Tiszta méhpempő tudnivalók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A kopasz osztag
- HBO2, 13:15
Kellékfeleség
- HBO, 13:37
A Sárkánypecsét rejtélye
- Filmbox Extra HD, 13:50
Mindörökké Batman
- AMC, 14:10
Kék lagúna: Az ébredés
- Film Café, 14:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Snooker
Mi a jó a horror filmben, avagy mit élvezünk rajta
Asszociáció
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az élet könyve aaaaa
Jenny Slate aaaaa

 

Fórum - Államtrükkök - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Kilok (2020-09-22 20:18.46) aaaaa
Nekem nagyon tetszett, főleg a mondanivalója. Az, amit a végén Sean Penn karaktere ecsetel. Le kéne vetíteni itthon is a mozikban, elég csak azt a pár percet.
A demokrácia rajtunk áll vagy bukik, nem azon a pár emberen, akik a fehér házban (vagy a parlamentben) teszik a dolgukat.


15. Vmiso (2017-11-05 20:24.38)  
Szeretem a politikai témájú filmeket, de ez nem igazán tudott lekötni. Lehet rossz időpontban néztem.
Valami Traitor vagy Kingdom féle dolgot vártam, de ez inkább csak egy sima dráma.
Ennek ellenére érdekes dolgokat feszeget, csak a tálalás nem igazán tetszett.



14. Az utolso szamuráj (2016-04-03 12:32.03) aaaaa
Mikor azt halljuk,Amerika a demokrácia hona,szólásszabadság és egyebek,röhögünk a markunkba.Biztos,hogy a politikusokat élből a tömeggyilkosok szimpátiaskáláján tudjuk elhelyezni-én például tuti-de tetteiket jó nagy adag demagógián és előítéleten keresztül tudjuk csak értékelni:mert sok mindenre nincs rálátásunk.
Ez a 2010-es film persze néhány évet késett:de,amit azért az amerikai filmkészítők mellett el lehet mondani,hogy hazájuk ocsmány dolgairól igenis nem kevés alkotás tud születni.Rambo első része-a második olyan ostoba ilyen téren félelmetes,-Szakasz,Zöld Zóna,Zero Dark T,Bombák földjén mind-mind olyan művek,mely nem átallanak kritikát fogalmazni az USA tetteinek,politikájának,hadászati döntéseinek kapcsán,és olykor meghökkentő,hogy milyen segítséget nyújtanak ezekhez a filmekhez és kik.Az Államtrükkök igaz történet alapján készült:persze,Doug Liman rendezőnek a szárazabb témát szórakoztatóvá is kellett tennie az eladhatóság miatt,ezért is vannak benne bevett sablonok.
Hogy a volt diktátor országa nem rendelkezett tömegpusztító fegyverekkel és így a háború indoka semmissé vált,mára köztudott.A film annak jár utána,hogy ez mikor egyre nyilvánvalóbbá vált,a "nagyok" mennyi ideig próbálták eltusolni,akár azon az áron is,hogy bizonyos személyeket,kik nekik dolgoztak és a fegyverek soha el nem készültéről beszámoltak,akár fel is áldozzanak.Azzal sem törődve,hogy a CIa ügynök Valerie Prime feláldozása nem csak személy szerint róla szól,hanem számtalan egyéb ügyét is érinti(Óvatosba pedig:azok a tudósok,fizikusok meg,akiket nem öltek meg a leleplezés miatt,beszipkázza egyéb hatalom,hogy éppen az USA ellen használják fel tudásukat.).Rövidlátás???Nem.Csak,az elnöki mondatokat,a háború fő okát kellett védeni.
Az Államtrükkök olyan mozi,ami az egyszerű,hétköznapi néző számára is "lezongorázza",mennyire cinikus és félelmetes tud lenni egy hatalom,ha érdekei megkívánják,miközben hangzatos szavak mögé bújik.Hogy bárkit,akárkit tönkre tudnak tenni,mert bizonyos személyeknek olyan hatalom van a kezében,hogy arról a filmek gonoszai is csak álmodhatnak.Hogy a nép nagyjából bármit elhisz,ami lejön a médiában,és bár a médiától azért még ezeknek is van félnivalójuk,azt simán félre lehet tájékoztatni(Vagy,uram bocsá,de áhhh,ez egyetlen kis országban sem lehet,a médiát megpróbálni teljesen bekebelezni vagy maximálisan befolyásolni,olyan médiumokat készíteni,melyek szócsőként üzemelnek,és úgy farba rúgni a valóságot,azt se tudja hülye néző,mi az igazából.No,ez elképzelhetetlen Közép-Európában!!)
Én mégis az utolsó pár percek mondataira hívnám fel a figyelmet,ami Joe Wilson(Sean Penn lehet hogy az életben egy seggfej,de baromi jó színész) szájából hangzik el:továbbgondolásra érdemesek.
Akár nálunk is.


13. Godric's Hollow Man (2011-11-20 13:42.05) aaaaa
Szeretem az olyan politikai thrillereket, ahol nem csak az üres fecsegés dominál, hanem kimondanak bizonyos kényes témával kapcsolatos dolgokat is.

Itt konkrétan azt boncolgatja a film, hogy milyen ürüggyel támadják meg Irakot, illetve fenyegetést jelent-e az atomprogram, ha történetesen Irak az aki uránt dúsít. Sokféle szemszögből láthattunk már, szeptember 11-ről filmet, de talán ez az első mozi az, ahol először elhangzik kristálytisztán egy szereplő szájából. hogy mit pattogsz itt a háttérben, háborúban állunk, kit érdekel, hogy ha nincs is Irakban atomprogram, kell valami ürügy arra, hogy fenntartsuk a hadiállapotot. Szóval jó, ha kussolsz azzal kapcsolatban, hogy lehet nem is atomprogrammal foglalkoznak odaát.

Na ez a szimpatikus tökös hozzáállás nagyon tetszett. Sean Penn és Naomi Watts telitalálat a szerepre. Nem remekelnek, de rutinból hozzák a megszokott színvonalat.

Tartalmas délutáni kikapcsolódás.
75%


12. Woodyszunyog (2011-11-17 23:49.00) aaaaa
Fura ennek a filmnek a vélemény-fórumán olyan szavakkal találkozni, mint "unalmas" és "demagóg".
A műfaji meghatározás mindenképp félrevezető lehet, mert se nem akció, se nem életrajzi, csak részben. Politikai és társadalmi dráma, annak is a legminőségibb fajtából! Mindenképp többször nézhető. A feszültség - ha csupán csak a háttérben, de - folyamatosan jelen van.


11. Andras1945 (2011-11-13 22:40.27) aaaaa
Sean Peen az egyik legkedvesebb szinészem. Ez a film a tipikusan demagóg amerikai gyötrelmek közé tartozik.


10. Hun.DiZaG (2011-11-13 09:46.03) aaaaa
Amcsik biztos jobban átérzik ezt a filmet, bár értékeléseken nem látszik annyira. Naomi és Penn királyak, de csak egyszer nézhető alkotással volt dolgom.

10/7


9. Sötétszív (2011-10-10 00:28.06) aaaaa
Doug Liman filmje igazán nagy meglepetés volt számomra. Bár nem nagyon szeretem a politikáról szóló filmeket, de ez nagyon tetszett. Naomi Watts ismét bebizonyította, hogy nemcsak gyönyörű, de tehetséges is, Sean Penn meg megint zseniális volt. A közelmúlt egyik le3gsúlyosabb problémájával foglalkozik a film, méghozzá nagyszerű tálalásban. Garantáltan egy mestermű!


8. Mozibuzi (2011-10-01 13:17.49) aaaaa
Jó film lenne ez, ha nem lenne unalmas.


7. Jason13 (2011-09-24 12:36.48) aaaaa
Az a baj ezzel a filmmel,hogy aki nem jártas a témájában,azt nem képes magával ragadnia.Én is így jártam.Hiába a majd kétórás játékidő,egyszerűen elment mellettem az egész film.
Az első óra kifejezetten unalmas,megy a szövegelés nagyban,de más nem-nagyon történik.A második félidő már mozgalmasabb, itt már drámát is kapunk,melynek középpontjában a házaspárt alakító Sean Penn és Naomi Watts áll.Amúgy az egész filmben a legnagyobb pozitívum az ő játékuk.
Több dolgot nem nagyon tudok leírni ezzel a művel kapcsolatban. Akikhez közel áll ez a téma,na meg a politikai thrillerek rajongói tehetnek vele egy próbát,mert tényleg nem egy rossz film a Fair Game.Csak hát aki nem mozog otthon a témában,az nem tud vele sok mindent kezdeni,pont mint én.


6. Nzl77 (2011-09-20 00:01.16) aaaaa
Nagyon kellemes csalodas volt a film,elotte nem is hallottam rola,es mikor elolvastam mirol szol,bevallom meg is ijedtem,mert a politikai krimiket nem igazan szeretem,bar volt mar ami tetszett.A szineszek nagyon jok,a sztori is,plane hogy igaz tortenet,es ennyire reszletesen nem ismertem a reszleteket,de akit erdekel az iraki haboru miert,hogy is robbant ki,az nezze meg!annak meg igaz emberek,es ez a 2 ember meg a hazassagat is kockara tette az igazsagert!5 csillag!!!!


5. Gend (2011-09-11 22:55.40) aaaaa
Mivel amúgy is szeretem a politikai tartalmú filmeket, és a sztorit is ismertem, plusz a főszereplőket is kedvelem így nekem nagyon bejött a film! Viszont ahogy már alább is írták akinek nem jön be a politikai téma az neki se álljon mert nem fog neki tetszeni!


4. Atzel (2011-08-13 13:15.59) aaaaa
Számomra az elmúlt egy év legjobban várt filmje volt. És nem is okozott csalódást. Az előttem szólónak tök igaza van, sokaknak nem fog tetszeni, és meg is lehet érteni miért nem. Szerencsére én azok táborát erősítem akik nagyon szeretik a politikai thrillereket, de azért vmivel több akciót én is vártam volna. Színészek jók, a történet kiváló, főleg, hogy nem is hallottam ezelőtt erről az esetről. A vége nagyon tetszett, ügyesen megcsinálták.
Nekem többször nézős. és Watts szép lassan a kedvenc színésznőm lesz, ha még fog ilyen jellegű szerepeket vállalni


3. City225 (2011-07-18 22:11.12) aaaaa
Nincs gond ezzel a filmmel, a politikai thrillerek és az ezekkel kapcsolatos rejtett összeesküvések felfedése sosem bizsergették úgy az ízlésemet, ahogy azt a műfaj rajongónak például. Az első óra például veszettül unalmas, ha kicsit is idegenül mozog valaki a témában, vagy esetleg nem kimondottan foglalkoztatja a CIA hírszerzése, vagy a kormány manipulatív húzásai. Még egyszer mondom nincs gond a filmmel, csak megfelelő befogadókészség kell hozzá.



2. Thefloorfilla (2011-07-14 19:41.59) aaaaa
Nagyon jól néz ki Naomi Watts itt, 43 évesen nagyon bejön! Nagyon kíváncsi vagyok a filmre, majdnem minden filmjét láttam a színésznőnek. Kicsit az International árnyékából lép elő ez a film, ott kémügynökség, itt hírügynökség. Az nagyon tetszett, szeretem a politikai, hatósági felderítős kiderítős mozikat :)


1. XXX007 (2011-04-01 22:02.26) aaaaa
Nem az a piff puff dir durr film de jó .
Inkább ilyen észjáték szerű de azt hogy mit meg tehetnek egyes emberek , remekül vissza adja .
Tanulságos .



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKilok, 2020-09-22 20:1816 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk