Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Maga a pokol
- AMC, 02:10
Poseidon
- RTL, 02:50
Az útvesztő
- Moziverzum, 03:00
A sárkány visszatér
- Film Mánia, 03:15
Kopp-kopp
- Mozi+, 03:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - Jackie Chan: A katona - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Lector (2018-01-24 19:11.09)   - (válasz Feri1999 25. hozzászólására)
Nekem megasztán...:)


25. Feri1999 (2018-01-24 19:10.45) aaaaa
Nekem tetszett a film.



24. Bertu (2016-02-13 20:38.42) aaaaa
Remek alkotás. Tök jó Jackiet olyan filmben látni, ahol egyszerű halandó ember, akit le lehet győzni.


23. Momoko (2012-04-22 13:45.31) aaaaa
A film nagyon tetszet,kicsit furcsa volt ilyen filmben láttni de 5 pont


22. Sötétszív (2011-10-16 00:58.15) aaaaa
Jackie Channak volt egy-két mellényúlása az utóbbi időben pl a "Kém a szomszédban-emiatt kezdtem azt hinni, hogy már nem is készít majd olyan filmet, ami maximálisan tetszik nekem, de szeremcsére tévedtem. Hiszen itt van ez a filmje, ami elég jóra sikerült. S bár Jackie Chan nem éppen a színészi képességeiről ismert de ebben a filmben azért megmutatja azt is. Szerencsére. E+gy teljesen új irányba indult el, remélem, hogy ez csak még jobb filmeket fog hozni. Én bízom benne!


21. Sakamaru (2011-10-02 11:15.48) aaaaa
Nem ezt vártam....

A film egy pofon azoknak akik egy handabandázó pattogó Jackie-t várnak...
Gyerekek... nem tudom mit írhatnék egy "kis" ember párnapját láthatjuk a filmben.

keserű sors hogy még a filmen is azt kell látni hogy az urak mindent visznek a kicsiknek meg marad a névtelen hős szerep. :(

jó film.


20. Az utolso szamuráj (2011-09-29 14:15.03) aaaaa
Chan szemmel láthatóan öregszik,de szeretnék én ennyi idősen ilyen dinamikusan mozogni.
Kellemes kis film ez,aminek jó néhány mozijához képest van története,humora és szemkápráztató harci jelenetekkel se marad adós,noha olykor kicsit "nyugdíjasabb" formában.Ez alatt azt értem,mielőtt széttépnének-és akinek nem esett le a kezdő mondatom,mint tiszteletadás...-hogy a régi filmjeihez képest kevesebb a már-már akrobatákat is szeppukura késztető mozdulatok,de azért van min legeltetni szemünk.
Teljes egészében egyet értek azzal,ami felé elmozdult az ázsiai harcművész,hisz a kor őt sem kíméli,és nimbusza akkora,amekkorát megérdemel.Elkezdett hát komolyabb filmeket is készíteni,a Leszámolás Tokióban igencsak durva darab-és mellőzi a humort-itt azért azt is megvillantja,amiért sokan kedvelik.Hogy többen nem ezt várják tőle???...Hja kérem,azt forgat,amit akar,és színészként úgyse tartottam nagyon sokra,viszont mostanság emiatt se érheti szó a ház elejét.
Kína történelme nem hinném,hogy ismert mindenki számára, --ha legalább a sajátunk volna...-no persze ez se törióra,inkább kalandfilm.A készítők ügyes érzékkel beleépítették filmjükbe a szokásos ázsiai problémakört-fivérek harca,önfeláldozás,olykor vezérünkért is-meg remek mellékkarakterekkel szolgáltak,akiket azért az ázsiai filmek lelkes nézői fel tudnak ismerni más munkákból.A vége pedig dráma:de egy kis katona,aki olykor gyáva mód próbál életbe maradni és az apjával példálózik,lám így magasztosul fel szemünk előtt és tesz szert halhatattlanságra,egy kínai népdal allatt.
Színvonalas munka.


19. Maryon (2011-09-25 15:01.31) aaaaa
Szeretem a Jackie Chan filmeket,de ez nagy csalódás volt,nem tetszett,de nem csak a vége miatt!Unalmas volt... :P


18. Chim (2011-07-12 15:35.28) aaaaa
Irtózatosan jó film lett. Nekem nagyon tetszett. Jackie Chan megint csak kitett magáért. Remek történetet vittek filmszalagra kitűnő formában. Néhol megnevettet néhol meg szomorúvá tesz. De ez a film így tökéletes. Ennél jobb nem is lehetett volna.

10/10


17. Arpi77 (2011-07-06 10:53.05)  
Csatlakozom az előző hozzászólóhoz. Tegnap néztem meg, nem tetszett. A sok mókás jelenethez nem illik a film drámai, komoly vége.


16. Regisz (2011-07-04 23:41.01) aaaaa
én nagy Jackie Chan rajongó vagyok, de most sajna ez nem jött be.
SPOILER!
Talán, ha a vége nem az, hogy meghal, hanem valami kellemesebb dolog, akkor ok, de így?! Ha Chan filmet választok, akkor én nem filmdrámát szeretnék nézni.


15. Zoltan0804 (2011-06-14 19:14.01) aaaaa
Jó film volt, kellemes kikapcsolódás!


14. Cholee (2011-05-29 10:47.04) aaaaa
Jackie Chant lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy biztos. Amit Ő letett az asztalra, az nem semmi. Fiatalon elindult a Bruce Lee nyitotta úton és futószalagon gyártotta a kellemes akció-vígjátékait amik közül sok még ma is nézhető. Később jöttek komolyabb filmjei is, majd meghódította Amerikát is. El kell ismerni, hogy filmjeiben sosem a történetet vagy az alakításokat szerettük, hanem a remekül megkoreografált és kivitelezett harcjeleneteket.
Első szereplése óta eltelt jó pár év és Arany-Chan is kicsit megkopott, de még mindig a régi fényében ragyog. Tudja már ő is, hogy a kor az kor, így kénytelen (szerencsénkre!) a lassabb mozgását színészi érával feltölteni. Erre jó példák az utóbbi filmjei, mint például a Leszámolás Tokióban. A mostani filmje, a Katona olyan, mint a Chokito :) Ronda és finom. Ronda, mert ha ránézel nem látsz mást, csupán egy végtelenül egyszerű mázat/történetet, amiből már az következne, hogy az alakítások sem verdesik a legmagasabb rudat és keverve ezt Chan 57 évével... nos, ebből semmi jó nem sülhet ki. Vagy igen?
Jackie ezt a filmet már régóta meg szerette volna csinálni, hát most megcsinálta. Tulajdonképpen ez a film szándékosan olyan amilyen és nem is akar annál többnek látszani. Ha Jackie korát nem számítjuk, akkor nyugodtan beállhat a 20 évvel ezelőtti szerethetően idióta Chan filmek sorába. A sztorit már láthattuk pár helyen (testvérháború, illetve két személy eleinte nem jön ki, de a végére megkedvelik és tisztelik egymást), de itt olyan jól van megvalósítva, hogy nem zavart (bár a testvérek része lehetne kicsit kidolgozottabb). Jackie egy egyszerű földművesből lett katonát alakít aki csupán életben akar maradni, hogy tovább vigye a családot, no meg persze egy kis földet is, amit megművelhet. Filmbéli foglya illetve társa, a tábornok, szintén jó. Jó párost alakítanak. Mindenki jól játszik no :)
Chan nagyon élvezte a forgatást, ez végig látszik rajta. Akció és humor is van bőven, előbbi még mindig állat, utóbbikon pedig jóízűen tudtam nevetni. Szépek a tájak és a zene is helyén van. Nekem azért nagyon kedves ez a film, mert teljesen olyan, mintha a fiatal Jackie Chant látnám. Alapból csak négy csillagot akartam adni a fimre, de a vége nálam felhúzza ötre. Lehet, hogy csak én érzem így, de ami ott történik olyan, mintha Jackie ezzel a filmmel végleg lezárna magában egy korszakot. Végzett az ugri-bugri akció-vígjátékokkal. Akár ezt is mondhatná: "Itt van még egy utolsó, tessék, beleadtam szívem-lelkem, nézzétek és nevessetek velem együtt. Sikerült olyan filmeket is adnom a világnak, mint senki más." Ez így van. Amit ő művelt, azt nem fogja utánozni senki. Köszönjük Mr. Chan


13. Jason13 (2011-05-04 19:04.51) aaaaa
Jackie barátunk már túl van az ötödik X-n,de még mindig van benne kraft és úgy mozog,ahogy még egy 20 éves se tud.Ez azért nem kis dolog.És szerencsére tavalyi filmjében nem csak az úr mozgása értékelhető,hanem maga a film is.
A történet egyszerű,mint az egyszeregy,de a kivitelezésre sok panasz nem lehet.A kosztümök és a díszletek jól ki vannak dolgozva.A harcok látványosak,jól fényképezettek,kézenfogva a kardozós jelenetekkel.Ezekkel annyi baj van,hogy vérszegények.Hősünk nem rest poénokat szórni még az akciók közepette sem,ezt már megszokhattuk tőle.Viszont itt dráma is van,ami működik.Sőt,a film végén még egy könnycseppet is ejtettem és azért ez nem mindennapi dolog egy Chan filmnél.A színészek hoznak egy közepes szintet játékukkal.Főszereplőnk az,akinek az alakítsa jónak nevezhető.
Összesítve a dolgokat,ez egy jól összerakott kaland film az ugribugri Chan-től egy igencsak meglepő befejezéssel.Érdemes időt szánni rá,minőségileg jóval a mostani amerikai produkciói fölött áll.


12. Barbarossa86 (2011-05-02 21:39.45) aaaaa
Szórakoztató film volt. Jackie Chan kínai filmjei jobban tetszenek(nagyrészt), mint az amerikánus.


11. Kis Szélesi (2011-04-13 13:52.35) aaaaa
Köszönjük Sanyika... :S


10. Gnor (2011-04-12 20:59.15)  
A "spoiler" a sportkocsik hátulján van, magyarul légterelő. Ne legyetek már ennyire "multikultik". Vagy inkább "trendiség" idegen szavakkal dobálózni? Kösz hogy belehánytok a magyar kultúrába és a magyar nyelvbe! :S


9. Hosszu20 (2011-03-21 01:28.44) aaaaa
A spoiler irodalmi művekre, filmekre, videojátékokra stb. vonatkozó olyan információ, amelynek idő előtti közlése elrontja, tönkreteszi a befogadás élményét. Leggyakrabban a végkifejlet elárulását jelenti, de kulcsfontosságú információk (főleg hosszabb alkotások esetén) nem csak a mű végén találhatók.


8. Lector (2011-03-20 10:31.48)   - (válasz Espee 7. hozzászólására)
Ez mit sem von le a film értékéből.Szerethető,kedves történet.
Ajánlom minden kedves fórumozónak.


7. Espee (2011-03-20 09:31.51)   - (válasz Sanyika1127 1. hozzászólására)
Kösz, hogy leírtad a film végét.
Így kell kezdeni egy fórumot.
Király vagy, gratulálok...


6. Csupi1 (2011-03-19 20:57.57) aaaaa
Egyszer nézhető film a jó öreg Jackie Chan tollából.
A történet egyszerű, néhol vicces, és verekedésekből vagy csatákból sincs hiány.


5. Kisjon (2011-03-19 11:37.20) aaaaa
Jackie Chan mint forgatókönyvíró is jegyzi eme kosztümös filmet amit jó ideje filmre álmodott már, de ennek most látta eljönni az idejét. Jól összerakott, kellemes humorú film,akciójelenetből talán nincs annyi mint amit Jackie Chan filmtől elvárnánk, de ami van azon látszik az ugribugri hongkongi sztár keze munkája. A történet egyszerű,de nem zavaróan bugyuta, a kosztümök és a fényképezés pedig egyszerűen zseniális munka. A műfajtól szokatlan befejezése pedig kiemeli a többi hasonszőrű alkotások közül. A színészek közül talán Jackie mellet kiemelném Lee-Hom Wangot aki egy kínai énekes,zeneszerző mellesleg hazájában félistenként tisztelt mandopop szupersztár. Ennek ellenére a színészi alakításával amit már jó pár filmben megmutattatott ugyan egy percig sincs probléma. A film az Imdb-n elért 7.0/10 elért eredményével is azt mutatja, hogy egy kellemes és jó kosztümös kalandfilmet kap vicces jelenetekkel fűszerezve az aki ezt a filmet választja.


4. Madden (2011-03-19 01:35.47) aaaaa
A film: Nagyon örültem Jackie Channek, a film néhol megnevettetett néhol pedig eléggé lefelé görbült a szám. Ajánlom!

Ne olvassátok a lejjebb lévő hszt, mert spoiler!!!!


3. Rinya (2011-03-18 23:15.00)   - (válasz Sanyika1127 1. hozzászólására)
Jah, legalább írnád oda hogy Spoiler!! Másokra is gondolni kellene néha!



2. SAKÁL1 (2011-03-18 21:40.29)   - (válasz Sanyika1127 1. hozzászólására)
Azt a kurva SPOILER szót kirakhattad volna!

Kösz!!!!


1. Sanyika1127 (2011-03-18 21:11.25)  
ma néztem meg a filmet magyar hanggal..szerintem ez is egy jó Jackie Chan film...csak olyan szomorú hogy a végén meghal..=////



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLector, 2018-01-24 19:1126 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk