Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Babylon A.D.
- Film Café, 10:10
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 10:25
A dilemma
- RTL Három, 10:45
Ebgondolat
- Moziverzum, 10:55
Madeleine sofőrje
- HBO2, 11:41

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Micimackó: Vér és méz 2. - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Úriemberek aaaaa
Theo James aaaaa

 

Fórum - Az igazság ára (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
74. Stickfa (2021-01-04 14:06.14) aaaaa - (válasz Hawk 63. hozzászólására)
Az Ördög ügyvédjére gondoltál szerintem :)


73. Nyolcadik utas (2020-11-09 10:08.45) aaaaa
Kicsit kommersz szaga van.
Az is.
Írta valaki lejjebb, hogy a hét minden napján megnézte. Engem biztos nem vinne rá még egyszer a lélek.



72. Vmiso (2017-05-16 18:27.36)  
Remek jogi, bűnügyi film, pazar szereplőgárdával.

Agyas a történet, mégha a csavarok kissé kiszámíthatók is, de remekül va adagolva a sztori, nem lehet unatkozni rajta.

Több ilyen film kellene, kevés az igazán jó jogászokról szóló film.


71. SzaboKri81 (2017-01-02 11:54.55) aaaaa
Szerintem a hiba az én készülékemben van. Legalábbis csak erre tudok következtetni abból, hogy megnéztem az itteni (és az imdb-s) osztályzatokat. Sőt a rottenen is kimondottan jól áll a film. Nekem viszont annyira nem tetszett. Nem volt rossz és volt benne feszültség is de engem sok minden zavart. A csavar jó de szerintem túl hamar lelövik az egészet. Ezen felül nekem a vége teljesen összecsapottnak tűnt. Nekem abszolút nem tetszett a vége. Színészi oldalon Pecek nagyon jó volt és a szerep is jól állt Neki. Viszont Ryan Phillippe kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Bár, ahogy Szamuráj is írta, hál Istennek nem volt sokat a vásznon.

Összességében nálam 3 csillag. Többször nézhető ugyan de számomra sok zavaró dolog van benne.


70. Keller.p (2016-09-03 10:50.15) aaaaa
Nagyon-nagyon tetszett a film. A héten mindennap megnéztem. Legutoljára a kiképzéssel jártam így:)
Imádom a szereplőket, még Ryant is, bár itt tényleg unszimpi volt és csöppett erőltetett. A zenék nagyon jók, néha akkor is berakom, ha csak a zenéit akarom hallani. Akarom a könyvet is elolvasni..


69. Bertu (2015-10-06 21:11.26) aaaaa
Baromi jó film. Azon kevesek közé tartozik, amelyet az első perctől az utolsóig végignéztem, ahelyett, hogy közben valami mást is csináltam volna.


68. Zsuzsannah (2015-06-18 15:22.22) aaaaa
Ez egy szenzációs film , mint a rendezés , történet, vágás és a színészi munka remek összhangban van minden . Kiváló film. Nem is tudom mikor láttam ilyen izgalmas és cselekményekben gazdag filmet.


67. Z79 (2015-02-09 19:13.32) aaaaa
Ez bizony jól sikerült....pedig semmi újat nem mutat. Felidézi a 70-es ,80 -as évek tárgyalótermi thrillereit, mindezt egy remek McConaughey-vel(ekkortájt kezdett "újra" szinészkedni:), egytől egyig eltalált mellékalakokkal,és olyan Los Angeles hangulattal, amit viszonylag ritkán látni filmvásznon.Remek szórakozás, néhány kisebb, kiszámítható és a végén egy ütősebb csavar..majdnem tökéletes.


66. Norbii92 (2015-02-01 13:30.18) aaaaa
Este lemaradtam róla a tévében, de ma elcsíptem az ismétlést! Hát nem bántam meg! Kellemes kis 2 órát okozott! Végig izgalmas volt, tele volt feszültséggel és csavarral is jócskán szolgált! A végén csakúgy kapkodja az ember a fejét, hogy mi van. Nagyon jól eltalálták! Ahogyan a színészeket is! Bár Matthew McConaughey sose volt a kedvencem, de itt nagyon bírtam! Nagyon jól játszott! Mindenkit háttérbe szorított, pedig volt itt még egy Marisa Tomei, John Leguizamo és William H. Macy is! Ryan Phillippe-t amúgy direkt hagytam ki a szórásból. Ő volt az egyetlen, aki gyengébb volt, s szimpatikus se volt nekem!
Összességében ajánlom mindenkinek AZ igazság árát, aki szereti az ilyen tárgyalótermes-thrillereket! Jó kis film lett! Nem bántam meg, hogy megnéztem! 5*


65. Captain Al (2014-09-01 19:11.56) aaaaa
jó film, én annyira nem vagyok oda Matthew McConaugheynért, de ez most egy jó filmje volt. :)


64. Bartolomeo (2014-08-20 17:25.02)  
Eladó a film nagyméretű, mozis plakátja! Feltekert állapotban, kiváló minőségben!
Ára 1000 Ft. bertram1 kukac citromail pont hu


63. Hawk (2014-05-06 13:15.14) aaaaa
Matthew McConaughey nem éppen a kedvencem,de 2 filmben meggyőzött színészi képességeiről.Az egyik ez az alkotás a másik pedig a Ha ölni kell c. film,amelyben szintén ügyvédet alakít.
Az igazság ára történetében kicsit hasonlít az Ügyvéd ördöge c. filmre,csak annál kicsit "mélyebb" és sokkal jobban kidolgozott,mind a történet,a karakterek,a párbeszédek,az egész cselekmény menete.
Ami negatívumként kiemelhető számomra is a második találkozás az ügyféllel.
SPOILER

A megbeszélés során az irodában tanusított viselkedése.Annyira tenyérbemászó- szépfiús- mentegetőzős volt,hogy nem is volt kétséges a bűnössége.
Innentől a filmet McConaughey szerepe vitte el a hátán,ahogy Haller végigvitte az ügyet és mindenféle csavarral és "bűvészkedéssel" elérte a célját,az zseniális volt.


62. Törölt felhasználó (2014-03-08 20:21.14)  
Nézem a véleményeket, látom sokan McConaughey-vel indítanak, és persze, miért is ne tennék, hiszen a főszereplőről illik megemlékezni néhány szóban, főként ha tényleg olyan jól végezte dolgát, ahogy Mr. Oscardíj2014 ebben a filmben.
Szóval mondom, elismerem: a fickó játéka tényleg lenyűgöző volt, annak ellenére, hogy ki nem állhatom, mert ha gipszbe öntenék, majd levágnák róla a megszilárdult anyagot, ott állna teljes életnagyságban az öntelt beképzeltség szobra. (és ráadásul még csak nem is jóképű)

Na, akkor most a filmről is egy-két szó. Amíg eljutottam egy bizonyos részig, tetszett, különösen az a pökhendi, magabiztos módszer, ahogy ügyvédünk egyre-másra hozza szabad levegőre a társadalom hulladékát, fikarcnyit sem törődve azzal, hogy holnap még nagyobb szemétségért kerül előzetesbe a védence. Több munka, több lóvé, az állandó ügyfelek úgyis biztos megélhetést jelentenek. Ám egyszer csak belebotlik egy olyan ügybe, amikor visszanyal a fagyi és igazán latba kell vetnie minden hidegvérű dörzsöltségét és ismeretségét ahhoz, hogy helyre tudja tenni pszicholátszatjófiút.

Na, innentől, vagyis az ő első találkozásuktól kezdett számomra veszíteni a történet az "élvezeti értékéből". Nem vagyok egy Miss Marple, de erősen meglepődtem volna, ha nem az jött volna ki a sztoriból, amerre minden nyíl mutatott. Jó, persze, azért elismerem, így is akadtak benne feszkós részek, számomra mégis az ügyvéd gátlástalan arroganciája, pofátlan élelmessége és meghátrálásra képtelen zsenialitása miatt marad emlékezetes az egész film.

Amiben inkább a karakterformálás győzött a történetvezetéssel szemben, ami önmagában csak azért sajnálatos, mert amúgy Michael Connelly piszok jó történetmesélő (Harry Bosch figurája kedvenceim egyike), ám így sem bántam meg a filmre szánt perceket. Ryan Phillippe kivételével mindenki tetszett (halálra idegesített a jófiús kinézete, különben is, vele szállt sírba a meglepetés ereje is, és ezt nehezen néztem el neki:)), szerintem pont olyan megbízhatóan egyféle arca van, mint R. Gere barátunknak, ami tiszta szerencse, ha valaki a kabócák párzási szokásairól készít jeltolmács bevonásával filmet, na de egy ilyen volumenű alkotás esetében ez a kevésnél is kevesebb...

Mindegy, ha ezen túllendül az ember, tényleg kellemes kikapcsolásra van kilátása.


61. Mellow (2013-05-26 19:59.51) aaaaa
Jó film, jó forgatókönyvvel, rendezéssel és remek alakításokkal. Gondolkodása késztet, nincs benne üres járat, egyszerre komoly és vannak benne megnevettető részek is.
Matthew McCounaughey szuper erre a szerepre, és az alakítása is tökéletes. Ryan Phillippe alakítása is nagyon jó: angyalarca van, akiről a film elején nem gondolná az ember, hogy gyilkosságra képes, de jelenetről jelenetre el lehet róla egyre jobban képzelni, hogy tulajdonképpen egy pszichopata.
Rég láttam már jó ügyvédes-bírósági tárgyalásos filmet, ez a műfaj inkább 15-20 éve volt menő. Ez a film végül megmutatta, hogy van még ilyen témájú jó film manapság is.


60. Su-30mk (2012-12-10 00:35.08) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 25. hozzászólására)
Nálam a legjobb filmje a Time to kill, de ha a közeljövőbe tekintünk eme méretes hullámvölgye után amely mostanában jellemezte az itt tárgyalt film kivételével, hát bizony elképzelhető, hogy megint jó filmekben "tér vissza".
Egy AIDS-es figura szerepének kedvéért hatalmasat fogyott, bár Christian Bale "gépészi" leszálkásodását szerintem soha senki nem fogja überelni:-) Utána Scorsese-vel fog forgatni illetőleg az ő csatolt fájl-jával Leo Di Caprioval, majd egy Simon West mozi (gondolom akciófilm) fog következni. Úgyhogy hátha megmenekül Matthew a végleges elsüllyedéstől...:-)
Én remélem, mert ha összekapja magát bizony jó aktori teljesítményekre képes a manus.


59. Pilatesz (2012-11-03 15:05.33) aaaaa
Ez jó unalmas jellemtelen film volt felesleges párbeszédekkel.Senkinek nem ajánlom pocsék az egész ugy ahogy van.


58. Chim (2012-09-10 16:58.43) aaaaa
Az eleje elég gyenge és lassan indul be a sztori, de utána egész jó kis film alakul ki. Néhol észrevehettük a Dr. Csontból ismert Michaela Conlin-t (Angela Montenegro a sorozatban).


57. Tapikaa (2012-08-31 10:31.02) aaaaa
Nekem tetszett, érdekes film.
De nekem az a feleség meg a gyerek nem kellett volna bele, valahogy nem illett annyira oda.


56. Ancksunamun85 (2012-05-23 16:17.00) aaaaa
Ebből a témakörből láttam már sokkal jobbat is,de nem volt rossz!


55. Beszko (2012-04-20 12:28.43) aaaaa
Egész jó film volt.Jó a sztori és a színészek is.Kellemes kikapcsolódást nyujtott.


54. Safi_86 (2012-04-15 08:50.30) aaaaa - (válasz Sen78 53. hozzászólására)
köszi a tippet, "előkeresem" feliratosan is :D azt hittem csak nekem zavaró a magyar hang,de úgy látom itt is szóba került.
nagyon jó film, de csak azért adok 5 csillagot,mert nem sok hasonló témájú filmet láttam, amivel össze tudnám hasonlítani.


53. Sen78 (2012-03-04 18:33.23) aaaaa
Szinkron nélkül 5 csillag!


52. Cthulhu6 (2012-02-26 17:52.03) aaaaa
Na ez egy egész jó film volt. Az elején kicsit mesterkélten indult, az ügyvéd túlságosan "vagány srác" volt, de aztán helyreált a kép és a téma is komolyabb hangvételű lett.

A film egyetlen hibája, hogy a történet az Ügyvédek és CSI sorozaton felnőtt emberek számára túlságosan átlagos. De átlagos vagy sem, akkor is jó, szóval nincs itt semmi baj. Megérdemli az 5 csillagot, mert végül is hibátlan DvD-s szórakozás.


51. Scholes18 (2012-02-25 23:57.59) aaaaa
A magyar címe elég semmitmondó, így nem sokat vártam tőle, meg úgy voltam vele, hogy egy újabb ügyvédes közepes film lesz. Ehhez képest az egyik legjobb volt az összes film közül, amit mostanában láttam. A filmzenék is nagyon el lettek találva. Muszáj lesz eredeti nyelven is beszereznem. Nálam a szinkron ott ásta el magát, hogy a rendszámot "NT-Bűnös"-nek fordították.


50. Doloresz89 (2012-02-02 18:11.37) aaaaa
Nem rossz film, egèsz jò alakìtàsokkal, nèhàny èrdekes csavarral, de különösebben nem vagyok elájulva tõle. Ebben a tèmàban a màr emlìtett Törès klasszisokkal jobb, de egyszer azèrt èrdemes megnèzni.


49. Sötétszív (2012-02-02 00:17.53) aaaaa
Michael Connelly most a legfelkapottabb írók közé tartozik. Brad Furman második filmje is az ő történetéből készült. Matthew McConaughey a karrierje kezdetén már játszott ügyvédet, most ismét azt alakít. Már régen láttam ilyen jól játszani őt. Szintén remek alakítást nyújt a filmben William H. Macy is, és John Leguizamo is. Én Ryan Phillipe alakítását éreztem haloványnak egy picit. Viszont a film egyszerűen zseniális. Sok ilyen filmet láttunk már, de a tavalyi évből ez egy kiemelkedő, fantasztikus kis alkotás. Végig izgalmas, tele van feszültséggel, egy percre sem unatkozik az ember. Aki még nem látta, az nézze, mert megéri!


48. Bök (2012-01-13 21:13.52)  
Nincs baj ezzel a filmmel.Annyi ilyet láttunk már,hogy csak na.Aztán kiderült,hogy MM/leírhatatlan neve van/tud játszani is,sőt magával tud ragadni,igényesen ahogy egy igazi dörzsölt ügyvédhez illik.A sztori is fordulatos,a zene élvezetes,szóval megéri megnézni


47. Az utolsó Filmcézár (2012-01-13 21:01.43)   - (válasz TIBBY 46. hozzászólására)
Úgy néztem.


parfumeshop.hu banner

46. TIBBY (2012-01-13 20:35.21)  
A szinkron borzalom, inkább eredetiben nézd meg.


45. Az utolsó Filmcézár (2012-01-10 12:08.53)  
Sose kedveltem McConaughey.Tehetségtelen majomnak tartom.Így fentartásokkal ültem le megnézni ezt a filmet.Kellemeset csalódtam.Egy igazi tökös old school ügyvédes mozi.Jó film és egész jó volt benne,tud ő színészkedni,csak akarni kell.Remélem ezzel a szereppel végleg tudatosítja önmagában,hogy már kinőtt a szépfiú szerepekből és a nyálas romkom-okból.Csak így tovább!


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekStickfa, 2021-01-04 14:0674 hsz
KeresemCsapesz, 2011-08-05 21:048 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk