Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gothika
- Film Café, 00:25
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Expend4bles - A feláldozhatók 4. aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Koldus puskával - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
33. Woorhes (2013-02-13 21:28.43) aaaaa - (válasz Jason13 32. hozzászólására)
Teljesen egyetértek veled Jason13 valóban fenomenális film és szerintem Rutger Hauer kiválóan alakitja a Hobo szerepét. Úgy is mondhatnám: személyre szabott szerep ez neki.


32. Jason13 (2013-01-05 23:03.54) aaaaa
Igazi vérben úszó mocskos szórakozás a sörétes puskával igazságot szolgáltató csöves kalandozása!
A történet faék egyszerű,ahogy a karakterek is,itt viszont nem ezeken van a hangsúly,hanem az elképesztően morbid "adok-kapok" játékon,ami a főhős és a gonosz brigád között zajlik.Ez pedig meglehetősen vérgőzősre sikeredett,ami a hozzám hasonló "ínyenceknek" biztos tetszeni fog.Hiszen a készítők percről percre durvább és durvább darálásokat tárnak elénk,melyek nem csak látványilag ütősek,de néha a gyengébb idegzetűeket is a padlóra küldheti.Tehát akiket kikészít egy iskolabusznyi gyerkőc lángszóróval való megpörkölése,az jobb ha más választ "esti kikapcsolódás"gyanánt.
Viszont mielőtt sokan azt hinnék,hogy ez csak egy értelmetlen és túlságosan beteg alkotás,leszögezném,hogy csak az utóbbi igaz.Hiszen a készítők az expolation és trash filmeknek állítanak emléket és azok hangulatát idézik meg,remekül.Kezdve a zenétől a fényképezésen át a karakterek viselkedéséig,minden a '70-s,'80-s évek olcsó,alsó-kategóriás,azonban meglehetősen szórakoztató idiótaságai előtti tisztelgés,ez pedig megmelengetheti az azokért rajongó nézők szívét.
Összességében,ez egy nagyon elborult szösszenet,ahol percenként köpik szembe a jó ízlést,de mindez baromi jól és igényesen lett tálalva.Egyedüli hibája az,hogy a történet néhol leül,azonban ettől el lehet tekinteni,elsősorban Rutger Hauer játéka,másodsorban pedig a fentebb említett dolgok miatt.
Ez kérem,a bűnös élvezetek egy fényes csillaga!



31. Quantumleap (2012-03-21 20:30.46) aaaaa - (válasz Hajrá KTE 30. hozzászólására)
Szándékosan csinálták ilyenre.


30. Hajrá KTE (2012-03-21 19:54.03) aaaaa - (válasz Convar 29. hozzászólására)
Persze,csak erre is odafigyelhettek vna :D


29. Convar (2012-03-20 20:47.47) aaaaa - (válasz Hajrá KTE 25. hozzászólására)
Nem lényeg, ilyen filmeknél nem lényeg.


28. Convar (2012-03-20 20:46.41) aaaaa - (válasz Zolafish 17. hozzászólására)
"SPOILER ON
PL: A gyerek égetésnél ott kimentem egy cigire és elgondolkoztam, hogy tovább nézem ezt a filmet.
SPOLIER OFF "

Meg tudlak érteni ;D


27. Convar (2012-03-20 20:37.35) aaaaa
Na ennek a trailere aztán nem hazudott, ez tényleg odab.sz. Itt tényleg azt kapjuk amit ígértek, szűk másfél óra trancsírt, különösebb üresjáratok nélkül.

Ezek a filmek mutatják meg igazán hogy a Hobo with the shotgunnal szemben Robert Rodriguez Machetéje nagyjából annyira exploitation mint amennyire Madonna k.rva. Ha nem volna érthető: Madonna csak k.rvás, mint ahogy a Machete is csak mímelgeti a dolgot, affektál vele, miközben gondosan vigyáz arra hogy azért még mozikompatibilis maradjon. A Hobo with the shotgun viszont nem sz.rozik, az elejétől kezdve érződik rajta a "Goret akarsz? Akkor nesze!" hozzállás :D Úgyhogy ha vkinek esetleg még ez sem volt elég... annak azt mondom kezeltesse magát :D

Rutger Hauert mindig öröm látni, mondjuk kár, hogy a széles közönség által egyre kevésbé értékelt alkotásokban. Arról ahol most tart, ez is sokmindent elárul: "Eisnernek 3 millió dollár állt rendelkezésére és kreatívan sikerült elköltenie, a büdzsébe még Rutger Hauer is belefért." (forrás: [link] )

És gondolom nem úgy osztották el hogy fél milla a filmé, a kettőfél meg Rutgeré :D

Egyébként nagyon jól hozta a csövest (sőt, talán túl hitelesre is sikerült :D), a többi szereplő meg szépen ripacskodik ahogy kell. Nameg annyi még, hogy az Abbyt alakító lány számomra nem várt módon csinos volt... persze csak olyankor amikor épp nem vérben fürdött az arca :D

Az egyetlen jelenet ami kilóg, az a hobó hegyi beszéde a szülészeten. Az sztem kb. úgy illik a filmbe mint egy homlokra nőtt köröm... Viszont a két Dögvész... az mekkora ötlet volt :D (feltéve nem lopták vhonnan :D de akkor meg: mekkora lopás volt :D)


5/5 merthát a műfajában ez szinte egy tökéletes film


26. Rents (2011-11-21 12:17.03) aaaaa
TRASH. Mert annyi mocsokrossz film is kikerül a stúdiókból, hogy muszáj egy-két paródiát állítani nekik. Vagy ezek nem is paródiák, egyszerűen csak félresikerültek? Nem is lehet mindig tudni, mivel ezeknek az undormány marhaságoknak legtöbbször negatívban kell mérni az értékeit. Csak attól függ, kinek van elég humora hozzá. Tarantino és Rodriguez a Grindhouse-duóval kábé műemléket állítanak ezeknek a szaroknak; a Hobo with a shotgun a Grindhouse-hoz készült kamuelőzetesek egyikéből készült, hasonlóan Rodriguez Machete-jéhez, és ez aztán trash. Peter Jackson Hullajója (a trash királya) után nem tudom azt mondani, hogy a Hobo bármilyen szinten ki tudta verni a biztosítékot, de tagadhatatlan, hogy nagyon véres, ami pedig valóban erény, hogy olyan fordulatokat is bevállalt, amiket a horrorok/akciófilmek nem szoktak: SPOILER úgy szétkapja a női főszereplőt, hogy én bottal nem érnék hozzá a film végére. Fejek, belek, spriccelő vér, és egy valóban(?) jó jelenet, amikor Rutger Hauer (bakker, ennek mekkora szerepei voltak korábban, kár, hogy mára már csak egy csöves:D) a kisbabákhoz beszél. Még a befejezés is hatásos. Ami viszont nem, az egyrészt a forgatókönyv, a szövegek szörnyűek, amiket a "hős", még csak nem is badass, hanem szimplán gagyi; a másik pedig a rosszfiúk őrjítően béna ripacskodása, és én tudom, hogy ez a két dolog is szerves része a műfajnak, és mégis irritáló. A Hobo végülis az a film, amire felbontasz pár sört haverokkal, és hangosan röhögtök, amikor szétlőnek pár rohadékot.
Vér: 9/10
Történet: 4/10
Humor: 9/10
A film: 7/10


25. Hajrá KTE (2011-10-09 19:46.11) aaaaa
Hát iszonyú egy beteg film annyi szent.
Néhány dolog azér nem tiszta,pl a lőszereket honnan szerezte a csüves,ez az egyi a másik meg,h mér olyan tiszták,fehérek a fogai,hamár 1x hajléktalan


24. Zolafish (2011-08-28 18:25.40) aaaaa - (válasz Piemaker 22. hozzászólására)
Mondjuk annyiból jogos a megjegyzésed, hogy tényleg röhej már ez a karácsonyi őrület, hogy a szeretet ünnepe a hitelintézetek nagy ünnepévé nőtte ki magát.

Itt ez rohadtul gúnyos, morbid humor nagyon betalált nálam is :D


23. Zolafish (2011-08-28 18:16.54) aaaaa - (válasz Piemaker 22. hozzászólására)
Nem hiszem, hogy komolyan kellene venni ezt a rendezőt, nagyon látszik, hogy a Cannibal Holocaust-nak nagy rajongója, legalább is Jason Eisener legalább annyira véresen ironikus is tud lenni. :) "Ki a primitív?" hangzott el a régi klasszikusba, aztán már rögtön komoly társadalom kritikaként fogták fel a C. H.-ot, csak néhány jól eltalált mondat mellett, komolyabb tartalom nem volt mögötte. Szóval megmaradnak ezek remek aberrált szórakozásnak, mondjuk annak ellenére, hogy nem vagyok az exploitation-ok nagy rajongója, azt el kell ismernem, hogy Jason Eisener nagyon ügyes és hát nagyon beteg a lehető legjobb értelemben, szigorúan műfajon belül maradva.


22. Piemaker (2011-08-28 18:04.00) aaaaa - (válasz Zolafish 21. hozzászólására)
Köszi,tényleg nagyon komoly kis film!
Ez után elgonolkodik az ember,hogy tényleg mi értelme van ennek a fa díszítésnek! :)
Morbid és brutális jelenetekből itt sem volt hiány,de hát ezért is szeretjük a horrorokat!


21. Zolafish (2011-08-25 22:33.24) aaaaa - (válasz Piemaker 19. hozzászólására)
Ajánlom figyelmedbe a rendezőnek a rövidfilmjét, itt meg tudod nézni. Karácsony egy kicsit másképp. :D

http://www.youtube.com/watch?v=Vaiv7kAXBzM

Cannibal Holocaust zene nagyon komoly.


20. Piemaker (2011-08-25 22:29.40) aaaaa - (válasz Piemaker 19. hozzászólására)
Hihetetlenül


19. Piemaker (2011-08-25 22:29.02) aaaaa
Le a kalappal a készítők előtt!
A maga módján hihtelenül jó szórakozást nyújt a film!
Chris92-vel teljesen egyetértek!


18. Chris92 (2011-07-01 17:12.31) aaaaa
Rövid, adrenalindús, infantilis és iszonyat brutális trancsír-trash mozi, ami a 80-as évek legjobb bosszú és exploitation mozijait idézi fel. Rutger Hauer fantasztikus alakítást prezentál, kórházbeli cinikus nagymonológja különösen ütős, a gonoszok élvezetes szinten ripacsok, a film pedig eszméletlen szinten eltúloz mindent, ami már a színhasználaton is meglátszik. A vérrel, kiontott belsőségekkel és hullákkal nem spórol, ügyesen kicentizett módon űz sportot abból hogyan undorítson és nevettessen meg minket egyszerre a mészárlásoknál. Hihetetlenül beteg munka, aminek végignézéséhez és élvezetéhez nem árt némi perverzió, nekem átjött.


17. Zolafish (2011-06-20 15:17.55) aaaaa
Elszállt, beteg egy exploitation javából. Nagyon alacsony költségvetésű projekt az látszik rajta. Igazság szerint ez hozza azt, amit az ember elvár egy ilyen filmtől. Viszont volt egy-két húzása, ami egy kicsit kicsapta nálam a biztosítékot.

SPOILER ON
PL: A gyerek égetésnél ott kimentem egy cigire és elgondolkoztam, hogy tovább nézem ezt a filmet. Vagy a végén a végtagcsonkolás is egy kicsit erős volt.
SPOLIER OFF

Nem volt ez rossz egynek, sőt még mondjuk a Terrorbolygónál vagy a Halálbiztosnál jobban tetszett.


16. Goregrind (2011-05-27 20:22.34) aaaaa
Ilyennek kell egy trash filmnek lenni. Számomra nagyon élvezetes móka volt.
Elvarázsoltak egy kicsit a 80'-as évekbe, korabeli számítógépes játékok zenéjét ill. feelingjét belevarázsolták a zenék közé és kurva jól összehoztak mindent.
Ez pont az a kategória ami valakinek vagy átjön vagy undorodik tőle maximálisan.


15. Filmman (2011-05-22 01:27.04)  
Nos ez a film egy rendkívül beteges mészárlás. Őszintén szólva erre nem adok csillagot, és valószínűleg sohasem fogok, mert ez egyszerre 5 csillag és 1 csillag, de 3 csillag keretében meg nem lehet minősíteni. A színészek jól teljesítettek, jó volt a játékuk. Még nekem a '80-as évek beütés miatt kissé olyan, mintha a Machetet vegyítették volna a Watchmennel, megfelelő mennyiségű plusszal belekeverve. Az alaptörténet, hogy egy csöves új városba érkezik, ahol nincs közbiztonság, 50-ből 49 zsaru korrupt, és az emberiség söpredékének megtestesülése kap helyet abban a városban. A csöves megelégeli ezt, vesz egy sörétest és minden gazfickót eszetlenül elkezd leölni. Az egész film úgy ahogy van egyszerre lehengerlő és felháborító. Ebben a csövesben megvan egy szuperhős ikonikus lénye, ami abban is meglátszik, hogy mikor elkezd "igazságot szolgáltatni" akkor az emberek felnéznek rá, bálványozzák. Nos az a jelenet, amikor a busz eljön a Slick f*szfejért és elviszi a pokolba kifejezetten örültem neki. Volt még egy pár kemény jelenet, mint mikor a csaj kezét elkapja az a daráló, vagy mikor a Csöves sz*rrálőtte a Slick szerszámát, és a baromja belehalt. Nos a három Drake viszont engem végig rohadtul idegesített, hogy lehet egy emberi lény ilyen elvetemült, pszichopata, és egyszerűen annyira, hogy elmondani nem lehet. A végén én nagyon sajnáltam Csövest...

Erre a filmre azt mondom, hogy egyrészt hihetetlenül mocskos és beteg, másrészről elképesztően jól megformált.


14. Quantumleap (2011-05-21 23:28.08) aaaaa - (válasz Tolli 13. hozzászólására)
Ezt írom, szerintem akkor is játszódik.


13. Tolli (2011-05-21 18:19.57) aaaaa - (válasz Tolli 12. hozzászólására)
Ja és van benne valami 80's évek feeling.


12. Tolli (2011-05-21 18:18.39) aaaaa
Én ezt a filmet az első trailere óta várom, és azt kell hogy mondjam: Hál' Istennek nem ért csalódás egy cseppet sem.
Ebben a filmben minden beteges és véres dolog benne van, ami egy fertőből nem hiányozhat, mert itt egy fertőről lehet beszélnünk, aminek az egyik áldozata főszereplőnk, azaz a csöves. A sztorit nem szeretném firtatni elég csak annyi, hogy kicsit egyszerű, viszont annál pörgősebb. A párbeszédek sem igazán valami magasröptűek, kivéve a főszereplőé. Ő sok jó mondatot elsüt, pláne amit már a trailerben is hallhattunk, amikor a szülészeten a csecsemőknek mond. Szerintem a stílus ahogyan el van készítve (képi világ, zene, karakterek stb.) Nagyon bejött és simán válhat egy kultuszfilmmé bizonyos körökben.
Röviden ennyit tudnék mondani róla.


11. Gyorkos (2011-04-22 15:51.24) aaaaa
Akinek ettől nem jön meg a kedve a filmhez, az inkább ne nézze meg:

Hobo With A Shotgun (2011) - Unrated Trailer [HD]
http://www.youtube.com/watch?v=ssHEAOrAdCU&feature=related

Itt letölthető (felirat mellékelve):

***** h Sho.part1.rar
***** h Sho.part2.rar
***** h Sho.part3.rar

jelszó:big

* Automatikusan eltávolított tartalom.


10. Variocsana (2011-04-22 07:25.35) aaaaa - (válasz Variocsana 8. hozzászólására)
http://www.youtube.com/watch?v=ja4porywBl0
:( Kár hogy a filmben sokkal jobb hangzása van, ütősebb a fő ütem, talán másabb is a hangszerelés... kiszedném csengőhangnak, de halk. :(


9. Quantumleap (2011-04-21 09:58.14) aaaaa
Kiváló véres trashmovie paródia. A képi világot és a helyszíneket látva símán azt hinni, hogy a nyolcvanas években járunk. De ez akár így is lehet, elvégre ha jól emlékszem, semmi jelenünkre utaló technikai vívmány nincs benne. (lásd:a szétlőtt farkú genyacsemete is egy fülkéhez kúszik telefonálni, és nem mobilt vesz elő)


8. Variocsana (2011-04-18 13:14.08) aaaaa - (válasz Gyorkos 7. hozzászólására)
Pontosan. :)


7. Gyorkos (2011-04-18 04:07.15) aaaaa
Igazi trashfilm. Rutger Hauer miatt néztem meg. Keménylegénynek még így, öreg hobóként is tökéletes.


6. StormshadoW (2011-04-17 17:40.38) aaaaa
Nekem a MAchete nem jött be, kurvagyenge produkció, unalmas pofák és jellegtelen az egész. Ez sokkal töményebbnek éreztem, sokkal húzósabb, öteltesebb. Szerintem csak annyi a különbség a Machete és ez közt mint a szürke és a fekete közt.



5. Lasliem (2011-04-17 15:20.35) aaaaa
Nagyon nem jött be!
A Machete c. filmhez hasonlít szerintem.
Akinek az bejött annak ez a film is jó lesz.
Részemről: közönséges, összecsapott, színészileg nulla, rendezés nulla, komolytalan, még akkor is ha ez talán egy paródia.


4. Mekare (2011-04-13 07:53.18) aaaaa - (válasz StormshadoW 3. hozzászólására)
Ehhez már nemigazán tudnék hozzáfűzni semmit (meg lusta is vagyok, szóval nem is akarok)
csak annyit, hogy pont olyan volt, mint vártam..Rohadt jó!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekWoorhes, 2013-02-13 21:2833 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Koldus puskával adatlap
Eredeti cím: Hobo with a Shotgun
Évszám: 2011
Rendezte: Jason Eisener
Szereplők: Rutger Hauer, Gregory Smith, Robb Wells, Molly Dunsworth, Brian Downey...

További információk

Szereplők fórumai
- Rutger Hauer - Vélemények
- Gregory Smith - Vélemények
- Gregory Smith - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk