Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pán
- Film Café, 13:20
Vuk
- TV2, 14:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 14:20
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Ellenségek legjobbika - Vélemények
Jó, rossz, meg ami közte van - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rossz szomszédság 2. aaaaa
Adan Canto aaaaa

 

Fórum - Véres románc - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Norbitzki (2022-05-29 23:40.00) aaaaa
Kimondottan izgalmas és feszült hangulatú thriller, Ryan Gosling baromi jól eltalált beteg szerepével és Frank Langella nem túl számottevő, de annál emlékezetesebb jelenlétével. Kellemes időutazás egészen vissza a 70-es évekig, a jelmez és a díszlet elsőrangú, a tempó végig feszes, nem unatkoztam, a zene pedig amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Üdítő meglepetés a kedvenc műfajból.


21. V laszlo (2018-08-01 16:43.37) aaaaa - (válasz Bubuss_8 10. hozzászólására)
Gondolom az ami a valo villag fanni-val is.



20. Lifeisamovie (2016-08-17 22:30.11) aaaaa
Furcsa volt látni Ryan kb. 2040-50 körüli kiadását, hát még ilyen feminin vonalon.
Mann fogtündérét juttatja eszembe :)
Mai napig nem tudják, hová lett a feleség...vicc.
Ez a zongora játék ami általában a házimozik alatt szól nagyon eltalált, tetszik.
Mindenesetre egy ilyen nárcisztikus szülő szinte garancia a zavarodott gyerekkora. Ha ott maradnak ahol elakarták kezdeni az életüket, talán az egész meg sem történik, de persze apukának bele kellett a fiát kényszeríteni egy szerepbe, amihez köze nem volt, pedig volt még neki gyereke, aki vihette volna a nevét, cégét tovább...kétlem hogy azt akarták volna sugallni, hogy ő ölte meg az anyját és az apja ezért utálta volna. Mert utálta, végtelenül elégedetlen volt vele, folyamatosan szólta szarta a saját fiát. Ezután meg kár csodálkozni, hogy a legkisebb piszkálásra, hibáztatásra ugrott. A szerencsétlen Kathie pedig az aranykalitka tipikus "madara". Szépen befogták, aztán nem eresztették, Amikor viszont a sorozatos erőszak ellenére is (legyen az testi vagy lelki, kapott mindből rendesen) visszatáncolt a passzív-agresszív férjéhez már nem tudtam sajnálni, mert ezt már ostobaság volt tőle. Akkor kapcsolnia kellett volna, amikor kicibálta a saját otthonából a családtagok szeme láttára (csak azért, mert ellenkezni mert vele) hogy ő itt már csak szívni fog.
Mondjuk poén a színésznő Dunst, az eredeti név pedig Durst.
Erre mondják lakva ismerni igazán az embert, viszont van akinek akkor már késő, mert ezer szállal kapcsolódik a másikhoz, lehetetlen élve megszabadulnia tőle. Mert valószínűbbnek tartom hogy Robert tett el láb alól mindenkit.
[link]


19. Lantossebi (2016-02-26 05:37.38) aaaaa
Nagyon jó film,végig lekötött.A színészek zseniálisak,a zene nyomasztó.


18. Tukker (2014-01-04 00:44.07) aaaaa
Tipikusan az a film ami után még 2 óráig agyalsz, és persze depis leszel tőle egy kicsit...
persze ez nem von le az értÉkéből, mert mint azt előttem elmondták páran remek alakításokat láthattunk, főleg Kirsten Dunsttal az élen....huhhh...Én nem unatkoztam rajta egy percet sem, sőt konkrétan egy görcsel a hasamban néztem végig az egészet, ami a film végére nemhogy eltűnt volna inkább megnagyobbodott...de nem kell aggódni! Már jól vagyok :))))


17. Az utolso szamuráj (2013-05-09 08:54.10) aaaaa
Nagyon bejött.
Miközben néztem,azon gondolkodtam,hogy egy ilyen filmnél milyen súlya van annak,amit az alkotók kimondanak:hisz,én kérek elnézést,de a legtöbb néző habozás nélkül elhisz bármit,amire kiírják,valamelyest támaszkodik a valóságra,még akkor is,ha az esetleg csak egy lehetőséget,fikciót mutat be,hogy úgy is történhettek a dolgok,ahogy azt a forgatókönyv sejteti.Gondolom,itt azért-főleg a második halálesetnél-lehetett támaszkodni bírósági jegyzőkönyvekre,elhangzott vallomásokra,ám Katie eltűnésével kapcsolatos finomságok-parókása csaj például-feltételezés,nincs rá bizonyíték.
Ettől,és az értő rendezéstől volt kicsit Hitc-szerű maga a film.
Igazából ma már nem gyártanak ilyesmiket:tetszett,ahogy bizonyos mondatoknak jelentősége lett-például David mikor azt mondja kifelé menet,igen,velem valami baj van-vagy ahogy karaktereket,kapcsolatokat ábrázolnak,félelmetesen kellemes zenére.Ryan Gosling nem volt meglepetés,hogy jófajtán játszik,Langella pedig remek,őszintén szólva én Kirsten Dunst-on lepődtem meg,akit nem sokra becsültem a Pókember után,itt elképesztően jó,hiteles,megkockáztatom,a legjobb.
Már az elején megragadott a film atmoszférája,aki gyors,pattogó krimit vár,inkább bele se kezdjen,viszont aki szereti a mozaikokra épülő,lassan kibontakozó krimi-drámákat,nézzen bele,akár kellemesen is csalódhat.


16. Spadri (2012-09-26 12:08.14) aaaaa
A film nagyon tetszett, Goslingnak jól állnak ezek a deviáns figurák.
Spoiler lehet.
Na, ott igencsak elfelejtettem volna a baba-témát, amikor kiderült, a kis David végignézte az anyja öngyilkosságát. Sajnos még hibáztatni sem tudom a tuti gyilkost, amennyiben David volt az, az apja viszont annál inkább hibás, hogy nem kezeltette a gyereket, hiszen ez életre szóló tragédia bármilyen életkorban. Ja, és nem is értem, hogy nem tisztázták az elején, hogy akarnak-e ketten gyereket? Mert ugye a pasi nem, és akkor viszlát, nincs tragédia.
Azért azt hittem, happy endes lesz a dolog, de csak amíg be nem lépett David a családi üzletbe, na onnantól zuhanás volt az egész dolog.
Az esküvő tragikomikus volt.
Elég volt sejtetni a dolgokat, pl. hogy mi volt az autó csomagtartójában, a választ mindenki tudja, ha nem is bizonyítható.


15. Brisbane973 (2012-05-12 11:16.38) aaaaa
Nekem tetszett.Azt kaptam amit vártam.


14. Fly (2012-04-13 21:24.19)   - (válasz Arni_Deszkások 12. hozzászólására)
Egyetértek veled: a depressziós, komor hangulat és Ryan Gosling kiemelkedő alakítása vitte a filmet. Nekem átjött a pasi borult elméje, s a karaktere miatt számomra igencsak élvezhető lett ez a film. Mivel végig homályos volt az egész, engem a kérdőjelek sem zavartak annyira.


13. Sötétszív (2012-02-19 00:24.04) aaaaa
Egy nő rejtélyes módon eltűnik, és soha nem kerül elő. Sem élve, sem holtan. Ez a film egy igaz történetet mesél el 1971-től-2003-ig. Igazából a film nem a forgatókönyv, meg a rendezés miatt, hanem a színészek miatt jók. Ryan Gosling, és Kirsten Dunst remek alakítást nyújtanak, akárcsak Frank Langella. Ezúttal a színészek mentették meg a filmet a középszertől.


12. Arni_Deszkások (2012-01-03 11:57.04) aaaaa
Összességében nem egy rossz film.Voltak benne egész jó jelenetek,amik tényleg depressziós és komor hangulatot árasztottak...nekem ez az ami igazán tetszett az egészben.Ez köszönhető a színészek közbenjárásának is.Elég jó játszodták a szerepüket,mindketten hitelesek voltak karakterükben.Az egyetlen hiba,hogy a sztori nagyon hiányos.Részleteken ugrottak át és nem sikerült kibontakoznia a teljes történetnek.Bennem nagyon sok kérdés merült fel a férfi multjával kapcsolatban amikre sajnos nemhogy választ de még utalást se kaptam.Egy darabig élveztem ezt a titokzatosságot,olyan krimissé vált az egész,de amikor már a végéhez közelített a film nem értettem,hogy hogy nem világosodik meg előttünk a lényeg.Az utolsó percig reménykedtem,hogy a befejezés valamivel többet el árul majd...hát nem úgy lett.Ha jobban kitérnek a férfi pszichés bajaira,a lelki problémák és a fájó emlékek taglalására sokkal érthetőbb lett volna a végkifejlet is.így csak homály,hogy pontosan mi késztethette a férjet a gyilkosságok elkövetésére.A film nyomasztó hangulata ami kiemelhető és a jelenetek amik teljessé teszik ezt a feszült légkört,ha lehet így mondani.Cselekményben nem túl gazdag,tényleg lassan folynak az események de a lassúság egész jól hozzátesz a feszültségérzethez én szerintem.
-4


11. Dini1987 (2011-12-20 23:55.22) aaaaa
Elég lightos kis film lett ez....Ryan Gosling jó színész egyik filmjében szimpatikus mindenki neki szurkol itt meg egy tenyérbemászó pofájú ellenszenves beteg figura volt. Meg KD is egész jó volt de ennyi ami pozitív. Egy lassú semmitmondó filmecske. Értem én, hogy azóta se derült ki pontosan mi is történt de akkor nem kell filmet csinálni belőle. Nézi az ember több mint másfél órán keresztül úgy, hogy tényleg konkrétan semmi nem derül ki a köztes idő meg lassú és sokszor teljesen felesleges párbeszédekkel telik. Egy ideig hasonlított a Blue Valentine-ra családi dráma csak itt pluszba agyilag zokni is volt a férj. Itt még tartotta az érdeklődést de utána ezek a zavart összevissza kapkodó jelenetek egyik mászik a másikba és a sztori semelyikkel sem halad csak a játékidő telik. A 3 cs. jár azért neki mert a színészi játék jó és élvezhető viszont a forgatókönyv hagy némi kívánni valót maga után. Jóval izgisebb feszültebb pergőbb filmet ki lehetett volna ebből hozni, ez így viszont nagyon erőltetett kis próbálkozás egy megoldatlan gyilkosság(sorozat) ábrázolására. Ja és Bubuss_8 ha végig nézted a végén kiírják, hogy azóta sincs lezárva Katie aktája. Megmondom őszintén nem is hallottam még erről a gyilkosságról de elvileg akkor igaz történet. Nem valószínű, hogy elmondja itt neked valaki ha 30 éve nem jöttek még rá :D Nekem a filmből úgy jött le valszeg a kedves férj elhantolta valahol csak mivel egy elég magas iq-s beteg enyhén skizó faszi lehet ez a valaki lehet ő maga se tudja hova.


10. Bubuss_8 (2011-12-13 20:41.39)  
Valaki megmondaná mi lett végülis Katie-vel?


9. Kittentyű (2011-09-26 07:30.18) aaaaa
Én is többet vártam a filmtől, de szerintem így sem volt rossz.


8. Mozibuzi (2011-04-24 07:29.10) aaaaa - (válasz Anitabagwell 1. hozzászólására)
Ajánlanám az Interjú a vámpírral című film megtekintését (újranézését), mert Kirsten Dunst inkább ott mutat valamit. Persze, ha a cicire gondolsz, bocs.


7. Mozibuzi (2011-04-24 07:24.15) aaaaa
A film csúcspontja az a felesleges jelenet mikor Kirsten Dunst egy szál ciciben bemegy a zuhanyzóba. Amúgy uncsi, főleg az első fele.


6. XXX007 (2011-04-02 11:55.32) aaaaa - (válasz Stargatelost 2. hozzászólására)
Az első 20 perc is az :(


5. Gerbo777 (2011-04-02 09:53.50) aaaaa
igen a film végén a zenével igen csak mellé nyúltak...bár a rendező is mellé nyúlás volt, de ebbe most nem mek bele...nem volt nagy szám.


4. Béte-Noire (2011-01-06 19:42.08) aaaaa
Rövdien: egy átlagos tévéfilm.
Kissé sarkítva a dolgot, nekem hasonló izgalmi élményt nyújtott, mint egy megtörtént bűntényt feldolgozó, 50 perces darab az ID Discovery-n vagy a Spektrumon.
Bár a film nem adott lehetőséget a különösebb színészi teljesítményre, ennek ellenére Kirsten Dunstnak volt néhány nagyon jó pillanata. A probléma persze nem is a színészekkel van, hanem a rendezéssel és a forgatókönyvvel.
Ha már tévéfilm, hasonló témában javasolnék egy sokkal jobbat: Hajsza a gyilkos után (Vadászat az egyszarvúra). A narcisztikus pszichopata Ira Einhorn (az egyszarvú) igazi arcának feltárulása hátborzongató. És hány ilyen elbűvölő, szellemes és manipulatív pszichopata van körülöttünk a világban...
http://www.filmkatalogus.hu/Hajsza-a-gyilkos-utan--f11536#top

Az All good things nálam egy gyengélkedő 3-as.


3. Icelander (2011-01-04 18:39.20) aaaaa
nekem ezekkel ellentétben tetszett.
tényleg nem volt egy erős darab, de nem is csapnivaló.
Nem is csalódtam, lehet azért mert elvárások nélkül ültem neki.
Volt egy két szépen megszerkesztett feszültségteljes jelenet, ami csak erősítette az egész film nyomasztó atmoszféráját.
Ebben a filmben kivételesen utáltam Goslingot. (ebből is látszik hogy - szerintem - tökéletesen játszott, mint mindenki más.)

SPOILER ON

amikor az abortuszra mentek, számomra az volt a film 'csúcspontja' . Régen láttam már ennyire nyomasztó dolgot, mint az az 5 perc - itt jegyezném meg hogy Kristen is nagyon hitelesen játszott az egész film alatt.

SPOILER OFF

tetszett még az is hogy kicsit ilyen retro hangulatom lett, mintha valami 70'-80' évek beli krimit néznék. eszembe is jutott a Psycho, a film egy részénél... (aki látta, vágja.)
Kicsit a Zodiákus is eszembe jutott, ott volt még ,hogy ilyen nagy időintervallumot foglal magába a cselekmény. E szempontból nem éreztem egysíkúnak, érdektelennek, szerintem szépen felépítették.

Ja, a végén, a stáblistánál, megint az egész film majdnem kitörlődött a zene miatt.
Ez lesz mostanában a divat?! hogy lehet egy ilyen mély, komoly, depressziós film végére ilyen zenéket rakni ?
(szólhatott volna Beach Boys pl. a Gépész végén)

Nem volt rossz film, de jó sem.
A Blue Valentine még várós.
remélem abban sem csalódok.



2. Stargatelost (2010-12-26 14:21.16) aaaaa - (válasz Anitabagwell 1. hozzászólására)
Teljesen egyetértek, az egész filmet a semmilyenség és az érdektelenség jellemzi, az utolsó húsz perc már kész szenvedés volt számomra...


1. Anitabagwell (2010-12-24 16:13.22) aaaaa
Na ez így nekem nem buli....
Ryan Gosling óriási kedvencem, úgy vártam már, hogy láthassam végre valamelyik új filmjét, hogy el sem tudom mondani (a Blue Valentine biztosan sokkal, de sokkal jobb lesz) de ez nekem nem tetszett.
Ryan persze remekel, és nagyon meglepődtem, de Kirsten Dunst szintén. Az egyetlen olyan film, ahol azt mondom, valamit mutatott ez a nő. Ha másért nem, azért érdemes volt megnézni, hogy kellemesen csalódjak benne. Ryan Goslingnak azért vannak bőven jobb filmjei.
Nekem ez az Andrew Jarecki név, aki a filmet rendezte, nem rémlett. Nem véletlen. Nagyrészt az ő számlájára írnám, hogy ez a film ennyire semmilyen lett, jobb szót nem találok rá.
Igaz történet, aminél azon vitatkozni, azt elemezni, hogy jó-e vagy rossz, nincs értelme, ez történt és kész.
Amit viszont nem értek, hogy 1971 és 2003 között játszódik a film, és mi a fenének akartak mindent bemutatni?????? Egyszerűen 32 év nem fér bele 1 óra 40 percbe, úgy, hogy mindent meg akarnak mutatni..... és ez így, ez a görcsös ragaszkodás a "de, de végig kell vezetni ezt a 32 évet rendesen" emiatt lett pontosan az, hogy a végén tulajdonképpen semmit sem kaptunk. Elnaggyolták. Nagyon. A karaktereket sem igazán éreztem kidolgozottnak, jöttek az újabb és újabb arcok, csak úgy a semmiből, már azt sem tudtam ki kicsoda..... végig úgy éreztem, hogy a rendező görcsösen ragaszkodik ahhoz, hogy mindent és mindenkit bemutasson. Pedig a kevesebb néha több, mint ez esetben. Azt sem tudta szerintem mit csinál, visszájára sült el minden.
Csak azért néztem végig a filmet, mert kíváncsi voltam már, hogy mi lesz a csajjal. Egyébként nem tetszett. Főleg a rendezés miatt, nem éreztem, hogy JÓL fel lenne építve. Sok helyen érdektelen volt, teljesen.
Frank Langella sajnos semmit sem tudott emelni az alacsony színvonalon.
Hogy ne csak szidjam a filmet, azt azért elmondhatom, hogy Hál Istennek hogy volt a rendezőnek egy olyan alapanyaga, mint Ryan Gosling. Elhittem a szerepét.

Túl sok mindent akartak, de túl keveset kaptam.
Ez van.
Sajnos ez nekem nem jött be, pedig nagyon vártam tényleg.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbitzki, 2022-05-29 23:4022 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk