Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alkonyat
- Paramount Network, 14:45
A piszkos tizenkettő
- Film+, 14:55
A smaragd románca
- Moziverzum, 15:00
Kiképzőtábor
- Film Mánia, 15:20
Érvek és életek
- Filmbox Plus, 15:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Az ajánlat (sorozat) - Vélemények
A Moszkitó-part (sorozat) - Vélemények
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Shirley MacLaine - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Adam Driver aaaaa

 

Fórum - Silent House - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Cinti99 (2014-07-30 00:37.06)  
Valaki legyszives elmagyarazna,hogy mirol szol a film? Megneztem. Zavaros es nem teljesen ertem! PLS


12. Az utolso szamuráj (2014-04-10 19:58.36) aaaaa
A Silent Hause kétség kívül az a film,ami próbált valami újat belehozni ebbe a nagyon sokszor toporgó műfajba:valós időben játszódik és megpróbálja elhitetni a nézővel,egyetlen snitt az egész mozi,holott van vágás benne.
Elizabeth Olsen hogy megöregedett,már kicsi lánynak nem megy el,viszont kiderült,színészként is megállja helyét,itt sincs miért panaszkodni rá,amit illett,megtette.(Nem volt azért az sok...)Igazából a film sztorija sok újdonságot nem hoz-amúgy is remake-láttunk már ilyet,a végkifejlet is ismerős lehet,a gore visszafogott,ám a film abszulut élvezhető alkotás.A rendezés megbízhatóan hozza az ilyenkor megszokott sokkelemeket,a ház él,lélegzik,nyöszörög,recseg,néha látunk fekete alakot a háttérben,szóval minden a helyén,kár hogy sablon szerint.Számtalan helyen van amúgy vágva-értelemszerűen,a csavar se lehet meg nélküle-azért ez nem az Orosz bárka technikailag,de még így is nagy feladat volt a stábnak összehozni a dolgokat.
Én a magam részéről elvoltam vele,amiért készítették,végül is teljesítette.



11. Mrs. Lipton (2013-02-24 17:42.57) aaaaa
Egész jó film, ez a látszólag vágás nélküliség tetszik, egyszsr már láttam hasonlót Hithcock-tól. Na, jó, az jobb volt. Ami bajom van ezzel a filmmel, az az, hogy nagyon elkapkodták a végét. Meg az istennek se tudok rájönni, hogy akkor most az ki volt ott a pincében. De jó volt, megfogadtam a lentebb hozzászóló kolléga tanácsát, este tizenegykor kezdtem, meg is ijedtem egy párszor.


10. Eufrozina85 (2012-10-16 12:50.26) aaaaa
Jó film volt ez, sok tekintetben újító, friss, végre nem az, amire számítottam.

SPOILER

Az elején csak az tűnik fel a nézőnek, hogy nem vonulnak fel azok a klisék, amik ilyenkor, hasonló filmekben szoktak. Oké, van egy indokolatlanul nagy, lomos és ráadásul sötét ház, de nincs szép lányokból és vagány fiúkból álló csapat, nincs szellemidézés, meg vad sztorizgatás az előző lakóról, nincs nyikorgó ajtó, meg indokolatlan fosatás. A para szép lassan költözik be a filmbe, köszönhetően a kameratechnikának, mely elvileg vágások nélküli, gyakorlatilag meg 10 perces részekben vették fel a filmet, és eltüntették a vágásokat utómunkával. Ennek az eredménye az, hogy a lánnyal együtt kerülünk a sztoriba, és szinte benne létezünk a film alatt: a kamera mindenhová követi, de csak azt mutatja meg, amit ő is lát. ha ő nem lát, mi sem, ha szédül, a kép elhomályosodik, stb.
Ehhez adódik, hogy nem kezdődik az öncélú hülyeség a filmben: a lány egyedül marad, de félelmei és döntései logikusak, érthetőek. Van egy kulcsa, és megpróbálkozik az összes kijárattal. Maga az ijesztés ritka a filmben, inkább állandósult feszültség van, ami sokkal hatásosabb. Nem 85 percnyi rémült vagdalkozás a film, amit egy magányos lány picsogva azért folytat, hogy kijusson a házból, ahová bezárták: a célt a filmidő felénél eléri, kijut a házból. A körülmények azonban arra kényszerítik, hogy visszamenjen, a logika ismét nem bicsaklik meg.
A feszültség állandó, a 60. percig körülbelül alig van mitől megijedni, csak a rettegés nagy. A rettegés tárgya pedig, bár ismeretlen, mégsem tűnik emberfelettinek: emberek, lépések, lábak, amik a bujkáló felé lépdelnek, lámpafény. Nem recsegő padló, nyikorgás, becsapódó ajtó, meg lépések magukban. Van gazdájuk, és a néző nem tudja megállni, hogy arra gondoljon, valaki betört a házba, vagy egyéb céllal zaklatja a családot.
A vizuális feszültségnek köszönhetően ilyen agyalásra csak kevés idő jut: nemcsak a kameratechnika, de a fény is remek eszköz a filmben. A házban nincs áram, a lámpák, gyertyák segítik az eligazodást (ami egyébként lehetetlen, a házat a sok közeli miatt lehetetlen feltérképezni, labirintusszerű, mely rásegít az elveszettség érzésére). Amit a lámpa megvilágít, azt látjuk, amit nem, azt nem.
A filmben aztán egy nagy elsötétüléssel, majd újravilágosodásával új irányt vesznek a dolgok. A házban alakok tűnnek fel, és egy kislány, akik észlelik őt, mégsem akarják őt elkapni. Ráadásul előkerül egy fényképezőgép, melynek vakuja bevilágítja a a sötét helyiségeket. A nézőben is fényképszerűen kezd összeállni a kirakós, hiszen akaratlanul is felsejlenek a film elején látottak: a lány apja fényképeket talál testvére ágyán, ám azokat zavartan elrejti. Talán a férfiak füle mögött van vaj, és azért fekszenek ők kiütve, véresen a padlón, és nem a lány? A félelem tárgya egyre emberibbnek, földhöz ragadottabbnak tűnik.

A megoldás azonban egy piros doboz lesz, és milyen remek csavar: ha visszagondolunk, az elején, a lomok közt válogatva ez a doboz a lány kezébe került, ám nem tudta kinyitni, így félrerakta - ekkor kezdődött minden, a zajok, a rettegés, a menekülés, az apa eltűnése.

Valójában valószínűleg kinyitotta a dobozt, majd sokként tértek vissza borzasztó múltja emlékei, melyek arra sarkallták, álljon bosszút ott, ahol mindez megtörtént vele, azokon, akik elkövették. Kirajzolódik, mi a szerepe a nagybácsinak, az apának, vajon miért érzett sutának már a film elején az apa-lánya kapcsolat (én akkor a castingosra kentem a dolgot, utólag látom: tudatos volt), miért látott a lány a házban egyre elképesztőbb dolgokat, vért, kislányt, torz embereket, hogy kinek a szállását találta meg a pincében, és ki volt a rejtélyes barna lány, akit nem lehet elfelejteni, de talán mégis sikerült - átmenetileg.

Szerintem jó film volt, csavaros, abszolút kiszámíthatatlan, így kellően érdekes. A főszereplő játéka kimagasló a hasonló műfajú filmek színészei közül. Fílingben kicsit a Magasfeszültség című filmet idézi, kicsit kevesebb leleplező előreutalással.

Kritikái között sokan említik a neten, hogy a kameratechnika helyett koncentrálhatott volna más területekre a rendező. Nos, szerintem a kamerakezelés hozzátett a fílinghez, de tény, a vége, a megoldás kissé kizökkentette a hangulatot, kissé túlságosan kivilágosodott. Én amiatt vonok le egy pontot, egyébként a film ajánlott megtekintésre, ah beleáradtunk a Parajelenségek mind a harminckettő részébe, meg a kézikamerás baromságokba.


9. Csernakakos (2012-07-10 21:54.48) aaaaa - (válasz Csernakakos 8. hozzászólására)
*magam után, de mindegy. :)


8. Csernakakos (2012-07-10 21:54.10) aaaaa
Ez nekem sajnos csak egy közepest ér meg. Megmutatkoznak az igényességre törekvés jelei, van a filmnek egy igen jó hangulata, de ami a legfontosabb volna: félelem, adrenalinszint-növekedés, na az hiányzik.
Kísérlet volt rá, na de egy olyan filmanyag esetében, ahol az első 60 perc biztosan vágás nélküli (ami egyébként egy óriási vállalás és teljesítmény a filmen dolgozó minden ember részéről), előfordulhatnak olyan bakik, amik a fejekben még jól működtek, de az alkotás során megcsúsztak. Egyszerűen nem működtek a félelemkeltésre hivatott részek, és ez szerintem leginkább az előbb említett bravúr közbeni kisebb hibáknak köszönhető.
Félelem helyett azonban van egy olyan történet, ami picit többet kínál annál, mint amit egy 80 percnyi valós idejű felvétel megenged (és többet mond ki, mint az eredeti film sztorija); jó hangeffektek, és egy remek Elizabeth Olsen, aki jelenleg Hollywood nagybetűs Ígérete.
Minőségre alapvetően nagyon hasonlónak tartom az eredetijéhez, de egy fontos alkotóelemében mégis alulmúlta azt: a tárgyi környezet és maga a ház egyszerűen kínál eleget egy klausztrofóbikus, sötét, kilátástalan hangulathoz. A ház megválasztása a spanyol eredetiben hatványozottabban jobban sikerült. Itt túl nagy a belmagasság, túl nagyok az ajtók.
Továbbá egy hibát megemlítenék, ami mondjuk egy, a színészeket folyamatosan követő kamera mellett nyilván nehezen orvosolható, de akkor is: amikor félek, és bejutok egy helyiségbe, az ELSŐ dolgom becsukni magam előtt az ajtót, amin bementem. Szerintem ez ösztönszerű, elég csak magamra vagy másokra visszagondolnom, miközben az Amnesia c. játékkal játszottam/-tunk. Mindenek felett áll, hogy szűkítsem a teret, ami körülvesz. Ennek az elmulasztása (ismétlem, a kamerakezelő miatt) hiteltelenné teszi azt a zsigeri félelmet, amit a film hivatott bemutatni.


7. Csernakakos (2012-02-04 21:26.11) aaaaa
[link]
Haaaaaaaapci!

Az eredetije rémesen gagymatag volt amúgy, remélem ez pár fokkal jobban sikerült. ;)


6. Thefloorfilla (2012-01-29 16:42.24)   - (válasz City225 3. hozzászólására)
ki gondolta hogy 2 van... mostanság már nem merülök bele annyira a filmekbe, sajnálom hogy állandóan készülnek az amcsi remake-ek, ez teljesen összezavarja a filmtöltögetős fejemet :)
Egyébként tényleg azt hittem a Florencia Colucci-s verzió ez, még akkor nem voltak képek az adatlapon, helyesírási hibák és filmnemzetiségek elírása pedig elég sűrűn fordul elő az oldalon. Ezt az amcsi filmet meghagyom másnak, nem lesz recomendation, se review, nem érdekel :)


5. City225 (2012-01-11 09:24.07)  
Míg az eredi film adatlapja fel nem kerül engedtessék meg nekem, hogy itt nyilatkozzam röviden az uruguayi változatról..
Nagyon parás, sokszor látott, de a vágás nélküli megvalósítás mégiscsak fűszerez rajta.. Csak erősebb idegzetűeknek:)

véleményem részletesebben:
[link]


4. Törölt felhasználó (2012-01-10 23:51.35)   - (válasz City225 3. hozzászólására)
hát mi más..:)


3. City225 (2012-01-10 23:36.55)  
Kicsit össze vannak zavarodva itt a dolgok.. az adatlap a feldolgozáshoz, az előzetes és a képek pedig az eredeti uruguayi filmhez tartoznak.. Ez zavarhatta össze teflon kollégát is



2. Papírgalacsin-újratöltve (2012-01-08 09:00.22)  
Nagyon ígéretesnek tűnik, és ezek az egy snittes megoldások nekem kifejezetten tetszenek.
Egy másik trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=VD88EFBFuos


1. Thefloorfilla (2011-04-02 19:55.04)  
Azt a rohadt élet... ebben a filmben nincsen vágás! Egy snitt volt végig, hát nem gondoltam volna. Sokszor ijesztő volt, parázós. Ajánlom éjszakai megtekintésre, egyedül, mindenkinek aki szereti a (csúnya kifejezéssel élve amatőr) kísértetes filmeket.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCinti99, 2014-07-30 00:3713 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Silent House adatlap
Eredeti cím: Silent House
Évszám: 2011
Rendezte: Chris Kentis, Laura Lau
Szereplők: Elizabeth Olsen, Adam Trese, Eric Sheffer Stevens, Julia Taylor Ross, Haley Murphy...

További információk

Szereplők fórumai
- Elizabeth Olsen - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk