Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Premium, 08:05
Az ítélet eladó
- TV4, 08:15
Kongó
- AMC, 08:20
Köddé vált anya
- Film4, 08:25
Királyi szívek otthona
- Izaura TV, 09:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Erőszakik - Vélemények
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vad esküvő aaaaa
Koltay Gábor aaaaa

 

Fórum - Ne nézz vissza! (2009) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Baryll (2022-12-20 05:45.22) aaaaa
Nagyon tetszett, mert olyan Twin Peakses volt a hangulata. (Egyedül a filmzenét bíztam volna másra, mondjuk Morriconere, bár ebben a műfajban szerintem Angelo Badalamenti volt a legjobb.)


12. somliv (2019-10-11 11:45.24) aaaaa
Tegnap pásztáztam végig.
Azzal kezdődik az egész, miként Sophie Marceau ül a fürdőkádban egyes egyedül, és mereng az életén, közben kapod a felvillanó családi fotókat gyermeki koráról, nagyon finoman a tragikusság ötvözetébe burkolózva. Mert múltja körkörösen lebeg felette, amin nem képes túllépni, sőt a legfőbb problem, ahogyan kezdi még jobban belemélyíteni ebbe önmagát. Ez a belehajszoltság állapota kihatással lesz a családjában betöltött szerepére is később.
Mindennapi családi életbe kapunk betekintést, ahol Sophie tébolyultan viselkedik és ráförmed gyerekeire, akik nem csinálnak semmiféle rosszaságot, csak önfeledten mókáznak, kacarásznak.. Szerinte az asztal úgyszintén rosszul áll, mi módon ilyenkor az ember mindent rossznak, homálynak, hibának, illúziónak feltételez.. Mindezeket a videó felvételen mutatja neki férje, de ez nem a valóság.. A nő ezt csak képzeli, beképzeli magába ezeknek a dolgoknak fenyegetettségét. Pszichés, mentális gondok bujkálnak személyiségében, kezd egyre jobban eltávolodni a gyerekeitől.. Már nem tudom őket szeretni ezt vágja oda a férjének.. Ezt a problémát fegyelmeznie, takarnia kell magában, hogy senki, legfőképpen a kicsik meg ne lássák ennek ténylegességét. Ez a Nő sebzett a múltja okán- a vágások jelzik ezeket testén, pontosan lábán és felkarján láthatod-, nem véletlenül megy rá többször a filmfelvevő!
Sebzett szív csakis sebezhet- nem hülyeség ez a Mende-monda. Ha nem képes megoldásokat, ellenszert találni gyerekkori problémáira, akkor nem nagyon élhet kiteljesült életet… Elvánszorog Szicíliába- itt az arcképe átvált Marceau-ról Monica Belluccira, aki káprázatos színészi játékkal hálálja meg a bizalmat, még azt is eléri, miképpen most nem a külsőségeire fogsz emlékezni, hanem a látottak alapján a színészi produktivitása ragadhat meg. Merthogy csúcs amilyen elkeseredett, hol dühödt módon játszik, kifacsarja magából az utolsó szuszt, érzési szintjei mennek előre és dübörögnek a legkegyetlenebb módon.. Hogyha kötelességtudattal nézzük, akkor ráeszmélhetünk arra miszerint ő elhappolja mindenki elől ezt a filmet. Nem gondoltam volna, hogy ennyire bele tudja magát élni szerepébe…
Az Olaszországban lejátszódó jelenetek remekeknek, kifaragottnak mondhatóak, azzal a szétáradó atmoszférával megragadva- nálam tutira nyerőséggel párosulnak. Lélektelen, szűknek mutató szicíliai utca, sikátor sötétjében kutatja gyerekkori énjét Monica- Hátborzongató, félelmet keltő hangokkal van színesítve, ez adja meg légkört, amik kúsznak egyre jobban, erősebben beléd, és kezded érezni azt, amitől ez az alkotás előkelőbb helyen tartózkodik. Kissé homályos misztikum, mint fogalom jelenik meg, ezt lehet ráaggatni a legjobban a szereplőkben megbúvó törések következtében..
Lélektani drámának mondanám, ám inkább pszichés harcokat prezentál leginkább. Hogy ott fejben mennyire, de mennyire nehéz túllépni a ránk rakódott sérelmeken… Igazán nem tudod, mi lesz a vége, ezért turpisabb egy átlagosságba menő másfél óránál. Nem szeretném már megint bő lére ereszteni mondandómat, úgyhogy somliv most elküldi hozzászólását, és ad rá négy csillagot. Ér annyit, ha más miatt nem is, viszont egy olyan színésznő folytán egész biztosan, akit úgy nevezünk:
Monica Bellucci!



11. Lion Piksy (2014-02-25 15:40.52) aaaaa
Nem egy átlagos film.Elgondolkodtató és megrázó.Nekem teccet!


10. Conflict (2013-04-07 16:13.55) aaaaa
Azért a 8. hozzászólásnál csak többet ér ez a film...:) Mindenképp kiemelném a technikai megvalósítását a filmnek, VAN keresnivalója az európai filmnek, mert bár lehet, hogy az álomgyári produksönökkel nem tud versenyezni, de azért egy-két fricskát odarak, mint a film is bizonyítja. A történet szerintem érdekes volt, a klassz "átváltozós" részeknél kirázott a hideg. Sophie szerintem az átlagot hozta Bellucci viszont nagyot domborított, szeretem, ha egy nő TÖBB az amúgy nagyon jó külsejénél.
Gondolkodós film, aki tinivígjátékra vágyik, ne ezt válassza. Adok neki négy csillagot.


9. Janika18 (2012-12-02 23:49.52)  
Sokszor már azt se tudtam mikor Marceau, mikor Bellucci! Elképesztő amit az arcokkal műveltek!


8. Beetlejuice (2011-12-21 15:36.15) aaaaa
Merceau szép, Belucci gyönyörű. Ennyi a film érdeme.


7. Maryon (2011-06-13 09:47.51) aaaaa
Sophie Marceau-val nem tudok betelni!Egyszerűen zseniális színésznő,bármit csinál lenyűgöző!A filmet a vége felé már kezdték túlbonyolítani,erőltetettnek tűnt.Amúgy összességében tetszett,nem egy átlagos film:érdekes téma,kiváló alakítások,és jó rendezés.
Belus23:Remélem azóta megnézted még egyszer és rájöttél a lényegre!:)


6. Belus23 (2011-02-19 15:31.07)  
Most néztem meg a filmet!:) Egyáltalán nem értem!:/
Esetleg ha valaki leírná hogy most ez mi is volt,akkor megköszönném!:)


5. Robin24 (2011-02-04 12:13.41) aaaaa
Hát ez most lenyűgözött és lehúzott a mélybe. Hiába tudod szinte végig a "megoldást", a végén nagyon faszán megcsinálták. Ez a két színésznő, meg istennő.


4. Tysonrichie (2011-02-04 01:16.29) aaaaa
Nem egy átlagos film az biztos. Amit az arcokkal csináltak az zseniális volt. Monica Bellucci pedig.... hát igen ő Monica Bellucci.


3. Geysap (2011-01-16 17:04.39)   - (válasz Sötétszív 2. hozzászólására)
Meg nem lattam a filmet, de Monica Belluccitol nehany igen jo filmet volt szerencsem latni sztem ket legjobb filmjet: a Malene - t es az egyi kedvenc francia szineszemmel Vincent Cassel-el a 2002-es Visszafordíthatatlan c filmet. Ezekre gondolva varom mar ezt a filmjet is.



2. Sötétszív (2011-01-14 23:23.14) aaaaa
A színészek nagyon jól játszanak benne, viszont Monica Bellucci zseniális volt ebben a szerepben, akárcsak Sophie Marceau. Ugyanakkor a film unalmas, vontatott. Vannak benne nagyon nyugtalanító részek, de nekem mégsem nyerte el a tetszésemet. Mindenesetre a színészi játék miatt egy hármast mindenképpen megérdemel.


1. Comarca Lagunera (2011-01-14 23:10.00)  
elég jó film, és Monica Belucci nagyon jól játszik itt, azok a részek, ahol az őrület kezd elhatalmasodni rajta nagyon hitelesek lettek, ehhez az alakításhoz csak gratulálni tudok, eddig mindig csak valamilyen félistennő szerepben láttam, ami persze profin ment, viszont itt valóban bevettem, hogy van benne spiritusz



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBaryll, 2022-12-20 05:4513 hsz
KérdésekRiaanu^2, 2011-03-18 18:101 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk