugorjuk a szinte szó szerinti precíz magyar címet-és ezért amúgy fizetnek valakinek!!!-én úgy vélem,egy olykor klisékkel teli de akkor is,egy vállalható és néhány helyen megdöbbentő horrort látunk,aminek a legfőbb erejét az adja,hogy azok támadnak felnőttekre és azokat kell megölni,akiket amúgy minden szülő a saját életénél is jobban szeret,kölykeiket.
Nomost ez amcsi filmben nemigen szokott lenni-főleg totálba bemutatva-ám ez itt brit próbálkozás,azok meg nemigen szívbajosak,így kiskölyköt nyakánál fogva az ajtó szálkáira húznak fel,mert rosszul viselkedett.Aki szülő amúgy,átérezheti néha azt,mit jelent bántani srácát még akkor is,ha esetleg az rátámadt,én attól is rosszul éreztem magam,mikor 3 napja lekevertem egy sallert fiamnak,mert sírt utána és egyszerűen a szívem szakadt meg.
Színészi játékban a kiskölykök olykor erősebbek,mint a nagyok,és a film túlzottan nem tér ki arra sem,miért történik az egész,egy párbeszéd körvonalazza okát meg néhány egysejtű vagy mifene organizmus a képernyőn,szóval fertőzés,vírus.Ami tetszett,jó ideig azért nem úgy volt megalkotva a gyilok,5-6 éves stöpszlik gyűrnek le meglett férfiakat és csinos anyukákat,bár persze a vége felé eltolják erre is a biciklit.
Van egy roppant érdekes hangulata a mozinak,ami nagyon begyere volt,és van néha valami hihetetlen amatőr vágása is,amiért néhány jelenet olykor értelmezhetetlen ,de sebaj.Vér egész kellemes mennyiségben,sikoltoznak is no meg persze a jelenség egy sercegő rádió és az erdőből elősorakozó kölykök csapata miatt globális problémakörré válik,lopjunk már a zombifilmekből is.Az azért túlzás volt nekem,mama miért hagyja,hogy majdnem felszeleteljék és persze az utolsó kockák is sejtettnek valamit a lány állapotáról-meg a hányás...-de horrorklisék mindig is voltak és lesznek.
Összeségében nekem bejött,néhol már-már művészi "túlkapások" is vannak benne-hó és vér kontraszt nagyon ügyes húzás volt!!-talán tényleg az alapkoncepció mi sántít,5 éves kölyköt azért nehogy már ne gyűrjön le valaki rosszabb pillanatában is.
De a film pont ettől film,és az igazi horror itt nem a vér,hanem hogy gyilkolod ivadékaid az meg téged.Hurrá!


12. DInnyetimi (2011-08-22 14:53.19)  
A véresen kívül nagyon más jelzőt nem is tudnék találni a filmre, főleg nem pozitívat. Lehet rossz napom volt tegnap, aztán azért nem tetszett, nem is értem a végére. Kap még egy esélyt, de valami azt súgja nem én voltam a hibás a negatív megítélést illetően.


11. Zoli27 (2011-05-12 11:22.32)  
Jót aludtam rajta.2008-ban ekkora szar filmet csinálni....:-)


10. Azzaro (2011-05-05 11:28.14)  
Mekkora ganyé egy film, senkinek sem ajánlom...


9. Küsmödi bácsi (2011-05-02 15:11.15) aaaaa
SZPOJLEREK
Egy újabb szenvedős "horror". Szenvedés a nézése.
Mostanában sorra adják ki ész nélkül a szarabbnál szarabb filmeket, holott sokkal jobb filmeket lehetne kipakolni a polcokra. Olyan érzésem van, mintha a kiadók sportot űznének abból, ki tud több rossz filmet kiadni.
Itt az újabb példa.
Adva lenne egy szimpla, ezerszer ellőtt sztori, megbolondulnak a gyerekek rejtélyes körülmények között. Az ok az kérdéses, de nem is baj, nem érdekes annyira, ha jó a film. Hát ez nem az.
Az első kb. 40 percben nem történik semmi. Idegesítő szereplők iszogatnak egy "karácsonyi víkendezés" keretei között, az anyuka idegesítő módon vinnyog fél pohár bortól. Itt ismét megjegyezném amit már sokszor leírtam, ezek a színészek még sose piáltak? Annyira hiteltelen az egész. Na jó, nem lehet mindenki olyan profi piás mint én :D
A gyerekek lassan bekattannak, vihogva rosszalkodnak késekkel meg minden kezükbe kerülő szúróeszközzel. A felnőttek meg be vannak szarva. Kb. 6-8 éves gyerekektől!!!! Nincs zombulás vagy ilyesmi, ami miatt kellene aggódniuk, simán le lehetne pofozni a hülyegyerekeket és bezárni őket egy szobába amíg megnyugszanak. Amit mások is írtak, a félelemfaktort sárga turha jelenti.
Amúgy is idegesít, ha a horrort nem tudják eladni máshogy, mint gyerekek szenvednek, halnak, betegednek meg, szerintem ez undorító.
Alapból logikátlanságok sorozata a film, pl. a szánkós eset... felnőtt ember fejjel előre szánkózik?! Vagy mikor a mászókáról le akarja varázsolni a szőke nő a kisfiát. Te felmásznál érte? Nem inkább aláállsz és leszeded? Megvan a módja...
De mondhatnám, hogy baromság az, hogy a gyerekek a saját szüleiket gyilkolják le, hiszen nekik a nagy világon a szüleik a legfontosabbak. Akármennyire is vírus, ez űberbaromság Ű(csakúgy mint a Kukoricákban vagy épp a Pusztulásban).
A film végén a kisgyerek halála aztán betette nálam a kaput.
Majdnem elfelejtettem megemlíteni a főszereplő emós csajt. A hisztizése és műmájerkedése szintén kikészített.
Azt hiszem, ez nem az én filmem :D :D :D


8. Joaphoen (2011-05-01 23:31.17)   - (válasz Bobo 888 7. hozzászólására)
angol film


7. Bobo 888 (2011-04-29 10:00.57) aaaaa
Úristen mi ez a rakás fos? Egy gyerekzombi movie akart lenni, amibe azért gondoljunk bele...gyerekzombi?, már az ötlet is elmebeteg...az se díjazandó és nem szívesen látom, amikor gyerekeket vonszolnak brutális filmekbe és jelenetekbe. Hollywood erőszeretettel szereti használni, de senkit sem zavar látszólag...no ez a film ugyan se brutális, a horrorhoz annyi köze van, mint péknek a részecskeütköztetéshez...egy szánalmasan unalmas, gagyi, inkább nevetést mint félelmet generáló borzalom, amit ép ember végig nem képes nézni...és akinek erre sikerül 5 csillagot adni, hát annak nagyon tudok gratulálni. Kívánok neki még sok ilyen filmet!!!


6. Morgaronlevi (2011-04-27 23:55.04)  
Szokásom, hogy ha egyszer letöltök egy filmet, akkor végignézem. Kb 15ször néztem rá a sávra, hogy mennyi van még hátra ebből a remekműből. Az asztalnál az az értelmetlen ordibálás, az a kurva sárga sátor aminek semmi értelme, mindenki rikácsol össze vissza. Amikor a kislány felköhögi a slájmot és a kamera 20 percig közelít, hogí vegyük már észre, hogy ez nincs rendben és a gyengébbek kedvéért még a baktériumokat is mutatja utana jo sokáig. Vigyázat, spojler: ez egy szar!


5. Zoltan0804 (2011-04-25 21:18.49) aaaaa
Egyszer meglehet nézni, nem volt olyan rossz!


4. F.T.P. (2011-04-25 10:44.11) aaaaa
Már megint ezek a büdös kölykök...
Volt már Jó,Védtelen és a tengeri gyermekei,most pedig az ünnepek alkalmával lemészárolják a családot.
A magyar cím ismét nagyszerű lett-The Children-Véres Karácsony=>Ezzel nem is lenne probléma,csak hogy a vérengzés Karácsony után veszi kezdetét!
A történet elég lassan indul...Na,de utána...
Olyan zagyva és logikátlan eseményes sora veszi kezdetét hogy már szinte követhetetlen-Sírás,ordítozás,eltűnés-A mintaanya az elszökött gyerekeket keresi,de pár perc után feladja és hagyja őket kint megrohadni a hidegben stb.
Amikor pedig valami izgalmas jönne akkor a szar vágással teljesen évezhetetlené teszik.
És ezek a színészeknek csúfolt ripacsok keressenek valami olyat amihez értenek is...


3. 666KRITIKUS666 (2011-04-25 10:02.13) aaaaa
Hát sikerült megnézni.
Inkább ne tettem volna.
A film első fele egy nulla, a másik fele meg még nagyobb nulla volt...
sem a miértekre sem semmire nem kapunk választ, pedig kérdés az van bőven.
A "színészek" olyan egyszerű érzelmeket nem tudtak eljátszani mint pl. a szomorúság. Pedig ezért lettek fizetve. Ráadásul mindegyik unszimpatikus volt, még a kisgyerekek is, és az ember semmiféle sajnálatot nem érez, amikor véget ér szereplésük.
Továbbá elég vicces momentum a filmben, hogy egy 30 akárhány éves nő nem tud legyűrni két kis pisist. Nyugodt szívvel nézi a karácsonyi ajándékokat: a fülbevaló kitépését és a szemének az ő kiszúrását.
A végén pedig már mint a hadsereg jönnek a pelenkapiszkítók, de se túlélők semmi, tehát elvileg mindenki meghalt.
Elég érdekes...
Tulajdonképpen az egész filmnek amolyan Kukorica Gyermekei szaga volt, de hát mivel az is szar volt, ez miért is lett volna jó?



2. Á_Zoli (2011-04-24 22:34.23) aaaaa
Sajnálom, hogy pazaroltam időt egy ilyen értelmetlen filmre. Semmit nem tudunk meg a miértekről. Ijesztgetősnek nem volt rossz,(de jó sem). Lehet hogy csak mert este néztem, azért ugrottam meg néha. Nem ajánlom jó filmként


1. FRU5T (2011-04-24 01:10.23) aaaaa
Egy elmebeteg film, minden horror kedvelőnek csak ajánlani tudom!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2024-02-04 15:4824 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Véres karácsony adatlap
Eredeti cím: The Children
Évszám: 2008
Rendezte: Tom Shankland
Szereplők: Eva Birthistle, Stephen Campbell Moore, Jeremy Sheffield, Rachel Shelley, Hannah Tointon...

További információk

Szereplők fórumai
- Rachel Shelley - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk