Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Boldog születésnapot!
- Magyar Mozi TV, 06:40
Jószomszédi iszony
- Film4, 06:40
A gyűrű átka
- AMC, 06:50
Császárok klubja
- Film Café, 06:55
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
Wonka - Vélemények
MI-5 - Az elit alakulat (sorozat) - Vélemények
A hercegnő és a sárkány - Vélemények
Godzilla (1998) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lisa Frankenstein aaaaa
Havana Rose Liu aaaaa

 

Fórum - Shanghaj - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Vmiso (2021-09-22 18:53.11)  
Nem volt rossz, csak elég lassan bontakoznak ki a dolgok benne. Valami nagyobbszabásút ígért a film közben, de a végére ez valahogy elsiklott.

Összességében azért megérte megnézni.




12. Mr83 (2016-01-03 22:25.44) aaaaa
Az 1918-1945 közötti Shanghajnak valóban egyedi és lenyűgöző atmoszférája van (én személy szerint nagyon szeretem az ebben az időszakban itt játszódó filmeket), és ebben a filmben az operatőr nagyon ráérzett erre, remekül adja vissza a kor és a hely atmoszféráját. Ráadásként pedig tovább fokozza a hangulatot a filmzene és az igényes akciójelenetek.
A három ázsiai főszereplő, Watanabe, Chow Yun-Fat és Gong Li alakításáról csak a legmagasabb szinten lehet beszélni, az angolszász színészek játékát magasan verik a filmben, ráadásul Gong Li 45 évesen is gyönyörű.


parfumeshop.hu banner

11. Simon7109 (2014-07-05 05:07.52)  
Valaki meg tudná mondani, hogy mi a film eredeti nyelve? Tehát amin eredetileg beszéltek a színészek?
Mert letöltöttem egy BD verziót, de ezen csak Kínai és Magyar hang van. Most akkor Kínai nyelven forgatták a filmet? Mert elég illúzióromboló, hogy a Japánok és az amerikaiak is kínaiul beszélnek.


10. Ystee (2012-11-30 09:09.27) aaaaa
Abszolút pozitívat csalódtam a filmben, a képernyő elé szögezett erre a röpke másfél órára.
Mindenképpen megérte megnézni.
Csodálom, hogy csak ennyi ember méltatja egy-két kellemesebb szóra / kommentre.


9. Vbacs (2011-10-27 18:28.35) aaaaa - (válasz Jason13 8. hozzászólására)
Így igaz.
Ha csak az egyik hiányzott volna a keretből, akkor már 3 csillag lenne maximum.


8. Jason13 (2011-10-27 18:27.22) aaaaa - (válasz Vbacs 7. hozzászólására)
Nem véletlenül,ez a film rengeteget köszönhet nekik:)


7. Vbacs (2011-10-27 18:23.34) aaaaa - (válasz Jason13 6. hozzászólására)
Hmm, én is pozitívumnak egyedül Watanabe-t és Yun-Fat-et emeltem ki:)


6. Jason13 (2011-10-27 18:19.22) aaaaa
Ez a film nem érné el nálam a "jó" kategóriát,ha nem lenne benne ennyire nagyszerű a díszlet.A II. világháború eleji Shanghaj elképesztően jól néz ki,csak úgy árasztja magából a remek atmoszférát.
Sajnos,egy elég lapos cselekményt sikerült ebbe a remek helyszínbe beleültetni,emiatt nem is egyszer laposodik el a darab a játékidő során.Viszont két színész képes még a történet gyengeségeit is feledtetni a nézővel,ők nem mások,mint Ken Watanabe és Chown Yun-Fat.Mellettük bizony a főszereplő Cusack játéka nem kissé törpült el.
A zenék és a fényképezés pedig már csak hab azon a bizonyos tortán,ezek is sokat hozzátesznek az élményhez.
Egyszeri szórakozásra megteszi Hafström filmje,viszont ahogy már alattam is írták egy-néhányan,több rejlett azért benne.


5. Az utolso szamuráj (2011-07-27 17:20.34) aaaaa
Valahogy...érezni,ebben a történetben több is lehetett volna:így egy viszonylag gyorsan elpörgő másfél óra szájízével állunk fel,amire holnap már kicsit nehezen emlékszünk.
A film telistele film-noir beütésekkel,és nem tehetek róla,a főszereplők közti viszonyrendszer miatt a Casablanca is eszembe jutott.A fotózás nagyon rájátszik erre a dologra,még mintha szándékosan a trükkök is gyengébbek lennének,vissza a film hőskorába.
Sokak számára persze azért fog tetszeni,mert viszonylag gyors akciójelenetek is beleficcennek a képbe:szerintem pont az volt a műsor gyengéje,mintha az eladhatóságra törekedtek volna,nem bízva a sztoriban és a jól megválasztott szereplőgárdában.Nem tagadhatom,ha a stúdió nem vágott ki belőle semmit,és ez volt a végkifejlett,igazuk volt,mert a finis egyszerűbb,mint az egyszer egy,de valahogy ezt nem hinném,éreztem a kapkodást ,hogy kerekítsünk a mozinak némi mondanivalót is.
A színészek teszik,mit illik,Cusack megbízható és a keleti blokk pokoli erős:végre Chow Yun-Fat is olyan szerepet kapott,ami illett is hozzá,illetve Ken Watanabe utolsó tekintetét tanítani illik.Az amúgy is egy igen erős pillanat a hajón beszállás közben:és hogy miért úgy történtek a dolgok,ahogy,nos az hozzájárul ennek a különös világnak a zamatához és rácsodálkozásához(és pont ezért írtam felül,sokkal több volt ebben a filmben,mint amit láttunk)Gong Li pedig újra értelmet adott a gyönyörű szónak,igen,az ilyen nők miatt sok minden történhet.
Van hát miért nézni és szeretni a filmet,noha a végső katarzis elmarad a végére:a felelősöket mindenesetre keressük,ám ennél az érdeklődésnél azért többet érdemelne.


4. Chim (2011-07-20 22:14.49) aaaaa
Tetszett a film. Igazából leköti az embert, egyszeri megnézésre alkalmas. Sok újat tényleg nem nyújt, de mégis élvezetes. Ebből kifolyólag igazán nem is tudok róla írni semmit. Aki tudja nézze meg, de akkor sem történik nagy tragédia ha ez lemarad a palettáról.

7/10


3. Sötétszív (2011-05-12 00:34.52) aaaaa
Bár a film semmi eredeti történettel nem szolgál, mégis végig leköti az ember figyelmét. Mind John Cusack, mind Gong Li, mind Chow Yun -Fat remek alakítást nyújt, de Ken Watanabe amit művel az zseniális. Bevallom, a tartalom alapján rosszabbra számítottam, de lenyűgözött a film. Aki megnézi, nem bánja meg, egy remek filmet kap!



2. Kutyapálesz (2011-04-25 12:46.28) aaaaa
Nézhető kis film, rosszabbra számítottam! :-)


1. Vbacs (2011-04-21 22:57.22) aaaaa
SPOILER ALERT.
Nem volt rossz ez a film, bár voltak benne vontatott részek, összességében nem volt vele baj. Egy átlagos nyomozgatós sztori egy tényleg magával ragadó városban, Shanghaiban, mégpedig a második vh. idején. Shanghai egy olyan város, ahol szinte minden nép megfordul, és ez okozza majd a bajokat is. Itt négy nemzet kerül majd összetűzésbe kb., a japánok, a kínaiak, az amcsik és a németek ugyebár. A japánokat fogja képviselni Ken Watanabe, aki itt sem teljesít alul természetesen, a kínai oldalt Chow Yun-Fat (ha azóta még egyszer megkeverte a nevét, akkor elnézést), igazából ő volt az egyik olyan ember, akiért érdemes volt rászánni ezt az egy és háromnegyed órát, nekem az ő játéka és Gong Li-é különösen tetszett.És az a legszebb ebben a szereplőválogatásban, hogy Ázsia két legnagyobb színészét láthatjuk benne együtt, akik még egyébként csak most álltak össze először közös produkcióba, és ez természetesen nem más, mint az előbb említett két férfi. Hazájukban úgy hallottam, hogy szinte istenek, és a tengeren túlon is egész jól teljesítenek, szerintem kiérdemlik ezt a címet, és örülök, hogy összehozták őket, kiknek egyébként elég eltérő a stílusuk filmek tekintetében.
John Cusacknak nem volt ugyan rossz karaktere, de csak közepes erőfeszítést fektetett bele, engem nem fogott meg, mondhatni átlagosan játszott.
Ezen a négy emberen kívül tényleg nem érdemes mást kiemelni, viszont a látvány remek volt, azt meg kell hagyni, az utolsó fél óra is nagyon jól sikerült, többé-kevésbé izgalmas is volt, bár az akciókat nem vitték túlzásba....szerintem épphogy ütötte meg a négyes mércéjét, de a két "isten" pasi játéka miatt megadom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2021-09-22 18:5313 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk