Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csillagkapu: Continuum
- Mozi+, 12:30
Nyár Amalfiban
- Film4, 12:30
Bíborszín
- HBO, 12:40
Volt egyszer egy vadnyugat
- Film Café, 13:45
Kapj el, ha tudsz
- Moziverzum, 13:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mi fáj? Gyere mesélj!
Hiányolt fórumozók!
Kiválasztott - Vélemények
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Piedone Afrikában aaaaa
Nagy Zsolt aaaaa

 

Fórum - Tintin kalandjai (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
60. Mclane 2 (2023-01-04 10:36.44)  
Megnéztem én is kíváncsiságom végett ezt a nem éppen mai animációs munkát, és bár én is csak eléggé laikus vagyok ennél a témánál nagyobb szinten ez igaz, de mint rejtély kutatós valamennyire kincsvadászos mese ami persze rendelkezik egy nagyobb háttérrel simán elműködött. Mozgalmas is volt érdekes is és a maga fordulatai is megvoltak szinte végig szerencsére rendesen, és maga a történet is érdekes volt lekötött végig és közben mikor néztem utána mentem ennek a néhol itt is említett sorozat szériának, ami ugye 1990 után nem sokkal indult be és ha jól láttam ez se volt épp rövid életű 3 évad elvileg 10 és 20 rész közötti epizódszámokkal évadonként. És ha úgy alakul talán megnézem azt is egy kicsit nagyobb ismeretanyag végett mert ugye, más egy egész estés forma egy témában meg más a sorozat formátum ami mégis csak nagyobb mozgástérrel van ellátva. Minden esetre ez a film nekem egy kellemes jobbfajta dolog volt mindenképpen, és érdemes megnézni akár ismeri valaki a korábbi munkákat akár nem mert szerencsére ez is eltud működni a maga jellegében és formájában, és egy jól sikerült kikapcsolódás szerintem .


59. Cute Unicorn (2019-11-16 13:56.19) aaaaa
átlagos



58. Sampler (2018-03-16 11:36.40) aaaaa
Tintinnek akadnak jóval érdekesebb, misztikusabb kalandjai is. Engem ez az unikornisos sztori nem nyűgözött le. Az animáció pedig kiváló.


57. Gabrella (2017-05-18 15:27.07) aaaaa
Amikor tuzet raktak a csonakban az jo volt.


56. Delpiero (2016-04-09 13:21.56) aaaaa - (válasz Sötétszív 43. hozzászólására)
Nem, ez sosem lesz klasszikus.
Ettől nekem még lehet kedvenced, csak ne keverd össze a dolgokat. :D


55. Captain Al (2016-02-19 13:44.52) aaaaa
Az egyeduli pozitivuma a filmnek, a kapitány volt. Jót szórakoztam rajta. Sajnos minden más már az elején becsodolt. És ez a 12 éves foszereplo fiúcska, nagyon idegesito volt amíg meg nem untam és ki nem kapcsoltam.


54. Semprini (2015-10-11 11:15.13) aaaaa
Bevallom, nekem kimaradt az egész Tintin-kultusz és jelenség, és egészen mostanáig semmit nem tudtam róla. Aztán persze utánaolvastam a dolognak és kiderült, hogy ez egy belga, a maga korában igen népszerűnek számító képregény, amelynek már rajzfilm- és élőszereplős filmváltozata is létezik. Spielbergék ezért úgy gondolták, hogy a legújabb remake-t a viszonylag újnak számító, de Robert Zemeckis által már három mozifilmben (Polar Expressz, Beowulf, Karácsonyi ének) is kipróbált motion capture-stílben forgatják le. A Gyűrűk ura Gollamja vagy Peter Jackson King Kong-ja is ilyen módon lett megelevenítve (természetesen Andy Serkis ezúttal is benne volt a filmben), azok azonban élőszereplős filmek voltak, itt azonban minden animált, a hátterek és az összes szereplő.
A film látványvilága egyszerűen pazar. Ennyire élethűen kidolgozott részletgazdag háttereket korábban nem nagyon lehetett látni animációs filmen, az akciójelenetek lehengerlően fenomenálisak, a sztori pedig amolyan ifjú Indiana Jones-féleség. Minden együtt van tehát egy szenzációs filmhez. Hogy részemről miért csak egy erős négyes, ennek két oka is van. Az egyik maga a főszereplő, Tintin, aki eléggé súlytalan figura. Háttértörténetet egyáltalán nem kapunk hozzá, nem lehet tudni, hogy lett ilyen fiatalon újságíró, hogy van ennyi felderített bűnügye, melyekről újságcikkek felvillantásával értesülünk a film elején. Egy kissé esetlen, koraérett kiskamaszt kapunk, aki valahogy mindig a talpára esik, s a legszorultabb helyzetből is - de szigorúan az utolsó pillanatban - mindig kivágja magát. Személyisége azonban szinte nincs, semmit nem lehet tudni róla, nem körüljárható karakter, nem elég érdekes, nem viszi el a hátán a filmet. A mellékfigurák sokkal érdekesebbek (a kutyát is beleértve), és persze ott a látvány és az akció, ami miatt viszont abszolút megéri a többszöri megnézést.
A másik bajom azzal van, hogy - mint az a DVD-n helyet kapott interjúkból kiderül - a készítők tudatosan ragaszkodtak ahhoz, hogy a szereplők minél jobban hasonlítsanak az eredeti rajzolt képregény figuráihoz. Ez azt is jelentette, hogy - Zemeckis filmjeivel ellentétben - itt egyik szereplő sem emlékeztet arra a színészre, aki megformálta, sőt direkt ellene dolgoztak. Ez azonban sajnos az élethűség rovására megy. Míg a hátterek elképesztő részletgazdagsággal vannak megjelenítve, addig a szereplők kétdimenziós rajzfilmfigurákra emlékeztetnek, ami számomra picit zavaró. Egy idő után persze megszokja az ember, de akkor is kár volt érte.
Összességében szórakoztató, és hihetetlenül látványos film lett ez, remélem, készülnek majd még hasonlók.
8,5/10


53. Eddard Stark (2014-04-17 16:07.12) aaaaa
Nem igazán szerettem a rajzfilmsorozatot, de ez nagyon tetszett. Az egyik kedvenc animációs filmem. 5/5


52. Rechter (2013-08-31 10:32.57) aaaaa
Meglepődtem rajta, hogy tetszett. Bármikor láttam, hogy adja az HBO, mindig a számat húztam, hogy mennyire nem érdekel ez engem. Ma fáradtságomban nem volt kedvem semmi olyasmit nézni, amin gondolkodni kell. Kellemesen csalódtam. Nagyon jól sikerült.


51. Emylio (2013-08-20 10:49.50) aaaaa
Lenyűgöző az animmáció, és a történet sem volt rossz. A poénok is ültek, így hát azon kevés animációs filmek közé tartozik, amit szívesen néztem.


50. Biaggimax (2013-08-17 12:20.21) aaaaa
Amit Steven Spielberg készít az mindig jó, ezzel is ez a helyzet!


49. Shessomaru (2013-03-22 09:45.49) aaaaa - (válasz Pinceajtó 45. hozzászólására)
Ja de azt azért ne felejtsd el, hogy Peter Jacksonnak A Gyűrűk Ura trilógia hozta el a világhírt, azonkívül még legfeljebb a King Kong a jó filmje, ez eddig négy Viszont Spielberg már több mint negyven éve van a szakmában (jó mondjuk majdnem húsz évvel idősebb is, nála) de ez csak előnyére válik, mivel szinte az összes kisebb-nagyobb film létrejöttében segédkezett: a legismertebb filmjei mint tudjuk: Párbaj, A cápa, Harmadik típusú találkozások, Indiana Jones tetralógia, E.T, Jurassic Park, Schindler listája, Az Elveszett világ, Ryan közlegény megmentése, A.I mesterséges értelem, Különvélemény, Lincoln. Filmek amin rajta volt a keze nyoma: Poltergeist - kopogó szellem, Szörnyecskék, Vissza a jövőbe I-III. Roger nyúl a pácban, Őslények országa, Casper, Twister, Sötét Zsaruk trilógia, Zorro Álarca, Deep Impact, Gladiátor, Zorro legendája Dicsőség zászlaja, Levelek Ivo Dzsimáról, Transformers, Sasszem, A félszemű, e filmek nagyrésze az ő hozzájárulása nélkül nem jöhettek volna létre. Épp ezért Jackson mindenféleképpen csak másod nem inkább harmadhegedűs lehet ezt nem rosszindulatból mondom ez az igazság.


48. Beszko (2013-03-09 19:51.59) aaaaa
Hát a grafikája az valami lenyűgöző.Nagyon szép.És a történet sem rossz.De amikor először belepillantottam azt hittem valami ártatlan mese ezzel szemben embert is ölnek benne meg minden:D De volt ahol jót nevettem a poénokon és volt hogy igzultam a történéseken.Szerintem jó kis mesefilm.


47. SzaboKri81 (2013-01-20 12:51.35) aaaaa - (válasz SzaboKri81 46. hozzászólására)
...talán nem fogja annyira élvezni. Bár ez egyáltalán nem biztos.

Csak most vettem észre, hogy a mondat felénél sikerült valahogy lezárni az egészet.


46. SzaboKri81 (2013-01-19 15:43.51) aaaaa
Tetszett nagyon a film. Érezni rajta a minőségi munkát. Gyerekkoromban még az HBO-n néztem ezt a mesét és nagyon tetszett. Persze most már nem képes azt az élményt nyújtani de még így is élvezhető. Rendkívül látványos a film és ez itt pont így van jól. Az animáció zseniális, a szereplők is jól vannak megcsinálva.

Mindent egybevetve remek film, megéri megnézni. Persze aki nem ismeri a képregényt magát.


45. Pinceajtó (2012-11-25 19:48.58) aaaaa
Könnyen lehet hogy a következőt pedig Peter Jackson rendezi.Spielberg is látványos filmeket rendez,de ha van valaki aki túl tud tenni rajta,akkor Jackson.


44. DInnyetimi (2012-11-07 06:02.03) aaaaa
Huhh, annyira tetszett, hogy nézném még tovább, vagy valami hasonlót, de hirtelen nem is tudnék mondani ilyet: kalandfilm jellegű animáció, ami egyébként képregény feldolgozás (és utána olvasva, hű mennyi minden készült belőle - én a rajzfilmre emlékszem csak).
Amitől csak ámultam-bámultam az az iszonyatos részletgazdagság, kidolgozottság, hogy akármit figyeltem, ledöbbentem, és ami egy animációs film sajátja, hogy az élettelen dolgokkal/dolgokból élőt hozni létre, egyszerűen fantasztikusan lett kivitelezve.
Aztán alig tudok olyan kalandfilmet mondani, ami igazán érdekes számomra, ez teljesen megfelelt minden várakozásomnak, tehát minden szinten abszolút magasan megütötte a mércémet a film, sőt...
Keresve sem tudok benne hibát találni.


43. Sötétszív (2012-10-28 23:03.40) aaaaa
Steven Spielberg ebben a filmjében Hergé klasszikus képregényét Tintint álmodta vászonra, mégpedig animációs formában. Mégpedig micsoda 3D-s animáció volt a filmben-.Hihetetlenül káprázatosan lett megoldva. Persze a látvány semmit sem ér, ha nincs hozzá egy jó történet. De szerencsére itt megvolt az is. Igaz, egyszerű volt a története, de mégis szórakoztató kis darab lett. Végig lebilincselő, pörgős, akciódús, és humoros volt az egész. Én imádtam minden percét, szinte sajnálom, hogy vége lett. De többször is megfogom nézni. Mert egy szenzációs film. Máris klasszikus!


42. Cantri (2012-06-20 15:03.44) aaaaa
Hergé képregény klasszikusának nagyvászonra varázslását illetően egészen addig voltak kétségeim, mígnem kiderült, hogy a filmmogulok legnagyobbikai közül kettő teszi meg.
Spielberg számára azért is volt érdekes kihívás a Tintin, mert korábban még nem evezett az animációs filmek irányában, de a neves direktor ezúttal is bizonyítja, hogy szórakoztatás tekintetében talán még most sem veheti fel vele senki sem a versenyt Hollywood szerte. Minden képkockájában ott van a profizmusa, mintha tényleg csak a kisujjából rázná ki az egészet, ami miatt lehet is némileg ostorozni a mozit, elvégre valóban érezni - nem is olyan kicsit - az Indiana Jonest, és hogy a rendező erőteljesen nyúlt vissza a gyökereihez, de ezt olyan precízen teszi, olyan elképesztően feszes tempóban, hogy ezt nem tudom neki felróni, mert egész egyszerűen leköt, amit elémtol.
Az animáció nem más, mint filmkészítés – határok nélkül, a tér elveszti az élőszereplős filmek során megszokott értelmét, és ebben a műfajban új értelmet nyer. A rendező kedvére játszadozhat, hogy egy jelenet milyen irányból, és hogyan kerüljön megvilágításra, hogy a képek milyen tónussal rendelkezzenek…stb. Spielberg szárnyaló fantáziája mixelve ezekkel a lehetőségekkel.. előre csorgott a nyálam.
Vizuális megjelenítését látva Zemeckis biztosan sárgul, a technológia minden előnyét kihasználták, a pixelek és textúrák annyira részletesek és kidolgozottak, hogy akkor is élmény volna nézni, ha Tintin másfél óráig fejét verné a falba. Az animációs karakterek valódi érzelmeket közvetítenek, a helyszínek lenyűgöző műgondossággal lettek elkészítve - érdemes sokszor a hátteret figyelni - plusz a fények, árnyékok és vizuális szemszögek megfigyelése is külön élvezet, egyszerűen mondva a látvány olyan gyönyörű, hogy legszívesebben megnyaltam volna a képernyőt. Természetesen a zenei aláfestés elkészítésének feladata ismét Williams-re hárult, aki bár sokat merített korábbi munkáiból, és meglepően egyszerűen alkot, de vígjátéki hatású aláfestése szépen szállítja a "műanyag" világ hátterét.
Összességében nem hibátlan alkotás, a szív egy kicsit valóban elkallódott, de fantasztikus lendülete miatt végig mocorog az ember a székében nézése közben. A puszta szórakoztatás magasiskolája, szóval a kalandmesék szerelmesei elégedetten dőlhetnek hátra, nem csak a kicsit, a nagyok is.


41. Az utolso szamuráj (2012-06-10 17:15.50) aaaaa
A Tin-tin kalandjait azért volt jó nézni,mert Spielberg mintha visszatalált volna fiatalkori énjéhez,és előbújt belőle a vibráló,mesélő ,kreatív kisgyerek.Amit már mint profi filmes,bizony,elvesztett valahol,hisz hányszor már csak a rutint látjuk,nem a szívet.
Motion capture,amivel néha nekem az a gondom,hogy elveszik a színészi játék,hisz az animáció a tökéletesre törekszik:de mondjuk egy Nicholson sötét mosolyt,vagy egy Meryl Streep-es pengeéles felnézést hogy az ördögbe tudna utánozni???Igen,igen,tudom,hogy tudná!!....de mégsem ugyanaz.
Itt viszont helye és létjogosultsága volt használatának,Peter Jackson beszélte rá Spielberget.A film elején a feliratok erősen "Kapj el ha tudsz" utánérzés-még a zene is-és mikor néztem a filmet,többször volt Indiana Jones érzetem-zenénél szintén...-de ez volt szinte az egyetlen bajom.
Herge képregényeit állítólag maga a rajzoló is úgy gondolta,csakis a rendezőóriás viheti vászonra,persze ehhez kellett a technika hatalmas fejlődése.A Tin-tin kalandjai szó szerint sokszor elképesztő látványvilágú,a madaras üldözésnél néha nem hittem a szememnek,számomra az volt a mozi csúcspontja,de a színek,képek,formák,kalandok nagyon jól néztek ki,és igen fontos,3D-ben is.Ami megragadott még,hogy imádtam,ahogy a történetben a háttérben mindig történt valami plussz,például ahogy az arab egy plusz csillagot szögel helyet változtató szállodájára vagy mikor az öreglány üti hátul a népet.Ezenkívűl néhány olyan képi lelemény ,játékos ötlet valósult meg,amiért még mindig el lehet ismerni,a mostanság biztonsági játékot játszó rendezőnek kis újában van a filmkészítés.
Valamint a tisztelet,amit az első jelenetben megad a belgák büszkesége felé,így kell(illik)ezt csinálni.A Tin-Tin forgatókönyve 3 történetből lett összegyúrva,nem mondom hogy eredeti,de szórakoztató és vicces-itt még a kutya se zavart.Azonkívűl Haddock kapitány karaktere mostanság az egyik legeredetibb figura,én magam jobban kedveltem őt,mint a címszereplőt.
Nincs nagyon miért belekötni,így kell ezt csinálni,az élőszereplős kalandfilmek könyöröghetnek a receptért .


40. Dr. Lecter (2012-04-08 08:57.32)  
Engem egyáltalán nem fogott meg, sokkal jobbat vártam, egyedül ami tetszett benne, az az arcrögzítéses technika volt.


39. Siddharta (2012-03-18 13:16.59) aaaaa
nem tudom hogy gyerekeknek mennyire tetszhet, nekik lehet...de felnőttként nagyon nem jött be....pedig semmi bajom az animációs filmekkel....a story sablonos, a szereplők is...főleg Tintin alakja nulla, a kapitány már érdekesebb....az akció henger sem tudott felcsigázni...a környezet szépen meg volt csinálva...de az magában nem elég másfél órára hogy lekössön...


38. Jason13 (2012-03-15 17:58.28) aaaaa
A két filmes zseni (Spielberg és Jackson) végre együtt dolgozott,viszont így elnézve a végeredményt,számomra kisebb csalódást jelent közös alkotásuk.
A baj a történettel van,ami ha jól tudom,3 rajzolt Tintin kalandot ölel fel,de ami jól mutatott képregényben,az már a képernyőn annyira nem.Persze,a kisebb korosztály a célközönség,őket biztos nem is fogja zavarni a történet egyszerűsége,de az idősebb korosztályt már nemigen kötheti le annyira egy ilyen szimpla sztori,melyben szinte semmi fordulat nincs.Persze,egy animációs filmtől nem is kell e téren megváltást várni,de azért jó,ha a forgatókönyv rendelkezik pár kisebb meglepetéssel és tud valami kevéske újdonságot is nyújtani.
Na,de ennyi lenne az én személyes problémám Tintinnel és kalandjaival,mivel minden más kimeríti a "nagyszerű" fogalmát benne.
Azonnal itt a látvány,ami valami elképesztő,a helyszínek és a karakterek rendkívül jól ki vannak dolgozva és hát az akciók!Na,ezektől tuti leesik a néző álla,személyes kedvencem a marokkói üldözés volt,ahol minden másodperc felülírta a fizika törvényeit,de ilyen tálalásban,őszintén,ez kit érdekel?
Fentebb már említettem a karaktereket,ők se csak pixelekből állnak,legtöbbjük jól meg van írva(nem úgy,ahogy a forgatókönyv,ej,de szőrszálhasogató vagyok),bár meg kell hagyni, a játékidő második felét a címszereplő elől elhappolja Haddock kapitány,aki szinte percről percre szórja a jobbnál jobb poénokat.
John Williams zenéje se sikerült rosszra,azt viszont meg kell jegyezni,nevére nem itteni teljesítménye miatt fognak emlékezni.De dallamai így is szépek,dallamosak és legtöbbjük még fülbemászó is.
Összegezve a dolgokat,szórakoztató animációs film ez,jó poénokkal,bitang erős látvánnyal és akciókkal,na meg egy kissé átlagos sztorival,melyből azért a pörgős cselekményvezetés kihozta a maximumot.
Szívesen megnéznék egy folytatást ilyen technikai megvalósítással és az itt megismert karakterekkel,viszont egy kidolgozottabb,jobban működő forgatókönyvvel.


37. Tibuci69 (2012-03-12 23:22.23) aaaaa
Hát én is 5*-ra pontoztam! Valahogy én lemaradtam erről a Tintin őrületről, mert csak most fedeztem fel, hogy nem mai figura. Szerintem szenzációsan sikerült megoldani ezt a rajzfilmet! Utoljára a Polar Expresszt és a Karácsonyi éneket láttam csodásnak, de ez bőven túltesz mindegyiken! A nevek mindent elárultak az elején. Leesett az állam a részletgazdagságtól és lassan ők már olyat tudnak, amin a Final Fantasy óta gondolkodik a filmipar: a gázsi nélküli színészek veszik át a szerepeket. Nekem sokat jelentett John Williams zenéje is. A történet nekem végig Indiana Jones hajalás volt: pörögtek a dolgok, hihetetlen kalandok sorozatán jutnak el a folytatható megoldáshoz. Talán ezért is tetszett igazán!


36. Valentino (2012-03-12 18:50.58) aaaaa
Különlegesként tudom leírni, hogy milyen élmény volt ez a Tintin. A motion capture egyszerűen nagyszerű, hihetetlen az a részletgazdagság, amit olykor több perc hosszúságú, döbbenetes vágatlan snittek összebolyonganak. A megjelenítés mögött azonban egy-egy karakter adott pillanatban tenyérbemászónak hatott, s ez tán annak köszönhető, hogy míg a történet az aktuális kaland izgalmaira és látványára koncentrál, addig a digitális személyiségek nem bontakoznak olyan határozottan. Az igazi kivétel Hadock szórakoztató figurája, aki - tekintetemben - a kalandvágyó főhős elől is lopta a filmet. A direkte 3D-re hegyezett vizuális hatásvadászatok ("told a néző arcába") 2D-ben még inkább funkciótlan és elütő pillanatok, de ez már olyan szőrszál, ami nem vesz el semmit a film vizuális szövetének szemrevalóságán. :D

Sokszor szinte szürreális (felnőtt)humorú, igényesebb fajta animáció, ami minden igyekezetet megtesz aziránt is, hogy végtelenül profi vizualitása mellett a cselekménye is folyamatosan izgalmas, és eseménydús legyen. Én így ajánlom. :D


35. Pistike1971 (2012-03-12 12:17.33) aaaaa
Szigorúan 5* Eszméletlen Profi Munka.
Szórakoztató, Fantasztikus Látvány, 3D Tökéletes.
Ezért Érdemes Volt Moziba Menni.


34. Vbacs (2012-03-01 16:59.37) aaaaa
SPOILERES lehet!

Hosszú töprengés után úgy döntöttem, hogy inkább az 5* fele hajlok. Bár nekem ez tökéletesen a 4-es és az 5-ös határán helyezkedett el, nagy kár, hogy itt nem lehet így pontozni.
Ami a normál filmeknél az Avatar volt, ugyanez az animációsok és mesék világában a Tintin.(Hogy őszinte legyek a kettő már majdnem össze is ér). Egyszóval ez a film egyfajta újító szerepet töltött be, és ez az, ami igazából fölfele kerekít. Ha azt mondanám, hogy a látvány egyszerűen fenomenális volt, nem hinném, hogy elegendően fejeztem volna ki azt, amit éreztem, miközben nagy felbontásban néztem ezt a filmet.
Tökéletes mimikák, iszonyatosan nagy részletesség és olyan aprólékosság, hogy a szavam is elállt.
Szerintem fel sem bírnám fogni azt a pénzmennyiséget, amit ebbe a filmbe beleöltek, de ahogy a rendező és a producer nevét látom....már nem is csodálkozom annyira. Két ilyen nagy név mellett el is volt várható ez a fajta igényesség.

A hangok nagyon jók voltak, mindegyik remek választás, és ha Peter Jackson nevét nézzük csak, nem is lehet csodálkozni a két főszereplő hangjának nevén. Azon belül is Andy Serkis volt szerintem a legjobb, rajta nagyon szakadtam, örülök, hogy nem sűrűn hagyja magára Jackson bácsit, mert ha együtt vannak, abból ritkán sül ki rossz:)
Bár Spielberg bácsihoz a hangok közül egyik név sem köthető, nem úgy a zeneszerzője, aki megint csak egy szórakoztató és igényes kis zenét komponált ehhez a filmhez, még akkor is, ha hallottam már tőle jobbat és egyedibbet is.

Nekem a bajom egyedül a történettel volt, bár a "bajom" erős kifejezés ide. Az volt vele a baj, főleg az elején, hogy minden olyan gyorsan történt....a főszereplőnk, Tintin mindenre olyan gyorsan jött rá, és ez valahogy zavaró volt, látszott a filmen, hogy nem ezekre a gondolkodós részekre helyezték a hangsúlyt, pedig az szerintem elengedhetetlen az ilyen rejtvényfejtegetős filmekben. De azért összességében tetszett, még a nagyon-nagyon hihetetlen részek is tetszettek, nagyon jó lendületük volt.És a humora is tetszett, bár az csak azután húzott bele, hogy Andy Serkis karaktere megjelent. De ez így volt kerek.
Igencsak emlékeztetett az Indiana Jones-ra mellesleg. Mintha annak az animációs változatát láttuk volna.


33. Raymi16 (2012-02-29 21:49.32) aaaaa
Egyet értek az előttem szólóval! Nagyon tetszetős a film! Én csak ajánlani tudom mindenkinek!
-Mi ez az átlátszó, színtelen, szagtalan lötty?
-Víz! :D



32. Pinceajtó (2012-02-28 08:45.00) aaaaa
A leglátványosabb animáció amit eddig láttam,Spielbergnek hála.Én ugyan az eredeti comicot és tv sorozatot nem ismerem,nem tudom hogy azt kinek címezték,de ez abszolút a könnyed kalandfilm kedvelőknek való,gyerekek nem hiszem hogy túlontúl élveznék.A történet helyenként vicces(tényleg),helyenként izgalmas,a képekre pedig olykor nincsenek szavak.Egyetlen hibája ahogy a végét kissé elnyújtották,az utolsó 20 percre lankadt a figyelmem.Azt pedig megköszönném mindenkinek hogyha elmagyarázná hogy hogy is működik az Oscar mint olyan.Ez ugye nyert golden globe-ot,az Oscaron is kapott jelölést,de véletlenül sem mint legjobb animációs film.Pedig hát...


31. Norbii92 (2012-02-26 19:20.12) aaaaa
Nagyon-nagyon tetszett! Steven Spielberg és Peter Jackson remek munkát végeztek! Mindig is szerettem Tintin kalandjait, amikor tudtam megnéztem a rajzfilmsorozatot és nagyon kíváncsi voltam a filmre!
Tintin, az ifjú riporter, jellegzetes frizurájával, foxterrierje és néhány hû barátja társaságában (élükön a mogorva Haddock kapitánnyal) mindig új kalandba veti bele magát. A világjáró kalandor ismét szimatot fog: ezútal Haddock kapitány egyik õse, Sir Francis Haddock elsüllyedt hajójával kapcsolatban fedez fel valamit, amit sokan régóta keresnek. És most nemcsak a hír értékes: az Unikornis nevû kalózhajó szállítmánya ugyanis csupa arany és drágakõ volt. Izgalmas, tengeren és sivagaton át, vizen és levegõben vezetõ útja során nemcsak Haddock, hanem egy börtönbõl szökött rab és a két detektív, Thomspon és Thompson is az expedíció segítségére van!
Hergé közkedvelt hőse Tintin kalandjai mindig is a kedvenceim közt szerepelt! És mikor meghallottam, hogy Spielgerg és Jackson viszik vászonra, nagyon örültem, s be kell, hogy valljam, nem csalódtam bennük! A kiváló páros elvileg három népszerű Tintin történetet fűzött össze és vitt vászonra, s az eredmény egy izgalmakban bővelkedő és szövevényes történet lett! Melyhez társult még egy remek rendezés, jól sikerült zene, és gyönyörű animáció(már-már azt hittem, hogy igazi)!
Hát engem teljesen magával ragadott egy jó másfél órára Tintin, s együtt izgultam, nyomoztam és menekültem vele és a hóbortos, de szerethető Haddock kapitánnyal! És ez hatalmas pozitívum!
Tökéletes szórakozás volt, többször is megnézhető izgalmas kalandfilm lett a Tintin! És már csak annyit mondanék, hogy aki szereti a népszerű ifjú riporter kalandjait, annak mindenképp ajánlott eme film megtekintése! 5*


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2023-01-04 10:3660 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk