Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A komikus
- Film+, 01:45
Non-Stop
- Filmbox Premium, 01:45
A mestergyilkos - Feltámadás
- Mozi+, 01:50
Nyerő páros
- RTL Három, 02:20
Férfiak, nők és gyerekek
- Paramount Network, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vespa - Az olasz álom aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Frászkarika (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
226. Roxi88 (2023-12-07 20:27.22) aaaaa
Az utolsó 30 perc ami izgalmasabb volt, de azbeleje nagyon unalmas. Nem nézném meg mégegyszer.


225. Nagy Évi (2019-06-03 14:48.27)  
Iszonyat gyenge.



224. Elizabeth salvatore (2016-07-12 22:43.37) aaaaa
Ne tévesszen meg a cím és a borító!
Én évekig a közelébe sem mertem menni a borító és a cím miatt. Már önmagában az angol miatt sem. De most mégis megtettem és nem is volt akkora csalódás mint amekkorára számítottam.
Egész normális középiskolásoknak tűnnek, nem is olyan antiszociálisak és elcsépeltek a karakterek mint az eddigi tinitöltetű filmekben legyen az horror, akció vagy vígjáték.
A vámpír szerep kicsit furán áll Collin Farrellnek, de nem feltétlenül rossz
A mágusnak rohadt nagy dumái vannak és ami számomra meglepő, hogy elég valósághűen ábrázolják a vámpírokat. És még az alkonyatot is kifikázza egy kis jelenet erejéig.
Nem klasszikus vagy Oscar díjas, de érdemes vetni rá egy pillantást aki nevetni meg izgulni is akar egy kicsit.


223. Biaggimax (2013-12-02 15:02.29) aaaaa
Nem rossz, de az eredeti 2X ütősebb! Colin Farrell nagy színész, itt is bizonyította. Valami hiányzott a filmből, mert egy kicsit átlagos lett, ha jobban a régi story-ra összpontosítanak, akkor lehet jobb lett volna.


222. Kokesininja (2013-12-01 00:02.31) aaaaa
Rettenet...


221. Vbacs (2013-07-27 00:05.16) aaaaa
Frászkarika......kiver a víz ettől a címtől! A magyarokban sosem lehet csalódni.

Mint horror, mint film, ez egy nagyon közepes alkotás. Szinte nincs is bevezetője, csak egy rövidke, utána már egyből eksön és nem áll meg a végéig. De ez bármennyire is izgalmas volt? Halványan sem! Horronak nem volt elég félelmetes, vígjátéknak nem volt elég szórakoztató, kiszámítható volt és sokszor eléggé logikátlan.

Egy olyan filmre mondom azt, hogy nagyon szarul castingoltak, amit konkrétan ezért néztem meg. Bár Yelchin ellen semmi kifogásom, de ez a McLovin (érti, aki érti) gyerek engem a szögesdrótnak kerget. Borzasztó egy fiatalember. Csúnya és rossz színész, maradjon csak a kocka szerepeknél (tudom, félig ez is az volt). És ami a film legeslegnagyobb hibája volt, azt Colin Farrellnek hívták. Mert már megint bebizonyította, hogy ha nem Martin McDonagh ül a rendezői székben, akkor nem képes közepesnél jobb teljesítményt nyújtani egy filmben. Itt is csak annyi volt a szerepe, mint a Twilightban bárkinek, hogy csini pofija legyen és kész. Bár ez nem csak az ő hibája, a forgatókönyv sem volt éppen díjazható.
A zenén kívül igazából ez mindenre elmondható, különösen a CGI-ra, ami a korához képest döbbenetesen gyenge volt, és sokszor kellemetlenül ki lehetett szúrni, hogy melyik jelenetet és mozdulatot tervezték 3D-snek, ami szerintem nem jó pont....főleg technikailag nem tudták jól megoldani.
Ha mint klasszikus értelemben vett vámpírfilmet nézzük, talán így sem tökéletes, de ezek legalább TÉNYLEG vámpírok.....megható érzés ilyeneket nézni, mióta ez a "modern sápadt tini vámpíria" őrület begyűrűzött a világba.

Maximum a Doctor Who rajongóknak ajánlott eme mű megtekintése, mert ők sokat fognak röhögni azon, hogy Amerika hogy rontotta meg az imádott doktorukat és megbotránkoznak majd néhány....apróbb....gesztusán. Azoknak ez igen vicces lesz, de ez a maximum. Ja, David Tennant egy hangyalábnyit emelt a színvonalon, de nem eleget. Közepecske az egész.


220. Vbacs (2013-07-26 23:43.28) aaaaa - (válasz A (not medical) *Doctor* fan 196. hozzászólására)
" A (not medical) *Doctor* fan"...valami azt súgja, hogy ugyanazon okból néztük meg ezt a filmet :DDDD


219. Evanna Von (2013-06-03 11:56.14)  
Hogy lehet ilyen magyar címet adni egy filmnek?? Szakadok a röhögéstől :D


218. Ozi97 (2013-03-31 09:47.50) aaaaa
Szerintem egy ütős és izgalmas kis vámpírfilmet hoztak össze a készítők. Vér is volt benne, jó sok, a végén a harc a gonoszokkal is nagyon jó lett, akciódús végső leszámolás, a színészek is piszok jól alakítottak egytől egyig, jól hozták a karaktereket. Úgyhogy, aki egy Twilight féle ömlengést vár, akkor az felejtse el ezt a filmet, de, akinek már tele van a hócipője a művámpírokkal, annak kész felüdülés lesz a film.
Részemről nagyszerű szórakozást nyújtott, még amikor másodszor is megnéztem.


217. Holdfénymanó (2012-12-28 23:23.34) aaaaa
nekem nagyon tetszett ez a film, főként Davidre voltam kíváncsi és szerintem jól alakított, meg mindenki más is:D


216. Speeder (2012-08-09 13:57.57)  
Nagyon borzalmas film, megnéztem haverokkal dvd-n, hááááááááááááááááááááááát...a kínszenvedés az enyhe kifejezés:D


215. Delpiero (2012-06-27 13:48.02) aaaaa
A mostanában igen nagy divatban lévő "alkonyatos" megközelítésű vámpírok elég sokak számára ennek a fajnak a meggyalázásával egyenértékűek (szerintem is gáz). A nyáladzó tinigenyák és inkább romantikát, mintsem vért szomjohuzó degeneráltaknak Craig Gillespie filmjében nyoma sincs, vagyis mindössze annyiban mégis jelen van, hogy egy poén erejéig az Alkonyatot is kifikázza, nem kis mosolyt fakasztva ezzel az arcomon.
A Plasztik szerelemmel már bemutatta a rendező, hogy van stílusa, amit ebben a 80-as évek egyik jópofa filmjének a feldolgozásában is megmutat nekünk. Az előd sem számított valami "hűde" nagy durranásnak, mivel mókássága mellett kevés egyedi dolog volt benne, de mégis szórakoztató volt a maga nemében. Frissen természetesen én az akkori Frászkarikát (és folytatását) nem láthattam, így számomra sosem számított kihagyhatatlan mozinak, de az új verziót látva érzésem szerint a Colin Farrell féle zúzás jobb, mint az elődje, gyakorlatilag minden tekintetben.
Itt kevesebb a lúzer, de sokkal mocskosabb a vámpír. Colin Farrell tökéletes választás volt a negatív karakter megformálására, aki igazából nem nevezhető a szó-szoros értelmében gonosznak, ugyanis, csak az ösztöneit követi, arra született, hogy emberek vérét igya, és az évszázadok alatt a gyilkolást is elég magas és tutibiztos szintre fejlesztette.
A történet egy Las Vagas melletti kis lakónegyedben indul útjára, ahol egy írtó jóképű férfi költözik be egy srác szomszédságába, akit egyedül nevel az anyja. A bonyodalmak pedig akkor kezdődnek, amikor ezzel egy időben kezdenek eltűnni a kis térség lakói. A történetben nem fogunk most sem sok egyediséget és fordulatot találni, de nem is ez a célja, mivel a mozi egy pillanatra sem veszi komolyan magát, szerencsére. Amiket azonban néha ferde szemmel bámultam, az a sok gyérül sikerült számítógépes trükk volt, valahogy nem a mai kornak megfelelőek. Persze nem minden effektel volt ez így, a vér például nagyon frankón mutat, folyik is belőle rendesen.
A poénok terén is nagyon jól szerepel Gillespie filmje, és ez nem csak Colin Farrell frankó beköpéseinek és hihetetlen beszédes mimikájának köszönhető csak, hanem a mellékszereplői gárdának is, Christophez Mintz-Plasse bénázásai, Toni Collett édelgései az új szomszéddal, Imogen Potts szexis felkínálkozásai a főszereplő kölyök felé és elsősorban David Tennant fantasztikus karakterének köszönhető, aki alpári, alkoholista, bunkó és igazi "vámpírvadász", valamint sztár egyszemélyben. Anton Yelchin, mint hősies tini egész kellemesen botortkál előre, bár picit néha egysíkú volt a karaktere.
Utólag nagyon sajnálom, hogy nem váltotta be a pénztáraknál a Frászkarika azt, amit szerintem megérdemelt volna, már, csak azért is, mert Colin Farrell-t űberkirály vámpírként látni és nem utolsó sorban hallgatni (nagyszerű orgánuma van ennek az ír fenegyereknek). No mindegy, ez a film minőségéből ugyebár nem von le semmit. Szóval, aki egy jópofa kis horror/vígjátékra kíváncsi az jól fog szórakozni rajta, annak ellenére, hogy akadnak kisebb-nagyobb hibái a filmnek, de ezeket simán kompenzálni tudja a stílusos rendezés.


214. Chim (2012-05-30 23:02.37) aaaaa
Nem értem miért van ennyire lehúzva. Izgalmas, véres jó film. Jók az effektek és a színészek is. Az eredetit nem láttam, de ez bejött.


213. Norbii92 (2012-05-30 16:48.57) aaaaa
Egy vámpír költözik a szomszédba! De nem is akármilyen vámpír! Hanem egy igazi szörnyeteg, egy ragadozó, mint a cápa! Aki ráadásul minden Alkonyatos baromságot mellőz és csak akkor léphet be a házba, ha hívják!
Ez a Frászkarika története nagy vonalakba! Érdekes és izgalmas, mégis ezt most vérgyenge tálalásban szolgálják fel! Hatalmas csalódás!
Az egész filmben csak annyi a pozitívum, hogy az effektek jók és a kezdő képsorok valóban izgalmasak, de a többi kiszámítható és rosszul megírt/rendezett! Pedig Anton Yelchin-t bírom, jó színész, és Colin Farrell mint vámpír! Hmmm.
Az eredetit nem láttam, de ennél biztos jobb!
Sajnos kihagyott ziccer a Frászkarika! Egyszer azért kitűnő szórakozás volt, mert azért itt legalább megy a vámpírkodás és vér is van(jó még egy pozitívum), de ennél sokkal jobb filmet is csinálhattak volna! 3*


212. Evile-Elvis- (2012-05-23 17:49.06) aaaaa - (válasz Ancksunamun85 211. hozzászólására)
Még itt is fel van tüntetve, hogy horror/vígjáték kategória! Azért tűnik neked kifejezetten viccesnek, mert vígjáték is egyben.


211. Ancksunamun85 (2012-05-23 16:15.56)  
szerintem kifejezetten a vicces, de nem vígjáték kategóriába tartozik!


210. Delpiero (2012-05-12 10:41.52) aaaaa - (válasz CARTMAN 8 208. hozzászólására)
:)


209. Sötétszív (2012-05-12 01:22.29) aaaaa
Craig Gillespie filmjének Colin Farrell, David Tennant, Anton Yelchin, Imogen Poots, és Toni Collette a főszereplői. Már meg sem lepődőm azon, hogy ez is egy remake, Tom Holland 1985-ben készítette el e film eredetijét. Mivel azt nem láttam, így megint nincsen összehasonlítási alapom. Viszont ez a film messze magasan kiemelkedik 2011 elég gyér filmterméséből. Egy izgalmas, olykor elég véres, olykor viszont vicces kis horrorvígjáték született nagyszerű színészi alakításokkal, és remek effektekkel. Végre egy igazi vámpírfilm, az Alkonyat széria elbújhat szégyenszemre ezen film mellett. Nekem nagyon tetszett ez a film, 2011 egyik legjobbja, ezt nyugodtan állíthatom. Akár többször is megnézhető!


208. CARTMAN 8 (2012-04-14 21:55.30) aaaaa - (válasz CARTMAN 8 207. hozzászólására)
9/10 na:D


207. CARTMAN 8 (2012-04-14 21:55.08) aaaaa - (válasz Delpiero 206. hozzászólására)
Nálam ez 7/9 de ez nem meglepő:)


206. Delpiero (2012-04-13 21:15.17) aaaaa
Bővebb véleményem a filmről:

[link]


205. CARTMAN 8 (2012-03-28 23:02.14) aaaaa - (válasz Delpiero 204. hozzászólására)
Végül is igen:)


204. Delpiero (2012-03-28 13:33.51) aaaaa - (válasz CARTMAN 8 203. hozzászólására)
"rosszfiú" ?
Nem hiszem, egyszerűen vámpír, ilyen és kész. ;)


203. CARTMAN 8 (2012-03-28 11:10.27) aaaaa
Lehet hogy én túlcsillagozom a filmeket de szerintem ez sem 2-3*os film!
Igaz nálam is 4*lenne de Colin bácsi miatt megadtam az 5*,mert már megint kitűnően alakította a rossz fiút..
Azért az eredetit beszerzem mert még nem láttam/legalább is nem rémlik:)/


202. Shiloh (2012-03-27 12:23.09) aaaaa
Egyszer nézős film, nem olyan rossz, de azért lehetne jobb is. Amire hivatott azt eléri és ha így nézzük ez pont elég is. 3-4 csillag között van de a jó öreg Doktor David Tennant miatt 4 csillagot adok neki.


201. Frodo Skywalker (2012-03-27 11:52.16) aaaaa - (válasz Mytia 200. hozzászólására)
Neked is azt tudom tanácsolni, mint mindenkinek: nézd meg az eredetit! Na ott tényleg vámpírkodnak!! :))


200. Mytia (2012-03-26 21:43.44) aaaaa
Kellemetlen, unalmas horrorvígjáték. Tele unszimpatikus karakterekkel, hülye történetvezetéssel.
Ami értékelhető, hogy itt a vámpír, tényleg vámpír. Nem pedig egy csillogó hősszerelmes.


199. Qwerf (2012-03-17 00:59.16) aaaaa - (válasz Frodo Skywalker 197. hozzászólására)
De-de, ő volt az!:)
Elég szimbolikus, a remake-ek felülkerekednek az eredeti mozikon:D (persze mi, nézőkként, ezzel már vitatkozhatunk).

Egyébként igazad van, Sarandon jellegzetes arcberendezésű fickó:) Az eredeti Frászkarika rendezője, Tom Holland is így gondolhatta, ugyanis az első Gyerekjátékot is ő készítette, s Sarandon-ra ott is számított... Bár ott szerepe szerint már a rendőrség kategóriájába tette:)



198. Frodo Skywalker (2012-03-16 21:11.15) aaaaa
Talán az sem véletlen, hogy helyenként a Gary Oldman-es Dracula film zenéjét véltem felfedezni... :)


197. Frodo Skywalker (2012-03-16 21:09.42) aaaaa - (válasz Qwerf 183. hozzászólására)
Csak nem ő volt az, aki az úton beléjük rohant a kocsival?? Bakker, ha nem mondod nem jövök rá!! Ez tök jó. Mondjuk én bírom Farrellt is, de Sarandon messze a legjobb vámpír. Maszkírozni sem nagyon kellett szerintem, amilyen arcszerkezete annak a fickónak van! :D


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoxi88, 2023-12-07 20:27226 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk