Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
M.A.S.H.
- Film Mánia, 16:20
Hat hét
- Cinemax, 16:30
Palimadár
- Moziverzum, 16:55
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 17:05
A jó, a rossz és a csúf
- AMC, 17:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
szólánc tudósokkal
A hamisító (2014) - Vélemények
Marsra magyar! (sorozat) - Vélemények
Hiányolt fórumozók!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hogy szaladnak a fák... aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - A visszavonuló - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Tömö (2023-07-11 19:43.15)  
Sosem hallottam/láttam e filmet, föleg hogy M.D játszik benne, na mondom, ez jóú lesz!!!
Feléig tartotta fenn a figyelmemet....aztán, bealudtam. Majd folytatom...


9. Lifeisamovie (2020-10-05 17:20.43)  
Ez a film valahol rávilágít arra, hogy néha veszett szar jó pasinak lenni :)



8. KareszFaszi (2014-11-10 13:59.59) aaaaa - (válasz Kukoricailuska 7. hozzászólására)
"miért nevezik azt "mozi"-nak film helyett ? " - ha már itt tartunk, Michael Douglas egy színész, és nem film:):) Meg "nézhető"?:)


7. Kukoricailuska (2014-11-10 13:13.08)  
Igen, ez a film Michael Douglas, ő nagyon nézhető színész.
Amúgy: ha filmről van szó, miért nevezik azt "mozi"-nak film helyett ? Ez engem roppantul irritál :) A mozi egy épület, ahol vetítik a filmet, nem? :)


6. James17 (2014-01-19 10:41.55) aaaaa
számomra szánalmas, vergődő gyenge amerikai film.
ilyen film után mondom: rövid az élet hogy ilyenre fecséreljem!


5. Norbitzki (2013-06-16 23:17.53) aaaaa
Számomra pedig ez a film maga Michael Douglas! A pletykák miatt, amiket a médián keresztül hallok róla, és mert én ilyennek képzelem el őt!

Érdekes, mennyire semmibe vett mozi, még DVD premiert is csak évekkel a bemutatója után kap...pedig sokkal több rejlik benne, mint azt első ránézésre gondolnánk. Egy ember élete és pályafutása az, amit én emögött a munka mögött érzek, mégha fogalmam sincs arról, valójában miket élt meg Douglas élete során, és miken ment keresztül. Ami biztos, nagy igazságokat mond néha, de ahogy Szamuráj írta már előttem, az egyik legnagyobb igazságot éppen Danny Devito mondja ki az éttermében a változásról, elmúlásról és a házasságról.
A zene -főleg a főcím alatt hallható- elsőosztályú, sokat dob a mozin, amit nem mellesleg Michael Douglas cipel a hátán. Mert lehet ő közel a hetvenhez, és jöhetett a csúnya betegség (amit hál'istennek legyőzött)... ezzel az őszinte és a poénok ellenére szívszorító alakításával megmutatta, hogy van még a tarsolyában.

Én innen kívánom neki a legjobbakat és hosszú életet, ami meg a filmet illeti: jobb ez annál, mint amilyen figyelemre méltatjuk...


4. AlekSeJ (2013-04-20 14:06.32) aaaaa
Az igazság az, hogy legtöbbször nem a mondanivaló, vagy egyéb filozofálgatás, saját életem átértékelése céljából ülök neki egy-egy mozinak. Szeretem a látványt, olykor a nyálas romantikát is, szeretem a jó cselekményt, és igen, valahogy ezt is kedveltem olykor, de nem hiszem, hogy ennél mélyebb nyomot hagyott bennem. Kétség nem fér ahhoz, hogy douglas-re írták a szerepet, és ha olykor magamba is néztem, valahogy nem működött olyan szinten, amelyre hivatott. Az első háromnegyed óra lekötött, aztán már számoltam a perceket visszafelé, mert eluntam. Sosem voltam olyan, aki csak azért ül le valami elé megnézni azt, hogy mondanivalójában elmélkedjen, tovább lásson azon, amit a cselekmény közölni akar pluszban a nézővel. Én tudom milyen vagyok, tudom mi hiányzik, vagy épp mi nem, lehet olykor elgondolkodtat engem is pár filmkocka és abból szóló életigazság, de ez rám nem volt hatással. Szívem szerint kettest adnék, de az eleje tetszett, valahogy megfogott, így kétcsillagos hármas alá…


3. Az utolso szamuráj (2013-04-19 08:32.18) aaaaa
Ezt a filmet valóban Michael Douglas-nek írták.
A félelmetes ebben a filmben:hogy sok minden igaz benne.Sok embernek nem fog tetszeni,sok ember tartja majd unalmasnak,de úgy érzem,azt,hogy néha NAGYON betalál abba,amit úgy hívnak,TETVES élet,nehéz tagadni.
És nem azért,mert mindegyik pasi szexmániás lenne idős korára,vagy mindegyik pasi volt valaha a csúcson,aztán meg leszédült és azóta rakosgatja ösze pofacsontját:oh,nem.Az ördög ismét a részletekben rejlik,ahogy Douglas mondja a valót néha,ahogy Sarandon mondja ki az igazat olykor,vagy amit Danny DeVito mesél a házasságról,hogy ő miért nem lépett félre.
Mert ez a keserűbb hangvételű mozi pont arról beszél,hogy az emberek különbözőek,és amit megtesznek,akár néha-direkte vagy véletlen-más,mások,akár szeretteik ellen,azt meg is lehet magyarázni,alá is lehet támasztani,mi több,az ő szempontjából akár igaza is lehet.Az emberek persze baromi gyorsan ítélkeznek,és jaj de szeretik a látszatot,ahol megjátszhatják a "jobb" állampolgárt...tisztességesebbet,hűségesebbet,családjáért mindent megtevőt(És,persze ,igen,vannak is ilyenek)
De...nem mindenkinek jön ez össze.Hibázunk,hibázik,elbassza a dolgot...élni,néha,cefet nehéz.
Hogy pedig az emberek többsége,így én is miért a hűséget tartom a legtöbbre???Mert...alig láttam,látom,alig ismerek olyat aki birtokolja.Néha még ki is nevetem.Néha meg titokban fel is nézek arra a személyre.Néha meg...áh.
A Visszavonuló igazi kihívás egy jó színésznek:Douglas él is vele.Jobb,mint a csuklóból remek Gekko második kalandjában ezután egy évvel,valahogy minden fájdalom,kudarc és igen,genyóság,aljasság is rá van írva a pasira.Ami pedig újabb touche-és igen,amit nagyon is tudok-hogy legyen az ember akármilyen mélyen ,legyen sokak szerint "rossz",legyen a világra bármilyen cinikusan is rátekintő,van olyan valaki,akihez azért ragaszkodik,és van olyan hely,esemény,pillanat amire rágondolva elindítják azt a gondolatsort,talán lehetett volna másképp is.Talán másképp is kellett volna csinálni.Talán,ha...
Ám az élet nem ebből áll,az élet kulcsszavai a MOST,és az EZ VAN.
Ide persze nem sokan írnak,de majd lesz,aki arról fog,ki a rendező,vagy az öreg még mindig milyen jó színész és további éles szemű meglátások,holott fenét,ez is olyan film,mely minden hibája ellenére-mert azok is vannak benne bőszen-arra készült,hogy kicsit nézzünk magunkba.Elmélkedjünk.Gondolkodjunk.
Vagy ne.



2. Minden6ó. (2013-04-14 19:06.53)   - (válasz Balázsi 1. hozzászólására)
és ez vélemény a filmről??? balázsi kabd össze magad...herót...


1. Balázsi (2011-03-18 14:38.14)  
Végre egy Michael Douglas-os film



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTömö, 2023-07-11 19:4310 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk